ads

Rabu, 11 April 2012

10 di sandakan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sandakan - Google Blog Search


Projek perumahan SPNB <b>di Sandakan</b> | Aduan Rakyat Online

Posted: 10 Apr 2012 10:36 PM PDT

Projek Perumahan SPNB ( Taman Permata ) di Bt 7 Jln Labuk Sandakan yang mula dibina pd tahun 2008 terbengkalai sehingga kini ( 2012 ) sedangkan kami telah dijanjikan projek tersebut siap dlm tahun 2010. Pembelian rumah tersebut melalui pinjaman kerajaan dan akan mula membayar mulai bulan APRIL 2012 melalui potongan Gaji ( Surat makluman dari Jab. Akauntan Negara sudah diterima )sedangkan struktur bangunan blok rumah saya belum kelihatan lagi. Lebih memeritkan lg dalam masa yg sama, saya juga terpaksa membayar sewa rumah yang saya duduki sejak tahun 2009 lg.

Slogan Kerajaan BN pimpinan Perdana Menteri " RAKYAT DIDAHULUKAN,PENCAPAIAN DIUTAMAKAN" merupakan slogan kosong dan hanya bertujuan mengaburi mata ( menipu ) rakyat. Sykt Perumahan Negara Berhad ( SPNB- Company NO.444205-M beralamat Tgkt 16,Bangunan MAS, Jln Sultan Ismail, 50250 KL ) adalah sebuah sykt yg diperbadankan dan milik penuh Kementerian Kewangan Malaysia. Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan GAGAL menjalankan tugasnya dengan berkesan dengan memantau projek perumahan yang banyak terbengkalai di seluruh negara khususnya di negeri Sabah dibawah kendalian SPNB.

Lebih menyedihkan tiada seorangpun WAKIL RAKYAT BN yg bersuara di DUN Sabah mahupun DEWAN RAKYAT untuk membela nasib & kebajikan rakyat yg tertindas di kawasan yg terlibat dengan masalah ini. LOKASI projek Perumahan ini terletak dalam Kawasan DUN SIBUGA iaitu kawasan yg diwakili oleh Ketua Menteri Sabah sendiri. Tetapi semasa Wakil Rakyat2 ini hendak undi rakyat, mereka berjanji utk membela nasib rakyat. Tetapi kini janji2 Wakil Rakyat2 tersebut hanyalah tin kosong. Ingatlah Wahai YB2 bahawa kita manusia biasa ni hanya boleh membohongi/menipu/memperdaya org lain sekali shj…

By: Shitor Kalasang

PERINGATAN:  AduanRakyat.com.my tidak bertanggungjawab terhadap aduan yang diutarakan melalui laman web ini. Ia adalah aduan peribadi pengadu dan tidak semestinya menggambarkan pendirian AduanRakyat.com.my.

Aduan yang berkaitan:

10 di papar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di papar - Google Blog Search


Z-o-o-m!: Artis AK-PAAS sampaikan sumbangan amal

Posted: 11 Apr 2012 06:52 AM PDT

Harian Ekspres

SEPERTI yang dirancang, orang kuat dan sebahagian artis yang terbabit dalam Album Kompilasi-Program Amal Artis Sabah (AK-PASS) berkunjung ke dua buah kampung di Papar untuk menyampaikan sumbangan kepada dua keluarga di sana pada 7 April lalu.

Mereka yang terlibat dalam lawatan amal itu ialah penerbit album Nick Tudol serta penyanyi Rozza Rothman, Clarice John Matha, Lydia Kalidin, Ryna Tongkooh serta Clarice Sipanul dan wakil radio online SAPSAIFM, Ateh Wildan.

Artis lain dalam album itu tidak turut serta kerana terikat dengan komitmen lain.

Keluarga pertama yang mereka lawati ialah pasangan Korstin bin Tanggani dan Enjulin binti Gantawai di Kg Kopimpinan, Kawang, Papar.

Urusan mereka dipermudah dengan bantuan Micheal Mimis Jawani (wakil JKKK kampung itu), Bernadus Floditius serta James Tudol.

Mereka menyampaikan sumbangan dalam bentuk barangan dapur untuk keluarga itu.

Usai lawatan ke atas keluarga Korstin, mereka berkunjung pula ke Kampung Tanaki, juga di Kawang, Papar untuk menemui Mary @ Rose Nining, yang tinggal bersama bapanya.

Mereka turut menyampaikan sumbangan barangan dapur kepada keluarga itu.

"Kami berbesar hati dan gembira kerana dapat menunaikan hasrat kami untuk berbakti kepada mereka yang memerlukan menerusi hasil seni.

"Kami sedar, ia bukan satu jumlah sumbangan yang besar tapi sekurang-kurangnya ini adalah usaha ikhlas kami untuk membantu mengurangkan bebanan kedua-dua keluarga itu," kata Nick.

Kesal JKKK persenda kunjungan amal

Bagaimanapun, menurut Nick, lawatan amal mereka ke rumah Mary sedikit mengecewakan kerana tidak mendapat kerjasama daripada JKKK mahupun Ketua Kampung berkenaan.

"Kami sedikit terkilan kerana tidak mendapat kerjasama daripada mereka walaupun apa yang kami lakukan itu menjurus ke arah kebaikan untuk membantu salah seorang penduduk di kampung mereka.

"Kami sudah maklumkan kepada mereka tiga minggu sebelum tarikh lawatan itu tapi kami masih tidak mendapat kerjasama yang diharapkan," katanya.

Malah, menurut Nick, JKKK di kampung itu seperti mempersendakan kunjungan amal yang mereka lakukan.

"Kami tidak datang ke sana untuk menonjolkan diri sebagai artis tetapi sebagai insan yang prihatin kepada masyarakat yang perlu diberi bantuan mengikut kemampuan kami," katanya.

"Bagaimanapun, secara keseluruhannya lawatan amal AK-PAAS ke Kg Kopimpinan dan Tanaki di Kawang, Papar berjalan dengan lancar.

"Kami terharu apabila menerima ucapan terima kasih daripada kedua-dua penerima sumbangan amal itu. Menurut mereka, mereka sebenarnya terkejut apabila diberitahu mengenai kunjungan itu yang tidak disangka itu.

"Malah mereka tidak pernah menyangka adanya program amal seperti ini oleh artis-artis tempatan.

"Terima kasih kepada mereka yang telah membantu mempermudah urusan kami dan terima kasih juga kepada keluarga Korstin dan Mary kerana sudi menerima kunjungan kami," katanya.

Lawatan amal mereka seterusnya adalah pada 21 April ini di SPCAKK.

"Kami mengalu-alukan kepada sesiapa yang mempunyai atau mengenali keluarga yang wajar diberikan bantuan mengikut kemampuan kami agar menghubungi ahli-ahli AK-PAAS supaya kami dapat mengatur jadual lawatan amal," kata Nick sambil menambah, mereka tidak memilih bangsa dan agama penerima sumbangan itu.

"Asalkan orang tulen Sabah," katanya.

Wang untuk sumbangan itu diperolehi daripada hasil jualan Album Kompilasi-Projek Amal Artis Sabah yang diterbitkan oleh Magus8 Entertainment dengan tujuan khusus untuk menggumpul dana.

Artis-artis tempatan yang menjayakan projek amal itu ialah Ebi Kornelis, Lydia Kalidin, Rozza Rothman, Clarice Sipanul, Syra Gom, Marcel Gatisi, Clarice John Matha, Ryna Tongkooh dan Esther Clement Tubong.

"Kami berharap orang ramai akan terus menyokong album ini agar kami dapat membantu meringankan beban lebih ramai rakan-rakan kita yang memerlukan.

"Bantulah kami untuk membantu mereka," kata Nick.

10 di tambunan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tambunan - Google Blog Search


KAMPUNG WIDU, <b>TAMBUNAN</b> | KEMBARA ABU AL-GHAZALI

Posted: 24 Mar 2012 06:43 AM PDT

Jalan Kampung Kirokot

Jambatan Kampung Tontolob

Jalan Menuju Kampung Widu

Jalan Sedang Dinaik Taraf

Menghijau dan Kebun Durian

Sudah lama tidak berkunjung ke Kampung Widu. Seingat saya sejak tahun 2009. Kali terakhir adalah ketika bersama sahabat USIA Tambunan ber-ihya ramadhan tahun 2009.

Sememangnya Kampung Widu amat lekat dalam hati ini malah juga pada sahabat lain yang pernah berkunjung ke sini. Tanyalah siapa sahaja, tentu akan bercerita mengenai keindahan alam semulajadi di sini.

Keindahan bukit bkau yang terdapat di kiri kanan, sungai  yang mengalir jernih berkilau, udara yang segar dan jauh dari hiruk pikuk kota.

Sesuatu yang menarik, Kampung Widu menyimpan sebuah lagenda yang sememangnya telah diketahui umum iaitu tentang Gantung Sorili. Gantung Sorili (sebuah tajau besar) dikatakan dimiliki oleh bunian dan mempunyai banyak cerita menakjubkan. (- untuk cerita lanjut akan diceritakan selepas mendapat input orang tua-tua..-:)

Alhamdulillah, kini kampung ini sedikit sebanyak tampak perubahan. Kini jalan menuju ke sana sedang di naik taraf dan tiang-tiang elektrik sudah terpacak menunggu pemasangan kabel elektrik.

Malah kelihatan deretan paip besar di tepi jalan siap untuk di pasang untuk membekalkan air bersih ke setiap rumah di kampung tersebut.

Antara Sahabat Mengiringi Lawatan

Meninjau Lokasi Pembinaan Musalla

…….. Lawatan kali ini adalah untuk menyampaikan rasa simpati kepada sebuah keluarga di kampung berkenaan kerana kematian ahli keluarga.

Allahyarham Julian, telah meninggal dunia tiga hari sebelum kedatangan kami. Dengar kabarnya beliau meninggal dunia dalam kemalangan jalanraya ketika balik dari menunaikan tanggungjawabnya sebagai pengawal kesalamatan di Sekolah Kampung Tiong, 10km dari rumahnya.

Menurut saudara Ipin Yadam yang merupakan Ketua Kampung Widu, pemergian Allahyarham amat dirasai bukan sahaja keluarganya malah penduduk lain di Kampung Widu.

Allahyarham meninggalkan seorang isteri dan anak-anak yang masih kecil serta ibunya.

Mudah-mudahan roh Allahyarham ditempatkan di kalangan arwah para solihin. Al-fatihah.

10 di tenom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tenom - Google Blog Search


BORNEO DIGEST: 3000 PENGGUNA KERETAPI <b>DI TENOM</b> KECEWA

Posted: 05 Feb 2012 06:18 AM PST


TENOM (Sabah Malaysia): Ketika Jabatan Keretapi Negeri Sabah melancarkan perkhidmatan 'keretapi wap' pada Sabtu, penduduk di enam buah kampong dalam kawasan Pangi yang berjumlah Kira-kira 3000 orang,  mendesak kerajaan  supaya melakukan sesuatu yang lebih positif untuk menangani masalah kerosakan jentera lokomotip, yang menyebabkan perkhidmatan keretapi yang menjadi pengangkutan utama penduduk di situ terganggu sejak lebih sebulan yang lalu.
   Perkampungan penduduk itu terletak di pesisir Sungai Padas dan hanya boleh dihubungi melalui perkhidmatan keretapi.
   Penduduk mendakwa kerugian besar disebabkan hasil tani mereka gagal dipasarkan di Pekan Tenom, selain anak-anak mereka tidak dapat ke sekolah sejak lebih sebulan yang lalu.
   "Sepatutnya sesuatu telah dilakukan untuk meringankan bebanan penduduk," jelas Manggang Ingkim, 66 kepada wartawan – beliau merupakan mantan Pengerusi JKKK Kg. Pangi.
   Ketua kampong di situ Solomon Tandon, 47 turut kesal kerana sehingga kini semua pihak yang bertanggungjawab mengambil sikap membisu.
   "Seolah-olah mereka menafikan terdapat manusia wujud di di kawasan itu," tambah seorang penduduk yang bertugas di salah sebuah jabatan kerajaan di Pekan Tenom.
   Penduduk yang ditemui di situ memberitahu, desakan yang mereka luahkan bukan bersifat menentang kerajaan tetapi mereka mahu masalah mereka diselesaikan dengan segera.
   "Kami mahu kerajaan tahu bahawa kami ada di sini," jelas seorang aktivis masyarakat yang enggan namanya dipetik  dan menambah;
   "Kami mahu Pegawai Daerah dan Wakil Rakyat kawasan itu datang untuk melihat kesengsaraan penduduk di situ,".
    Perkhidmatan keretapi yang menjadi pengangkutan utama penduduk di enam buah kampong di kawasan itu tergendala sejak lebih sebulan yang lalu, ekoran daripada kerosakan injin lokomotif kenderaan itu.
    Kampung-kampung yang terlibat ialah – Rayoh, Batu 75, Batu 78,  Kalandos, Pangi Proper dan Matolop.
   Sekolah SK Pangi turut terjejas disebabkan murid-murid yang datang daripada enam buah kampong tersebut, tidak dapat hadir ke sekolah.
    Sebelum ini penduduk menggunakan troli buatan sendiri sebagai pengangkutan alternatif, namun kerajaan mengharamkan penggunaan kenderaan itu kerana dikatakan berisiko tinggi.
   Penduduk bagaimanapun mendedahkan penduduk terpaksa menggunakan troli tersebut sebagai pengangkutan penduduk, selain digunakan untuk mengeluarkan hasil tani mereka seperti getah, kopi  dan padi yang dianggarkan 1000 tan pada setiap bulan.
    Mereka juga menagih janji seorang timbalan menteri yang pada tahun 2011, telah berjanji untuk membina sebuah pemancar telekomunikasi di kawasan itu, bagi menyelesaikan jurang digital yang sedang dihadapi oleh penduduk di situ, namun janji tersebut masih belum ditunaikan.
   "Kami benar-benar sedih dengan keadaan ini," jelas KK Solomon dan berkata, "kemerdekaan bagi penduduk di situ seolah-olah tidak membawa sebarang makna".

10 di tuaran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tuaran - Google Blog Search


KEM REMAJA ISLAM (KRIS): KRIS <b>TUARAN</b> KALI KE-6: ADA APA <b>...</b>

Posted: 10 Apr 2012 09:15 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Di Tuaran kita bermula atau lebih spesifik lagi di SMK Badin, Tuaran. Kini, KRIS ... Gabungan mantap PSS dan KRU Tuaran terus mengukir lanskap dakwah di Bumi Tuaran dengan kerjasama sabahat sahabiah sekalian.

mazlienorinah™: KETIDAKSAMARATAAN YANG SEMAKIN KETARA

Posted: 26 Mar 2012 11:07 AM PDT

Permulaan untuk kali ini, saya memohon maaf sekiranya ada pendapat dan pandangan saya yang sedikit mengusarkan banyak pihak dalam parti. Percayalah, jiwa saya masih dengan UMNO, dan saya percaya ada ramai lagi yang sebaya dengan saya di luar sana yang sama fikiran dengan pandangan dan pendapat yang akan saya nukilkan sebentar nanti. Jiwa membangkang dalam parti itu seharusnya lebih dilihat secara positif oleh kepimpinan daripada melayan terus karenah pembangkang yang kadang-kadang seakan memperlekeh kemampuan kerajaan dengan membangkang itu dan ini.
Tidak tahu mana puncanya. Seolah-olah Mengkabong dan Berungis yang masih antara mukim terbesar di Tuaran, seakan-akan hilang dalam kerancakan aktiviti pembangunan di Tuaran. Ketika mukim-mukim lain begitu rancak dengan pelbagai aktiviti dan program memajukan fizikal dan rohaniah penduduk, Mengkabong & Berungis dilihat hanya sebagai pelengkap senarai mukim-mukim di daerah Tuaran. Jangan cerita penyusunan semula mengkabong, jangan cerita bangunan kedai tiga (3) tingkat di Simpang Berungis, itu bagi saya sekadar mengaburi mata. Hakikatnya, ada yang lebih penting dari itu, yang tiada di Mukim Berungis dan Mukim Mengkabong. 
Bermula dengan deretan Program Juara Rakyat yang tidak pernah singgah di Berungis dan Mengkabong, malah tidak pernah pun sampai ke Giling atau Nongkolud, membuktikan ada sesuatu yang tidak kena dengan penganjuran Program Juara Rakyat di Tuaran.Pemilihan tempat yang tidak pelbagai dan berulang-ulang kali serta perjalanan program yang kurang kreatif menjadikan Program Juara Rakyat tidak dirasai sepenuhnya oleh seluruh lapisan masyarakat Tuaran amnya, sehingga ada suara-suara yang memperlekeh program UMNO Tuaran yang kita sanjung dan pertahankan setiap hari, seakan-akan program UMNO ini sekadar melengkapkan jadual bulanan tanpa memfokuskan penglibatan masyarakat Tuaran yang sebenar. Prestasi 2011 yang mana Juara Rakyat tidak sampai kepada setiap masyarakat Tuaran menyebabkan ada yang melabelkan program itu sebagai program syok sendiri UMNO Tuaran yang menyakitkan telinga kita sebagai penyokong tegar UMNO di Tuaran, atau lebih tepat ORANG UMNO di Tuaran. Ini keadaan yang kita perlu sama-sama fikir bagaimana untuk menjadikan program ini supaya tidak dirasakan sebagai program syok sendiri oleh masyarakat Tuaran, dan terus dilabel sebagai kumpulan yang menghabiskan duit rakyat oleh barisan buta tulih pembangkang. 
Cadangan awal tahun yang meletakkan daerah-daerah mengundi sebagai fokus utama untuk Program Juara Rakyat pada tahun 2012 seakan-akan tidak menjadi kenyataan apabila pemilihan tempat yang sama juga menjadi pilihan penganjur seperti tahun sebelumnya, sedangkan ada tempat lain yang belum pun dijejak oleh Program Juara Rakyat di daerah Tuaran dan seperti biasa, masyarakat dari daerah mengundi yang lain dijemput beramai-ramai datang semata-mata untuk meramaikan program. Ini bukan memburukkan UMNO Tuaran, tetapi seperti ada yang tidak kena dalam program-program berguna yang diatur oleh UMNO Pusat untuk dianjurkan oleh setiap bahagian. Perkara ini samalah ertinya dengan program-program kerajaan pusat yang gagal direalisasikan oleh jabatan-jabatan seperti yang sepatutnya, sekaligus gagal sampai kepada rakyat. Kesannya bukan pada jabatan atau kepimpinan bahagian tetapi kepada kerajaan keseluruhannya yang mana UMNO menjadi tunjang utama. 
Saya berpeluang untuk menghadiri satu program RISDA di Dewan Persidangan Majlis Daerah Tuaran pada 21 MAC 2012 yang lalu, yang mana saya sendiri tidak tahu menahu apa sebenarnya program tersebut sehinggalah saya sampai ke tempat pendaftaran dan mengetahui bahawa ianya adalah Seminar Pembangunan Usahawan RISDA dan Penyampaian Sumbangan Pengerusi RISDA Kepada NGO di Sabah. Antara NGO di Tuaran yang menerima sumbangan ialah : 
2. JKKK Kg. Pulau Simpangan, 
5. JKKK Kg. Kegayungan, 
8. Persatuan Rekreasi Pejabat Daerah Tuaran dan 
9. Lembaga Pengelola SAR Kg. Serusup Tuaran.

*renung2kan di mana kedudukan kampung-kampung di atas dalam daerah Tuaran.

Saya tidak tahu jumlah sebenar sumbangan tapi saya percaya ianya sekitar RM3,000 - RM 5,000. Persoalannya, kriteria apa yang dinilai oleh pengurusan yang mengatur penerima sumbangan sehinggakan lebih sepuluh (10) JKKK di Mengkabong dan lima (5) di Berungis tidak termasuk NGO yang lain tidak langsung satu (1) pun tersenarai dalam senarai penerima. Mungkin sebab tiada tanah getah di Mengkabong dan Berungis yang digunapakai sebagai alasan, tetapi kenapa perlu Persatuan Rekreasi Pejabat Daerah Tuaran dan Lembaga Pengelola SAR Kg. Serusup pula yang tersenarai? Lembaga Pengelola SAR , boleh lagi diterima, tetapi Persatuan Rekreasi Pejabat Daerah Tuaran ni apa perlunya? selama ini pun saya tidak pernah dengar persatuan ini masuk mana-mana kampung di daerah Tuaran. betul kan saya kalau saya silap. Jadi rasional kah pengagihan sebegitu yang kita tahu diurus oleh UMNO Bahagian Tuaran? Nyata Mukim Mengkabong dan Mukim Berungis [mencecah 6,000 jumlah pemilih] hanya sekadar pelengkap dan digunakan untuk meramaikan mana-mana program dan aktiviti di daerah mengundi yang lain dan jauh sekali untuk diberi peluang untuk mendapat hak dan peluang untuk menganjurkan Juara Rakyat mengikut acuan sendiri. Sama-sama kita doakan yang baik-baik untuk parti kesayangan kita, UMNO, sayang seribu kali sayang jika setiap program yang diatur oleh pusat gagal mencapai matlamat yang sepatutnya, disebabkan semangat "KITEI-KITEI JO" yang lebih tebal, dari semangat SATU MALAYSIA.........sekian, terima kasih....

10 di sipitang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sipitang - Google Blog Search


Kursus Masakan Berminyak Anjuran Sedcovest <b>di Sipitang</b>. | Berita <b>...</b>

Posted: 10 Apr 2012 04:28 PM PDT

Kursus Masakan Berminyak Anjuran Sedcovest di Sipitang.


Sebahagian Peserta Kursus Masakan Berminyak anjuran Sedcovest di dewan mini perpustakaan Sipitang.


CERIA…Sapawi dan Timbalan Pengurus SEDCOVEST Habriah Bte Salindri merakamkan kenangan bersama peserta yang mneyertai krusus tersebut.


DIHRAGAI…Sapawi menerima cenderakenagan daripada Timbalan Pengurus SEDCOVEST Habriah Bte Salindri dimajlis tersebut.


SIPITANG: Kekurangan modal tidak harus dijadikan sebagai alasan khususnya kepada bumiputera untuk menceburi bidang perniagaan makanan.

Ahli Parlimen Sipitang Datuk Sapawi Ahmad berkata perniagaan makanan pada ketika ini mampu menjanjikan kerjaya yang lumayan.

Bagaimanapun beliau berkata perniagaan tersebut memerlukan kepakaran ataupun bakat dalam bidang masakan.

"Perniagaan makanan ketika ini mendapat sambutan kerana permintaannya memberangsangkan," katanya pada majlis perasmian kursus masakan berminyak di mini dewan perpustakaan.

Majlis anjuran SEDCOVEST dan Perbadanan Kemajuan Ekonomi Sabah SEDCO yang disertai oelh 32 orang peserta turut dihadiri oleh Timbalan pengurus SEDCOVEST Habriah Bte Salindri, Ketua tenaga Pengajar Cif Nancy Lim, Ketua Perhubungan Ahli Parlimen Sipitang Suhaiki Matusin dan Wakil Peserta Zulhuzaimi Bin Hassan.

Sapawi berkata selain memerlukan kepakaran dan bakat, seseorang itu juga memerlukan kecekapan pengurusan dan sedia serta sentiasa memingkatkan pengetahuan.

Katanya kecekapan pengurusan dan peningkatan ilmu boleh diperolehi menerusi penyertaan dalam bengkel-bengkel ataupun kursus.

"Pengetahuan yang diperolehi hendaklah dipergunakan dengan sebaik-baiknya kerana ia akan membantu kita untuk berjaya sebagai ahli perniagaan.

"Jangan anggap bengkel ataupun kursus yang dianjurkan tidak penting sebaliknya bengkel dan kursus itulah yang akan membantu menggilap ada yang kita miliki seperti kepakaran dan juga bakat," katanya lagi.

Sambil menyifatkan kursus itu sebagai menambahkan ilmu yang ada, Sapawi turut menasihatkan mereka agar memulakan perniagaan secara kecil-kecilan.

"Mula dahulu perniagaan secara kecil-kecilan kerana pengalaman ini berguna apabila hendak memulakan perniagaan yang lebih besar…ia adalah untuk mempersiapkan kita bagi menghadapi persaingan dalam perniagaan masakan," katanya.

10 di kota kinabalu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota kinabalu - Google Blog Search


Panggilan Temuduga <b>di Kota Kinabalu</b> - AkuAnakLabuan™

Posted: 27 Mar 2012 04:11 AM PDT

So, last thursday I went to Kota Kinabalu for a job interview on Friday morning. Then, I attended my cousin's wedding on Saturday and got back home to Labuan at the end of last week. Hence, the long hiatus.
Tak banyak peristiwa menarik yang berlaku. Jadi, aku cerita pasal pengalaman sepanjang perjalanan je la. Perjalanan menaiki bot laju dari Labuan ke Pelabuhan Menumbok mengambil masa selama 20 minit. Kalau menaiki feri penumpang lebih kurang 1 jam 30 minit tempoh perjalanan. Manakala, tempoh perjalanan menaiki bas ekspress ke Kota Kinabalu dari Menumbok mengambil masa lebih kurang tiga jam. Tambang bas ekspress KK-Menumbok-KK ni adalah RM14.
Sampai di Kota Kinabalu, aku terus cari bangunan syarikat yang yang bakal interview aku pada esok harinya iaitu hari Jumaat. Kalau anda orang Sabah, bangunan tu bersebelahan bangunan Sabah Tourism, berdekatan bekas bangunan dengan lukisan graffiti, dan tidak jauh dari Suria Sabah Shopping Mall.

Boleh kata proses interview tu berjalan dengan lancar. Sekiranya ada rezeki aku dengan syarikat ini, kemungkinan besar bakal ditempatkan di tapak projek di sebuah bandar bahagian Pantai Timur Sabah untuk menggantikan seorang Jurutera Tapak yang bakal berpindah kerja. Mungkin. Kalau ada berita gembira, aku akan selitkan dalam blog nanti. Kalau tiada, aku buat entri lain. hahahaha.
Jumaat malam tu selepas interview jam 9 pagi, aku ikut abang sepupu aku balik kampung untuk menghadiri majlis perkahwinan sepupu aku di Beaufort. Majlis tu diadakan pada pagi Sabtu esok harinya. Jadi, Jumaat malam tu jugak aku bersengkang mata tolong apa-apa yang patut sampai jam 4 pagi untuk majlis perkahwinan sepupu aku. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar pagi tu.
Kemudian, pagi Ahad esoknya baru aku balik Labuan menaiki bot laju. Tambang bot laju untuk orang dewasa adalah RM15. Manakala, feri penumpang RM5. Aku nak sampai Labuan cepat, jadi naik bot laju. Balik rumah cepat-cepat, boleh ganti tidur yang tak cukup.
All in all, it has been quite hectic last week. Jadi, minta maaf kalau ada rakan blogger yang masuk blog ni, blogwalking atau sebagainya, tak sempat lagi nak balas jejak korang. Insya Allah, akan dibalas secepat mungkin. Malam ni nak main badminton dulu. hehehehe.

di negeri sabah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sabah - Google Blog Search


PEMBEKAL IKAN KELI <b>DI NEGERI SABAH</b> ~ KELI SABAH | Blog <b>...</b>

Posted: 10 Apr 2012 11:19 AM PDT

Mereka yang ingin mencari bekalan ikan keli di negeri Sabah khusus untuk bekalan:

1. Restoran

2. Gerai makan

3. Kenduri-kendara

4. Majlis parti keramaian

5. Penjual ikan di pasar dan tamu

6. Pembekal Katering

7. Kantin / Asrama sekolah, kolej, universiti, kem tentera dan lain-lain.

Kami menyediakan ikan keli hidup, siap siang dan termasuk yang siap berempah.

Sila berhubung dengan kami call/ SMS: 019-8428689 (En.Man) atau 014-8737681 (Zuan). Anda juga boleh emailkan pertanyaan kepada kami mengenai sebut harga atau sebagainya di email kami: kelisabah@gmail.com. Pembayaran boleh dalam bentuk perjanjian kredit atau melalui LPO.

Selain Sabah, kami sedia membuat penghantaran ke Wilayah Persekutuan Labuan dan juga Negara Brunei Darussalam.

 

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved