ads

Isnin, 11 Julai 2011

10 di kudat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kudat - Google Blog Search


I Just Like Blogging Anything !!!: Hotel <b>di Kudat</b>

Posted: 20 May 2011 01:59 AM PDT

Kudat ialah salah satu tempat yang sangat menarik di Sabah dan sangat dikenali sebagai The Tip of Borneo - Tanjung Simpang Mengayau. Jika ingin datang untuk melancong di Kudat, anda boleh menginap di Kudat Golf & Marina Resort atau di Ria Hotel.

Kudat Golf & Marina Resort

Ria Hotel

Ingin tahu penginapan lain di Kudat? Sila tanya pakcik Google :)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

10 di semporna - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di semporna - Google Blog Search


Ziarah amal Yadim <b>di Semporna</b>

Posted: 11 Jul 2011 08:12 PM PDT


Aziz Jamaludin Mhd. Tahir (kanan) menyampaikan cenderamata semasa membuat kunjungan hormat ke atas Sakaran Dandai di Kota Kinabalu, Sabah, baru-baru ini.


USIA muda jangan diabaikan begitu sahaja. Sebaliknya, ia perlu digunakan sebaik mungkin untuk menimba ilmu pengetahuan bagi kebahagiaan di dunia lebih-lebih lagi di akhirat.

Demikian antara nasihat Yang Dipertua Yayasan Dakwah Islamiah (Yadim), Datuk Aziz Jamaludin Mhd. Tahir kepada kumpulan pelajar di Semporna, Sabah, baru-baru ini.

Institusi yang menerima kunjungan Yadim adalah Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA) Tun Sakaran dan Madrasah Inabah di Kampung Semporna.

"Para pelajar harus meningkatkan ketakwaan kepada Allah dan jangan melupakan jasa dan peluang yang disediakan oleh kerajaan memberi pendidikan kepada mereka," katanya.

Aziz Jamaludin berkata demikian di hadapan 300 guru dan pelajar SMKA Tun Sakaran. Pada majlis itu, beliau turut menyampaikan sumbangan Yadim kepada 21 pelajar yang kurang berkemampuan.

Turut hadir ialah Yang Dipertua Pertubuhan Islam Seluruh Sabah (USIA), Tun Sakaran Dandai dan Menteri di Jabatan Ketua Menteri Sabah merangkap Menteri Hal Ehwal Islam, Datuk Seri Nasir Sakaran.

Ziarah itu diadakan sempena mesyuarat Ahli Lembaga Pemegang Amanah Yadim di Sipadan Mabul Resort, Pulau Mabul, Semporna.

Semasa mengunjungi Madrasah Ibanah, Aziz Jamaludin turut menyampaikan sumbangan RM1,000 daripada Yadim dan juga sumbangan peribadi Datuk Taip Ali sebanyak RM4,000 kepada madrasah itu.

Madrasah yang menempatkan kira-kira 200 pelajar dan guru itu mempunyai kemudahan asas yang lengkap. Ini termasuk dewan, surau, kelas dan kemudahan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT).

Sementara itu, Sakaran merakamkan penghargaan di atas kesudian Yadim menziarahi kedua-dua sekolah tersebut.

Katanya, kunjungan itu diharap dapat menyuntik semangat kepada para pelajar untuk meningkatkan usaha menimba ilmu pengetahuan.

"Selain itu, kunjungan ini juga dapat mengeratkan lagi hubungan Yadim, USIA dan penduduk Islam di Semporna dan Sabah amnya," tambah beliau.

Menyedari kepentingan menyampaikan ilmu walaupun satu ayat, diadakan kuliah maghrib di Masjid Daerah Semporna.

Kuliah disampaikan oleh Pensyarah Fakulti Pengajian Islam Universiti Kebangsaan Malaysia yang juga ahli ALPA Yadim, Prof. Dr. Idris Zakaria.

Yadim mempunyai pejabat Zon Sabah yang terletak di Lot E-4-7 & E-4-8, Tingkat 4 Plaza Tanjung Aru, Jalan Mat Salleh, Tanjung Aru, Kota Kinabalu, Sabah.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

10 di papar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di papar - Google Blog Search


paparnews: Banjir Kilat <b>Di Papar</b>

Posted: 08 Jun 2011 07:05 AM PDT

Banjir Kilat dilaporkan telah berlaku di kawasan Kampung Kawang, Papar, Sabah. Hujan lebat yang berterusan sehingga kini telah mengakibatkan banyak kawasan telah dinaiki air secara mendadak. Ahli Parlimen Papar, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin hari ini telah turun ke Papar untuk melihat sendiri keadaan penduduk di kawasan yang mengalami bencana banjir kilat tersebut.

Mengikut laporan Twitter Datuk Rosnah, kini banjir di kawasan Kampung Kawang semakin surut. Usaha-usaha membantu para penduduk sedang giat dijalankan.


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

10 di ranau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di ranau - Google Blog Search


Projek SPNB Taman Saujana Kinabalu terbengkalai <b>di Ranau</b>, Sabah <b>...</b>

Posted: 11 Jul 2011 04:25 AM PDT

Saya ingin membuat aduan tentang projek perumahan di Taman Saujana Kinabalu Ranau yang telah lama terbengkalai. Setahu saya, projek ini dimajukan oleh SPNB iaitu Syarikat perumahan negara malaysia.

Projek perumahan ini telah lama dimulakan iaitu sejak 2007 lagi dan dijangka siap pada 2009 (kalau tidak silap saya, sebab ada sesetengah orang berpendapat yang ianya dijangka siap pada 2008) Apa-apa pun, jangkaan tahun yang sepatutnya projek ini disiapkan telah berlalu 2-3 tahun lepas.

Sekarang ini, projek perumahan ini masih lagi belum siap, malah terbengkalai begitu sahaja. Ini belum lagi termasuk tempat-tempat lain yang telah lama terbengakalai di sabah. Projek perumahan di Taman Saujana Kinabalu ranau belum siap tapi SPNB sudah sibuk membuat projek perumahan baru.

Sepatutnya SPNB utamakan dulu projek perumahan yang belum siap, kemudian barulah beralih ke projek perumahan baru yang seterusnya. Kalau beginilah SPNB menunjukkan ketidaktanggungjawab dalam hal ini, lama kelamaan akan timbul ketidakpercayaan terhadap SPNB.

Tolong ADUAN RAKYAT dedahkan tentang projek perumahan di Taman Saujana Kinabalu Ranau yang telah lama terbengkalai.

By: Eij

Aduan yang berkaitan:

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

10 di keningau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di keningau - Google Blog Search


‿§hårïêñz §z‿: <b>Keningau</b>!! Here I Come

Posted: 27 Jun 2011 04:28 PM PDT

Good Morning

**dalam keadaan mood yang ceria** pagi2 lagi perut ku sudah berkeroncong, sibuk dengan okestra di dalam perut..kesimpulannya lapar bangat!! n mr. hubby aku kasi bangun suruh minta beli makanan..hehe terus mr hubby senyum2 tanda faham!! ngeengee..nasibla badan.

nda ku sangka hari ni aku di keningau sudah!! hehe semalam lebih kurang jam 8pm sampai cni dari kekey. tujuan datang tidak dikenal pasti!! setibanya disini kami terus cari penginapan. aku call beliauku di sandakan tanya hotel mana yang selamat kalau sini keningau, sebab yang bulan 3 tu durang beliau ada menginap disini..jadi senangla..tahula beliauku tu terlampau take care kawasan n keselamatan hotel jadi senangla minta pendapat durang. lagipun mr hubby ku berbual2 sama yang sekuriti sini dengar2 banyak kes curi kereta di keningau ni, so mesti lebih berhati2 la..hehe

last2 kami dapat hotel dekat ni Milimewa. Hotel Kristal!! wah aku suggest la sama kamu yang mau datang berkunjung disini..bagus kamu pigi ni hotel. sudahla murah2, bersih lagi, plus selamat. contoh, katil queen size, ada tv, heater, air panas, air-cond harga cuma RM50!!! sangat murah dan berbaloi itu penting. kalau di kekey standard bilik macam ni yang dekat2 sudah RM100.

okeyla..aktiviti hari ni sedang cari sewa rumah area keningau..kalau ada siapa2 yang ada maklumat just inbox me okay!! urgent ni hehe...

nanti aku cerita lagi apa yang best cni keningau k.

babai!!!!


Terima Kasih Sudi Baca, Lain Hari Datang Lagi :)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

onggon.com: <b>Keningau</b> Sabah

Posted: 08 Jul 2011 05:55 PM PDT


Perkasa Hotel

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Aku masih lagi di Kluang, Johor. Untuk sehari dua ni belum ada gambar di Kluang. So, layan dulu gambar semasa di Keningau Sabah pada 18-20 Jun 2010 lepas. Semasa di Keningau ni aku di serang oleh "Datuk Trio", demam, batuk dan selsema.. eh.. selsema ade ke? aku pun lupaa.. Okeh.. Itu je untuk hari ni.

Porridge
Billiard
Kompleks Sukan Keningau
Bendera
Riza Bistro
Pasar Tamu Keningau
Pasar Tamu Keningau
Pasar Tamu Keningau
Pasar Tamu Keningau
Pasar Tamu Keningau
Bunsit
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

di negeri sabah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sabah - Google Blog Search


<b>Sabah</b> Tour, Malaysia by Asiatravel.com | caripanduan.com

Posted: 11 Jul 2011 01:00 AM PDT

For Bookings: www.asiatravel.com For More Video: book.asiatravel.com Sabah is a Malaysian state located on the northern portion of the island of Borneo (see map). It is the second largest state in Malaysia after Sarawak, which it borders on its south-west. It also shares a border with the province of East Kalimantan of Indonesia in the south. In spite of its status as a Malaysian state, Sabah remains a disputed territory; the Philippines has a dormant claim over much of the eastern part of the territory. The capital of Sabah is Kota Kinabalu, formerly known as Jesselton. Sabah is known as "Sabah, negeri di bawah bayu", which means "Sabah, the land below the winds", because of its location just south of the typhoon-prone region around the Philippines. Tourism, particularly eco-tourism, is a major contributor to the economy of Sabah. In 2006, 2000000 tourists visited Sabah[26] and it is estimated that the number will continue to rise following vigorous promotional activities by the state and national tourism boards and also increased stability and security in the region. Sabah currently has six national parks. One of these, the Kinabalu National Park, was designated as a World Heritage Site in 2000. It is the first[27] of two sites in Malaysia to obtain this status, the other being the Gunung Mulu National Park in Sarawak. These parks are maintained and controlled by Sabah Parks under the Parks Enactment 1984. The Sabah Wildlife Department also has conservation, utilization
Video Rating: 5 / 5

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

10 di penampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di penampang - Google Blog Search


Dia buat dah: Dua kes kolera dikesan <b>di Penampang</b>, Putatan bulan ini

Posted: 17 Apr 2011 06:32 PM PDTKOTA KINABALU 17 April - Sebanyak dua kes kolera dikenalpasti berlaku di daerah Penampang dan Putatan pada bulan ini.
Timbalan Ketua Menteri, Datuk Yahya Hussin berkata, ekoran itu Jabatan Kesihatan telah mengaktifkan bilik kawalan wabak kolera di kedua-dua daerah tersebut.
"Dua kes itu dikenalpasti di sebuah rumah kongsi projek pembinaan di Putatan dan di kampung Duvanson di Penampang.
"Jadi Jabatan Kesihatan telah mengaktifkan bilik gerakan bagi mengambil langkah pengawalan awal dan pencegahan," katanya.
Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas majlis perasmian kejohanan badminton remaja tertutup daerah Putatan di sini semalam.
Turut hadir Pegawai Kesihatan Penampang Dr. Mohd Saffree Jeffree dan Yang Dipertua Persatuan Badminton Daerah Putatan, Abd.Kahar Mohd.Zain.
Menurut Yahya, pada masa ini jabatan kesihatan sedang giat melakukan pemantauan di daerah berkenaan bagi mencegah penularan wabak kolera.
Katanya, antara langkah pencegahan termasuklah melakukan pemeriksaan di premis menjual makanan dan minuman di sekitar daerah itu.
Dalam pada itu Yahya berharap orang ramai tidak berasa bimbang kerana penularan wabak tersebut masih berada pada tahap terkawal.
"Bagaimanapun saya menasihatkan kepada orang ramai supaya sentiasa mengutamakan kebersihan khususnya dalam penyediaan makanan.
"Mana-mana individu diminta segera mendapatkan pemeriksaan dan rawatan di hospital sekiranya mempunyai simptom cirit birit, muntah, sakit perut dan lemah badan," katanya.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved