ads

Khamis, 23 Jun 2011

10 di kota marudu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota marudu - Google Blog Search


InfoSTI@MOSTI KOTA MARUDU: Tempat Penginapan <b>di Kota Marudu</b>

Posted: 13 Jun 2011 12:00 AM PDT

1. Hotel Marudu Inn

Maklumat Bilik

Ø Kadar: RM75.00 - RM130.00

Ø Jumlah Bilik: 24 bilik


Kemudahan

· Kedai Kopi
· Restoran persidangan

· Kenudahan Konvensyen

· Dobi

Alamat Lengkap

2. Hotel Palm Villa (Kota Marudu)


Maklumat Bilik

Ø Kadar: RM59.00 - RM128.00

· Suite – RM78.00

· Single – RM63.00

· Twin – RM65.00

· Family – Rm118.00

Alamat Lengkap


3. Hotel Season Inn (Kota Marudu)

Maklumat Bilik

Ø Kadar: RM48.00 – RM83.00

Alamat Lengkap

 

4. Hotel California

Maklumat Bilik

Ø Kadar: RM48.00 – RM78.00

Alamat Lengkap

5. Hotel Holiday Garden

Maklumat Bilik

Ø Kadar: RM40.00 – RM60.00

Alamat Lengkap

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

10 di tawau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tawau - Google Blog Search


Lelaki Maut Ditetak Selepas Calar Kenderaan <b>di Tawau</b>

Posted: 03 Jun 2011 10:36 AM PDT

TAWAU, 3 Jun (Bernama) — Gara-gara mencalarkan kenderaan, seorang lelaki maut dipercayai akibat ditetak beberapa kali di bahagian badan dalam satu kejadian di sini pada Selasa lepas.

Ketua Polis Tawau ACP Ibrahim Chin berkata kejadian berlaku kira-kira 10 malam, selepas lelaki berusia lingkungan 30-an itu mencalarkan kenderaan yang diletak di Lorong 9, Taman Semarak, di sini.

Lelaki itu yang dipercayai melakukan vandalisme ke atas dua kenderaan terbabit dikejar oleh seorang lelaki lain menghala ke Lorong 2, yang kemudian bertindak menetaknya, kata Ibrahim kepada Bernama, di sini Jumaat.

Akibat tetakan tersebut, mangsa putus satu jari tangan namun dia masih berupaya melarikan diri sambil dikejar oleh sekumpulan pemuda yang menyedari perbuatannya sebelum itu.

Mangsa kemudian terjatuh dan dipercayai sekali lagi ditetak bertalu-talu sebelum kejadian disedari orang ramai yang menghantarnya ke Hospital Tawau dan disahkan meninggal dunia pada pukul 2.30 pagi.

Sehubungan itu, Ibrahim meminta orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kejadian tersebut agar tampil membantu siasatan.

sumber: Bernama

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

10 di sipitang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sipitang - Google Blog Search


Hamba : MNT ::: :: sepetang <b>di Sipitang</b>

Posted: 20 Jun 2011 07:43 AM PDT

"KRIS Sipitang..here we come!!"
Niat dipasang enjin dihidupkan. Deruman kereta Persona yang belum sampai sebulan dikeluarkan itu kedengaran di ruang parkir bersedia untuk bermusafir bersama pemandu dan para penumpangnya. 

Jam menunjukkan pukul 10.00 malam dan perjalanan pun dimulakan. Jalan raya kelihatan semakin lengang. Itulah realiti di negeri di bawah bayu ini. Suasana agak berbeza dengan Kuala Lumpur.

Eh, macam mau buat cerpen pula…hari tu cerita KRIS KK, kali ini KRIS Sipitang pula. Perjalanan kami ke destinasi mengambil masa 4 jam (lebih 1 jam daripada biasa). Jadi, kami sampai di tapak program jam 2.00++ pagi.
Aktiviti, LDK dan Kuliah Dasar lebih kurang jak dengan KRIS KK. Jadi, dipendekkan cerita..

:: sempat berqailullah di sini & tengok orang memancing ::

credit to br. Fadlan for the pics..

Time balik, singgah sekejap di Kg. Pimping, Membakut. Boleh pulak berlaku jejak kasih di sana bila beramah mesra time ziarah. Rupanya yang diziarah itu punya pertalian darah dengan keluarga aku..(^_~) 

...wallahu a'lam...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

10 di beluran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di beluran - Google Blog Search


Geng Joran Beluran: Jenis Memancing <b>Di Beluran</b>

Posted: 18 Jun 2011 05:32 AM PDT

Bagi kaki pancing, sama ada yang hobi atau sebagi satu pencarian sumber rezeki. Mereka sudah tentu arif sudah tentang cara-cara memancing di Beluran. Bagi aku sendiri ,aku hanya mahir memancing di takat( batu) sahaja berbanding memancing di ranggas( tepi kayu atau pokok tumbang).

Sesuatu yang anda perlu tahu untuk memancing di Beluran ialah, kami disini boleh dikatakan semuanya menggunakan umpan udang hidup yang dirambat(jala) dahulu sebelum aktiviti memancing dilakukan.


Ini lah salah satu aktiviti sebelum memancing, biasanya kami akan merambat dahulu pada malam hari dan mula memancing pada sebelah pagi, kalau banyak udang yang ditangkap, harapan untuk menaikan ikan juga besar...kalau kurang udang..maka kuranglah tangkapannya...

inilah rupa udang umpan pancing, biasanya di Beluran kami gunakan udang ini, yang kami simpan dalam kolam didalam perahu.  Malam yang kami pergi, udangnya agak kurang kerana pertukaran air dari air pasang besar ke pasang kecil...silap atur jadual...untuk syok memancing biasanya kami disini mula bergerak dihujung minggu. Beluran memang banyak hasil laut, walaupun udang pisayan yang kami cari untuk buat umpan. Udang galah juga kami dapat...sesiapa yang nak memancing udang galah datanglah ke Beluran...

udang galah yang kena rambat

Selain dari memancing ditakat dan rangas, pemancing juga boleh mencuba memancing secara menunda, kebiasaannya rakan-rakan pancing di Tanjung Nipis yang lebih gemar menggunakan kaedah ini. Hasilnya memang lumayan kerana saiz ikan yang berjaya ditangkap agak besar saiznya. Umpanya hanya rapala(umpan tiruan) dan ianya perlu sesuai dengan kedalam air, biasa rapala yang digunakan adalah jenis "halco" atau dari jenis rapala sendiri untuk kedalaman air 3 meter, 5 meter. Gambar ini adalah hasil menggunakan kaedah menunda di Tanjung Nipis Beluran.

siakap...anda agaklah sendiri berapa kilo?

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

di negeri sabah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sabah - Google Blog Search


3 HEROES: CUTI-CUTI <b>DI</b> MUZIUM <b>NEGERI SABAH</b>

Posted: 20 Apr 2011 09:03 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]CUTI-CUTI DI MUZIUM NEGERI SABAH. OLEH NONG Pada 12:03 AM. Label: Aktiviti my3hero, Cuti2 Sabah, gambar. 0 ulasan: Catat Ulasan · Catatan Terbaru Catatan Lama Laman utama. Langgan: Catat Ulasan (Atom). Cari Blog Ini ...
 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved