ads

Jumaat, 14 Disember 2012

10 di tawau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tawau - Google Blog Search


<b>Tawau</b> – Menyampaikan Ceramah Anjuran Pakatan Rakyat <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 17 Nov 2012 07:45 AM PST

Tawau, 17 November 2012 – Saari telah diundang untuk menyampaikan ceramah di pentas Pakatan Rakyat yang telah diadakan di kawasan lapang, Jalan Damai Apas.

Saari di pentas utama mendengar ceramah yang disampaikan oleh YB Zuraidah

YB Azmin Ali menyampaikan ceramah beliau dengan dikelilingi dengan ribuan penduduk yang hadir

10 di papar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di papar - Google Blog Search


Rakaman video ceramah Anwar Ibrahim <b>di</b> Kinarut, <b>Papar</b>, Sabah <b>...</b>

Posted: 14 Oct 2012 10:06 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Rakaman video Perbahasan Mahfuz Omar di Dewan Rakyat: Sah oleh mahakutty, bajet bn flip flop cuma ingin beli undi.. bajet chewing gum, tak boleh ditelan, lepas kunyah yang boleh dibuat hanya adalah KHAGKK! PTUI …

10 di tuaran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tuaran - Google Blog Search


Rakaman Angkatan Perubahan Sabah <b>Di Tuaran</b> 29/07/2012 <b>...</b>

Posted: 30 Jul 2012 04:28 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Arkib 2005 - 2012. Tahun 2005 · Tahun 2006 · Tahun 2007 · Tahun 2008 · Tahun 2009 · Tahun 2010 · Tahun 2011 · Tahun 2012 · Langgan Newsletter. Rakaman Angkatan Perubahan Sabah Di Tuaran 29/07/2012. 31 July 2012. Pendapat ...

10 di kota kinabalu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota kinabalu - Google Blog Search


VIDEO UCAPAN DSAI <b>DI KOTA KINABALU</b>.24/11/2012

Posted: 11 Dec 2012 12:00 AM PST

[unable to retrieve full-text content]KERANA BELIAU PILIHAN RAKYAT. BUKAN PILIHAN KELAPA MAWAR - *Menampakan kedangkalan kelapa mawar dalam ulas-pandang berjodol " Dtk Dr Salleh ditolak di Kota Belud oleh pemuda", adalah ulasan yang ...

10 di nabawan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di nabawan - Google Blog Search


<b>Nabawan</b> bakal pengeluar lada hitam ~ You Say Bah, I Say Bah <b>...</b>

Posted: 18 Nov 2012 09:48 PM PST


Daerah Nabawan bakal menjadi pengeluar lada hitam jika tanaman yang diperkenalkan oleh Lembaga Lada Malaysia (MPB) menjadi kenyataan pada suatu hari nanti.
Pembantu Menteri Pertanian dan Industri Makanan Sabah, Datuk Bobbey A Suan, berkata tanaman yang diperkenalkan di daerah ini mampu menjana pendapatan lumayan kepada bakal pengusaha tanaman lada hitam di daerah ini.
Katanya, penanaman lada hitam yang diperkenalkan di daerah ini dan Negeri Sabah amnya satu lagi langkah kerajaan Barisan Nasional (BN) untuk mengeluarkan rakyat dari belenggu kemiskinan khususnya bagi mereka yang berminat menjadi usahawan lada hitam.
"Ini merupakan projek pertanian yang baru, tidak seperti lada atau cili biasa ditanam dan diusahakan petani kerana jangka hayat tanaman lada hitam adalah lama iaitu sehingga 20 tahun dan pendapatan mencapai puluhan dan ratusan ribu, oleh itu rakyat digalakkan untuk mencuba dan menanamnya," katanya pada majlis taklimat penanaman lada hitam di Dewan Belia KBSS di sini pada Jumaat.
Kira-kira 100 peserta terdiri dari golongan belia dan orang awam menyertai taklimat tersebut yang dikendalikan dua orang pegawai MPB iaitu Spencer Sandai dan Elvis Madun yang menyampaikan ceramah bertajuk kaedah penanaman lada hitam dan insentif dari lembaga lada Malaysia kepada pengusaha tanaman berkenaan.
Bobbey turut menyarankan agar penduduk di daerah ini mengamibl kesempatan ini untuk mencuba tanaman baru ini.
Katanya, adalah lebih baik mengusahakan tanaman yang boleh membawa pulangan yang baik kepada keluarga daripada membiarkan tanah kosong.

"Pelbagaikanlah jenis tanaman bagi menjana pendapatan bukan sahaja untuk menyara kehidupan keluarga tetapi ke arah berpendapatan tinggi menjelang wawasan 2020," katanya.
Hadir sama Pemimpin Kemajuan Rakyat (PKR) Jubilin Kilan, Ketua Exco Komulakan Upko Ewon Benedick dan pemimpin-pemimpin masyarakat.

10 di penampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di penampang - Google Blog Search


Terkini : Perang Bakal Calon Parti Pembangkang <b>Di Penampang</b> <b>...</b>

Posted: 25 Sep 2012 11:08 PM PDT


PERANG bagi merebut siapa bakal calon di kerusi Parlimen dan DUN Sabah yang melibatkan parti-parti pembangkang pada masa sekarang ini telah menimbulkan konflik sesama mereka sendiri dan merunsingkan pengundi.....bagus juga lah sebab awal-awal sudah gaduh. Hahaha....
Dalam artikel ini, penulis akan cuba membuat analisa bakal-bakal "Ayam Tambatan" parti-parti pembangkang dalam PRU-13 akan datang ini. Mereka ini disenaraikan dalam artikel ini kerana parti-parti pembangkang di kawasan berkenaan merasakan bahawa merekalah "SUPERMAN" untuk menjadi hero mereka kelak.
Untuk artikel yang pertama ini, penulis akan ketengahkan bagi kawasan Parlimen dan DUN Penampang terlebih dahulu sebab sia kebetulan singgah di Penampang. Untuk artikel akan datang, sia akan merantau ke Parlimen lain pulak membuat analisa yang sama.
"SUPERMAN" YANG PERTAMA
Nama Sebenar : Dr. Edwin Bosi
Planet/Parti Yang Diwakili :        DAP
Pekerjaan : Ahli Perniagaan a.k.a Booosinessman
Kekuatan dan Kedudukan Ekonomi : Sederhana Sahaja 
Keturunan : Kadazan Dusun 
Aktif dalam Pertubuhan NGO (Apa peranannya yang terselindung tidak tahulah..haha)
Pernah Berkhidmat di Jabatan Haiwan Daerah Penampang
Kekuatan: Bergiat Cergas dalam Pertubuhan NGO
                   (Setakat mana kekuatannya tidak tahu la....hihihi)
Kelemahan : SERING KE LUAR NEGARA.
              (Mungkin pergi Thailand rasanya...macam mana mahu jaga rakyat ni?)
 "SUPERMAN" YANG KEDUA
Planet/Parti Yang Diwakili : PKR (Ketua Cabang PKR Penampang)
                        (Menentukan siapa penjenayah atau tidak, mengalahkan kuasa Tuhan)
Kekuatan dan Kedudukan Ekonomi : Sederhana
Kekuatan :  Peramah dan mudah didekati
                             Menjadi tarikan kepada pengundi muda (Belia-belia) sahaja
                            (Entah-entah ramai sumandak ni....hahaha)
Kelemahan :  Terlalu muda
                        Kurang dikenali
Hahaha....adakah calon begini yang dikatakan boleh membela rakyat Sabah khususnya di kawasan Penampang? Kalau tidak sesuai, siapa lagi yang menonjol dan berada dalam ranking parti pembangkang? Adakah orang lain yang tidak tersenarai itu sehebat mereka? Atau mungkin ada yang hanya berlagak seolah-olah hebat daripada mereka berdua?
Apa yang peliknya di sini ialah mana perginya calon-calon dari Parti STAR, SAPP, dan PPS/APS (Belum diiktiraf parti) tu??? Adakah mereka takut untuk berhadapan dengan PKR dan DAP di kawasan Penampang tu? Ataupun masi main tapok-tapok dan ingin bermain dengan taktik kotor? Apa yang pasti ialah si Edwin sama si Darrel ini bukannya ngam sangat pun. Masing-masing mahu tersenarai jadi calon.
Parti pembangkang bilang mahu tawan Sabah. Kunun sangat kuat tetapi dengan rakan pembangkang depan mata pun  mereka tetap bergaduh. Kalau sudah begitu keadaannya, hancurlah rakyat Sabah khususnya di kawasan Penampang kerana calon yang tidak mantap dan sering bergaduh sesama sendiri.
Pikir-pikirkanlah!!! LAIN KALILAH!!!
 

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved