ads

Jumaat, 28 Jun 2013

10 di kota marudu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota marudu - Google Blog Search


BLOG SABAH: 10 <b>di kota marudu</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Jun 2013 11:29 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Mia - Memories of Mine: kejadian kereta terbakar <b>di Kota Marudu</b>

Posted: 26 Mar 2013 10:34 PM PDT

Nak kongsi kejadian yang berlaku pada malam 25hb mac lebih kurang jam 8.00 malam....sebuah perodua kenari rentung terbakar berdekatan dengan jalan masuk ke rumah owner blog ni....nasib baik pemandunya sempat keluar....menurut cerita orang2 yang melihat kejadian tu, kereta tu sebenarnya sedang dibaiki di bengkel dan pekerja bengkel sedang memandu uji kereta tersebut...tetapi mungkin ada yang salah dalam pendawaian menyebabkan kereta tiba2 terbakar.....abisslah 'menangis' ownernya tu dan abisslah bengkel tu nak membayar ganti ruginya.....
keadaan kereta yang terbakar.....aku sempat nampak letupan kecil daripada enjin kereta tersebut...
Keadaan menjadi sesak sebab orang ramai takut untuk melintas, bimbang berlaku letupan lagi....termasuk kamilah tu sebab masa ni kami mo ke Pekan Goshen kiranya nak makan malam sama2 dengan family di kampung....15 minit kemudian bomba sampai untuk padamkan kebakaran.....
Sekian laporan dari aku....cehh macam beritalah pulak....
Note : Tq Nuffnang sebab bagi satu lagi BE baru walaupun aku cuti dua hari.....sudi2 kliklah iklan Olay tu yek..... Terima kasih daun keladi.... (^_^)

10 di kota belud - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota belud - Google Blog Search


Suara Rakyat: Pembangunan <b>Kota Belud</b> kini <b>di</b> Pundak Datuk <b>...</b>

Posted: 12 May 2013 05:27 AM PDT

Kota Belud yang mempunyai satu kawasan Parlimen dan tiga Dewan Undangan Negeri dan mempunyai penduduk seramai 98 ribu orang dengan pengundi berdaftar 54 ribu, untuk lima tahun akan datang pembangunannya terletak di pundak Datuk Musbah yang dilantik sebagai Pembantu Menteri Pertanian dan Industri makanan negeri untuk penggal kedua.
Kota Belud merupakan kawasan Jelapang Padi negara yang baru, selain kawasan-kawasan pertanian yang lain seperti Agropilitan dan penanaman getah serta program-program perikanan yang berskala besar, selain menjadi Pusat Minyak dan Gas negeri.
Sebelum pembubaran DUN pada 3 April untuk membolehkan PRU-13, Kota Belud diwakili tiga pembantu Menteri dalam Jemaah Menteri sabah; namun salah seorang daripada pembantu menteri itu tidak bertanding dalam PRU, manakala seorang lagi gagal mempertahankan DUNnya.
Walaupun Kota Belud hanya diwakili oleh seorang dalam jemaah menteri, namun hubungan baik yang lama terjalin antara Ketua Menteri Sabah sebagai Ketua Kerajaan akan membantu Datuk Musbah membangun Kota Belud.
Datuk Musbah tidak akan keseorangan membangun Kota Belud. Kapasiti Tan Sri Pandikar sebagai Speaker Dewan Rakyat juga akan membawa impak kepada pembangunan kawasan itu, apatah lagi untuk lima tahun akan datang, akan dibantu oleh ADUN Usukan yang baru sahaja dipilih Datuk Salleh selepas sepenggal tidak menyertai pilihanraya.
Suatu kawasan akan mempercepat pembangunannya kalau terwujud peluang-peluang pekerjaan mahupun perniagaan. Inilah fokus utama para wakil rakyat Kota Belud seperti mana tercermin selama 14 hari kempen PRU-13.
Harapan Penulis sebagai pengundi dan anak watan Kota Belud, pada PRU-14 nanti, semua janji-janji selama kempen PRU-13 akan menjadi kenyataan, agar mudah untuk berkempen pada masa itu. InsyaAllah.

10 di papar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di papar - Google Blog Search


BLOG SABAH: 10 <b>di papar</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Jun 2013 09:08 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SABAH: 10 <b>di papar</b> - Google Blog Search

Posted: 29 May 2013 09:18 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SABAH: 10 <b>di papar</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Apr 2013 09:43 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

gOSsIp RaKyaT: RAKYAT MASIH MAHUKAN DATUK <b>...</b>

Posted: 04 Apr 2013 10:00 AM PDT


Memegang jawatan Ahli Parlimen Papar sejak tahun 2004 adalah satu tanggungjawab besar yang dipikul oleh Datuk Rosna Abdul Rashid Shirlin. GR lihat tanggungjawab yang dipikul olehnya dilakukan dengan begitu sempurna.

2 penggal memegang jawatan yang diamanahkan oleh rakyat Papar membuatkan mereka berasa puas hati dengan pelbagai pembangunan yang dibuat oleh Datuk Rosnah Shirlin. Kerja keras beliau membangunkan Papar membuatkan rakyat berasa senang dengan perkhidmatan beliau.

Desas desus mengenai siapakah calon yang akan bertanding di Parlimen Papar semakin ke kemuncaknya. Rakyat Papar masih tertunggu siapakah pemimpin baru yang akan mereka pilih untuk PRU13 ini. Apa yang GR lihat dan membuat semakan secara manual, bersembang dengan rakyat di Papar sewaktu berada di Sabah beberapa minggu yang lepas...rata-rata mereka masih memerlukan Datuk Rosnah Shirlin adalah calon terbaik!

Beliau dilihat calon terbaik dengan kepimpinan muda, hubungan dengan masyarakat dan kerja keras beliau selepas dipilih pada tahun 2008 yang lalu. Beliau juga yang merupakan Ketua Puteri UMNO Malaysia juga dianggap sebagai ikon untuk generasi muda. Sikap beliau yang mudah mesra dengan rakyat dan tiada protokol apabila rakyat ingin berjumpa dengan beliau memohon bantuan dan sebagainya akan membuatkan beliau boleh menang dengan majoriti yang besar pada PRU13 ini.

Ucapan Datuk Rosnah Shirlin selepas PM membubarkan Parlimen, boleh baca DI SINI

Kepada pengundi di Papar, teruskan mengundi BN di bawah pimpinan Datuk Rosnah Shirlin di Papar. Seorang yang kuat kerja tak kira masa dan mesra dengan rakyat. Ciri-ciri WINNABLE CANDIDATE ada pada Datuk Rosnah Shirlin.

GR kata: Undi BN demi kesejahteraan rakyat dan negara

Ni lagi kenyataan memperbodohkan rakyat, kali ini dari MP <b>Papar</b> <b>...</b>

Posted: 18 May 2013 10:30 PM PDT

"Assalamualaikum,,..

Sejak PRU 13, tak putus putus kenyataan memperbodohkan rakyat dikeluarkan oleh pemimpin UMNO.Saya terbaca kenyataan dari Ahli Parlimen Papar, Datuk Rosnah Rashid Shirlin (sekarang sudah jadi menteri atau timbalam menteri kerajaan Najib) yang menyatakan antara lain:

"Kita semua tahu bantahan jalanan pasti akan menimbulkan kekacauan dan mengancam keselamatan negara", merujuk kepada perhimpunan black out 505.Seperti pemimpin UMNO lain, MP Papar turut bersubahat menuduh PR menghasut rakyat untuk turun ke jalan raya dan tidak menghormati pilihan rakyat yang telah memberi mandat kepada BN.

Inilah auta yang cuba memperbodohkan rakyat kerana lebih 51% rakyat MALAYSIA sudah tahu keputusan PRU dicapai melalui manupulasi dan komplok penipuan yang melibatkan SPR, pengurus pilihanraya.

Kenyataan sedemikian boleh menambahkan lagi kemarahan majoriti rakyat kepada UMNO.Keluhan seorang rakan menceritakan bagaimana marahnya rakyat kepada penipuan yang dilakukan, katanya, kalau PR yang kita sokong sebagai pemimpin kita tidak melakukan sesuatu tentang penipuan ini, maka sia sialah sokongan kita selama ini.

Untuk itu, suka saya menyampaikan mesej kepada pemimpin UMNO agar menginsafi dan menyedari bahawa sebarang kemungkinan kekecohan dan kekacauan yang berpunca dari keputusan PRU adalah perpunca dari UMNO, bukan PR.Kita tidak mahu negara jadi huru hara kerana keengganan UMNO mengakui penipuan mereka sedangkan penipuan yang berlaku sudah tidak dapat dibendung lagi, semua orang yang ada di pusat mengundi termasuk penyokong UMNO boleh melihat dengan jelas, jadi kenapa mahu menyembunyikannya atau menafikannya?

MP Papar turut berbohong apabila mengatakan keputusan PRU ialah keputusan majoriti rakyat kerana rakyat tahu majoriti rakyat sebenarnya memihak kepada PR, BN terselamat bukan kerana majoriti rakyat tetapi majoriti kerusi yang dicapai oleh manupulasi undi.

Tiada apa yang dapat menafikannya dan di pihak PR, mereka mesti membantah keputusan PRU yang penuh tipu muslihat yang pula enggan diakui oleh UMNO, kerana majoriti rakyat mengharapkannya.PR tiada pilihan dan dalam masa yang sama harus mengelakkan berlakunya rusuhan.

Setakat ini kesemua bantahan jalanraya yang dibuat tidak melibatkan rusuhan dan tidak mengancam keselamatan negara walaupun pulunan ribu rakyat turun, jadi untuk pemimpin UMNO tak usah nyayikan lagu ini kerana ianya hanya menambah kemarahan majoriti rakyat.

Untuk perhatian UMNO, di negeri yang dimenangi BN seperti Negeri Sembilan, Johor dan Perak, kehadiran rakyat yang tidak puas hati mungkin melebihi majoriti undi yang diperolehi BN di negeri terbabit.

Sementara di Papar sendiri ada halangan yang tidak dapat diatasi oleh PR seperti pengundi yang tidak keluar pengundi kerana tidak setuju dengan calon PR di sana yang menjadi antara faktor UMNO menang, jadi kepada MP Papar jangan sombong dan tidak sedarkan diri kerana rakyat yang tidak suka UMNO semakin bertambah."

10 di tuaran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tuaran - Google Blog Search


MEDANKUKINI: APS (PKR Celup) VS Anak Ketua Cabang PKR <b>...</b>

Posted: 21 Apr 2013 10:16 PM PDT

Hari ini adalah hari ketiga kempen PRU 13. Kesemua parti-parti yang bertanding rancak dengan aktiviti kempen menemui penyokong dan pengundi. Di P.170 Tuaran dan N.10 Sulaman, kelihatan calon-calon yang bukan ahli parti PKR tetapi bertanding menggunakan simbol PKR setelah memperolehinya dengan TIPU-MUSLIHAT YANG LICIK, mundar-mandir bersama orang-orangnya berkempen dengan rasa bangga diri dan sombong menemui rakyat supaya mengundi mereka sebagai wakil rakyat pada PRU-13 nanti. Bagaimanapun mereka tidak mempunyai jentera yang tersusun. Kenapa begitu? Ada banyak sebabnya:
1. Jentera parti PKR yang dinafikan calon2nya bertanding akibat logo yang menjadi syarat pertandingan telah dicuri, masih teguh bersama parti dan ketua cabang.
2. Pencuri logo tidak berani bersemuka secara terhormat dengan Ketua Cabang PKR Tuaran untuk mendapatkan kerjasama kempen memenangi PRU 13 ini dengan sebab malu untuk meminta maaf atas kesalahan mencuri tersebut. Ah..lucunya.. :)
3. Mereka tidak mempunyai isu yang boleh meyakinkan rakyat setelah rakyat mengetahui niat busuk mereka untuk bertanding bukanlah demi rakyat tetapi hanya untuk survival politik kesukuan dan kepentingan diri. 
Mereka agaknya terlupa bahawa rakyat dan pengundi Tuaran kenal siapa calon yang bertanding tersebut dan apa kesalahannya dimasa lalu. Walaupun calon-calon itu berjaya memperdayakan Ketua Umum dan dibenarkan menggunakan logo PKR, tetapi bagi rakyat pencuri tetap pencuri,..... penceroboh tetap penceroboh, penipu tetap penipu..dan..Allah itu maha besar kerana menunjukkan sifat mereka ini hingga di saat akhir. Mereka bukan sahaja berjaya merampas hak PKR untuk bertanding di kerusi N.9 Tamparuli dan P.170 Tuaran, bahkan juga N.10 Sulaman bila watikah pencalonan calon PKR N.10 Sulaman pun turut mereka curi dan ditukar kepada seorang calon tajaan mereka yang belum menjadi ahli PKR yang rasmi... Ah.... licik memang licik
Ini kalilah, rakyat dan pengundi Tuaran akan menghukum pencuri dan penipu ini. Yakin dan percayalah dengan kuasa yang Maha Esa. Jangan terlalu mendabik dada dan sombong di sana dulu dan menganggap telah memenangi pertandingan ini kerana... gelanggang baru dibuka, masih ada 13 hari masa berkempen. PKR Cabang Tuaran akan terus menyampaikan maklumat yang perlu kepada rakyat untuk menyedarkan mereka jenis pencuri/penipu/pengkhianat rakyat yang bakal mereka pilih nanti supaya tidak terjebak.

SUMBER DI SINI.

10 di tenom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tenom - Google Blog Search


sabahkini.net: KEMENANGAN BN <b>DI TENOM</b> SUDAH DIJANGKA

Posted: 08 May 2013 08:46 AM PDTTENOM: Kemenangan calon-calon Barisan Nasional bagi kerusi Parlimen Tenom, Dewan Undangan Negeri (DUN) Melalap dan Kemabong sudah dijangka berdasarkan sokongan rakyat di kawasan ini semakin kuat.
Ketua Anak Negeri Angkangon Sangul berkata, kerusi Parlimen Tenom yang berjaya dipertahankan oleh calon BN Datuk Raime Unggi kekal di tangan memandangkan sokongan rakyat yang kuat dan masih mahu pembangunan diteruskan di kawasan ini.
Katanya, rakyat di kawasan ini masih menaruhkan kepercayaan kepada BN untuk menerajui kerajaan kerana rekod baik Perdana Menteri Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak di peringkat Kerajaan Pusat dan Datuk Seri Musa Haji Aman di Peringkat Kerajaan Negeri.
"Begitu juga bagi DUN Melalap dan DUN Kemabong yang masing-masing dipertahankan oleh Datuk Radin Malleh dan Datuk Rubin Balang kekal di tangan BN kerana rakyat masih mahu pembangunan di kawasan mereka," katanya ketika diminta mengulas kemenangan BN menyapu bersih tiga kerusi di kawasan ini.
Angkangon berkata, kemenangan BN di Parlimen Tenom, DUN Melalap dan DUN Kemabong memang sudah dijangka kerana sokongan rakyat majoriti masih kepada BN.
Ini katanya, bermakna kawasan kerusi Parlimen Tenom, DUN Kemabong dan DUN Melalap masih menjadi penyumbang kepada BN Sabah sebagai Simpanan tetap BN.
Sementara itu seorang pemimpin masyarakat Cina Kapitan Wong Tet Yun berkata, kemenangan BN di satu kerusi Parlimen dan dua kerusi DUN di kawasan ini sudah dijangka awal kerana perpecahan parti pembangkang itu sendiri.
Katanya, parti-parti pembangkang masing-masing meletakkan calon dalam satu kerusi manakala BN hanya meletakkan seorang dalam kerusi itu.
"Ini sudah jelas memberi kelebihan dan kemenangan kepada calon-calon BN yang bergabung dalam satu pasukan berbanding pembangkang yang masing-masing beraksi di gelanggang yang sama," katanya.
Keputusan Pilihan Raya Umum Parlimen P.181 Tenom menyaksikan kemenangan calon BN Datuk Raime Unggi mendapat undi 9,771 dengan majoriti 3,886 menewaskan pencabar-pencabarnya Masidin Thomas (PKR) dengan Undi 5,885; Hasmin @ Azroy Abdullah (STAR) yang mendapat undi 2,446 undi; Jimmy Jawatah (SAPP) dengan perolehan undi 1,766 dan Mutang @ Sylvester Dawat (KITA) yang hanya mendapat 423 undi.
Bagi DUN Kemabong, Datuk Rubin berjaya mempertahankan kerusi yang disandangnya sejak Kerajaan PBS dahulu yang mendapat undi 5,765 dengan majoriti 3,032 menewaskan pencabar-pencabarnya Biou Suyan (PKR) dengan undi 1,155 dan William Ensor Tingkalor (SAPP) yang mendapat undi 1,047.
Sementara itu bagi DUN Melalap, Datuk Radin Malleh yang diramalkan banyak pihak akan kecundang kerana kemunculan calon baru, berjaya mempertahankan kerusinya dengan undi 4,643 dan majoriti 2,599 menewaskan pencabar-pencabarnya Roger Stimin (SAPP) dengan undi 2,004; Norita Sual (DAP) dengan undi 1,992 dan Kong Fui Seng (STAR) dengan undi 924.

10 di keningau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di keningau - Google Blog Search


Bermalam <b>Di Keningau</b> Malam Ini | my.Mustaffa

Posted: 07 May 2013 03:58 AM PDT

wpid IMG 20130507 182246 Bermalam Di Keningau Malam Ini

Perjalanan saya hari ini dari Kota Kinabalu ke Sipitang. Selepas melawat beberapa tapak projek, diteruskan perjalanan dari Sipitang ke Tenom dan kemudian ke Keningau.

Tidur di Hotel Sabindo malam ini. Mahu rehatkan badan selepas memandu jauh. Esok perjalanan diteruskan ke Ranau pula.

Teringat minggu lepas, semua hotel penuh angkara parti politik tempah semua hotel untuk berkempen. Minggu ini banyak hotel kosong.

Inilah update ringkas saya.

Posted from Samsung S3

Carian Yang Berkaitan:

10 di kunak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kunak - Google Blog Search


BULAN <b>DI KUNAK</b> | ABU NUHA CORNER

Posted: 24 Apr 2013 08:57 AM PDT

Abu Nuha Corner mengalu-alukan para pembaca :

1) Menghantar sebarang maklumat program atau aktiviti dakwah dan bukan berasaskan komersil khususnya sekitar Kota Kinabalu @ Pantai Barat Selatan dan Sabah amnya untuk dihebahkan di blog ini. Bahan yang bersesuaian, lengkap (seperti foto, banner dll) serta tepat akan dipaparkan di blog ini dalam tempoh tertentu.

2) Menghantar undangan untuk Abu Nuha atau rakan-rakan pendakwah sama ada JHEAINS atau Persatuan Ulama' Malaysia (PUM) Sabah mengisi program dakwah di kawasan berdekatan dan bersesuaian sama ada di masjid, surau, jabatan kerajaan dan swasta dan sebagainya.

3) Menghantar undangan untuk Abu Nuha Corner membuat liputan sebarang aktiviti dakwah di lokasi yang berdekatan. Berikan maklumat lebih awal dan terperinci untuk memudahkan lokasi dikunjungi. Aktiviti yang bersesuaian akan dikongsikan untuk tatapan pembaca di blog ini.

4) Menghantar berita, laporan atau catatan aktiviti dakwah sekitar Sabah untuk dipaparkan di blog ini tanpa Abu Nuha Corner berkunjung ke lokasi berkenaan. Catatan yang menarik, lengkap dengan foto dan menepati citarasa Abu Nuha Corner akan dikongsikan bersama.

Contoh program @ aktiviti dakwah adalah seperti kelas pengajian agama, ceramah, kuliah, forum, kursus-kursus, seminar, majlis qurban, aqiqah, khatam al-Quran, pertemuan, ziarah hospital, muallaf atau ulama dan seumpamanya. Sama ada ia dianjurkan oleh masjid, surau, kampung, jabatan kerajaan, swasta, NGO, parti atau individu persendirian.

Hantar maklumat program berkenaan ke mesej Facebook Abu Nuha atau emel ke ma_alhafiz@yahoo.com. Sertakan nama pemberi maklumat atau urusetia dan nombor telefon untuk rujukan dan pertanyaan lanjut. Maklumkan juga sasaran audien (sama ada terbuka, tertutup atau ada umur tertentu). Maklumat yang lengkap dan paling penting MENEPATI CITARASA Abu Nuha Corner akan disiarkan. Mari kita bersama-sama menyebarkan maklumat dan aktiviti dakwah demi perkembangan Islam. Terima kasih.

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved