ads

Sabtu, 12 Januari 2013

10 di semporna - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di semporna - Google Blog Search


Gambar Mayat Nureffa Sahira <b>Di Semporna</b> Sabah ~ ScaniaZ

Posted: 05 Jan 2013 03:30 PM PST

Ini adalah gambar penemuan mayat Nureffa Sahira Ringkasan Di Semporna Sabah. Sebelum ni memang kecoh kisah kanak-kanak ini dilaporkan hilang beberapa hari lalu.
Namun, paling menyayat hati apabila mayat Nureffa ditemui dalam keadaan yang berlipat dan hampir reput dalam tong dram. Mangsa juga dipercayai dibunuh dengan kejam sebelum dibuang ke dalam tong terbabit di ladang sawit di Kampung Salimbangun. Punca sebenar kematian masih lagi dalam siasatan.
Mayat Nureffa itu ditemui jam 2 petang oleh penduduk kampung yang melakukan gerakan mencari sejak mangsa dilaporkan hilang 31 Disember lalu. Menurut ahli keluarga mangsa, kanak-kanak itu yang juga anak tunggal disedari hilang dari rumahnya apabila tidak pulang selepas bermain di pekarangan kediamannya itu.

10 di sipitang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sipitang - Google Blog Search


Rakan Serumah Diperlukan <b>di Sipitang</b> | Rumah Sewa

Posted: 12 Jan 2013 04:58 AM PST

Publish date: January 12, 2013 1:07 pm
Contact Name: Amir
Price: RM200
Region: Sabah
Location: Sipitang
Phone: 0164142310
Tags:

Ada dapur memasak dan mesin basuh. Mestilah lelaki bujang, beragama Islam dan tidak merokok. Kemasukan April 2013

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

10 di nabawan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di nabawan - Google Blog Search


KKLBW Laksana Program Penyusunan Semula Kampung <b>Di</b> Lima <b>...</b>

Posted: 11 Jan 2013 04:58 PM PST

SANDAKAN, 11 Jan -- Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah (KKLBW) akan melaksanakan Program Penyusunan Semula Kampung (PSK) di lima negeri, pada tahun ini.

Setiausaha Bahagian Tanah dan Wilayah KKLBW Mohd Shafie Jusoh berkata negeri tersebut adalah Sabah, Pahang, Johor, Perak dan Kedah membabitkan kos RM13 juta.

Katanya penyusunan semula kampung itu bertujuan memindahkan penduduk yang sering mengalami masalah bencana banjir khususnya di kawasan luar bandar.

"Turut dilaksanakan adalah peningkatan kegiatan ekonomi susulan usaha menambah baik pendapatan penduduk yang sebelum ini bergantung kepada usaha tradisional melalui kerjasama agensi pelaksana kerajaan," katanya ketika ditemui pada Majlis Penyerahan Surat Tawaran Menduduki Rumah Kepada Anggota Dewan Undangan Negeri Kuamut, Masiung Banah di Kampung Balat, semalam.

Mohd Shafie berkata di Sabah, PSK akan dilaksanakan di Kampung Salarom di Nabawan di bawah Rancangan Malaysia Kesepuluh.

Katanya tahun lepas, program PSK dilaksanakan di tujuh kampung di negara ini termasuk satu di Kampung Balat, Kinabatangan.

PSK di Kampung Balat itu membabitkan pembinaan 46 rumah, sebuah surau dan dewan di atas tanah seluas 3.2 hektar.BERNAMA

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved