ads

Isnin, 6 Mei 2013

10 di tawau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tawau - Google Blog Search


Perkhidmatan Kereta Sewa <b>Di Tawau</b> – UB Jaya Enterprise | Blog <b>...</b>

Posted: 02 May 2013 10:27 AM PDT

Sejak 2008, kami menyediakan perkhidmatan sewaan kenderaan pandu sendiri atau dengan pemandu untuk kegunaan di kawasan Tawau dan daerah sekitarnya. Berikut  adalah jenis kenderaan dan harga bagi sewaan pandu sendiri:

 • KANCIL          RM 80 / DAY
 • VIVA              RM 100 /  DAY
 • VIVA AUTO    RM 120 / DAY
 • MYVI             RM 150 / DAY
 • KENARI         RM 100 / DAY
 • WIRA             RM 130 / DAY
 • SAGA BLM     RM 150 / DAY
 • PERSONA      RM 200 / DAY
 • WAJA             RM 170 / DAY
 • PERDANA      RM 400 / DAY
 • EXORA          RM 300 / DAY
 • AVANZA        RM 200 / DAY
 • INNOVA        RM 350 / DAY
 • KIA PREGIO 12 SEATS        RM 250 / DAY
 • NISSAN URVAN 14 SEATS  RM 350 / DAY
 • TOYOTA HILUX VIGO 4X4  RM 350 / DAY
 • ISUZU DMAX 4X4                RM 350 / DAY
 • TOYOTA FORTUNER          RM 600 / DAY

Tips Penyewaan Untuk Pengguna

Biasanya pengguna mendapat maklumat kereta sewa melalui internet atau atas rekomendasi dari rakan-rakan. Berikut saya berikan beberapa tips untuk pengguna agar anda mendapat perkhidmatan yang memuaskan hati anda:

 1. Buat panggilan kepada nombor yang diberikan dalam laman web kereta sewa tersebut untuk memastikan ia betul. Elakkan dari menggunakan SMS atau emel sahaja agar anda tidak tertunggu-tunggu sekiranya ia lambat dibalas.
 2. Beri maklumat seperti jenis kenderaan, bilangan penumpang, destinasi, waktu tiba dan waktu pulangkan kenderaan. Buat rundingan harga sesuai dengan bajet anda.
 3. Tanya maklumat seperti kaedah pembayaran, adakah dibekalkan dengan petrol, prosedur jika berlaku kemalangan dan sebagainya yang perlu.
 4. Sahkan tempahan anda. Biasanya anda akan diminta untuk membayar sedikit bayaran pendahuluan.
 5. Sediakan dokumen seperti salinan kad pengenalan dan lesen memandu.
 6. Sekiranya anda menaiki penerbangan, sila hubungi syarikat sebelum anda berlepas untuk mengesahkan masa ketibaan anda.
 7. Sewaktu menerima kenderaan, periksa dahulu kenderaan untuk memastikan keadaan kereta sebelum disewa. Perhatikan segala calar, kemek dan apa-apa sahaja keadaan yang luarbiasa pada kenderaan. Anda berhak untuk bertanya dan memberitahu keadaan tersebut kepada pegawai yang menyerahkan kenderaan.
 8. Biasanya, anda akan diminta menjelaskan baki sewaan semasa menerima kenderaan.
 9. Pandu kenderaan yang disewa mengikut had kelajuan yang dibenarkan. Sebarang saman yang dikenakan semasa kenderaan disewa adalah ditanggung oleh pengguna.
 10. Pandu kenderaan yang disewa seperti anda memandu kenderaan kesayangan anda sendiri. Maksudnya, pandu dengan berhati-hati.
 11. Sekiranya berlaku kemalangan/kerosakan, sila hubungi syarikat dengan segera. JANGAN selesaikan masalah itu sendiri.
 12. Semasa memulangkan kenderaan, pastikan keadaan kenderaan adalah sama seperti semasa diterima. Jika ada apa-apa keadaan yang luarbiasa, maklumkan kepada pegawai bertanggungjawab.

Kaedah Pembayaran : Tunai, Kad Kredit,  LO

Nama Individu Yang Boleh Dihubungi:Herman Bin Renren
No. Tel: 019-8714788 @ 016-8214788
Web: http://ubjaya.blogspot.com/

10 di papar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di papar - Google Blog Search


Drama &#39;Karlos&#39; <b>Papar</b> Contoh Sebenar Kes Buli – Perak Today

Posted: 30 Apr 2013 08:34 AM PDT

Drama rantaian Karlos yang bersiaran di TV3 adalah contoh yang memaparkan bagaimana kes buli melibatkan golongan remaja dan pelajar sekolah sebenarnya berlaku.

Pengarahnya, Feroz Kadir berkata, dengan adanya drama berkenaan masyarakat tidak akan menyalahkan karya-karya seperti itu sebagai punca gejala sosial tersebut berlaku.

"Menerusi drama ini, kami menunjukkan punca remaja menghadapi masalah gejala sosial di mana ia sebenarnya bermula dari rumah, terutamanya bagi mereka yang mempunyai masalah keluarga.

"Kita merakamkan aksi ganas untuk dijadikan pengajaran dan iktibar terhadap akibatnya yang buruk.," katanya menerusi dalam sidang media drama berkenaan di restoran Bora Asmara, Sungai Penchala, di sini, Isnin.

Karlos mengisahkan perjalanan hidup seorang remaja bernama Irwan Zaid (Johan As'ari) yang sering dipinggirkan di dalam keluarga terutama sekali oleh bapanya sendiri, Rashid (Namron).

Dia disisihkan sehingga ibunya sendiri iaitu Zai (Sherry Merlis) tidak mampu melakukan apa-apa. Tanpa wang belanja, Irwan belajar mencuri makanan dari kantin seterusnya merosakkan motosikal dua orang kawan barunya, Joe dan Qiwek.

Penduduk di Sentul mula resah dengan kes kehilangan motosikal dan pada waktu yang sama, Inspektor Mahadhir (Azhar Sulaiman) ditugaskan menyiasat kes tersebut.

Drama ini turut dibarisi oleh Syazwan Zulkifly, Ika Zulkifli, Risteena dan Jay Iswazir.

Sementara itu, kejadian buli yang berlaku di sebuah sekolah di Seberang Jaya, Pulau Pinang baru-baru ini memberi inisiatif kepada pihak produksi drama berkenaan untuk menyebarkan mesej di sebalik drama yang disiarkan.

Dalam pada itu, sebagai ikon kepada golongan remaja, Johan dan Syazwan menggalas tanggungjawab untuk mendidik dan membimbing golongan remaja menerusi program bual bicara anjuran pihak TV3 di beberapa sekolah yang dipilih.

"Difahamkan pengaruh drama Karlos juga agak bagus apabila ia mendapat tontonan yang agak tinggi iaitu sebanyak 2.3 juta hingga 2.5 juta setiap episod.

"Jadi menerusi kesempatan ini, kami juga ingin menyebarkan maklumat-maklumat positif agar para remaja tidak terjerumus dalam gejala sosial yang semakin menjadi-jadi.

"Menerusi cara ini juga ia sebahagian daripada usaha kami untuk mengurangkan kes buli di kalangan remaja sekolah," kata Johan.

Karlos disiarkan pada setiap Isnin, pukul 9 malam, bermula 4 Mac lalu.

-mStar

10 di ranau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di ranau - Google Blog Search


Tour De Kundasang: Perarakan Barisan Nasional <b>di ranau</b>..

Posted: 30 Apr 2013 03:34 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Perarakan Barisan Nasional di ranau.. Perarakan yang di hadiri oleh ahli barisan nasional (BN) dari seluruh kampung sebagai tanda sokongan kepada calon barisan nasional bagi Adun n.29 kundasang P30.ranau pada ...

10 di kunak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kunak - Google Blog Search


abraham indjirani kirim 500ribu usd <b>di kunak</b> - Keris Putera

Posted: 24 Mar 2013 08:25 PM PDT

Siapa Dia ni ABRAHAM INDJIRANI ??
Abraham adalah Jurucakap kepada Sultan Kiram yang Palsu
Dialah Paling Lantang Mengkritik Pasukan Keselamatan dan Negara Kita
termasuk kenyataan terbaru, Abraham sedang menyiapkan Kertas Tuntutan untuk menyaman kerajaan Malaysia Sebanyak 77.8 Biliion di Makhamah Keadilan Antarabangsa ICJ
Apa yang mengejutkan, kalau si Jamalul Kiram ini pun Miskin sampai Dialisis pun Kerajaan Tanggung
tak akan Jurucakap Sultan Palsu Kiram ni pula seorang yang Kaya????
Menurut sumber rapat KP, Abraham ada mengirimkan sejumlah wang yang sangat banyak kepada Adiknya yang dikenali sebagai Nasir Idjirani di Sabah melalui "Money Transfer" TML Kunak beberapa Bulan sebelum Krisis Lahad Datu Bermula.
KP harap sangat dengan pendedahan ini, Pihak Berkuasa dapat Menyiasat pengeluaran/pengiriman wang yang sangat banyak di TML Kunak Sabah beberapa bulan sebelum krisis Lahad Datu Bermula, untuk mengesahkan dakwaan dan maklumat yang KP terima ini, dan mungkin maklumat ini dapat membantu serba sedikit untuk kita ketahui siapa dalang di belakang Pengganas Kiram ini!!

10 di penampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di penampang - Google Blog Search


Kolej Komuniti <b>Penampang</b> Dijadual Beroperasi <b>...</b> - Macam <b>Di</b> KK

Posted: 02 May 2013 01:36 AM PDT

PENAMPANG, 2 Mei - Kolej Komuniti Penampang dijadual memulakan operasinya pada Julai ini di Wisma Malakun di sini, kata Ketua Pengarah Jabatan Pengajian Kolej Komuniti, Kementerian Pengajian Tinggi Amir Md Noor.

Beliau berkata sebagai permulaan kolej itu akan menawarkan kursus sepenuh masa akauntansi kepada pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan juga kursus pendek hujung minggu kepada sesiapa yang berminat untuk mengikutinya.

"Kursus jangka pendek ini melibatkan pelbagai bidang kemahiran seperti pembuatan kek, seni hiasan kek, gubahan bunga dan bidang-bidang lain yang difikirkan sesuai atau diperlukan oleh masyarakat setempat," katanya kepada pemberita selepas ditemui pada majlis perasmian kolej itu di sini Khamis.

Majlis itu disempurnakan oleh Menteri Perusahaan Perladangan dan Komuditi Tan Sri Bernard Giluk Dompok yang juga calon Barisan Nasional (BN) bagi Parlimen Penampang. Turut hadir ialah calon BN bagi Dewan Undangan Negeri (DUN) Kepayan Datuk Edward Khoo Keok Hai dan DUN Moyog Datuk Philip Benedict Lasimbang.

Dalam ucapannya, Amin berkata penubuhan Kolej Komuniti Penampang menjadikan kini terdapat tujuh kolej seumpamanya di Sabah iaitu di Lahad Datu, Tawau, Semporna, Sandakan, Beaufort dan Kota Marudu.

Sementara itu, Dompok berkata penubuhan kolej itu menunjukkan Sabah tidak pernah ketinggalan dalam menerima arus pembangunan pendidikan kemahiran dan menyeru masyarakat Penampang merebut peluang yang diberikan supaya tidak ketinggalan dalam persekitaran yang semakin mencabar.

"Saya percaya kewujudan kolej ini akan menjadi hub pembelajaran sepanjang hayat tumpuan masyarakat setempat dan sebagai pengeluar modal insan yang mempunyai ciri-ciri keperibadian yang unggul di sini," katanya.

Beliau berkata pelbagai program transformasi dan dasar inovasi kerajaan seperti Pelan Transformasi Kerajaan (GTP), Program Transformasi Ekonomi (ETP) dan Model Baru Ekonomi (MBE) tidak boleh dicapai jika negara mempunyai modal insan yang lemah.

"Modal insan merupakan aset negara yang paling berharga dan negara yang mempunyai sumber asli minimum tetapi bijak mengurus modal insan akan mencapai kejayaan yang maksimum berbanding negara yang kaya tetapi mempunyai modal insan yang mundur," katanya.BERNAMA

di negeri sabah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sabah - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]
 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved