ads

Selasa, 30 Oktober 2012

10 di kota marudu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota marudu - Google Blog Search


Macam <b>Di</b> KK...: Jalan Pesisir Tuaran-<b>Kota Marudu</b>-Kudat Mangkin <b>...</b>

Posted: 16 Oct 2012 05:34 PM PDT

10 di papar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di papar - Google Blog Search


CELAH GELEGAR: Papan Iklan <b>Papar</b> Menteri Besar Perak <b>...</b>

Posted: 14 Oct 2012 11:51 PM PDT


LUMUT: Tiga papan iklan yang memaparkan Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir di Manjung di sini ditemui disimbah dengan cat merah pada pagi Isnin.

Satu papan iklan di persimpangan Jalan Lumut-Jalan Iskandar yang memaparkan Dr Zambry dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dengan moto "Tiada Tertinggal, Tiada Terpinggir, telah disimbah dengan cat merah yang menutupi gambar Dr Zambry.

Dua papan iklan yang turut disimbah dengan cat merah hanya memaparkan wajah Dr Zambry, yang didirikan oleh Majlis Perbandaran Manjung.

Satu ditempatkan di hadapan bangunan majlis perbandaran dan satu lagi di Jalan Sitiawan, dekat Taman Paya Bakau Manjung.

Difahamkan bahawa anggota Umno bahagian Lumut akan membuat laporan polis di Balai Polis Daerah Manjung berhubung insiden itu kemudian pada Isnin.

10 di lahad datu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di lahad datu - Google Blog Search


sabahkini.net: AWAS WANG PALSU <b>DI LAHAD DATU</b>

Posted: 23 Oct 2012 08:57 PM PDT

LAHAD DATU: Seorang pemilik kedai di Bandar Sri Perdana mengalami kerugian ekoran wang kertas RM100 yang diterimanya adalah palsu. Pemilik kedai Sri Perdana Mini Market, Tan Kok Ming menemui wang palsu berkenaan semasa mengira pendapatan kedainya kira-kira jam 7 malam pada Ahad lalu.
Beliau berkata, selepas menemui wang palsu RM100 itu, dia terus memanggil pekerjanya untuk menyiasat hal berkenaan. Bagaimanapun, pekerja terbabit menjelaskan atas kesibukan pada masa itu, dia hanya menerima wang berkenaan tanpa mengimbasnya terlebih dulu.
Menurut Tan, secara kebetulan semasa berada di salah sebuah bank di bandar ini pada pagi Isnin, dia juga  mendengar perkara yang sama telah berlaku di bank berkenaan, di mana pihak bank telah menemui wang palsu RM100.
Tan memberitahu dia telah memusnahkan wang palsu berkenaan dan menyeru orang ramai supaya lebih berhati-hati dengan urusan yang melibatkan jumlah wang yang banyak. (UB)

10 di keningau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di keningau - Google Blog Search


sabahkini.net: PATI SEMAKIN GANAS <b>DI KENINGAU</b>?

Posted: 22 Oct 2012 10:01 AM PDT

KENINGAU: Seorang wanita nyaris putus tangan kiri akibat ditetak dengan kapak apabila cuba mempertahankan beg tangan dibawanya daripada diragut penjenayah di sebuah pasar raya di sini, kelmarin.
Sebelum kejadian, mangsa berusia 30-an dikatakan mengunjungi sebuah pasar raya sebelum didatangi seorang suspek dari belakang dipercayai warga asing, kira-kira jam 6 petang.
Sumber berkata, suspek menarik beg tangan itu menyebabkan mangsa terkejut dan cuba menghalang.
"Mangsa yang tidak menyedari suspek membawa senjata cuba melawan selain menggenggam erat beg tangannya. Lelaki terbabit yang berang mengeluarkan kapak lalu menetak lengan wanita itu menyebabkan mangsa rebah," katanya.

10 di beluran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di beluran - Google Blog Search


WHEELCHAIR CONFISCATED ONLY FRICTION (RAMPASAN ...

Posted: 30 Oct 2012 03:13 AM PDT


BUKTI.....Manja menunjukkan dua kerusi roda (kiri dan kanannya) yang diterimanya daripada Pejabat Parlimen Beluran dan Jabatan Kebajikan Masyarakat. Gambar sisipan Pengerusi JKKK Kg Pulau Keniongan, Datu Madlis.
TINDAKAN pemimpin parti pembangkang yang menjelajah keberapa buah kampung termasuk Kampung Pulau Keniogan di DUN Labuk dan Parlimen Beluran sambil menabur pelbagai fitnah dan menghasut rakyat supaya tidak menyokong Barisan Nasional (BN) pada PRU 13 nanti, disifatkan sebagai sudah kehabisan modal.
Walaupun tujuan mereka menfitnah kerajaan BN/UMNO untuk memecahbelahkan perpaduan rakyat yang sedia terjalin sekian lama, namun tidak sedikitpun melemah atau mematahkan semangat terhadap perjuangan para penduduk kampung tersebut, malahan terus setia kepada BN dan UMNO.
Pengerusi Jawatankuasa Keselamatan dan Kemajuan Kampung Keniogan, Datu Madlis Aziz berkata, mereka membuat dakwaan sesuka hati tanpa mengetahui isu sebenar yang mereka suarakan termasuk di laman sosial dan media alternatif.
"Kami di Keniogan menjalani kehidupan sederhana dalam suasana bersatu padu dan saling memahami serta bersyukur dengan perhatian yang diberikan oleh kerajaan Barisan Nasional dalam membantu penduduk di sini yang kebanyakannya golongan nelayan.
"Janganlah perpaduan kami dipecah belahkan oleh parti pembangkang dengan menabur fitnah dan menggunakan isu yang mereka tidak tahu faktanya," katanya dalam satu kenyataan di sini, kelmarin.
Madlis yang juga Ahli Jawatankuasa Umno Bahagian Beluran berkata demikian bagi mengulas isu yang disiarkan di Sabahkini.net mengenai dakwaan ada pemimpin Umno merampas sebuah kerusi roda milik seorang OKU ketika menghadiri Majlis Angkatan Perubahan Sabah (APS) di pulau itu, baru-baru ini.
Mengulas perkara itu, Madlis berkata soal isu OKU terbabit yang dikenali sebagai Simanja, sebenarnya tiada sesiapa yang merampas kerusi rodanya.
Sebaliknya, OKU terbabit masih memiliki dua lagi kerusi roda yang disumbangkan oleh Ahli Parlimen Beluran Datuk Ronald Kiandee dan terbaru sebuah lagi sumbangan Jabatan Kebajikan Masyarakat.
Bagaimanapun, beliau berkata pada masa kejadian, OKU itu tidak memakai dua kerusi rodanya, sebaliknya meminjam kerusi roda milik isteri Madlis yang mengalami sakit kaki menyebabkan sukar berjalan sumbangan Hospital Beluran.
Katanya, pada hari yang sama, SiManja telah menggunakan kerusi roda tersebut ketika menghadiri satu majlis yang dianjurkan oleh APS.
Menurut Madlis dia dan isterinya balik ke pulau itu dari Sandakan pada hari yang sama lalu pergi mengambil kerusi roda yang dipinjam oleh OKU itu untuk kegunaan isterinya di rumah.
Beliau berkata siManja kemudian menyerahkan kerusi roda itu dan kemudian mengambil sebuah kerusi roda yang terdapat di rumahnya dengan bantuan penduduk kampung.
Madlis berkata tiada soal merampas kerusi roda dan selain itu, OKU terbabit juga menerima bantuan lain daripada kerajaan iaitu sebuah rumah dibina menerusi Projek Perumahan Rakyat Termiskin dan elaun bulanan daripada Jabatan Kebajian Masyarakat.
Sehubungan itu, Madlis kesal kerana pembangkang mula menggunakan taktik kotor yang hanya pandai mencipta isu yang tidak wujud bagi menjatuhkan imej Ahli Parlimen Beluran dan pemimpin UMNO yang amat prihatin terhadap rakyat. - Sabahkini
 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved