ads

Sabtu, 16 Februari 2013

10 di lahad datu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di lahad datu - Google Blog Search


Manila gesa kumpulan bersenjata <b>di Lahad Datu</b> <b>...</b> - Rakyat Marhaen

Posted: 15 Feb 2013 06:53 AM PST

10 di sipitang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sipitang - Google Blog Search


Warga Emas, Ibu Tunggal Diraikan <b>di Sipitang</b> - TV3

Posted: 10 Aug 2012 04:42 AM PDT

10/08/2012 19:42:00

SIPITANG 10 Ogos - Bulan Ramadan yang tinggal beberapa hari sahaja lagi terus memberi berkat dan manfaat serta limpahan rezeki buat mereka yang tidak berkeupayaan apabila golongan asnaf itu terus menerus mendapat bantuan sewajarnya.

Tidak ketinggalan di Lumadan, dekat sini golongan asnaf yang terdiri daripada warga emas, ibu tunggal, anak yatim piatu dan lain-lain turut mendapat limpahan rezeki bulan yang penuh berkat apabila mereka diraikan dalam majlis Ziarah Ramadan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) kawasan tersebut, Kamarlin Hj Ombi.

Bertempat di Masjid Kampung Bukau, Kamarlin serta pimpinan Kemajuan Rakyat Kawasan Lumadan turut berbuka puasa, solat maghrib, isya' dan terawih secara berjemaah bersama penduduk setempat.

Terdahulu berucap di majlis tersebut Kamarlin yang juga Timbalan Ketua UMNO bahagian Sipitang mengingatkan umat Islam setempat agar memanfaatkan sepenuhnya bulan yang penuh dengan barakah itu.

"Bulan Ramadan bukan sahaja untuk mempertingkatkan ibadah namun ianya juga wadah untuk menjalin hubungan harmoni di samping memperkukuhkan perpaduan melalui pelbagai program yang dijalankan di masjid dan surau di kawasan masing-masing sepanjang bulan Ramadan ini," katanya.

Kata beliau lagi dengan adanya program seumpama itu, ianya akan dapat membantu meningkatkan lagi hubungan antara satu sama lain sekaligus melahirkan masyarakat setempat yang harmoni.

Older Post - Terkini | Informasi | Teknologi | Pendidikan| Rekabentuk

Posted: 09 Feb 2013 06:35 AM PST

 SUMBANGAN…Sapawi diperhatikan oleh Ahmad, Ir. Musatapa dan Adnan menyampaikan sumbangan kepada Haji Baharin wakil keluarga penerima di majlis tersebut.
 SIAP SEDIA…Sapawi diperhatikan oleh Ahmad dan Adnan menerima laporan gerak jentera PRU markas Pekan Satu, Sipitang di majlis tersebut.
   MANTAP…Sebahagian anggota gerak kerja BN yang menghadiri majlis perasmian tersebut.

 TATAP…Sebahagian anggota gerak kerja BN melakukan acara gimik dengan memangkah kertas undi BN di majlis tersebut.

SIPITANG: Serapkan semangat keikhlasan dan kesetiaan terhadap perjuangan parti.

            Nasihat itu dilontarkan oleh Ketua Penerangan UMNO Sabah Datuk Sapawi Ahmad kepada anggota parti Barisan Nasional ketika melawat markas daerah mengundi dalam Parlimen Sipitang.

            Tiga markas dilawat oleh Sapawi iaitu  Zon Pekan 1, Zon Pekan 2 dan Sindumin bagi melihat gerakan yang telah dilakukan oleh markas tersebut.

            "Keikhlasan dan kesetiaan perjuangan amat penting bagi memastikan rakyat terus yakin kepada BN," katanya.

            Beliau berkata kekuatan BN adalah keikhlasan dan kesetiaan yang diperlihatkan oleh anggotanya dan inilah juga yang memberi keyakinan kepada rakyat.

            Menurutnya keikhlasan dan kesetiaan inilah yang membezakan BN dengan pembangkang.

            Katanya seluruh anggota parti tahu bahawa pembangkang hanya menggunakan taktik pembohongan untuk memikat hati rakyat.

            "Apa juga yang kita lakukan untuk rakyat diputar-belitkan oleh pembangkang dan inilah juga cabaran yang harus kita hadapi.

            "Kita perlu memberikan penerangan dan penjelasan kepada rakyat dan tidak boleh mengambil sikap `biarlah'," katanya lagi.

            Beliau berkata sikap tersebut bukan sahaja membiarkan rakyat terus diulit dengan pembohongan pembangkang tetapi juga memperlihatkan ketiadaan keikhlasan dan kesetiaan terhadap perjuangan parti.

            Menurutnya anggota yang tidak ikhlas dan setia akan selalu mempertikaikan apa yang direncanakan oleh parti malah perjuangannya juga lebih terarah kepada kepentingan diri sendiri.

            "Kita sudah melihat beberapa anggota parti yang menyertai pembangkang...mereka mengkritik BN dan menghebahkan pelbagai dakwaan sedangkan apa yang mereka dakwa itu sepatutnya mereka lakukan sewaktu bersama BN.

            "Inilah sikap `biarlah' yang digunapakai oleh bekas anggota parti BN itu dan inilah juga cabaran buat kita," katanya.

            Beliau berkata anggota parti perlu terus mendekati rakyat dan terus mendengar denyutan nadi rakyat.

            Katanya hanya dengan cara itu anggota parti dapat menyalurkan maklumat yang sebenar dan seterusnya mendedahkan pembohongan pembangkang.

            Sapawi yang juga Pengerusi Penyelaras BN Sipitang berkata rakyat masih menaruh kepercayaan dan keyakinan kepada BN untuk terus menerajui kerajaan.

            Menurutnya sokongan dan kepercayaan itu membuktikan bahawa perjuangan BN kepada rakyat adalah yang terbaik.

            "Saya yakin kita mampu menang dua pertiga pada pilihan raya akan datang kerana kebijaksanaan rakyat yang tidak akan menggadaikan masa depan," katanya lagi.

            Beliau juga melahirkan keyakinan bahawa Parlimen Sipitang akan terus menjadi kubu kuat kepada BN.

            Katanya rakyat dalam DUN Lumadan dan DUN Sindumin masih tetap bersama BN dan tahu apa yang diperjuangkan oleh pembangkang.

            Menurutnya perjuangan pembangkang hanya untuk memenuhi keinginan dan kehendak diri sendiri berbanding dengan BN yang meletakkan rakyat sebagai keutamaan dalam perjuangan.

            Hadir sama pada majlis tersebut Adun Sindumin merangkap Ketua Penerangan Umno Sipitang Ahmad Bujang, Ketua Wanita Umno Sipitang Datuk Surinam Sadikun, Setiausaha Umno Sipitang Alidin Mohammad, Ketua Umno Zon Pekan Satu Ir. Mustapa Kassim, Ketua Umno Zon Pekan Dua Adnan Puteh dan Ketua Umno Zon Sindumin Arif Ismail.

Wanita Umno <b>Sipitang</b> &#39;Salam Sayang&#39; <b>di</b> KDM Lumadan, Beaufort <b>...</b>

Posted: 18 Nov 2012 07:14 PM PST

 SERAH…Sapawi diperhatikan oleh Muanam dan Surinah (kanan) menyampaikan beg dan bendera tanda semboli sempena program 'Salam Sayang' Wanita Umno Sipitang.

LUMADAN: `Usah termakan dengan segala janji yang ditabur oleh pembangkang.'

                Nasihat itu diluahkan oleh Ketua Penerangan Umno Sabah Datuk Haji Sapawi Haji Ahmad kepada penduduk yang hadir pada program Salam Sayang di kediaman Ketua Daerah Mengundi Lumadan, Muanan Mujiaryo di sini kelmarin.

                Program anjuran Wanita Umno Sipitang itu turut dihadiri oleh Ketua Daerah Mengundi Lumadan Muanam Mujiarto, Naib Ketua Pemuda Umno Sipitang Matbali Musah, Penolong Setiausaha Wanita Umno Sipitang Dayang Surinah Mohd Karim, Ketua-Ketua Cawangan Umno Lumadan serta AJK Wanita Umno Sipitang.

                Sapawi berkata apa yang dijanjikan oleh pembangkang adalah janji kosong dan ianya boleh dilihat dengan jelas di beberapa negeri yang dikuasai oleh mereka.

                "Rakyat di negeri yang dikuasai oleh pembangkang ketika ini tampil menuntut segala janji yang ditabur oleh pembangkang pada pilihan raya lepas dan janji seumpama inilah juga yang ditabur oleh mereka kepada rakyat negeri ini," katanya.

                Beliau memberitahu pemimpin pembangkang yang datang berceramah ke negeri ini adalah mereka yang pernah memegang jawatan penting dalam Kerajaan Barisan Nasional dan Umno.

                Katanya sewaktu memegang jawatan itu, mereka tidak pun pernah teringin untuk masuk kampung di negeri ini.

                "Jangankan dijemput secara formal, untuk datang sendiri pun tidak teringin...mereka ini bukannya berkeinginan untuk menemui rakyat khususnya di luar bandar dan mereka datang ketika ini cumalah untuk membohongi rakyat.

                "Perjuangan mereka bukanlah untuk rakyat tetapi untuk kepentingan mereka sendiri," katanya dan menambah rakyat negeri ini harus tidak mencontohi rakyat di beberapa negeri yang dikuasai oleh pembangkang.

                Katanya rakyat di negeri berkenaan telah merasa bahang pembohongan tersebut dan telah sedar bahawa keputusan yang mereka buat adalah silap.

                Menurutnya apa yang berlaku kepada rakyat berkenaan dalah contoh terbaik kepada rakyat negeri ini.

                Beliau berkata pelbagai cerita mengenai rakyat di negeri tersebut boleh dilihat menerusi media-media massa dan elektronik yang disiarkan.

                Katanya macam-macam perkara yang ditimbulkan oleh rakyat dan semuanya berkaitan dengan janji pembangkang kepada mereka dan janji itu tidak satupun yang ditunaikan.

                "Jangan terpengaruh dengan pembangkang dan jangan menjadi seperti rakyat di negeri yang dikuasai oleh pembangkang...saya yakin rakyat negeri ini adalah bijak dan tahu membuat penilaian terbaik dan akan membuat keputusan tepat dengan mengekalkan BN sebagai peneraju kerajaan," katanya lagi.

  

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved