ads

Ahad, 5 Mei 2013

10 di semporna - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di semporna - Google Blog Search


Gambar dan biodata pegawai polis yang terkorban <b>di Semporna</b>

Posted: 04 Mar 2013 02:49 AM PST

Gambar dan biodata pegawai polis yang terkorban di Semporna - "JASA DAN PENGORBANANMU DIKENANG". Inilah sahaja yang dapat diungkapkan kepada enam orang barisan perwira yang gugur dalam mempertahankan keamanan dan keselamatan negara di Semporna semalam. Memang begitu menyedihkan namun juga amat membanggakan kerana kematian mereka untuk berjuang mempertahankan kedaulatan Sabah yang telah dicerobohi lanun Sulu sejak 9 Februari 2013 yang lepas.

Allahyarham Supt Ibrahim bin Lebar


Allahyarham Supt Ibrahim bin Lebar, 52 tahun berasal dari Besut, Terengganu dan bertugas di Cawangan Khas Bukit Aman. Berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Sains Sosial dari Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian, beliau meninggalkan seorang balu Puan Rosiah bt Dahlan, 52 dan 3 orang anak masing-masing berusia 22, 20 dan 17 tahun. Jenazah dijangka akan dikebumikan di Tanah Perkuburan USJ 20, Subang Jaya pada jam 9.00 malam ini.

Mendiang ASP Michael Padel


Mendiang ASP Michael Padel, 36 tahun berketurunan Bidayuh dan berasal dari Serian, Sarawak. Bertugas di Cawangan Khas IPD Semporna dan meninggalkan seorang balu Puan Jabah a/p Mingku serta seorang anak lelaki berusia 1 tahun. Jenazah mendiang akan dibawa pulang ke Kg Bidayuh, Tebakang, Serian untuk disemadikan.

Allahyarham Sarjan Baharin bin Hamit


Allahyarham Sarjan Baharin bin Hamit, 49 tahun berasal dari Alor Gajah, Melaka dan bertugas di Cawangan Khas IPK Sabah. Beliau meninggalkan seorang balu, Puan Sumati binti Suarah, 50 tahun dan dua orang anak berusia 16 dan 11 tahun. Jenazah akan disembahyangkan di Masjid Nur Islam IPK Sabah dan akan dikebumikan di Jalan Tuaran, Kota Kinabalu pada jam lebih kurang 3.00 petang ini.

Allahyarham Sarjan Aziz bin Sarikon


Allahyarham Sarjan Aziz bin Sarikon, 52 tahun bertugas di PGA Batalion 14 Semporna, Sabah. Beliau meninggalkan seorang balu, Sitti Banddorah Bt Mahalil, 39 dan 4 orang anak, 2 lelaki dan 2 perempuan yang masing-masing berusia 18, 15, 12 dan 7 tahun. Jenazah Allahyarham akan disembahyangkan di IPD Semporna untuk dikebumikan.

Allahyarham L/Kpl Mohd Azrul bin Tukiran


Allahyarham L/Kpl Mohd Azrul bin Tukiran, 27 tahun berasal dari Klang, Selangor dan bertugas di Batalion 14, PGA Tawau. Beliau yang masih bujang merupakan anak keenam daripada tujuh adik beradik. Jenazahnya akan dibawa pulang ke rumah ibu bapanya di Jalan Teluk Kapas, Kampung Rantau Panjang, Klang dan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Jalan Shapadu, Kg Panjang, Klang.

Allahyarham Kpl/S Salam bin Togiran


Allahyarham Kpl/S Salam bin Togiran, 42 tahun berasal dari Sandakan, Sabah dan bertugas di IPD Tawau. Beliau meninggalkan seorang balu, Puan Marlinah binti Utan dan 4 orang anak berusia 16, 13, 11 dan 1 tahun. Jenazah telah dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Batu 15, Jalan Apas, Tawau.

Semoga dengan pemergian perwira-perwira negara ini akan dikenang oleh seluruh rakyat Malaysia. Jasamu, baktimu, pengorbananmu akan teguh di sanubari rakan seperjuangan dan menjadi azimat untuk terus berbakti kepada agama, bangsa dan negara. - PDRM

10 di sandakan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sandakan - Google Blog Search


Belia Bangkit: OPS DAULAT : 9 Pengganas Ditahan <b>Di Sandakan</b>!!!

Posted: 10 Apr 2013 04:16 AM PDT

Sandakan???


Pasukan keselamatan tahan 9 orang termasuk 2 wanita di beberapa lokasi di Beluran, Sandakan malam tadi hingga awal pagi ini.
Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hamza Taib berkata, tujuh daripada yang ditangkap itu berbangsa Sulu dari Filipina manakala dua lagi ialah warganegara Malaysia.
Apakah mereka (pengganas ini) telah bertebaran di bumi Sabah?? Harap, tidak seperti yang BB fikirkan. Tetap Yakin dan Percaya dengan Keupayaan Pasukan Keselamatan Kita.

10 di papar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di papar - Google Blog Search


Kenangan Terindah <b>di Papar</b>, Sabah (1997 - 2001) | DADDY ZUKI <b>...</b>

Posted: 04 Mar 2013 07:00 PM PST


Menaiki feri dengan rakan-rakan sejawat menuju ke Pulau Gayana. Kami ke sana sebulan sebelum aku berangkat pulang ke Kelantan. Yang berbaju putih tu Cikgu Adli. Yang sebelah aku tu Cikgu Norlin org JB.
 
Melawat Taman Burung Labuan pada tahun 2000 bersama rakanku, Cikgu Azrul yang mirip Norman Hakim. Dia masih mengajar di Papar dengan isterinya.


Mendaki  Gunung Kinabalu bersama rombongan sekolah semasa SUKOM 98. Syukurlah aku berjaya sampai ke Low's Peak dan memperolehi sijil.
 
Hari Sukan Sekolah pada tahun 2000. Kelihatan Cikgu Din Idris yang kacak dan berkepala botak itu. Dia berkahwin dengan orang Sabah dan terus menetap di sana.
Aku ditempatkan di SMK Majakir, Papar, Sabah bermula 16 September 1997 dan berakhir pada 31 Mei 2001.Sepanjang aku berada di Sabah pelbagai pengalaman dan pengetahuan yang aku perolehi terutama sekali tentang adat istiadat, budaya, kaum, agama dan cara hidup penduduk tempatan. Ternyata pengalaman mengajar di sana adalah saat terindah di dalam hidupku dan akan tetap ku pahat di dalam memori ini. Terasa ingin kembali ke sana lagi untuk melawat kawan-kawan yang sudah lama tidak ku jumpa. Di sini saya paparkan empat foto semasa di sana buat tatapan kawan-kawan sekalian. Biarlah foto-foto itu menceritakan segalanya tentang nostalgia di Papar, Sabah.

10 di kota belud - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota belud - Google Blog Search


KALAU PR MENANG SIAPA YANG MENDERITA <b>DI KOTA BELUD</b>?

Posted: 02 May 2013 10:16 AM PDT

Marilah kita berfikir secara waras . Berfikir sejenak apa yang akan berlaku jika apa yang dikatakan oleh pemimpin PR itu bahawa gelombang PERUBAHAN BESAR sedang melanda semenanjung Tanah Melayu benar-benar berlaku? Jangan kita terlalu membiarkan minda kita hidup dalam separa sedar tentang kemungkinan-kemungkinan itu?

Beberapa ramalan akan terjadi jika PR menjadi kerajaan pada 6 hb Mei nanti.

1. Rakyat KB tidak akan dapat tidur lena kerana ada dua sebab, pertama calon 'bakal' Ketua Menteri yang mereka sokong dan dokong tidak akan dapat memberikan apa-apa kerana kalau BN/UMNO pun masih kerajaan di Sabah, ia akan menjadi negeri pembangkang. Kedua, setiausaha BN Sabah yang "menang" itupun tidak akan berdaya apa-apa.

2. Calon-calon PR yang kalah di KB, akan menjadi pemenangnya. Mereka bersorak, biarlah kampung tergadai ,kerana yang tukang pajaknya sudah berjaya membentuk kerajaan.

3. Rakyat di kampung-kampung akan menderita kerana projek air tergendala. Sudahlah dijanjikan penghujung Mac, sekarang bulai Mei,dan kalau PR jadi kerajaan, Mei akan menjadi Julai,ogos,September, November dan Disember kerana Sabah akan jadi negeri pembangkang

4. Akan toplah lagu "katak sikatak lompat". Mereka yang melompat ketika temoh berkempen, baik dari PR ke BN atau BN ke R atau BEBAS dari PR dan BN, akan merasa menyesal. Tentu mereka menanyi bersama-sama.

5. Pekan KB akan bertambah sesak, sebab janji PR akan turunkan harga kereta. Kalau skrg Kancil digunakan untuk "berpirate", bila PR memerintah, Kancil tidak laku lagi kerana masyarakat KB boleh beli  kereta Malaysia ikut suka hati mereka. R bagi 20% royalti minyak kepada Sabah, tambahlah anak-anak muda beli kereta, banyak betul minyak dan murah harganya.

6.Anak-anak muda di KB, tidak akan berhutang lagi sebab PR nak hapuskan PTPTN, sebaliknya mereka ramai akan menceburi kerja sebagai CETI, buka kedai  pinjaman pendidikan, al maklumlah TTN sudah tidak ada.

7. Yang ini tentu ramai yang suka, pertambahan kelahiran luar jangka akan berlaku di Kota belud, kerana bila PR jadi kerajaan, anak-anak muda yang berkahwin akan diberikan bantuan RM2000 seorang, maka berpusu-pusulah majlis kahwin di Kb termasuk yang sudah kawin pun ,mahu menambah lagi, macam pemberian BR1M, berbaris nak dapatkan RM500 ringgit setahun, orang dah pulun habis lebih 40 tahun, dah kaya raya pun.

8. Yayasan Pendidikan KB tak akan berfungsi lagi sebab bila PR jadi kerajaan semua sekolah rendah, menengah, prasekolah, IPT adalah free.nak bantu macam na lagi. Akhirnya, anak-anak muda mula memikirkan aktiviti baru mereka.

Jadi siapa yang menderita????

10 di tawau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tawau - Google Blog Search


Sabahdaily: 15,000 <b>Di Tawau</b>, Sabah Bakal Tumbang?

Posted: 29 Apr 2013 08:00 AM PDT

Sambutan luar biasa rakyat Sabah kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim semasa Ketua Umum KEADILAN itu tiba di Tawau semalam sangat mencemaskan Umno Barisan Nasional.

Ini berikutan kenyataan Pengerusi BN, Datuk Seri Najib Razak, kononnya Sabah dan Sarawak tidak mampu ditawan Pakatan Rakyat pada Pilihan Raya Umum ke-13, 5 Mei ini.

Beliau menyatakan demikian susulan lautan 20,000 rakyat membanjiri ceramah Anwar di Sarawak Jumaat lalu.

Bimbang dengan sokongan rakyat itu, Najib turut bergegas bertemu penduduk Sarawak keesokan harinya.

Bagaimanapun, usaha Najib untuk meyakinkan penduduk Malaysia Timur itu gagal apabila kedatangan Anwar ke Sabah disambut ribuan rakyat.

Dua jalan menghala ke pejabat KEADILAN Tawau, iaitu lokasi ceramah Anwar berlangsung, terpaksa ditutup untuk memberi laluan kepada 15,000 penyokong yang tidak putus-putus hadir mendengar amanat pemimpin negara paling popular ketika ini.> (Lihat kajian Pusat Kajian Demokrasi dan Pilihan Raya Universiti Malaya (UMCEDEL)).

"Dengan sambutan kepada Pakatan Rakyat sebegini, Najib boleh kata; 'Saya yakin Umno Barisan Nasional boleh menang'.

"Sebab RTM, TV3 tak akan siar semua ini. Memang tak boleh pakai…Bila (kita) boleh tengok semula RTM, TV3? 6 haribulan (Mei 2013), InsyaAllah…(lepas kita menang ke Putrajaya)," kata Anwar malam tadi, disambut sorakan gemuruh rakyat di Jalan Kuhara, Taman Gek Poh, Tawau.

Sementara itu, Pengarah Program Kempen Pilihan Raya KEADILAN Tawau, Thressia M Umar menyifatkan, kehadiran ribuan rakyat adalah kerana faktor populariti Anwar sendiri, selain gerak kerja jentera yang mula berkempen tiga hari selepas Anwar mengesahkan kehadirannya.

"Datuk Seri Anwar memang popular, Perdana Menteri Najib Razak datang pun jalan tak ditutup macam sekarang.

"Generasi muda terutama yang sudah mendengar ucapan dan ceramah beliau di tempat-tempat lain menerusi internet, tapi semuanya mahu mendengar dan melihat sendiri beliau berucap," kata Thressia.

Anwar kemudiannya bergegas pulang ke Semenanjung pada jam 8 malam, untuk dua lagi siri ceramah di Setiawangsa dan Subang, malam tadi.

Sebelum itu, beliau menjelajah Gum-Gum, Sikom, Silam, Semporna dan Lahad Datu untuk menyampaikan amanat terakhir pilihan raya.

KEADILAN meletakkan Datuk Kong Hong Ming sebagai calon di Parlimen Tawau (P190).

10 di tenom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tenom - Google Blog Search


228 ahli Umno sertai KEADILAN <b>di Tenom</b>, Sabah | KeadilanDaily <b>...</b>

Posted: 18 Jul 2011 02:45 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Ketua Cabang KEADILAN Tenom, Halik Zaman berkata, beliau menerima penyertaan dari kumpulan itu pada 16 Julai lalu di Kampung Kolorok dan Kampung Sungie dalam daerah Tenom, ketika mengadakan lawatan ke ...

10 di lahad datu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di lahad datu - Google Blog Search


TuaranTV.com™: Dalang Disebalik Pencerobohan <b>Di Lahad Datu</b>?

Posted: 26 Feb 2013 01:56 AM PST

Sudah hampir dua minggu dari hari pencerobohan di Lahad Datu pada 12 Februari 2013.. Macam seorang rakan FB aku cakap, " there's something fishy with this invasion.. ".. Yup, aku pun fikir macam tu & rasanya ramai berfikir hal yang sama.. " something wrong, somewhere ".. 
Dan ternyata, mungkin andaian itu tak tersilap bila tersebarnya gambar dan beberapa laporan tentang penglibatan seorang personaliti politik yang terkenal dengan kontroversi dan kaki-putar-belit-fakta..  
Yup! As U can see here.. The personality yang dimaksudkan adalah Dato' Seri ANWAR IBRAHIM.. Aku tak rasa dengan gambar yang sekeping ni dapat mengukuhkan dakwaan.. Sebab as we now that DSAI ni pakar dalam memutar-belit, sedangkan video rakaman yang jelas skandal seks beliau dengan chinadoll tu pun dapat dia nafikan inikan pula takat gambar sekeping.. kan.. TAPI..
Jacinto's writes that "reports said the men are members of the Sultanate of Sulu and North Borneo and the Moro National Liberation Front (MNLF), and that some of them were armed, who are active in the campaign to reclaim the Malaysian oil-rich island which is part of the Sultanate."
Jacinto also disturbingly writes that "The intrusion occurred just as former Malaysian leader Datuk Seri Anwar Ibrahim, also Pakatan Rakyat de facto leader, proposed that Sabah be granted autonomy." Anwar Ibrahim, a Rizalian scholar, is known as a stalwart against the ruling UMNO party-led coalition in Malaysia. Now we should not be involved in the domestic politics of Malaysia.
Jacinto also writes that "Sultan Muhammad Fuad Kiram I, the Sultan of Sulu and the Sultan of Sabah, said Malaysia illegally occupied Sabah. "Sabah is still the property and sovereign patrimony of the Sultan of Sulu and the Royal Sultanate of Sulu to this day,' he said in the website of the Royal Hashemite Sultanate of Sulu which is accessible in this URL http://www.royalsulu.com." Jacinto notes that "the Sultanate supports a free and independent Sabah." and "That a free and independent Sabah will be under our reign and our heirs and successors according to law of succession as the Reigning Sultan of Sabah." he said. - The Manila Times
Hurm.. Macamana pula dengan laporan akhbar The Manila Times? For sure DSAI akan cuba nafikan hal ini, dan for sure kroni dia akan cuba sebaik mungkin melindungi pemimpin agung mereka ni kan.. Yup, they did..
Kalau pun benar ada pemimpin Pakatan Rakyat terlibat, ia mungkin hanya melibatkan pemimpin di Sabah sahaja.  Kenapa Anwar pula yang nak dijadikan kambing hitam? - Suara Pakatan Rakyat

Now! PR trying to menyalahkan pemimpin tempatan Sabah pula.. Hurm.. Pemimpin yang mana yang dimaksudkan? Dari pandangan peribadi aku, kenyataan PR sangat tidak masuk akal.. Ya, Sabahan leader mungkin berbeza dari segi fahaman politik.. TAPI mereka masih meletakkan kepentingan SABAH untuk penduduk dan rakyat sebagai priority dan aku tak rasa pemimpin tempatan sanggup kehilangan TANAH TUMPAH DARAH mereka kepada anasir luar..
Dengan kenyataan sebegitu, wajarkah DSAI diangkat sebagai seorang HUGUAN SIOU?

10 di kinabatangan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kinabatangan - Google Blog Search


BLOG SABAH: 10 <b>di kinabatangan</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Apr 2013 11:38 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

adun48sukau: Jumlah anggota keselamatan <b>di Kinabatangan</b> perlu <b>...</b>

Posted: 10 Mar 2013 08:45 PM PDT


Datuk Saddi Haji Abdul Rahman mencadangkan kepada kerajaan supaya menambah jumlah anggota pasukan polis dalam Daerah Kinabatangan bagi memperkasakan tugas melindungi keselamatan rakyat di kawasan ini.
Ahli Dewan Undangan Negeri Sukau itu berkata, penambahan anggota itu agak penting memandangkan kedudukan daerah Kinabatangan yang amat luas, selain memiliki kawasan persisiran pantai dan pulau-pulau yang berhadapan perairan Laut Sulu, kawasan  menjadi laluan pengganas di Kampung Tandou, Lahad Datu dan Semporna ketika ini.
"Saya mencadangkan langkah penambahan anggota ke kawasan Kinabatangan.  Kerana ketika ini  saya  merasakan jumlah anggota pasukan keselamatan Di Balai Polis Kinabatangan  perlu dipertingkatkan.
"Selain daripada kedudukan perairan ini dan Sandakan begitu bebas daripada kegiatan penyeludupan dan kemasukan rakyat asing suatu ketika dulu, anggota yang bertugas di dakawasan persekitaran daratan dan kampung-kampung terpencil di Dun Sukau perlu diadakan," katanya.
Beliau berkata demikian selepas mengadakan pertemuan dengan Ketua Polis Daerah Lahad Datu, DSP Martin Lugu di Ibu Pejabat Balai Polis Daerah Kinabatangan di sini.
Turut sama dalam pertemuan itu ialah pegawai-pegawai kanan Polis IPD Kinabatangan, Pegawai Platon Rela Kinabatangan  dan Pegawai Pembangunan Masyarakat Dun Sukau, Amirudin Mohd Damit.
Saddi yang juga Pengerusi Koperasi Pembangunan Desa (KPD) Sabah  berkata, terdapat  hampir 90 buah kampung dalam kawasan jagaan Pejabat Polis Daerah Kinabatangan merangkumi kawasan-kawasan Kampung Dalam Daerah Kuamut dan 42 buah lagi terletak dalam kawasan Dun Sukau. 16 darinya kampung dalam Dun Sukau, kata Saddi, berkedudukan di persisiran Pantai yang menghala perairan Sulu dan 26  buah Kampung terletak di kawasan daratan yang bersempadan Dun Tungku dan Lahad Datu dalam kawasan Parlimen Silam.
"Saya dan pihak polis sependapat kawasan dalam Dun Sukau ini amat memerlukan perhatian pasukan keselamatan termasuk pihak polis kerana kedudukan penduduknya yang saya anggap terdedah daripada ancaman luar dan golongan subresif," katanya.
Saddi difahamkan pihak IPD Kinabatangan juga sudah mengemukakan permohonan menambah bilangan anggotanya kepada pihak tertinggi pasukan itu.
Saddi berkata, sektor pelancongan, perladangan dan perikanan di dalam Dun Sukau akan menjadi lebih mantap dengan meningkatnya jumlah kawalan keselamatan di polis di kawasan berkenaan.
Dalam pada itu, kata Saddi, beliau amat berbangga dengan persiapan serta pengawasan keselamatan yang terus diberikan pihak polis daerah ini.
"Selain mereka meningkatkan kerjasama dengan pasukan keselamatan di daerah berhampiran seperti Sandakan dan Lahad Datu, pasukan polis ini juga meningkatkan rondaan ke seluruh kawasan Dun Sukau dan Kinabatangan termasuk di kampung-kampung terpencil seperti dalam kawasanMukim Litang dan sepanjang pintu masuk ke daerah ini," kata Saddi.
"Saya begitu berbangga dengan tanggungjawab  harian mereka. Saya mendoakan semua anggota keselamatan ini terus terlindung daripada bahaya dan daerah ini bebas daripada sebarang ancaman pencerobohan pengganas," kata Saddi.
Saddi juga juga berpuas hati dengan aktiviti  pelancongan dan perladangan di sini yang dapat berjalan seperti biasa atas keupayaan pengawasan itu.

Panas!! (Gambar 18SX) Bung Moktar Ditemani Isteri Muda Jelita <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 30 Apr 2013 07:53 PM PDT


Zizie Ezette bergambar di hari penamaan calon suaminya di Kinabatangan, Sabah. Gambar penuh selepas ini.

10 di keningau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di keningau - Google Blog Search


BLOG SABAH: 10 <b>di keningau</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Apr 2013 11:10 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

PESONA: Allergic Masuk KFC Siap 2 Perkara <b>Di Keningau</b>.

Posted: 01 Apr 2013 02:52 AM PDT

    Kadang ada kala terjerat dengan promosi hebat pada banner iklan yang gah terpampang di kawasan bulatan di Jalan Masak Keningau. Harga promosi RM 5.95 sen bagaikan mengajak untuk cepat datang ke permis itu. Pastinya hendak melayan selera yang tidak pernah nak puas ini. 

Kemudian menyatakan cadangan rancangan dan keinginan untuk membawa anak-anak ke permis itu. " Lapar lah..dah jam duabelas tengahari ni, kita singgah KFC lah, baru balik ke rumah.!" Inilah ajakan saya kepada anak-anak saya yang masa tu lima orang ikut ke pekan Keningau. " Tak mahu..bagus balik terus ke rumah, mama dan masak tu.." Ini kata-kata anak ke empat ( lelaki ) " Ala ayah mahu bawa ke KFC, marilah kita ke sana ...bukan selalu, kan ayah ajak tu.." Ini pula kata-kata anak perempuan yang keduadan anak ketiga. " Tak mahu..bagus ayah bawa   ke restoran yang ada juadah nasi banyak lauk pilihan..kenyang lagi.." Agak tegas suara ini, saya fikir ada benarnya kata-kata anak ke empat. Kebetulan memang perut agak lapar kerana lama melayan anak-anak bawa saya pergi membeli keperluan di Servy Keningau dan di kedai buku Evegreen  Keningau. Sesuai sangat makan nasi dengan lauk dan sayuran. Elok juga dilayan kehendak anak ke empat.

Lastly bawa mereka ke Restoran Nurjana..memang banyak pilihan lauk pauk di restoran tu dan kalau tahap kebersihan restoran ni mempunyai kad A. Anak-anak makan pun selesa dan puas memilih lauk mana hendak di makan masa itu. Bila saya tanya, anak ke empat, dia benar-benar allergic kalau sebut KFC. Sebab itu dalam gambar kami di KFC ni tiada dia, tak mahu ikut walhal mama bagi green light nak ke KFC masa itu sekali sekala kan apa salahnya, niat nak  bahagiakan anak-anak. Bukan selalu, kadang dua bulan baru sekali ke KFC. Apapun saya sayang semua anak-anak saya, yang punyai citarasa berbagai tu. Alahai anak.....))

Bolehlah menggugat selera..

anak ke 4 tak ikut ke KFC..tak ada dia sini..

ini awal bulan Feb 2013...
 Tengoklah mama sampai tak sedar
diambil gambar..entah apa pula yang
dipandang oleh yag berbaju biru..
macam ada sesuatu ja..
 nampak tak  besarnya banner IKLAN RM 5.95 sen.
..jangan lupa lihat juga kayu manis tu..
Simbol di round about menuju ke Jalan Masak
Keningau...
Perkara 1.  Permis baru KFC ke 2 di Keningau..
baru awal Feb 2013 dibuka..
Ada juga masuk dah sekali ke sini..
KFC dua tingkat..nampak pemandangan Kg.
Masjid Keningau dan Padang Keningau..
Perkara 2. Deretan pintu-pintu kedai bangunan 
baru di Keningau..yang uniknya bangunan ini
panjang hingga ke round about Jalan Masak Keningau..
Agaknya siapalah yang bertuah akan memiliki
Nak tengok juga apakah jualan mereka..
Menurut yang saya dengar akan ada
jualan kraftangan kat sini..
Tunggu dan lihat ja lah kan..
Masa ini belum ada yang dibuka atau digunakan..
semua pintu masih tertutup.
Keningau kini..amat membangun..
Inilah anak ke 4 etuza yg tak suka
KFC..harap tak marah dia..))

Kawekaki Motor: KONVOI NSBC KE 1st <b>KENINGAU</b> BIKE WEEK <b>...</b>

Posted: 01 May 2013 09:02 PM PDT

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....
Hari ini merupakan hari kedua sempena acara 1st KENINGAU BIKE WEEK (KBW). Jika diikutkan dari tentatif program yang diedarkan semasa pendaftaran, jadual untuk semua bikers hari ini agak padat namun agak menarik juga jika dilihat dari acara yang telah diaturkan. Antara acara yang agak menarik adalah ride singkat ke Sook (salah satu daerah dalam Keningau) sejauh lebih kurang 60km, Sukaneka antara bikers dan penduduk tempatan, open grafity contest, acara tarik tali dan pertandingan slow rides. Baiklah.... Kawe akan cuba ringkaskan cerita kawe memandangkan banyak gambar-gambar untuk entry kali ini.
0700hrs - Pagi ini kawe bangun dengan agak bersemangat sama seperti rakan-rakan yang lain. Tanpa bersarapan, kami bersama Bro Ruly bergerak menuju ke Padang Bandaran tempat berlangsungnya acara KBW kerana kawe dimaklumkan acara senamrobik akan diadakan pada pagi itu.
Sampai di Padang Bandaran Keningau
Bergambar dengan Hj Zainal  Presiden Aura Bikers (dua dari kiri) yang juga penganjur KBW
Bergambar beramai-ramai dihadapan banner KBW
Instruktor senamrobik bersedia untuk mengadakan senamrobik
0800hrs - Kerana kelaparan, kami mengambil keputusan untuk bersarapan pagi di Restoran Pak Kandar yang dimiliki oleh Saudara Zainal iaitu Presiden Aura Bikers terlebih dahulu tanpa bersenamrobik.
0930hrs - Bergerak semula ke tapak KBW kerana acara ride ke Sook akan diadakan.


Kedatangan bikers mulai ramai

Bike kawe... Diapit oleh dua V lain...

Bikers bergambar beramai-ramai
Bergambar dengan rakan bikers dari Kelab Motorsikal KEKAL Daerah Tutong Brunei

Semua bikers bersedia dengan jentera masing-masing

Spyder dari Smart Riders Labuan

Konvoi bersedia untuk dilepaskan

Wife kawe bergambar dengan wife Abe Mat Presiden Bintulu Bikers dan wife Presiden KEKAL
1000hrs - Konvoi mula dilepaskan untuk bergerak ke Sook. Konvoi dibantu oleh pihak dari Polis DiRaja Malaysia (PDRM) dan marshal dari pihak penganjur. Acara konvoi ke Sook ini telah mengumpulkan sekurang-kurangnya 300 buah bike. 
Masing-masing sedia atas bike...

Sham (KLX250) editor dan penulis majalah permotoran WTR selaku media

Melintasi salah satu jambatan di Keningau
Pergerakan konvoi yang teratur...

Yang ni pula konvoi dibelakang kawe...

Berkonvoi memerlukan satu disiplin yang tinggi...

Zainess rakan dari NSBC...

BMW1200GS... Mungkin inilah yang pertama dan satu-satunya yang ada di Brunei...

Ini Paksu Kelantan Chopper Club datang dari Kelantan... 
Konvoi dari Yamaha Riders Brunei (berbaju biru)

Melalui kawasan berselekoh menuju ke Sook

Haji Zainal Aura Bikers (GTR1400)... Orang kuat selaku penganjur KBW


Dengan kelajuan yang selamat sewaktu melayan selekoh...

Rakan bikers dari Yamaha Riders Brunei Darussalam

Cikgu Adi NSBC (Versys) dan FairulHisham orang Kelantan (SYMT2 kuning)

Yang ni pula Ustaz... Dari Tawau kalau tak silap kawe

Semua bikers memberikan kerjasama semasa kawe mengambil gambar... Terima kasih boss...

Wak Wasianto (CBX750 paling depan) peace yo...

Aki Anis dengan BMW GS1200

Jalan dari Keningau ke Sook sememangnya cantik dan salah satu tempat kegilaan para bikers selain dari jalan Kimanis-Keningau

Spyder dari Smart Riders Labuan

Konvoi dari Smart Riders Labuan

Kawe dibelakang konvoi Smart Riders Labuan

Kalau tak silap ini Datin Seri... Isteri kepada Presiden Smart Riders...

Jalan dipenuhi dengan konvoi..

Dr Saiful dari Tawau berasal dari Kelantan

Sentiasa dalam konvoi untuk keselamatan semua penunggang

Saudara Warni rakan dari Keningau

hati-hati boss... jangan terlebih speed..


Aksi ghairah Sham WTR... Kenapa bangg... Kaki panas yeee... Hahahaha

Keadaan sedikit sesak semasa konvoi berpusing untuk berpatah balik ke Keningau di Bulatan Pekan Sook kerana terdapat acara dari Ketua Menteri Sabah.

Konvoi berpatah balik di Bulatan Pekan Sook.

Rakan dari Yamaha Riders Brunei
Konvoi yang yang terakhir 

Kawe berjumpa dengan DR Saiful bikers dari Tawau
1130hrs - Selesai acara Ride ke Sook dan peserta acara KBW berkumpul semula di Padang Bandaran. Kawe bersama terpaksa balik ke hotel tempat menginap kerana rakan-rakan dari NSBC yang baru bertolak awal pagi tadi dari Limbang baru sahaja sampai di Keningau kerana kawe dimaklumkan bike Cikgu Zakaria mengalami masalah kebocoran pada radiator. Ini Menyebabkan konvoi mereka sampai agak Lewat.

Rakan dari NSBC yang terlewat sampai. Sedia untuk balik ke hotel.

Hotel tempat semua ahli NSBC menginap
1140hrs -  Sampai di hotel dan menguruskan urusan daftar masuk rakan-rakan yang baru sampai. kawe bersama Cikgu Adi dan Cikgu Zakaria bergerak ke bengkel yang berhampiran untuk menampal sedikit kebocoran tangki radiator pada bike Cikgu Zakaria.
1300hrs - Kami bergerak dari hotel dengan berjalan kaki untuk mencari gerai @ kedai makan kerana semua kami telah kelaparan. 

Keluar mencari kedai makan kerana semua telah kelaparan

Wakil dari Kelab Z800 Borneo

Makan dikedai makan dihadapan tapak acara
1400hrs - Bermulanya acara perasmian 1st KENINGAU BIKE WEEK. Semasa perasmian diadakan pihak penganjur sempat menyampaikan sedikit bantuan kepada golongan kurang berkemampuan sekitar 200 orang  yang ada di Keningau. Bantuan yang disampaikan adalah hasil kutipan dari pihak penganjur hasil dari penjualan baju KBW dan pendaftaran peserta.

Acara perasmian 1st KBW. Ucapan oleh Haji Zainal Aura Bikers

Antara presiden kelab yang hadir. Kawe yang paling slim... hehehe
Golongan kurang berkemampuan yang akan menerima bantuan

Salah seorang yang telah menerima bantuan

Bergambar beramai-ramai antara semua Presiden Kelab yang hadir.
1500hrs - Bermulanya acara padang dan sukaneka antara penduduk tempatan dan antara bikers. Semasa acara padang dijalankan, kawe dan beberapa ahli lain terpaksa meninggalkan acara kerana kawe dimaklumkan oleh Cikgu Zakaria bahawa bike beliau masih terdapat kebocoran walaupun ditampal. Ini memaksa kawe mencari inisiatif untuk membetulkan sendiri masalah pada bike Cikgu Zakaria dengan dibantu oleh rakan-rakan yang lain.

Bikers bergambar beramai-ramai berlatar belakangkan banner KBW

Cikgu Adi, Jenal, Kawe dan Rosli

NSBC dan Tawau Big Bikers Owner Club (TBBOC)


Perserta dari Yamaha Riders Brunei
1630hrs - Sampai dihotel selepas menjelajah kedai untuk mencari Gam 2 Tan (boleh google kalau nak tahu lebih detail). Kami bernasib baik setelah setengah jam mencari akhirnya terdapat sebuah kedai yang menjual gam tersebut. Disini bermulalah acara kawe dan kawan-kawan yang lain menjadi makanik tak terlatih dalam usaha untuk membetulkan masalah pada bike Cikgu Zakaria.

ER6N Cikgu Zakaria yang 'merajuk' sebab cCikgu Zakaria ada cakap nak angkat Z800... Hahahaha

Kawe selaku mekanik tak terlatih.

Tangki radiator telah dikeringkan. Yohanis dalam proses menampal tangki Radiator yang bocor
1730hrs - Berehat di bilik hotel selepas membetulkan masalah pada bike Cikgu Zakaria. Setakat ini semua masalah dapat diselesaikan. Sekarang menunggu masa untuk acara seterusnya iaitu acara makan malam bagi menyambut semua peserta acara KBW.
1900hrs - Bergerak menuju ke Hotel Perkasa tempat yang akan berlangsungnya acara makan malam KBW.  

Bersedia untuk menhadiri acara Makan Malam 
1930hrs - Bermulanya acara makan malam selepas sedikit ucapan alu-aluan oleh Tuan Haji Zainal selaku penganjur KBW. Acara makan malam ini selang-selikan dengan karaoke, penyampaian cenderahati dan cabutan bertuah untuk para peserta.
Ucapan alu-aluan untuk semua peserta KBW

Kawe dan Bro Ali. Penyerahan stiker NSBC

Rock juga wife kawe ni... Hahaha

NSBC bersama otai dari KEKAL, Brunei


Kawe n Husin MNLG Bintulu.


Acara yang ditunggu... Acara makan

Kawe... Macam lapar sangat je...

Wakil Kelab Bersatu Bikers BruneiKalau tak silap ini dari TBBOC

Ini pun kurang pasti pulak kawe...

Ini dari kelab CBX kalau tak silap kawe


Keningau Big Bikers Club (KBBC)

Meja VIP dan pihak penganjur

Honda Riders Club (HRC) Brunei

Penyanyi pertama yang mendendangkan lagu. Saudara Ruly TBBOC

Lagu Anak Kampung. Semua naik menari

Otai dari Limbang Saudara Wong. Paling sporting masa acara karaoke

James wakil dari NSBC menyanyikan lagu Alleycars.... Terima Kasihhh....
Suara mantap menyanyikan lagu dari kumpulan Amuk... Wakil dari Semporna Bikers

Penyampaian cenderahati 

Penyampaian sijil penyertaan kepada kelab

Penyampaian cenderahati kelab kepada pihak penganjur

Presiden Smart Riders Labuan

Saudara Yap. Presiden TBBOC

Presiden Ellapora Bikers Club

Penyampaian momento antara kelab-kelab yang hadir

Kelab Yamaha Riders Brunei menyampaikan momenta kepada Presiden Nortern Malaya Indian Bikers, Penang.

Penyampaian momento oleh Temburong Bikers kepada pihak Penganjur

Kawe menerima sijil penyertaan mmewakili NSBC

Penyampaian momento kepada pihak penganjur
Kepada Kelab Motorsikal KEKAL Daerah Tutong, Brunei.


Honda Riders Club (HRC) Brunei

Acara kejutan memmotong kek harijadi kepada semua bikers yang lahir pada bulan April

Rino... Tersenyum lebar apabila menerima hadiah cabutan bertuah
2330hrs - Selesai acara makan malam kami mula bergerak untuk balik ke hotel setelah semua kami kekenyangan setelah dihidangkan dengan masakan 3 ekor rusa yang dipanggang.

Wife kawe bersama lady bikers yang lain

Bergambar bersama rakan-rakan bikers sebelum balik
Pasangan romantik.... Cikgu Zakaria dan James...
2345hrs - Kami sampai di hotel tempat menginap dalam keadaan puas dan gembira dengan kemeriahan semasa acara makan malam yang direncanakan oleh pihak penganjur. Ternyata acara 1st KENINGAU BIKE WEEK ini benar-benar memberi kepuasan pada kami walaupun ada acara yang tidak dapat kami sertai kerana sedikit masalah yang tak dapat kami elakkan.  

10 di nabawan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di nabawan - Google Blog Search


BLOG SABAH: 10 <b>di nabawan</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Apr 2013 09:48 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

DEMI MENEGAKKAN KEADILAN : Klinik <b>Nabawan</b> janji 1999,Janji <b>...</b>

Posted: 04 Apr 2013 12:21 AM PDT

by Mohd Haizuren Abdullah 
 
Janji ditepati Dato Seri Najib hanyalah gimik yang tak membawa erti kepada penduduk di Nabawan,,sebagai bukti bahawa mereka telah ditipu sepanjang masa oleh UMNO/BN,Admin membawakan bukti jelas dan nyata janji UMNO/BN membina sebuah Klinik pada tahun 1999,dan hingga kini hanya "Projek Ladang Lalang dan Semak" sedang giat berjalan di tapak Projek tersebut

"Jangan salahkan rakyat,kalau belum pernah jejak Nabawan jangan cakap pakai hujah apa yang dipaparkan di Tv3 atau Utusan,semua rakyat terutama macai-macai Umno harus pakai otak bentangkan fakta,suara penduduk sekitar Nabawan sudah lama berkumandang cuma media tekan dan sembunyikan supaya tak menjejaskan reputasi Umno/Bn."

Pada Tahun ini TPM sudah datang melawat Nabawan tapi apabila beliau melihat orang kampung datang membawa sepanduk ketika lawatan beliau ke sana,beliau hanya mampu melihat saja tanpa turun bertemu rakyat dan menjelaskan apa-apa.Tengoklah bagaimana media TV3/Utusan melaporkan lawatan beliau disambut meriah walhal kejadian itu tidak seindah seperti yg dikhabarkan.

Beliau juga berharap agar rakyat jangan menyokong membabi buta,selidik lah dulu,ni belum kes tanah masyarakat salarom taka yg dirampas oleh kerajaan..klinik kesihatan nabawan mmg ada tapi terlalu usang..kamu patut melihat bagaimana klinik di sana msh bergantung dgn generator..tu br nabawan..blm cerita lg d pensiangan..pesakit baring atas bot pegang IV drip..smp bila mau tgk rakyat susah bg2?smp bila?jwb lah org Sabah yg prihatin..x kah kamu kesian melihat bayi kecil di usung atas bot semata2 uk keluar ke pekan kgau..

(Keluhan seorang penduduk Nabawan)

PRU13 Jom tolak UMNO/BN...undilah Pakatan Rakyat melakar perubahan yang lebih baik dari hari ini.

BLOG SABAH: 10 <b>di nabawan</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Apr 2013 09:27 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

KDM M&#39;sia Idol ditangguh, beri laluan kepada PRU-13 | Z-o-o-m!

Posted: 11 Apr 2013 11:35 PM PDT

Boyd PV
boyd_pv@myyzoom.com

734452_436243633113269_694013797_nPERJALANAN program realiti KDM Malaysia Idol ditangguh ke satu tarikh yang akan diumumkan kemudian bagi memberi laluan kepada proses Pilihan Raya Umum Ke-13.

Ketua juri program berkenaan, Asmin Mudin, juga memberitahu uji bakat di Kota Marudu dibatalkan.

Ini bermakna jelajah untuk mencari peserta Top 50 sudahpun berakhir dengan berlangsungnya uji bakat di Nabawan pada 3 April lalu.

Jumlah keseluruhan peserta yang menyertai uji bakat di 10 lokasi ialah 695.

"Selepas ini kami akan menilai semula persembahan 78 peserta yang telah kami berikan kad hijau sepanjang jelajah itu berlangsung," kata Asmin kepada Hiburan Ekspres.

Apabila program itu diteruskan kelak, kami akan umumkan siapa di antara 78 peserta itu yang akan berada dalam senarai Top 50, tambahnya.

Berdasarkan makluman awal pihak juri, mana-mana peserta yang berjaya mendapat tiga kad hijau sebanyak empat kali, mereka tidak perlu risau kerana tempat mereka telahpun disahkan dalam kelompok 50 terbaik itu.

Kecuali berlaku perubahan, adalah selamat untuk mengatakan bahawa setakat ini 11 orang telahpun mengesahkan tempat mereka dalam senarai Top 50 setelah kesemuanya memenuhi kriteria itu.

Maka, persaingan sebenar sekarang ini adalah baki 67 peserta lagi yang mana sembilan daripada mereka mendapat tiga kad hijau sebanyak tiga kali, 17 mendapat tiga kad hijau sebanyak dua kali dan 41 peserta mendapat tiga kad hijau sekali.

Asmin

Asmin

"Kami ucapkan syabas kepada semua peserta yang telah menyahut cabaran kami untuk menyertai uji bakat baik yang berada dalam senarai awal Top 50 mahupun mereka yang tidak terpilih ke dalam senarai itu," kata Asmin.

Ketika jelajah uji bakat terakhir di Nabawan, 37 peserta berjaya menempatkan diri dalam senarai awal Top 50.

Mereka ialah Brenda Anura Lundo Jamin, berumur 19 tahun dari Kudat, Mamat San Ambu (25, Tenom), Edvilito Edward (19, Tenom), Rayon Sitim (16, Tuaran), Sarma Sitim (22, Tuaran), Deffny Pearl Tanggar (24, Tuaran), Azera Jeikin (22, Ranau), Heevine Maria Singlee (20, Telipok), Edwin Sintiu (23, Beaufort) dan Eusebius Eyahing (29, Kota Kinabalu).

Sepuluh orang lagi ialah Andrew Poninting (45, Penampang), Christopher Simon (20, Tambunan), Suzie Peter (29, Tambunan), Ndey Brendon Nain (19, Kudat), Chudin Ansut (44, Tenom), Ranjit Rasid (38, Tenom), Yeltsin Sundang (18, Nabawan), Benzie Peter (27, Tambunan), Azlee Mualip (28, Kudat) dan Khadizah Wati Gumilin (26, Keningau).

Peserta lain ialah Donny Gilbert Matawas (27, Tenom), Emmy Elias (34, Nabawan), Jenny Gaising (29, Penampang), Johnnetry Pingut (43, Paitan), Aslimah Sawang (26, Beluran), Sartinie Ami (26, Nabawan), Alex Angkaus (39, Nabawan), Afiezal Fahmi Inggu @ Amir (19, Nabawan), Rushdy Raphael (23, Keningau) dan Mary @ Norasiah Intiang (45, Tuaran).

Kelompok terakhir ialah Lindra Sylvia Selvister (25, Tuaran), Idzzan Dzuzailah Azamain (21 Ranau), Julli U. Justin (28, Nabawan), Zilamaria Juhara (26, Tenom), Rayner Longpin (24, Tenom), Jessica Joseph (22, Penampang) dan Mazeri Kulandu (26, Kota Kinabalu).

Sepanjang siri jelajah itu berlangsung, beberapa artis rakaman dan bekas peserta program realiti TV turut menyahut cabaran tetapi kejutan paling manis ialah penyertaan seorang remaja berbangsa Cina tulen dari Lawas, Sarawak, Lauridson Liaw Fu Kang.

Lauridson Liaw

Lauridson Liaw

Kemampuan peserta berumur 17 tahun ini menyanyikan lagu dalam bahasa Dusun menarik perhatian bukan sahaja juri tetapi rakan-rakan peserta dan penonton.

Dalam komennya, Betsy Michael dilaporkan berkata: "Kemampuan Lauridson Liaw Fu Kang menyanyikan sebuah lagu Dusun dengan baik dengan intonasi dan sebutan yang betul menambat hati pengadil dan penonton."

Debaran sekarang ini adalah untuk mengetahui peserta mana yang akan berada dalam kelompok 50 terbaik yang akan mengikuti satu modul pembelajaran selama enam minggu di lokasi yang akan dimuktamadkan kemudian.

KDM Malaysia Idol menawarkan hadiah keseluruhan RM235,000 dengan sang juara bakal membawa pulang RM100,000, pemenang tempat kedua (RM50,000), pemenang tempat ketiga RM30,000 dan tempat keempat RM15,000.

Pemenang tempat kelima hingga ke lapan bakal menerima RM10,000 setiap seorang.
Uji bakat program anjuran KDM Malaysia itu yang dimulakan sejak Januari lepas telah berkunjung ke 10 lokasi iaitu di Menggatal, Telupid, Tenom, Keningau, Ranau, Pitas, Tuaran, Beaufort, Penampang dan Nabawan.

Uji bakat yang dijadualkan di Papar dan Kota Marudu dibatalkan atas sebab-sebab tertentu.

KDM Malaysia Idol disasarkan untuk mencungkil bakat terbaik bukan sahaja dalam bidang hiburan tetapi juga mereka yang mempunyai pengetahuan luas dan mendalam dalam isu-isu berkaitan sosio-ekonomi, politik, budaya, sains dan teknologi serta alam sekitar.

Ia juga disasarkan untuk melahirkan idola yang mempunyai keperibadian seimbang dan boleh dijadikan contoh kepada semua anak muda lain.

Terbuka kepada penyanyi amatur dan mereka yang sudah pernah merakam album, peserta haruslah seorang warganegara Malaysia (tanpa mengira bangsa) dan berumur antara 15 dan 45 tahun dan boleh menyanyikan sebarang lagu dalam bahasa Kadazan, Dusun atau Murut.

Program berkenaan akan disiarkan secara langsung di kaca TV di mana kemuncaknya dijadualkan berlangsung Mei ini.

di negeri sabah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sabah - Google Blog Search


Senarai Penamaan Calon PRU13 <b>Di Negeri Sabah</b> - tukang sukat <b>...</b>

Posted: 22 Apr 2013 08:56 PM PDT

Senarai penuh calon Pilihan Raya Umum ke-13 di Sabah
BN - Datuk Abd Rahim Bakri
Star - Jutirim Galibai Galabi
BN - Johnity @ Maximus Ongkili
SAPP - Yuntau Kolod @ Kuntau Kolod
BN - Datuk Abd Rahman Dahlan
PKR - Isnaraissah Munirah Majilis @ Fakharudy
Bebas - Erveana Ansari Ali 
PKR - Mojilip Bumburing @ Wilfred 
Star - Samin @ Jasmin  Dulin 
Star - Daniel John Jambun 
DAP - Jeffrey Kumin @ John 
DAP - Wong Sze Phin @ Jimmy
Star - Liew Hock Leong @ Michael
DAP - Lee Han Kyun @ Joseph Lee
BN - Makin @ Marcus Mojigoh 
SAPP - Duli @ Dullie Bin Mari @ Marie
BN - Bernard Giluk Dompok 
Star - Melania @ Melanie Annol
PKR - Ignatius Dorell Leiking
PKR - Mohammad Yahya @ Yahya Lampong
BN - Datuk Rosnah Abd Rashid Shirlin
SAPP - Jamil William Core
BN - Datuk Anifah Aman @ Haniff Amman
STAR - Guan Dee Koh Hoi   
BN -  Datuk Azizah Mohd Dun  
BN -  Datuk Sapawi Amat Wasali @ Ahmad   
SAPP -  Kamis Daming   
PKR - Ramle Dua @ Ramli Dua Lee   
PKR -  Jonathan Yasin  
BEBAS - Yazid Sahjinan  
STAR - Julianah Situn @ Widya Julia  
STAR - Gapari Katingan @ Geoffrey Kitingan 
BN -  Joseph Pairin Kitingan   
SAPP - Jaineh Juaya @ Jimmy Jawatah
Star - Hasmin @ Azroy Abdullah
Kita - Mutang @ Sylvester Dawat
Star - Martin Tomy @ Tommy 
PKR - Richard Sakian Gunting
Bebas - Fatimah Agitor @ Mohd Daud
Bebas - Datu Kamaruddin Datu Mustapha
PKR - Mohd Serman Hassnar
Star - Rosnah Unsari Star
Star - Saiful Bahari Rashada Ahmad
Pas - Hamza A Abdullah @ Hamzah
DAP - Wong Tien Fatt @ Wong Nyuk Foh
PKR - Abdullah Abdul Sani
Star - Yambuya Bin Parantis @ Cyril Pongod
BN - Datu Nasrun Datu Mansur
Star - Apas @ Nawawie Saking
BN - Datuk Seri Mohd Shafie Apdal
PKR - Zamree @ Mohd Suffian Abdul Habi
Bebas - Datu Badaruddin Tun Datu Mustapha
BN - Yap Kain Ching @ Mary Yap Ken Jin
PKR - Kong Hong Ming @ Kong Fo Min
Bebas - Ahmad Awang @ Madon
Bebas - Freddie Japat Anak Simbol
Star - Datu Mohd Arifin Datu Abdul Salam        
Bn - Abd Mijul Unaini                    
Bebas- Mursalim Tanjul                                 
SAPP - Jaely Medong                    
PKR - Datu Abdul Razak Datu Abdul Salam   
Bersama - Zainal Nasiruddin        
BN - Teo Chee Kang                      
SAPP - Tsen Heng Chong @ Peter Tsen           
Bebas - Alexandra @ Alexander Anthony           
PKR - Chin Chung Kui @ William Chin           
Star - Hendiri @ Hendry Minar  
SAPP - Johnes @ Onis Piut     
Kita - Awang Latip Abdul Salam
Star - Maklin Masiau       
BN - Datuk Bolkiah Ismail           
Pas - Dausieh Queck @ Paraman       
BN - Sarapin Magana        
SAPP - Richard Jiun        
Star - Marunsai Dawai            
PKR - Jelin Dasanap @ Jelani Hamdan
Bebas - Jolius Majawai    
BN - Lasiah Baranting @ Anita
PKR - Andonny Pilit @ Anthony Biri Mandiau   
Star - Jebon Janaun                    
SAPP - Yapolai Kundapit @ Henry        
SAPP - Abdul Malik Mohed    
Pas - Laiman Ikin        
Star - Suwah Buleh @ Bulleh
BN - Datuk Musbah Jamli 
PKR - Ukoh @ Jeremmy Malajad @ Malazad
Star - Rubbin Guribah            
BN - Timbon @ Herbert Lagadan    
SAPP - Peter Marajin @ Peter Marazing
BN - Datuk Md Salleh Md Said    
Star - Bakhruddin Ismail    
PKR - Mustapha @ Mohd Yunus Sakmud
PKR - Mojilip Bumburing @ Wilfred    
Star - Linggu @ Edward Bukut    
SAPP - Stephan Gaimin        
Bebas - James Ongkili Jr.        
BN - Jahid @ Noordin Jahim 
Star - David Orok        
PKR - Gulabdin @ Ghulabdin Enjih    
Bebas - Ali Akbar Kawi      
PKR - Rhodes Panilau              
BN - Joniston Lumai @ Bangkuai      
SAPP - Tindil Gonsobil @ Sindin      
Bebas - John Hussein                    
Star - Terence Sinti                          
Bebas - Ag. Maidin Ag. Apong
BN - Datuk Jainab Ahmad        
PKR - Muali Aching            
SAPP - Aziz Ibrahim            
Bebas - Rano Susulan    
PKR - Roland Chia Ming Shen        
SAPP - Enchin Majimbun @ Eric    
BN - Joseph Paulus Lantip        
SAPP - Yong Teck Lee    
DAP - Wong Hong Jun    
Bebas - Marcel Jude A/L Ms Joseph
Star - Felix Chong Kat Fah
BN - Yee Moh Chai        
DAP - Hiew King Cheu    
BN - Shim Tshin Nyuk @ Agnes Shim    
SAPP - Chia Chui Ket                
SAPP - Yong We Kong                
BN - Yong Oui Fah                
Pas - Hamid Ismail            
Star - Salleh Tiasi @ Tiaseh   
Star - Awang Ahmad Sah                    
BN - Datuk Yahyah @ Yahya Hussin @ Ag Husin      
PKR - Mat Yunin @ Mohd Yunin Atin            
Star - Phillip Among @ Daniel Dell Fidelis 
DAP - Edwin @ Jack Bosi 
Star - Bernard Lawrence Solibun 
SAPP - Danim @ Aloysius Siap 
BN - Philip Benedict Lasimbang
PKR - Kefli @ Dzulkefli Safar
Star - Akop Damsah @ Yakup Damsah
BN - Datuk Gulamhaidar @ Yusof Khan Bahadar
BN - Datuk Abdul Rahim Ismail
SAPP - Noraizal Mohd Noor
Star - Baharudin @ Baharuddin Nayan
SAPP - Awang Talip Awang Bagul
PKR - Tan Sri Ibrahim Menudin
Star - Assim @ Hassim Matali
Bebas - Ak Aliuddin Pg Mohd Tahir
BN - Datuk Mohd Arifin Mohd Arif
PKR - Narawi @ Sinar Ahmad
SAPP - Mohd Sanusi Taripin 
BN - Isnin Aliasnih @ Liasnih
PKR - Johan @ Christopher O.t. Ghani 
Star - Ining Sinten @ Alexander Sintin
Bebas - Md Tajuddin Md Walli
PKR - Abdul Rahman Md Yakub
Star - Mohd Jaafar Ibrahim
Star - Semion @ Fred Semion Sakai
SAPP - Amde @ Hamdi Sidik
Bebas - Cleftus Stephen Spine 
BN - Datuk Masidi Manjun @ Masdi 
PKR - Muhiddin @ Mohd Anas Yusin
BN - Siringan Gubat @ Aliance
Star - Pedderin @ Feddrin Tuliang @tuling
BN - Joseph Pairin Kitingan
Bebas - Koh Kui Tze @ Francis Koh Kui Tze
PKR - Ahmad Shah Hussein Tambakau
Star - Gapari Katingan @ Geoffrey Kitingan
BN - Kennedy Jie John @ Kenn
Bebas - Ricky @ Roland Sedomon
BN - Datuk Sapin @ Sairin Karano @ Karno
PKR - Paul Bunsu Bin Gitang @ Paul Gitang
SAPP - Pauket Yadiloh @ Jahari Tahir
Star - Nicholas James Guntobon
BN - Datuk Rubin Balang 
Star - Tay Jin Kiong @ Alfred 
SAPP - William Ensor Tingkalor 
Bebas - Rusayidi Abdullah 
PKR - Liberty @ Alibi Lopog 
SAPP - Chong Yu Chee @ Frankie 
Star - George Eram @ George Iram 
Bebas - Fatimah Agitor @ Mohd Daud 
BN - Bobbey Ah Fang Suan 
Bebas - Datu Kamaruddin Datu Mustapha 
Bebas - Abdul Rahman Atang 
PKR - Pagrios @ Petrus Zabang 
Star - Masiawan Kunching 
BN - Metah @ Michael Asang
Star - Pinus Bin Gondili 
PKR - Tang Yung Hi @ Tan Yong Gee 
PKR - Ahmad Thamrin @ Tamrin Mohd Jaini 
Star - Hassan Hami @ Hamid 
BN - Datuk Zakaria Mohd Edris @ Tubau 
SAPP - A.m. Jaffar @ Damaid Juana 
Star - Mohd Roslan Yussof
PKR - Irwanshah Mustapa 
Bebas - Mohd Arshad Abdul 
SAPP - Awang @ Abdul Nasip Othman
Bebas - Datu Ilahan Datu Amilbangsa 
BN - Datuk Samsudin Yahya
BN - Charles O Pang Su Pin
SAPP - Yong Chie Man @ Yu Chie Man
PKR - Mustapa Datu Tambuyong
Star - Juhori Bin Paritai
BN - Datuk Saddi Abdu Rahman
SAPP - Dato Shuaib  Dato Mutalib 
BN - Datuk Mohd Suhaili Bin Said 
Bebas - Tsen Yun Fah @ Mohd Azlan Tsen Abdullah 
PKR - Johani  Abd Halim 
BN - Datuk Mohammad Yusof Apdal 
PKR - Hamid Awong @ Abdul Hamid Awong 
Star - Ariffin Hamid @ Alfa Hamid 
BN - Datuk Nilwan Kabang 
Bebas - Hussein Ibnu Hassan 
Star - Valentine @ Rengers Sebastian 
Bebas - Abd Sattal Shafiee 
Bebas - Sharif Shamsuddin Sharif Sagaf 
Bersama - Hasaman Sagaran 
Bebas - Hussein Bin Mumakil 
BN - Datuk Jaujan Sambakong 
Bebas - Julkalani Abd Rahman 
Bebas - Ghazalie  Pg. Hindi @ Abdul Ghani 
Bebas - Datu Badaruddin Tun Datu Mustapha 
PKR - Mohd Amin Abdul Mem 
BN - Datuk Nasir Sakaran 
Bebas - Abdul Manang Hatib Lawari @ Osman 
Bebas - Atal Muhammad K.k Abd Menang 
Bebas - Abdul Hussin Kiamsin 
Bebas - Abdullah Sani Abdul Salleh 
PKR - Frank Salazar @ Franco
Bebas - Mohd Abdillah Timbasal
PKR - Alizaman Jijurahman
BN - Datuk Tawfiq Abu Bakar Titingan
Star - Olivia Chong Oi Yun
Bebas - Rita Rudiansah Abu Bakar
Pas - Fatmawaty Mohd Yusuf
Bebas - Mohamad Yusup Lewah 
Star - Mohammad Jeffry Rosman 
 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved