ads

Isnin, 6 Jun 2011

10 di ranau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di ranau - Google Blog Search


detikNews : Aktifitas <b>di</b> Sesar Danau <b>Ranau</b> Aktif Terus Diwaspadai

Posted: 07 May 2011 05:57 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Walau tidak dapat dipungkiri Danau Ranau terdapat banyak sesar aktif. Hal ini dibuktikan dengan terecordnya gempa mikro saat para ahli memasang peralatan seismik di Ranau," demikian rilis dari Staf Khusus Presiden Bidang ...

10 di sipitang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sipitang - Google Blog Search


Moms Hot Stories: Senja <b>di Sipitang</b> Sabah & Ketupat Nasi Daun Nipah

Posted: 22 May 2011 12:00 AM PDT

Readers,

Salam.

Visited Sipitang, saya terpegun melihat kecantikan ketupat & keenakannya, really2 sedap & cantik. Penjualpun baik. Tried satay tongken ayam, delicious. Tqvm very much, Sipitang. Coloured my life with nice foods & people but unluckily lupa nak snap gambar ketupat.

Just to share Senja Di Sipitang.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

10 di keningau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di keningau - Google Blog Search


Himpunan Web-Blog Pilihan: SAGA 2011 <b>DI KENINGAU</b>

Posted: 01 Jun 2011 05:06 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Sandakan menghantar seramai 336 Pegawai dan atlet untuk menyertai Sukan Sabah (SAGA) yang diadakan di Keningau pada 6 - 11 Jun 2011. SELAMAT BERJUANG. SANDAKAN BOLEH! Sent by ABUHL. Posted by Punggawa Sabahan at 5:06 PM ...

PAS KAWASAN <b>KENINGAU</b>: CAMPUR TANGAN POLITIK DALAM SABAH GAMES <b>...</b>

Posted: 22 May 2011 09:59 PM PDT

.Program Sukan SAGA (SABAH GAMES V )yang akan berlangsung di Keningau bakal berdepan dengan masalah infranstruktur dan prasarana yang tidak menepati standard.Kenyataan ini dikeluarkan oleh Hisammuddin Sulaiman,Ketua Penerangan PAS Negeri Sabah.

Dalam tinjauan Pas Sabah,prasarana yang dibina hampir terbengkalai di samping, ada tempat seperti sekolah-sekolah yang dijadikan venue perlawanan SAGA V,tidak disalurkan peruntukan dan kemudahan-kemudahan yang diperlukan.

Hisammuddin,turut menyokong gesaan Pegawai Daerah keningau,Tuan AmatMohd Yusof,supaya kontraktor mempercepatkan proses pembaikian di Kompleks Sukan Keningau memandangkan upacara SAGA V akan diadakan pada 6 Jun depan.

Upacara sukan terulung di Sabah itu memilih Daerah Keningau untuk menjadi tuan rumah temasya itu pada kali ini.

Pada tinjuan Pas Sabah,setakat ini pembinaan dalaman dan luaran Kompleks sukan Keningau masih belum siap sepenuhnya dan jelas berlaku kebimbangan di kalangan masyarakat Keningau yang sudah pun bersedia menyambut tetamu dan orang ramai dari luar bersempena temasya tersebut.

Hisammuddin, yang merupakan YDP Pas kawasan Keningau melahirkan kebimbangan campur tangan politik dan pembahagian tender projek-projek sempena SABAH GAMES tidak diuruskan dengan baik sehingga akan memberi kesan kepada prestasi atlet-atlet dalam temasya itu.

Lebih membimbangkan lagi,sejauh mana ketahanan bangunan dan prasarana yang dibangunkan kerana merujuk kepada laporan akhbar Sabah Times peruntukan pembinaan venue sukan SAGA-V ini dikeluarkan oleh Kementerian Belia dan Sukan Sabah sebanyak RM 12 juta.

"Inilah contoh terbaik kalau projek rakyat ini diagihkan kepada kroni-kroni yang akhirnya akan menghasilkan projek "instant noodles" ibarat "bagaikan mee maggi,sedap dimasak, sedap dimakan",kata Hisammuddin.

" Ada juga desas desus "kontraktor memboikot"kerana projek-projek bernilai tinggi diserahkan kepada kroni pimpinan Umno Sabah",luah beliau lagi.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

10 di kota kinabalu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota kinabalu - Google Blog Search


syahida shamsuddin: 1st day <b>di Kota Kinabalu</b>

Posted: 21 May 2011 11:34 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]1st day di Kota Kinabalu. Sampai jer kt Kota Kinabalu terminal airport...bus PKK datang amek...kami dibawa utk mamam kt Pantai Tanjung Aru...ahaks. Makanan kt Pantai Tg Aru....ahaks. ABC Biasa RM3.00 ...

10 di kunak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kunak - Google Blog Search


Kunakians: UKM Minat Tubuhkan Stesyen Penyelidikan <b>Di Kunak</b>

Posted: 04 Apr 2011 07:51 AM PDT

Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) berminat untuk menubuhkan stesyen penyelidikan di Pangi Kunak, khususnya yang berkaitan dengan teknologi akuakultur. Perkara ini dinyatakan oleh Dekan Fakulti Sains dan Teknologi UKM, Professor Dr Sahrim Hj Ahmad selepas beliau dan enam orang penyelidik dari universiti tersebut melakukan lawatan tinjauan ke perairan Daerah Kunak pada pagi Isnin 04 April 2011.

Lawatan rombongan tersebut diiringi oleh Pegawai Daerah Kunak, Encik Susilo Sumarto, yang juga mewakili ADUN Kunak, Datuk Nilwan Kabang. Turut mengiringi rombongan ialah Pegawai Perikanan Daerah, Pemimpin Kemajuan Rakyat Kawasan Kunak dan beberapa orang kakitangan beliau serta pemimpin-pemimpin masyarakat setempat.

Lawatan bermula dari jeti Kampung Pangi Tengah ke Pulau Burung, dan dari pulau terumbu tersebut  berpatah balik ke Pantai Sapang Air sebelum kembali ke jeti Kampung Pangi Tengah.

Menurut Prof Dr Sahrim, stesyen penyelidikan yang dicadangkan adalah bertujuan untuk membantu pengusaha bidang akuakultur di perairan Kunak khususnya, dan Teluk Lahad Datu amnya, untuk meningkatkan mutu dan kuantiti hasil pengeluaran, mempelbagaikan produk hiliran, seterusnya meningkatkan pendapatan. Pihaknya akan mengemukakan cadangan tersebut kepada pihak Kerajaan Negeri Sabah untuk dipertimbangkan.

Ketika ditanya mengenai kegiatan ekonomi berasaskan akuakultur di Daerah Kunak, Pegawai Daerah menjelaskan bahawa terdapat banyak perusahaan pemeliharaan rumpai laut di sepanjang pesisiran pantai Daerah Kunak, termasuk yang diusahakan oleh peserta Mini Estet Sejahtera (MESEJ) Atas Air di Pangi. Sebuah kilang memproses rumpailaut juga telah dibina, namun bekalan rumpailaut dari daerah ini tidak mencukupi permintaan kilang tersebut dan terpaksa mengambil bekalan tambahan dari kawasan di luar Daerah Kunak. Tambah beliau, Kunak juga kini membekalkan gamat kepada pengusaha gamat di Langkawi. 

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

10 di penampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di penampang - Google Blog Search


Hadir <b>di</b> Sambutan Kaamatan KEADILAN Cabang <b>Penampang</b> - Apa Kata YB

Posted: 27 May 2011 08:35 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Hadir di Sambutan Kaamatan KEADILAN Cabang Penampang, Sabah {http://www.niknazmi.com/wordpress/}. Posted by | Posted on 28-05-2011. Category : Nik Nazmi. Tags: Cabang, Hadir, Kaamatan, Keadilan, Penampang, ...
 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved