ads

Jumaat, 20 Disember 2013

10 di sandakan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :- di sandakan - Google Blog Search

10 di sandakan - Google Blog Search


Anggota Polis Sakit Mental Culik Budak Lima Tahun <b>Di Sandakan</b>!

Posted: 18 Dec 2013 12:31 AM PST


Polis berjaya menyelamatkan seorang budak lelaki lima tahun dan menemui semula kereta pacuan empat roda yang dilarikan dari Kampung Bagiang, Kunak oleh seorang anggota polis berhampiran Balai Polis Ulu Dusun Batu 30, tengahari selasa.

Suspek yang merupakan seorang anggota polis berumur 33 tahun berpangkat koperal dan bertugas di Jabatan Narkotik Ibu Pejabat Polis Kontinjen Negeri Sembilan turut ditahan oleh polis.

Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Rowell Marong berkata pihaknya telah menerima maklumat dari penduduk kampung berhampiran berhubungan sebuah kereta pacuan empat roda yang dipandu suspek berhenti di tepi Jalan Labuk dalam keadaan mencurigakan.

Anggota polis yang bertugas di Balai Polis Ulu Dusun yang sedang membuat rondaan telah membuat pemeriksaan ke atas kenderaan berkenaan, katanya.

"Apabila pemeriksaan dibuat, pihak polis mendapati seorang kanak-kanak bersama suspek berada dalam kereta pacuan empat roda terbabit.

"Anggota polis yang bertugas telah bertanya kepada kanak-kanak itu sebelum kanak-kanak itu menangis dan memberitahu suspek bukan ayahnya," katanya.

Rowell berkata pihaknya kemudiannya menahan suspek dan membawa budak lelaki itu serta kereta pacuan empat roda itu ke balai polis yang hanya terletak lebih kurang 200 meter dari tempat kejadian.

Beliau berkata siasatan mendapati suspek sedang bercuti bagi mendapatkan rawatan tradisional di Kunak dan terbabit dengan kes melarikan budak berkenaan bersama sebuah kereta pacuan empat roda di Kampung Bagiang, Kunak pada 15 Disember lepas.

Katanya budak lelaki itu telah dilarikan oleh suspek bersama kereta pacuan empat roda dalam kejadian kira-kira jam 10.30 pagi di Kampung Bagiang Kunak.

"Kejadian itu berlaku semasa kereta pacuan empat roda yang dipandu oleh abang iparnya singgah sebentar di rumah mereka di kampung berkenaan dalam keadaan enjin hidup serta pintu kereta terbuka, dan mangsa sedang berada di dalam kereta syarikat peladangan tempat abangnya bekerja," katanya.

Rowell berkata keluarga mangsa telah membuat laporan polis berhubung kejadian itu dan gerakan memburu telah dilakukan.

Pihaknya telah menemui semula barang serta wang tunai dianggarkan lebih kurang RM8,000 yang juga turut dilaporkan dilarikan bersama kereta berkenaan.

Beliau berkata pihaknya kemudian menyerahkan suspek serta kereta pacuan empat roda dan barang-barang yang ditemui kepada polis Kunak untuk siasatan lanjut.
Budak yang ditemui itu kemudiannya diambil oleh ayahnya serta anggota keluarganya untuk dibawa balik ke rumah mereka di Kunak, katanya. – Theborneopost.com

Anggota Polis Sakit Mental Culik Budak Lima Tahun Di Sandakan!http://mynewshub.my/wp-content/uploads/G13121801.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/G13121801-150x150.jpgMyNewsHub Jenayah

Polis berjaya menyelamatkan seorang budak lelaki lima tahun dan menemui semula kereta pacuan empat roda yang dilarikan dari Kampung Bagiang, Kunak oleh seorang anggota polis berhampiran Balai Polis Ulu Dusun Batu 30, tengahari selasa. Suspek yang merupakan seorang anggota polis berumur 33 tahun berpangkat koperal dan bertugas di Jabatan Narkotik...

Polis berjaya menyelamatkan seorang budak lelaki lima tahun dan menemui semula kereta pacuan empat roda yang dilarikan dari Kampung Bagiang, Kunak oleh seorang anggota polis berhampiran Balai Polis Ulu Dusun Batu 30, tengahari selasa. Suspek yang merupakan seorang anggota polis berumur 33 tahun berpangkat koperal dan bertugas di Jabatan Narkotik Ibu Pejabat Polis Kontinjen Negeri Sembilan turut ditahan oleh polis. Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Rowell Marong berkata pihaknya telah menerima maklumat dari penduduk kampung berhampiran berhubungan sebuah kereta pacuan empat roda yang dipandu suspek berhenti di tepi Jalan Labuk dalam keadaan mencurigakan. Anggota polis yang bertugas di Balai Polis Ulu Dusun yang sedang membuat rondaan telah membuat pemeriksaan ke atas kenderaan berkenaan, katanya. <strong>"Apabila pemeriksaan dibuat, pihak polis mendapati seorang kanak-kanak bersama suspek berada dalam kereta pacuan empat roda terbabit.</strong> <strong>"Anggota polis yang bertugas telah bertanya kepada kanak-kanak itu sebelum kanak-kanak itu menangis dan memberitahu suspek bukan ayahnya," katanya.</strong> Rowell berkata pihaknya kemudiannya menahan suspek dan membawa budak lelaki itu serta kereta pacuan empat roda itu ke balai polis yang hanya terletak lebih kurang 200 meter dari tempat kejadian. Beliau berkata siasatan mendapati suspek sedang bercuti bagi mendapatkan rawatan tradisional di Kunak dan terbabit dengan kes melarikan budak berkenaan bersama sebuah kereta pacuan empat roda di Kampung Bagiang, Kunak pada 15 Disember lepas. Katanya budak lelaki itu telah dilarikan oleh suspek bersama kereta pacuan empat roda dalam kejadian kira-kira jam 10.30 pagi di Kampung Bagiang Kunak. "Kejadian itu berlaku semasa kereta pacuan empat roda yang dipandu oleh abang iparnya singgah sebentar di rumah mereka di kampung berkenaan dalam keadaan enjin hidup serta pintu kereta terbuka, dan mangsa sedang berada di dalam kereta syarikat peladangan tempat abangnya bekerja," katanya. Rowell berkata keluarga mangsa telah membuat laporan polis berhubung kejadian itu dan gerakan memburu telah dilakukan. Pihaknya telah menemui semula barang serta wang tunai dianggarkan lebih kurang RM8,000 yang juga turut dilaporkan dilarikan bersama kereta berkenaan. Beliau berkata pihaknya kemudian menyerahkan suspek serta kereta pacuan empat roda dan barang-barang yang ditemui kepada polis Kunak untuk siasatan lanjut. Budak yang ditemui itu kemudiannya diambil oleh ayahnya serta anggota keluarganya untuk dibawa balik ke rumah mereka di Kunak, katanya. - Theborneopost.com  


10 di beluran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di beluran - Google Blog Search


BLOG SABAH: 10 <b>di beluran</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Dec 2013 07:28 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SABAH: 10 <b>di beluran</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Nov 2013 07:35 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Bayi dua minggu mati dipikul <b>di Beluran</b> | Berita Malaysia

Posted: 15 Oct 2013 06:02 AM PDT

Bayi dua minggu mati dipikul di Beluran

BELURAN: Seorang bayi lelaki berusia dua minggu mati disyaki dipukul oleh bapanya di rumah kongsi pekerja ladang kelapa sawit di sini semalam.
Dalam kejadian kira-kira 10 malam itu, lelaki berusia 34 tahun rakyat Indonesia itu turut mencederakan isterinya berusia 35 tahun dan tiga lagi anaknya berusia dua, empat dan tujuh tahun.

Ketua Polis Daerah Beluran Deputi Superintendan Sivanathan Velautham berkata lelaki terbabit ditahan kira-kira 3.30 pagi ini di rumah kongsi pekerja itu dan polis merampas sebilah parang daripadanya.

Beliau berkata siasatan awal mendapati kejadian itu bermotifkan cemburu
apabila lelaki berkenaan mendakwa isterinya mempunyai hubungan sulit dengan
lelaki lain.
Selepas pergaduhan, lelaki terbabit bertindak menikam beberapa kali kepala
isterinya menggunakan gunting, katanya.

Beliau berkata lelaki itu kemudian memukul empat anaknya termasuk bayi
berkenaan, anak perempuan berusia tujuh tahun dan dua tahun serta anak lelaki
berusia empat tahun menggunakan besi paip.\

Sivanathan berkata bayi berkenaan mati di tempat kejadian, isteri dan anak
perempuannya yang berusia dua tahun cedera parah dan dirawat di Hospital Duchess
of Kent Sandakan. – BERNAMA

p 89EKCgBk8MZdE Bayi dua minggu mati dipikul di Beluran
Bayi dua minggu mati dipikul di Beluran

10 di penampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di penampang - Google Blog Search


Kemalangan Lori Jatuh Dalam Sungai <b>di Penampang</b> | Blog Roms

Posted: 18 Dec 2013 01:52 AM PST

Kemalangan ni berlaku pagi kelmarin (17 Dis 2013) di laluan jalan inobong penampang atau laluan ke jalan belakang ke Lok Kawi. Kemalangan ni telah mengakibatkan kesesakan lalu lintas waktu pagi dan kesesakan paling teruk pada sebelah petang ekoran kerja2 menaikkan lori yang terbenam ke dalam sungai. Di katakan lori terjatuh dengan melanggar pagar jambatan dan terus terjunam ke dalam sungai. Di katakan juga pemandu tidak pandai berenang dan telah menemui ajal…

image

image

image

Sumber gambar diperolehi daripada rakan FB.

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved