ads

Jumaat, 17 Jun 2011

10 di sandakan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sandakan - Google Blog Search


Taiping Mali: Anwar jual minyak lagi <b>di Sandakan</b>

Posted: 23 May 2011 05:47 AM PDT

Sudahlah. masa hang jadi TPM dan menteri kewangan semua kroni hang kaya raya. Apa yang cat dah repair rumah pangsa ? Hoi Sivarasa kata apa? Itu tanggung jawab kerajaan persekutuan dan BN kerana mereka yang bina rumah pangsa itu dahulu. Di Bandar Bukit Beruntung, siapa yang baik pulih semua rumah pangsa yang rosak teruk? BN juga. Hang memang haram jadah punya manusia , layak di bakar hidup-hidup. kecil-kecil tak mau mampus , sudah besar dok kelentong rakyat.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

10 di tuaran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tuaran - Google Blog Search


Gambar UFO <b>di Tuaran</b> Beach Resort, Kota Kinabalu? | Blog.4.Dead

Posted: 18 Jul 2010 12:00 AM PDT

KOTA KINABALU : "Ketika berada dalam dewan, tiba-tiba seorang wanita menjerit melihat suatu objek mirip piring terbang di langit berhampiran pusat peranginan itu.

"Lalu kami keluar untuk mengesahkan dakwaannya dan apa yang saya lihat ia memang satu objek berbentuk bulat dan berwarna biru sedang terapung, tetapi selepas beberapa saat kemudian ia bertukar menjadi warna hijau," kata seorang tetamu Tuaran Beach Resort, Jemas Dungil, 27.

Suasana di pusat peranginan ketika itu gempar apabila satu objek asing seakan-akan piring terbang (UFO) muncul di ruang udara berhampiran pantai peranginan Tuaran di sini, petang kelmarin.

Kemunculan objek berkenaan disaksikan beberapa kakitangan dan tetamu pusat peranginan itu yang kebetulan berada di kawasan terbabit.

Mereka mendakwa objek mengeluarkan cahaya biru dan hijau itu terapung di ruang udara selama seminit sebelum hilang dalam sekelip mata.

Malah, ada di kalangan mereka sempat merakamkan gambar piring terbang itu menggunakan telefon bimbit masing-masing tetapi apa yang menghairankan, ada telefon bimbit berkenaan tiba-tiba 'mati' dengan semena-mena sebaik merakam gambar objek berkenaan.

Jemas berkata, dia ternampak satu objek terapung yang besar dan tidak bergerak ketika menghadiri majlis jamuan makan seorang rakannya di pusat peranginan itu.

Menurutnya, dia sempat merakamkan objek misteri itu menggunakan kamera telefon bimbitnya, malah beberapa pengunjung pusat peranginan itu turut melakukannya.

"Saya tidak percaya UFO, tapi apa yang saya lihat itu benar-benar luar biasa kerana ia berlaku di depan mata.

"Apa yang pelik, telefon bimbit milik beberapa pengunjung yang merakam kemunculan objek itu tiba-tiba 'mati'. Namun, saya bernasib baik kerana dapat merakamkan imej objek itu," katanya.

Sementara itu, seorang lagi saksi, Donny Benedict, 29, berkata, dia tidak percaya dengan kewujudan UFO, namun pandangannya berubah sebaik menyaksikan kejadian itu.

"Saya hanya sempat melihat objek berkenaan terapung selama 20 saat sebelum ia hilang begitu sahaja. Apa yang peliknya, ia tidak mengeluarkan sebarang bunyi seperti dihasilkan pesawat udara.

"Ini pengalaman pertama saya melihat UFO, namun mengecewakan gambar diambil menggunakan telefon bimbit hilang," katanya.

Kemunculan UFO di negara ini dikesan bermula pada tahun 1950-an apabila seorang lelaki melihat satu piring terbang di Petaling Jaya. Sejak itu, beberapa objek menyerupai piring terbang didakwa dilihat rakyat negara ini.

Kali terakhir UFO muncul di negara ini pada 1999 di Tanjung Sepat, Kuala Langat.

sumber : Harian Metro

Korang percaya ka kewujudan UFO?


Full Feed Generated by
Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

10 di keningau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di keningau - Google Blog Search


CAMPUR TANGAN POLITIK DALAM SABAH GAMES (SAGA V)<b>DI KENINGAU</b>

Posted: 25 May 2011 07:34 PM PDT

Sumber: http://paskeningau.blogspot.com/
Program Sukan SAGA (SABAH GAMES V )yang akan berlangsung di Keningau bakal berdepan dengan masalah infranstruktur dan prasarana yang tidak menepati standard.Kenyataan ini dikeluarkan oleh Hisammuddin Sulaiman,Ketua Penerangan PAS Negeri Sabah.

Dalam tinjauan Pas Sabah,prasarana yang dibina hampir terbengkalai di samping, ada tempat seperti sekolah-sekolah yang dijadikan venue perlawanan SAGA V,tidak disalurkan peruntukan dan kemudahan-kemudahan yang diperlukan.

Hisammuddin,turut menyokong gesaan Pegawai Daerah keningau,Tuan AmatMohd Yusof,supaya kontraktor mempercepatkan proses pembaikian di Kompleks Sukan Keningau memandangkan upacara SAGA V akan diadakan pada 6 Jun depan.

Upacara sukan terulung di Sabah itu memilih Daerah Keningau untuk menjadi tuan rumah temasya itu pada kali ini.

Pada tinjuan Pas Sabah,setakat ini pembinaan dalaman dan luaran Kompleks sukan Keningau masih belum siap sepenuhnya dan jelas berlaku kebimbangan di kalangan masyarakat Keningau yang sudah pun bersedia menyambut tetamu dan orang ramai dari luar bersempena temasya tersebut.

Hisammuddin, yang merupakan YDP Pas kawasan Keningau melahirkan kebimbangan campur tangan politik dan pembahagian tender projek-projek sempena SABAH GAMES tidak diuruskan dengan baik sehingga akan memberi kesan kepada prestasi atlet-atlet dalam temasya itu.

Lebih membimbangkan lagi,sejauh mana ketahanan bangunan dan prasarana yang dibangunkan kerana merujuk kepada laporan akhbar Sabah Times peruntukan pembinaan venue sukan SAGA-V ini dikeluarkan oleh Kementerian Belia dan Sukan Sabah sebanyak RM 12 juta.

"Inilah contoh terbaik kalau projek rakyat ini diagihkan kepada kroni-kroni yang akhirnya akan menghasilkan projek "instant noodles" ibarat "bagaikan mee maggi,sedap dimasak, sedap dimakan",kata Hisammuddin.

" Ada juga desas desus "kontraktor memboikot"kerana projek-projek bernilai tinggi diserahkan kepada kroni pimpinan Umno Sabah",luah beliau lagi.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

di negeri sabah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sabah - Google Blog Search


Dewan Pemuda PAS <b>Negeri Sabah</b>: Tahniah PJ Baru, Terima Kasih Hj <b>...</b>

Posted: 15 Jun 2011 11:36 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]"Kami pemuda menyokong penuh dan sentiasa bersedia untuk bersama-sama memastikan kemenangan PAS dan Pakatan Rakyat khususnya di Negeri Sabah ini" kata Lahirul dalam temubual yang dilakukan di pejabat beliau di Kota ...

10 di penampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di penampang - Google Blog Search


PEKERJA BENGKEL PENGGAL KEPALA RAKAN SEKERJA <b>DI</b> - SILOU BAH INI...

Posted: 10 Jun 2011 08:02 PM PDT

Pekerja Bengkel Penggal Kepala Rakan Sekerja Di Penampang

PENAMPANG, 10 Jun (Bernama) -- Seorang mekanik menetak leher rakan sekerjanya beberapa kali menggunakan parang sebelum memenggalnya sehingga putus dengan pisau pemotong daging di sini Jumaat.

Kejadian itu berlaku kira-kira 9.30 pagi di sebuah bengkel membaiki kereta di Kampung Kandazon dekat sini. Polis tiba di tempat kejadian setelah menerima laporan kira-kira 10 pagi daripada penduduk kampung.

Ketua Polis Daerah Penampang DSP Ratan Kumar Singh berkata suspek, yang dipercayai menghidap penyakit mental, tidak melawan ketika ditahan di tempat kejadian.

Polis turut menemui parang dan pisau pemotong daging yang dipercayai digunakan dalam kejadian itu, katanya kepada pemberita.

Menurut seorang saksi, suspek berumur 30 tahun dan berbangsa Filipina itu pada mulanya bertanya di mana parang diletakkan.

Saksi itu dan seorang lagi rakannya terkejut apabila suspek tiba-tiba menyerang mangsa, Asri Patahudin, 37, dengan menetaknya menggunakan parang di leher beberapa kali.

Mereka berdua cuba menahan suspek tetapi terpaksa meninggalkan tempat kejadian apabila suspek cuba menetak mereka dengan parang tersebut.

"Kami lari keluar dari bengkel dan melihat dari jauh, dan nampak suspek memenggal kepala mangsa. Kami juga nampak suspek membersihkan darah mangsa dengan menyiram minyak hitam dan mencuci parang yang digunakan dengan air," katanya.

Saksi itu berkata suspek kemudian mengheret dan meletak badan mangsa ke dalam sebuah van yang berada di situ manakala kepala mangsa pula dimasukkan ke dalam karung.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved