ads

Sabtu, 5 Mei 2012

10 di sandakan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sandakan - Google Blog Search


Projek perumahan SPNB <b>di Sandakan</b> | Aduan Rakyat Online

Posted: 10 Apr 2012 10:36 PM PDT

Projek Perumahan SPNB ( Taman Permata ) di Bt 7 Jln Labuk Sandakan yang mula dibina pd tahun 2008 terbengkalai sehingga kini ( 2012 ) sedangkan kami telah dijanjikan projek tersebut siap dlm tahun 2010. Pembelian rumah tersebut melalui pinjaman kerajaan dan akan mula membayar mulai bulan APRIL 2012 melalui potongan Gaji ( Surat makluman dari Jab. Akauntan Negara sudah diterima )sedangkan struktur bangunan blok rumah saya belum kelihatan lagi. Lebih memeritkan lg dalam masa yg sama, saya juga terpaksa membayar sewa rumah yang saya duduki sejak tahun 2009 lg.

Slogan Kerajaan BN pimpinan Perdana Menteri " RAKYAT DIDAHULUKAN,PENCAPAIAN DIUTAMAKAN" merupakan slogan kosong dan hanya bertujuan mengaburi mata ( menipu ) rakyat. Sykt Perumahan Negara Berhad ( SPNB- Company NO.444205-M beralamat Tgkt 16,Bangunan MAS, Jln Sultan Ismail, 50250 KL ) adalah sebuah sykt yg diperbadankan dan milik penuh Kementerian Kewangan Malaysia. Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan GAGAL menjalankan tugasnya dengan berkesan dengan memantau projek perumahan yang banyak terbengkalai di seluruh negara khususnya di negeri Sabah dibawah kendalian SPNB.

Lebih menyedihkan tiada seorangpun WAKIL RAKYAT BN yg bersuara di DUN Sabah mahupun DEWAN RAKYAT untuk membela nasib & kebajikan rakyat yg tertindas di kawasan yg terlibat dengan masalah ini. LOKASI projek Perumahan ini terletak dalam Kawasan DUN SIBUGA iaitu kawasan yg diwakili oleh Ketua Menteri Sabah sendiri. Tetapi semasa Wakil Rakyat2 ini hendak undi rakyat, mereka berjanji utk membela nasib rakyat. Tetapi kini janji2 Wakil Rakyat2 tersebut hanyalah tin kosong. Ingatlah Wahai YB2 bahawa kita manusia biasa ni hanya boleh membohongi/menipu/memperdaya org lain sekali shj…

By: Shitor Kalasang

PERINGATAN:  AduanRakyat.com.my tidak bertanggungjawab terhadap aduan yang diutarakan melalui laman web ini. Ia adalah aduan peribadi pengadu dan tidak semestinya menggambarkan pendirian AduanRakyat.com.my.

Aduan yang berkaitan:

10 di semporna - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di semporna - Google Blog Search


SUARA BEBAS TUARAN: Rumah PBR <b>Di Semporna</b> Tumbang <b>...</b>

Posted: 16 Apr 2012 08:44 PM PDT

Dilaporkan bahawa projek tersebut di-alibabakan kepada kontraktor yang tidak mempunyai pengalaman dalam pembinaan rumah-rumah kos rendah. Itulah mengapa kualit PBR ini begitu rendah. Kerajaan perlulah tegas memastikan tiada sebarang projek di-sub kepada syarikat yang tidak layak supaya kualiti projek boleh dijamin. Kalau tidak, syarikat yang mendapat projek itu juga perlu menanggung masalah yang timbul seperti ini.

10 di papar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di papar - Google Blog Search


Majalah HIJABISTA, <b>papar</b> fesyen berhijab Malaysia

Posted: 18 Apr 2012 12:00 AM PDT

Majalah HIJABISTA merupakan majalah baru Kumpulan Media Karangkraf  dan juga majalah pertama di Malaysia mengfokus cita rasa, peneraju arah serta inspirasi kepada dunia fesyen berhijab/bertudung
Majalah HIJABISTA muncul secara bulanan bagi membantu generasi muda, berusia antara 21 hingga 35 tahun, untuk menyambut revolusi hijab yang hangat diperkatakan dalam dunia fesyen tempatan dan antarabangsa masa kini. 
Edisi pengenalan keluaran April 2012, akan berada di pasaran selama dua bulan sebelum kemunculan isu pertama iaitu pada bulan Julai 2012.
Dalam konteks lain,HIJABISTA merujuk kepada stail dan fesyen berhijab dari hujung rambut ke hujung kaki.

Selari dengan konsep, HIJABISTA mempertaruhkan 'tagline' yang berbunyi STAILO & SOPAN.
 
Gaya hijab kini telah beralih angin dari 'tudung langsung pakai' ke lilitan selendang atau skarf di kalangan generasi muda.
Menyentuh tentang pengisian HIJABISTA pula, 70 peratus terdiri daripada fesyen semata-mata dan "yang pasti, ia padat, berinformasi dan paling afdal, rujukan utama bagi si manis  berkarakter berani yang ingin berkarya daripada segi penampilan.
Dapatkan majalah  HIJABISTA di pasaran sekarang!

10 di tambunan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tambunan - Google Blog Search


KAMPUNG WIDU, <b>TAMBUNAN</b> | KEMBARA ABU AL-GHAZALI

Posted: 24 Mar 2012 06:43 AM PDT

Jalan Kampung Kirokot

Jambatan Kampung Tontolob

Jalan Menuju Kampung Widu

Jalan Sedang Dinaik Taraf

Menghijau dan Kebun Durian

Sudah lama tidak berkunjung ke Kampung Widu. Seingat saya sejak tahun 2009. Kali terakhir adalah ketika bersama sahabat USIA Tambunan ber-ihya ramadhan tahun 2009.

Sememangnya Kampung Widu amat lekat dalam hati ini malah juga pada sahabat lain yang pernah berkunjung ke sini. Tanyalah siapa sahaja, tentu akan bercerita mengenai keindahan alam semulajadi di sini.

Keindahan bukit bkau yang terdapat di kiri kanan, sungai  yang mengalir jernih berkilau, udara yang segar dan jauh dari hiruk pikuk kota.

Sesuatu yang menarik, Kampung Widu menyimpan sebuah lagenda yang sememangnya telah diketahui umum iaitu tentang Gantung Sorili. Gantung Sorili (sebuah tajau besar) dikatakan dimiliki oleh bunian dan mempunyai banyak cerita menakjubkan. (- untuk cerita lanjut akan diceritakan selepas mendapat input orang tua-tua..-:)

Alhamdulillah, kini kampung ini sedikit sebanyak tampak perubahan. Kini jalan menuju ke sana sedang di naik taraf dan tiang-tiang elektrik sudah terpacak menunggu pemasangan kabel elektrik.

Malah kelihatan deretan paip besar di tepi jalan siap untuk di pasang untuk membekalkan air bersih ke setiap rumah di kampung tersebut.

Antara Sahabat Mengiringi Lawatan

Meninjau Lokasi Pembinaan Musalla

…….. Lawatan kali ini adalah untuk menyampaikan rasa simpati kepada sebuah keluarga di kampung berkenaan kerana kematian ahli keluarga.

Allahyarham Julian, telah meninggal dunia tiga hari sebelum kedatangan kami. Dengar kabarnya beliau meninggal dunia dalam kemalangan jalanraya ketika balik dari menunaikan tanggungjawabnya sebagai pengawal kesalamatan di Sekolah Kampung Tiong, 10km dari rumahnya.

Menurut saudara Ipin Yadam yang merupakan Ketua Kampung Widu, pemergian Allahyarham amat dirasai bukan sahaja keluarganya malah penduduk lain di Kampung Widu.

Allahyarham meninggalkan seorang isteri dan anak-anak yang masih kecil serta ibunya.

Mudah-mudahan roh Allahyarham ditempatkan di kalangan arwah para solihin. Al-fatihah.

10 di tawau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tawau - Google Blog Search


Kisah Konsert Search <b>di Tawau</b> | Puadede.Com

Posted: 22 Apr 2012 12:28 PM PDT

Untuk membaca kisahnya, click DI SINI

10 di tenom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tenom - Google Blog Search


619 RAKYAT TERIMA BANTUAN BR1M <b>DI TENOM</b>

Posted: 29 Feb 2012 06:52 PM PST

[unable to retrieve full-text content]619 RAKYAT TERIMA BANTUAN BR1M DI TENOM. Oleh JUBIN KINSIL. TENOM (Sabah, Malaysia): Seramai 619 orang penerima Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) di Tenom bagi fasa keempat, di daerah itu pada Rabu.

10 di keningau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di keningau - Google Blog Search


Angin Kencang, Ribut Petir Dan Hujan Lebat <b>Di Keningau</b> <b>...</b>

Posted: 22 Apr 2012 05:12 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Angin Kencang, Ribut Petir Dan Hujan Lebat Di Keningau. Calendar April 22, 2012 | Posted by admin. KENINGAU: Angin kencang yang diikuti ribut petir dan hujan lebat pada lewat petang Jumaat, telah menyebabkan berlaku beberapa ...

10 di nabawan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di nabawan - Google Blog Search


sabahkini.net: MARPEN GESA PEMBAIKAN MASJID DISEGERAKAN

Posted: 04 May 2012 09:00 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]NABAWAN : Jawatankuasa Makmal Rakyat Pensingan (Marpen) meminta pihak pelaksana yang menyelenggara kerja-kerja pembaikan masjid daerah Nabawan, Masjid Al Hidayah yang terletak di pekan ini memberikan ...

10 di kota kinabalu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota kinabalu - Google Blog Search


aKu&hIduP: Sekitar bersih <b>di Kota Kinabalu</b>, Sabah

Posted: 29 Apr 2012 07:17 AM PDT


Dengar-dengar, BERSIH di Kota Kinabalu ni aman saja. Ok lah kalau aman kannn.. ohh ya, gambar-gambar ni pokcik edit sikit saje. Edit color dan lighting saja yang mampu, kehkehkeh... terima kasih sahabat FB Min Adzmin kerana sumbangan gambar-gambar ini..

p/s: tak ada satu pun baju color kuning pokcik =.='
 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved