ads

Khamis, 3 Januari 2013

10 di kota marudu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota marudu - Google Blog Search


(6 Gambar) Banjir <b>di</b> Kampung Tombilidon, <b>Kota Marudu</b>, Sabah <b>...</b>

Posted: 03 Jan 2013 03:02 AM PST


Beberapa gambar banjir di Kampung Tombilidon, Kota Marudu, Sabah. Banjir di kawasan ini merupakan perkara wajib yang akan berlaku setiap hujung tahun sejak 5 tahun lepas. Ironinya, di kawasan ini terbentang sebatang jalan raya utama yang menghubungkan banyak tempat seperti Pitas, Bongkol, Kanibongan, Paitan, Sandakan dan lain-lain. Adakah jalan ini tidak penting bagi korang? Memang jalan ini sangat penting, bukan.
Tahukah korang, kebanjiran di kawasan ini berpunca daripada sebuah single culvert berdiameter 600mm (2ft) yang sangat tidak cukup untuk menampung kuantiti air yang sangat besar. Sepatutnya, culvert itu perlu ditukar secepat mungkin dengan twin culvert berdiamater 1200mm (4ft). Selain itu, parit besar bersaiz 1.5m x 1.5m juga perlu dibuat agar air dari twin culvert berkenaan dapat dialirkan ke tempat pembuangan air (outlet) yang sepatutnya. Dengan pemasangan twin culvert dan parti besar, jumlah kos yang diperlukan dianggarkan RM80,000. Apa kata JKR?
10 di papar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di papar - Google Blog Search


Karnival Astro Fiesta Mesra Belia Kini Singgah <b>Di Papar</b> Sabah

Posted: 31 Dec 2012 12:00 AM PST

afmb1m

Karnival Astro Fiesta Mesra Belia 1Malaysia kini akan berlangsung pula di Parlimen Papar, Sabah bermula esok sehingga hari ahad bertempat di Padang Pekan Papar.

Pelbagai acara akan dijalankan sepanjang berlangsungnya karnival ini malah para pengunjung juga berpeluang untuk bersama dengan artis-artis jemputan. Malah, para pengunjung juga akan turut bersama dengan YB Menteri Belia dan Sukan Malaysia, Ahli Parlimen Papar dan pemimpin-pemimpin tempatan yang lain pada hari sabtu, jam 8.30 malam.

Antara acara yang akan dijalankan ialah pameran agensi-agensi kerajaan, pameran agensi swasta dan pertubuhan bukan kerajaan, sukan, permainan dalaman, gerai jualan, dan lain-lain.

Dengan itu, semua penduduk Parlimen Papar dan yang berdekatan adalah dijemput hadir bagi memeriahkan program ini.10 di beluran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di beluran - Google Blog Search


Kes Bunuh Penyelia Ladang <b>Di Beluran</b> | Anjung Maya

Posted: 10 Sep 2012 07:11 PM PDT

BELURAN — Polis sedang memburu seorang lelaki bagi membantu siasatan kes bunuh seorang penyelia sebuah ladang kelapa sawit di sini, yang mati ditetak dalam satu pergaduhan semalam.

Ketua Polis Daerah Beluran, DSP Sivanathan Velautham berkata, lelaki itu hanya dikenali sebagai Arsel berusia dalam lingkungan 20-an. Sivanathan berkata, dalam kejadian kira-kira pukul 10 pagi itu, mangsa Manuel Quimson, 26, mati di tempat kejadian akibat cedera parah di beberapa bahagian badan.

Sebelum kejadian, beliau berkata, mangsa telah menegur tiga pekerjanya mengenai sikap mereka yang sering meminum minuman keras.sumber

Tags: , ,

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved