ads

Rabu, 20 Jun 2012

10 di tambunan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tambunan - Google Blog Search


Salib Belia SYD-3 kini berada <b>di</b> Paroki Roh Kudus, Sook | Sabah <b>...</b>

Posted: 16 Jun 2012 09:00 AM PDTSalib Belia SYD-3 kini berada di Paroki Roh Kudus, Sook. Destinasi seterusnya adalah di Katedral St. Francis Xavier, Keningau pada 30 Jun 2012.10 di keningau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di keningau - Google Blog Search


RM235 Juta Untuk Selesaikan Masalah Air <b>Di Keningau</b> - TV3

Posted: 16 Jun 2012 06:00 AM PDT

16/06/2012 21:00:00

Please note that to view this content requires you to have Javascript enabled, and the Flash plugin (get it at http://get.adobe.com/flashplayer/) or HTML 5 compliant browser able to MP4.

Perdana Menteri mengumumkan peruntukan RM235 juta bagi menyelesaikan masalah bekalan air di daerah pedalaman Keningau, Sabah.

Menurutnya, ia satu lagi bukti komitmen kerajaan Barisan Nasional menunaikan janji untuk berkhidmat sebaik mungkin kepada rakyat.

DATUK SERI MOHD NAJIB TUN RAZAK/PERDANA MENTERI
"Proses reka bentuk projek ni telah disiapkan dan dalam proses penyediaan dokumen tender, akan dimulakan tak lama lagi, ambil masa 35 bulan akan beri manfaat kepada 200,000 pengguna di Keningau."

Datuk Seri Mohd najib menjelaskan, projek itu membabitkan pembinaan loji rawatan air, paip penghantaran sepanjang 42.8 kilometer dan saluran air mentah sepanjang 4 kilometer.

Ia diluluskan setelah beliau dimaklumkan mengenai masalah bekalan air di Keningau.

10 di kinabatangan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kinabatangan - Google Blog Search


SEKOLAH TERPAKSA DITUTUP KERANA TIADA GURU <b>DI</b>

Posted: 04 May 2012 04:48 PM PDT

by YUSOP TEPPO. Posted on May 4, 2012, Friday
KINABATANGAN: Sekolah Kebangsaan (SK) Inarat yang terletak di pedalaman negeri Sabah telah ditutup hampir dua minggu ekoran ketiadaan guru di sekolah berkenaan.
Sehubungan itu, Ahli Parlimen Kinabatangan, Datuk Bung Moktar Radin meminta Kementerian Pelajaran dan Jabatan Pelajaran Sabah supaya melihat pelantikan guru-guru yang berasal dari Kampung Inarat itu sendiri untuk berkhidmat.
"Kampung ini memang terpencil dan sekiranya menggunakan kenderaan melalui jalan darat, mengambil masa tujuh hingga lapan jam perjalanan untuk sampai ke sana," katanya kepada pemberita selepas mengadakan lawatan ke sekolah terbabit.
Beliau menambah kalau hujan sudah tentu kawasan itu sukar dilalui dan guru-guru tidak dapat sampai dan ekoran daripada ini SK Inarat telah ditutup hampir dua minggu.
"Guru-guru yang berkhidmat di kawasan itu sukar untuk sampai ke sana ekoran keadaan jalan yang teruk," katanya.
Beliau yang turut melahirkan rasa kesal ekoran terdapat dua orang guru tempatan yang berkhidmat di situ telah diberhentikan perkhidmatannya kerana mereka ini adaalah guru sandaran.
"Ini telah mengakibatkan murid-murid di sekolah itu tidak dapat bersekolah dan sekolah terpaksa ditutup," katanya.
Bung Moktar menjelaskan ini telah menafikan dasar Kementerian Pelajaran itu sendiri yang mana pihak kementerian telah memilih guru-guru dari luar yang kadang-kadang sukar untuk berkhidmat di situ.
"Kementerian perlu selesaikan masalah ini dengan segera kerana kita tidak mahu anak-anak di Kampung Inarat itu tidak dapat bersekolah dan tertinggal dari pelajaran mereka yang sepatutnya," katanya.
Sementara dari itu dalam lawatan ke sebuah sekolah lagi, Bung Moktar yang juga Timbalan Pengerusi Kelab Penyokong Kerajaan berkata, demikian juga SK Balat yang mana sekolah itu masih melaksanakan pembelajaran mereka di bawah bangunan sekolah berkenaan.
"Ini dilihat adalah tidak amat sesuai dan pihak berwajib perlu melihat permasalahan yang dihadapi oleh sekolah ini untuk diselesaikan," katanya.
Beliau berkata satu lagi masalah di SK Balat ini di mana sistem solar yang terdapat di sini tidak berfungsi sejak dipasang lima tahun lalu.
"Saya amat kesal dan ini amat menyukarkan pihak sekolah serta murid-murid yang mengharapkan sistem solar itu dapat dimanfaatkan tetapi tidak pernah beroperasi sejak dipasang," katanya.
Beliau menegaskan sekiranya pihak kementerian tidak dapat menyelesaikan masalah berkenaan, lebih baik ia mencadangkan agar sistem solar yang ada itu ditutup kerana tidak berfungsi.
"Tiada satu manfaat yang diperolehi oleh pihak sekolah dan murid-murid di sini kerana tiada sebarang sumbangan selepas pembinaan projek solar berkenaan," katanya

10 di kota kinabalu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota kinabalu - Google Blog Search


Punca Kejadian Awan Pelik <b>Di Kota Kinabalu</b> Sabah | melvister.com

Posted: 12 Jun 2012 07:14 PM PDT

Share

Berikut adalah punca kejadian gambar awan pelik yang melanda di Kota Kinabalu Sabah. Pembentukan awan tersebut telah mencemaskan penduduk yang menyaksikan fenomena luar biasa itu. Menurut saksi yang merakamkan imej tersebut, Awan pelik terbentuk pada pagi 12 Jun 2012. Ketika gambar diambil, cuaca stabil tanpa angin dan hujan. Namun begitu, menjelang tengahari, ribut kencang berserta hujan melanda seluruh kawasan Pantai Barat Sabah

Awan Pelik Di Kota Kinabalu Sabah

Punca kejadian adalah dipercayai daripada taufan yang sedang melanda filipina. Taufan yang kedua sedang menuju ke arah negara Filipina mungkin adalah penyebab kejadian awan pelik di bahagian Pantai Barat Sabah berlaku.

Awan Pelik Di Kota Kinabalu Sabah

Incoming search terms:

 • awan pelik di kota kinabalu (8)
 • awan di kota kinabalu (7)
 • awan pelik di sabah (6)
 • awan pelik kota kinabalu (4)
 • awan d sabah (3)
 • awan kota kinabalu (3)
 • kejadian awan pelik di kota kinabalu (2)
 • youtube awan pelik di kk (2)
 • awan pelik di kk (1)
 • kejadian dia sabah 12 6 2012 (1)

Teruskan Membaca:

 1. Gambar Ribut Taufan Di Kota Kinabalu Sabah 12 Jun 2012
 2. Video Lelaki Arab Pukul Receptionist Di Kota Kinabalu Sabah
 3. Video Gumpalan Awan Jatuh Gugur Di Tanah Arab
 4. Pencawang TNB Bangi Terbakar Dan Meletup Punca Blackout
 5. Wanita Cina Maut Kepala Tersepit Lif Di Kota Kinabalu
 6. Letupan Kereta Api Langgar Lori Tangki Di Kota Kinabalu
 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved