ads

Selasa, 12 Jun 2012

10 di tuaran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tuaran - Google Blog Search


Bas bawa 40 pelancong Brunei nahas <b>di Tuaran</b> | Inimajalah

Posted: 20 Dec 2011 12:19 AM PST

Kategori

Arkib

10 di ranau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di ranau - Google Blog Search


Geng Pancing Pecah Pala: Lohan Akuakultur <b>Ranau</b>

Posted: 12 Jun 2012 06:08 AM PDT

Lama tidak update fishing spot walaupun ada trip ke tempat-tempat yang ada dalam post-post sebelum ini. Kali ini GPIII akan berkongsi satu spot yang terdapat di Ranau. Oleh kerana susah mahu mencari port memancing di Ranau, GPIII muat naik Map/Peta untuk ke Lohan Akuakultur.

Map jika dari Pekan Ranau. Silalah bertanya dengan penduduk setempat jika tidak dapat mengenali tanda-tanda yang diberikan oleh GPIII ini. Maaf kerana Google Maps tidak begitu clear di tempat ini.

Full map Lohan Akuakultur
Close up Lohan Akuakultur
Sedikit gambar-gambar dari trip-trip/post yang lama untuk tatapan :P


10 di kota kinabalu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota kinabalu - Google Blog Search


Gambar Awan Pelik <b>Di Kota Kinabalu</b>

Posted: 12 Jun 2012 06:25 AM PDT

Gambar kepulan awan tu macam kepulan asap daripada letupan bom kan? Macam puting beliung pun ada.
Pandangan aku.. Macam mana boleh jadi awan cam tu erk? Kuasa Allah..

10 di beluran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di beluran - Google Blog Search


Malaysia Zoom » Bekalan elektrik 24 jam <b>di Beluran</b>

Posted: 16 Mar 2012 04:03 PM PDT

BELURAN 16 Mac – Seramai 62 peserta Skim Bantuan Pendawaian Luar Bandar (ARWS) Sabah Electricity Sdn. Bhd. (SESB) di Kampung Ulu Muanad, Beluran kini menikmati bekalan elektrik 24 jam sehari bermula bulan ini

Pengarah Urusan SESB, Ir. Abd. Razak Sallim berkata, penduduk berkenaan telah menandatangani perjanjian bekalan elektrik dengan SESB pada 29 Februari lalu bagi membolehkan mereka menikmati kemudahan tersebut.

Selain itu katanya, sebuah kaunter pendaftaran bergerak juga dibuka di kampung berkenaan bagi mempercepat urusan penyambungan bekalan elektrik baru di kawasan berkenaan.

"Skim ini dilancarkan sejak April tahun lalu khusus bagi membantu golongan tidak berkemampuan di kawasan luar bandar membuat penyambungan bekalan elektrik," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Dipetik dari Utusan Malaysia

SKMM akan bina 20 menara selular berkuasa tinggi <b>di Beluran</b> <b>...</b>

Posted: 05 Mar 2012 02:32 PM PST

by NOORASVILLA MUHAMMA. Posted on March 6, 2012, Tuesday

BELURAN: Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) akan membina 20 menara selular berkuasa tinggi di Beluran dalam usaha memperluaskan liputan telekomunikasi di daerah itu.

Pengarah SKMM Wilayah Sabah dan Labuan, Bukhari Yahya, berkata pihak SKMM kini dalam proses penilaian tender sebelum pembinaan menara terbabit mulai dilaksanakan.

"Selain itu, terdapat dua lagi menara untuk perkhidmatan yang sama sudah siap dibina di daerah ini dan kini dalam proses pemasangan elektronik sebelum ia mulai beroperasi.

"SKMM juga akan membangunkan lebih banyak kampung yang mempunyai kemudahan internet tanpa wayar (wifi) untuk membolehkan penduduk di kawasan luar bandar di daerah ini mengakses dunia tanpa sempadan dengan mudah," katanya.

Beliau berkata demikian pada Majlis Penyerahan Bantuan Komputer 1Malaysia kepada 1,000 penerima yang disempurnakan oleh Ahli Parlimen Beluran, Datuk Ronald Kiandee di Dewan Serbaguna Beluran, kelmarin.

Menerusi penyediaan lebih banyak kemudahan telekomunikasi dan internet di kawasan luar bandar, beliau berharap masyarakat setempat dapat memanfaatkannya untuk meningkatkan taraf kehidupan masing-masing.

Ia termasuk memulakan perniagaan atau mempromosikan produk yang dihasilkan penduduk secara dalam talian (online).

"SKMM menggalakkan penduduk yang ada mengusahakan perniagaan seperti menghasilkan produk pelancongan ataupun hasil laut untuk mempromosikan barangan mereka melalui alam maya.

"Mereka cuma perlu memaklumkan pihak SKMM melalui Pejabat Parlimen atau Pejabat Daerah untuk kami menganjurkan kursus dan latihan yang berkaitan kepada penduduk yang berminat," katanya.

Warga emas rentung dalam kebakaran <b>di Beluran</b> - Home

Posted: 22 Jan 2012 09:20 PM PST

BELURAN: Seorang warga emas mati rentung dalam kebakaran membabitkan sebuah rumah di Kampung Cinabutan, Jalan Sapi Nangoh di sini malam tadi.

Ketua Zon Jabatan Bomba dan Penyelamat Sandakan, Alias Abu, berkata mangsa dikenali sebagai Domine Tuati berusia 75 tahun.

Katanya, mengikut laporan yang diterima, ketika kejadian dua lagi keluarga mangsa iaitu anak perempuan dan cucunya tidak berada di rumah tersebut kerana keluar ke klinik bagi mendapatkan pemeriksaan kesihatan.

"Sebuah jentera bersama empat anggota ke lokasi kejadian selepas menerima panggilan kecemasan pada jam 11.38 malam.

"Bagaimanapun, lokasi kejadian yang jauh menyebabkan anggota bomba hanya tiba di tempat kejadian kira-kira 2.45 pagi dan mendapati rumah tersebut sudah musnah terbakar sepenuhnya, katanya ketika dihubungi hari ini.

Katanya, rangka mayat mangsa ditemui di bawah rangka rumah yang terbakar itu.

"Punca kejadian masih disiasat," katanya. - BERNAMA

10 di penampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di penampang - Google Blog Search


WikiSabah News: <b>Penampang</b> State Library being left to rot

Posted: 23 May 2012 02:32 AM PDT


PENAMPANG - Sabah Progressive Party (SAPP) has criticised the State Government for leaving Penampang State Library building to rot.

Information Chief, Chong Pit Fah said that with the present state of the building at Donggongon Town, it would not be long that another state library building is declared unsafe.

"We are puzzled why the government is not bothered with the upkeep of an important facility for the Penampang district. Kota Kinabalu City has already lost its library.

He said the Penampang library building was in terrible shape with signs of its foundation sinking such as the cracks on the walkway besides the building.

"There are also holes here and there on the roof gutter, bird's soil on the window glasses. It is really shameful to have this very important facility being left in a horrible situation," he said.

The walls are cracking, the drainage covers missing and even the road going to the library is full of pot holes, he said.

Chong said the library is catering to thousands of students in the Penampang vicinity and it's the nearest for them after the Kota Kinabalu City Library had been closed down as it was declared unsafe.

"This is another example of the Barisan Nasional (BN) apathetic attitude towards the need of the people," he said.

"Will the Penampang folks have to go to the Megalong shopping complex to go to the library, just like what happened to the Kota Kinabalu State Library, which had been moved to the Suria Sabah mall?" he asked.

Chong said the government and the local authority concerned must give an explanation for the reason the Penampang State Library building is rotting.

di negeri sabah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sabah - Google Blog Search


Kejadian Awan Pelik <b>di Negeri Sabah</b> 12/06/2012 | Journal of My <b>...</b>

Posted: 12 Jun 2012 12:14 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Kejadian Awan Pelik di Negeri Sabah 12/06/2012. Okay, awal pagi tadi, saya nampak strange clouds.. but sia lupa gambar, but thanks to Facebook, the power of sharing kunun.. So here are the collection of pictures: ...
 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved