ads

Khamis, 3 Mei 2012

10 di sandakan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sandakan - Google Blog Search


Gambar Kemalangan Bas Sairah <b>Di Sandakan</b> Sabah ~ ScaniaZ

Posted: 19 Apr 2012 05:17 PM PDT


Gambar kemalangan maut membabitkan Bas Ekspress Sairah di Sandakan Sabah pada 18 april 2012. Kemalangan ngeri telah berlaku apabila bas bertembung dengan kenderaan pacuan empat roda Di Jalan Labuk Batu 22, Sandakan. Pemandu pacuan empat roda maut ditempat kejadian manakala beberapa penumpang cedera ringan.
Untuk rekod, bas ekspress Sairah pernah mengalami kemalangan jiwa sekitar tahun 2010 dan 2011 yang lepas.

10 di kota belud - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota belud - Google Blog Search


abu asy-syaffaa&#39;: Bob Lokman <b>di Kota Belud</b>

Posted: 27 Mar 2012 04:53 AM PDT

Salam perjuangan..

Semalam aku dan teman-teman pemuda PAS Sepanggar telah menghadiri majlis Makan Malam bagi mengutip dana banggunan PASTI Al-Firdaus di Kota Belud. Perkembangan PASTI di Sabah tidak dapat lagi dinafikan oleh banyak pihak. Sekalung tahniah kepada sahabat di KB terutama ketua pemudanya, saudara Jumat Sakmat yang berusaha bersungguh-sungguh dalam menjayakan Majlis Makan Malam tersebut.

 Antara tetamu yang hadir memenuhi ruang dewan

 Bob Lokman sedang berucap dan menceritakan kisah hidup beliau

 Terbaik dari Bob Lokman

Bob Lokman sebagai tetamu khas yang dijemput telah merasmikan pelancaran Dana Wakaf Banggunan PASTI Al-Firdaus. Aku sangat tertarik dengan kisah beliau yang telah kembali ke fitrah Islam dan tekad beliau menghantar semua anak-anaknya ke aliran agama bermula dari tingkatan satu walaupun anak-anaknya telah berusia 17, 18 dan 19 tahun. Ini kerana menurut beliau, sebelum ini beliau telah tersalah memilih jalan dengan menghantar anak ke sekolah hanya semata-mata kerana untuk kemegahan dunia, tetapi bukan untuk mengenali Allah. Turut hadir sama pada majlis tersebut ialah En. Aminudin Aling (Pesuruhjaya PAS Sabah), Ust Farhan (Pendakwah Bebas) dan En. Lahirul Latigu (Ketua Dewan Pemuda PAS Sabah).

Untuk Sumbangan Dana Wakaf Banggunan PASTI Kota Belud, boleh menghubungi En. Ahmad Fauzi (019-8096640) atau terus bank-in ke Akaun Agro Bank (1001941000053319) atas nama PASTI Al-Firdaus.

Sekali lagi tahniah PAS Kota Belud.. Terbaaeekk,,,

10 di papar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di papar - Google Blog Search


Shafie Nor: Video <b>di</b> Internet <b>papar</b> Anwar beri isyarat mulakan <b>...</b>

Posted: 30 Apr 2012 03:01 PM PDT


KUALA LUMPUR, ISNIN, 30 April, 2012: - Rakaman video yang didakwa menunjukkan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim serta Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali memulakan kekecohan semasa perhimpunan haram Bersih 3.0 di Dataran Merdeka, Sabtu lalu tersebar di Internet.
Rakaman video itu dipaparkan menerusi beberapa laman blog termasuk gelombang-rakyat.blogspot.com; stopthelies.my, apakecoh2.blogspot.com danmedantempurkedah.blogspot.com.
Rakaman video itu juga boleh disaksikan menerusi laman video YouTube dihttp://www.youtube.com/watch?v>JwmMxmaDQqQ.
Menerusi video itu, Anwar kelihatan memberi isyarat tangan kepada Azmin semasa peserta demonstrasi tersebut berhimpun berhampiran penghadang besi di kawasan Dataran Merdeka.
Sebaik sahaja menerima isyarat itu, Azmin menyatakan sesuatu kepada seorang lelaki di sebelahnya dan kemudian lelaki tersebut bertindak membuka dan menjatuhkan salah satu barisan penghadang berkenaan. - UTUSAN

10 di tawau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tawau - Google Blog Search


Harakah bantu keluarga ISA <b>di Tawau</b> - LAMAN RASMI PAS <b>...</b>

Posted: 25 Apr 2012 05:02 AM PDT

Apr
25/12

Harakah bantu keluarga ISA di Tawau

Last Updated on Wednesday, 25 April 2012 08:02
Written by admin
Wednesday, 25 April 2012 08:02

Prihatin dengan nasib keluarga tahanan ISA, Harakah sekali lagi telah menyerahkan bantuan kepada 12 keluarga mangsa di sini dalam satu majlis ringkas anjuran PAS Tawau dekat sini petang tadi.

Sumbangan disampaikan Ketua Pengarang Harakah, Ahmad Lutfi Othman kepada isteri dan ibu mangsa yang rata-ratanya ditahan kononnya terlibat dengan jemaah Darul Islam.

Harakah menghulurkan sumbangan berupa wang tunai RM1500 setiap seorang mangsa manakala RM4000 bantuan tambahan diserahkan kepada Ketua Dewan Muslimat PAS Sabah, Zaitun Ahmad.

Jumlah kesemua bantuan bernilai RM23,000 adalah hasil sumbangan orang ramai kepada Tabung Mansuhkan Isa kendalian Harakah.

Ibu kepada seorang mangsa tahanan (Shamsuddin Alip), Aminah Dalat yang ditemui selepas majlis tersebut berkata, pihaknya amat bersyukur atas bantuan yang dihulur Harakah dan PAS Tawau.

Aminah yang hilang tempat bergantung kerana anaknya kini masih ditahan dibawah ISA menganggap bantuan itu amat berharga buat keluarganya yang dalam kesusahan.

Kakak Shamsuddin, Nikma Alip pula melahirkan rasa kecewa dengan tindakan zalim kerajaan menahan adiknya dibawah ISA.

Walaupun akata itu sudah dimansuhkan, kata Nikma, ISA masih menzalimi rakyat.

Kepada mereka yang prihatin dan mahu menghulurkan bantuan, bolehlah memberi sumbangan ke akaun Maybank 5640 7000 0336 atas nama Harakahdaily Dot Com.

10 di tenom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tenom - Google Blog Search


keluargaku: Kenangan Sewaktu <b>di Tenom</b>

Posted: 30 Dec 2011 05:07 PM PST

Gambar -gambar ini diambil sewaktu berada di Tenom10 di tuaran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tuaran - Google Blog Search


SUARA BEBAS <b>TUARAN</b>: Agenda Borneo Bertapak <b>Di</b> P.170 <b>Tuaran</b>

Posted: 01 May 2012 11:34 PM PDT


POST YANG BANYAK DI KUNJUNGI


JUMLAH LAWATAN TERKINI SEJAK 30 HARI YANG LALU


10 di nabawan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di nabawan - Google Blog Search


sabahkini.net: RM40 JUTA BINA SEMULA KLINIK <b>NABAWAN</b>

Posted: 01 May 2012 11:20 PM PDT


NABAWAN: Klinik Kesihatan Daerah Nabawan Jenis 4, yang terbengkalai tahun lalu kini dibina semula bermula Jun ini dan dinaiktaraf menjadi Mini Hospital yang bernilai lebih kurang RM40 juta berbanding sebelum ini RM30 juta.
Menteri Kesihatan Malaysia Dato' Sri Liow Tiong Lai berkata, menaik taraf Klinik Jenis 4 itu kepada Mini Hospital akan memberi kemudahan kepada lebih 32,000 penduduk di daerah ini.
Katanya, Klinik Kesihatan Jenis 4 daerah itu tidak dapat disiapkan pada musim lalu kerana kontraktor yang dipilih gagal melaksanakan kerja-kerja pembinaan seperti yang dikehendaki.
"Bagaimanapun penduduk di daerah ini boleh bernafas lega apabila ia dibina semula dan sekali gus di naik taraf sebagai," katanya semasa berucap dalam rangka lawatan kerja di tapak pembinaan Mini Hospital itu kelmarin.
Katanya, kerajaan Barisan Nasional (BN) amat peka dengan isu kesihatan rakyat dan sentiasa berusaha untuk menyediakan perkhidmatan kesihatan yang terbaik bagi seluruh rakyat di negara ini terutamanya dari segi peralatan dan rawatan yang berkualiti serta tidak membebankan kos.
"Berikutan dengan naik taraf sebagai Mini Hospital sudah tentu kemudahannya akan bertambah dan bilangan doktor dan kakitangan juga akan ditambah," katanya.
Katanya, pembinaan Mini Hospital yang kini dibina oleh pemaju berwibawa di kawasan Pedalaman itu dijangka akan siap dalam tempoh 15 bulan.
Liow turut meminta kerjasama dari semua pihak terutama jabatan dan agensi kerajaan yang berkaitan agar perjalanan kerja-kerja pembinaan Mini Hospital itu dapat dilaksanakan mengikut jadual.
Hadir sama Ahli Parlimen Pensiangan, Tan Sri Joseph Kurup, Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Nabawan, Datuk Bobbey A Suan, Pengarah Kesihatan Negeri Sabah, Dr. Mohd Yusof Bin Hj. Ibrahim, Pembantu Menteri kepada Ketua Menteri, Edward Kok Hai dan Ketua Penolong Pengarah Kanan Cawangan dan Kerja Kesihatan Jabatan Kerja Raya Malaysia, Azman Abdul Manaf, ketua-ketua jabatan dan pemimpin-pemimpin masyarakat.
Sementara itu, di Hospital Keningau, Menteri Kesihatan itu meluluskan peruntukan pembelian mesin Ultra Sound bernilai RM400,000 dan empat buah mesin Hemodiolisis bernilai lebih kurang RM160,000 bagi menambah kemudahan hospital berkenaan.
Di Keningau, Liow disambut oleh Pembantu Menteri Pembangunan Luar Bandar yang juga Adun Liawan, Datuk Haji Sairin Haji Karno, Pengarah Hospital Keningau, Dr. Adnan Musa Balidran dan pemimpin-pemimpin parti komponen di kawasan ini.
Dalam masa yang sama, Liow merasmikan Farmasi Pandu Lalu Hospital Keningau yang memberi kemudahan kepada pesakit mendapatkan ubat.
Liow berkata, dalam sistem Farmasi Pandu Lalu, para pesakit boleh mendapatkan ubat melalui pesanan telefon dan SMS.
Katanya, selain Farmasi Pandu Lalu, para pesakit juga boleh mendapatkan ubat melalui pos.
 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved