ads

Jumaat, 27 September 2013

10 di semporna - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di semporna - Google Blog Search


6 Gambar percutian bulan madu Ashraf Muslim dan Noor Dayana <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 19 Sep 2013 01:03 AM PDT


Di saat peminat dunia hiburan tanah air memberi reaksi kepada Wan Sakinah Ahmad Saburi, 29, yang memuat naik ubat di Instagram yang memberi bayangan beliau sudah mengandung setelah melangsungkan perkahwinan di Thailand dengan Asyraf Muslim, selebriti itu dengan isteri pertama, Noor Dayana Lokman, 26, sedang seronok-seronok berbulan madu di Pom Pom Island, Sabah.
Walaupun ramai yang bersimpati dengan Dayana, mungkin sebenarnya dia telah pun reda dengan pilihan yang dibuat oleh suaminya untuk berkahwin dengan Wan Sakinah. Ceria nampaknya wajah Dayana yang menggembarkan kegembiraannya bercuti dengan suami tersayang.Menurut status Dayana di Facebook:-
Alhamdulillah..tq Allah for the rezeki n time given for us spending our time together..
Subhanallah..d underwater live is so amazing..learning new experiences throughout d journey..
Back to reality..face every dugaan dgn tabah n sabar..Allah is alwaiz there..He knows the best..insyaAllah. 
Our never ending honeymoon trip.
Diharap situasi ini akan berkekalan buat Dayana yang sebelum ini dikatakan pernah dimasukkan ke hospital akibat tekanan setelah mengetahui suaminya ingin berkahwin dua. Oleh sebab bulan madu berkekalan, manalah tahu lepas ni rezeki Dayana pula untuk mendapat cahaya mata kan?
#Moga Ashraf jadi suami yang adil... dan madu-madunya sentiasa bahagia

10 di kudat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kudat - Google Blog Search


K&#39;jaan rancang bina kem tentera <b>di Kudat</b> – Rahim | The Borneo <b>...</b>

Posted: 08 Sep 2013 06:50 AM PDT

September, 8, 2013 - 9:50 pm

rahim07KUALA LUMPUR: Kerajaan merancang membina sebuah kem tentera yang mampu menempatkan satu batalion ketumbukan anggota tentera di Kudat, Sabah.

Timbalan Menteri Pertahanan Datuk Abdul Rahim Bakri berkata pembinaan kem itu penting untuk melengkapkan pertahanan negeri Sabah terutamanya di Kawasan Keselamatan Khas Timur Sabah (ESSCOM).

Kerajaan juga akan menambah aset ketenteraan yang bersesuaian, selain meningkatkan keupayaan dan keberkesanan risikan untuk memastikan sebarang pencerobohan asing dan angkara terorisme dapat dibanteras, katanya.

"Rakyat juga diingatkan sentiasa memberikan kerjasama erat kepada pasukan pertahanan dan keselamatan negara dan tidak memberikan ruang kepada orang asing untuk mengganggu-gugat keutuhan kedaulatan negara.

"Rakyat diseru memberikan dan menyalurkan maklumat sahih kepada anggota pertahanan dan keselamatan negara sebarang aktiviti yang mencurigakan," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Bagaimanapun, Abdul Rahim berkata pihak tertentu diminta tidak meyebarkan berita palsu yang boleh menimbulkan keresahan dan ketakutan kepada rakyat.

10 di papar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di papar - Google Blog Search


PETRONAS Anjur Kem SPM, STPM <b>di Papar</b> | The Borneo Insider

Posted: 14 Aug 2013 04:21 AM PDT

August, 14, 2013 - 7:21 pm
INTERACTIVE ... One of the students sharing his views at the camp

Para peserta mendapat kaunselling waktu di kem lima hari itu.

PAPAR: Petronas baru-baru ini menganjurkan kem Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) yang dihadiri oleh lebih 250 pelajar dari 10 sekolah di sekitar Papar.

Kem selama lima hari itu berlangsung di Dewan Masyarakat Papar dan melibatkan beberapa bengkel untuk pelbagai mata pelajaran bagi menyediakan peserta dalam menghadapi peperiksaan masing-masing.

Sekolah-sekolah yang terlibat ialah Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Agama Limauan, SMKA Tun Mustapha, SMK Benoni, SMK Bongawan, SMK Bongawan II, SMK Kinarut, SMK Majakir, SMK Takis, SMK St Mary Limbahau dan SMK St Joseph.

Antara mereka yang hadir ialah pegawai dan kakitangan Universiti Teknologi PETRONAS serta unit-unit di bawah PETRONAS seperti Pendidikan dan Pembelajaran, Pusat Sumber Petroleum (PRC), serta unit tajaan pendidikan.

Kem itu menyediakan pengalaman yang berharga kepada peserta kem. Menurut seorang daripada mereka, "Para pemudahcara telah berjaya menjadikan kem itu sebagai sesuatu yang menyeronokkan."

Kem anjuran Kimanis Power Sdn Bhd – syarikat usahasama antara PETRONAS Gas Berhad dan Yayasan Sabah – diadakan dengan kerjasama Pejabat Pendidikan Papar. Ia bertujuan mendedahkan peserta dengan asas literasi informasi dan memperlengkapkan mereka dengan pengetahuan sebagai persiapan untuk melangkah ke alam pendidikan tinggi.

Terdapat juga sesi mengenai teknik-teknik melakukan pencarian dalam talian yang dikendalikan oleh pasukan literasi informasi PRC yang bertujuan menyediakan panduan mengenai pengunaan dan akses Internet secara selamat serta pendekatan yang betul dalam menilai maklumat yang diperolehi dalam talian.

Melalui sesi ini, pelajar dapat melihat sendiri contoh sebenar bagaimana literasi informasi dapat membantu mereka dalam pembelajaran seharian.

Sementara itu, pelajar dari SMK St Mary, SMK Majakir dan SMK Limauan muncul pemenang dalam kategori kumpulan terbaik dan memenangi buku-buku rujukan untuk perpustakaan sekolah masing-masing.

Kes Gila : 17 Permohonan Kahwin Mutaah <b>Di Papar</b> Ditolak

Posted: 18 Sep 2013 12:16 PM PDT

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

09-19-2013, 03:16 AM

Kes Gila : 17 Permohonan Kahwin Mutaah Di Papar Ditolak
PAPAR: Tujuh belas permohonan dikemukakan untuk berkahwin secara Mut'ah oleh pengikut Syiah di daerah ini sejak 2010 hingga 2012, kata Mufti Kerajaan Negeri Ustaz Bungsu Aziz Jaafar.

Beliau berkata, permohonan itu dibuat ke pejabat daerah dan tidak melalui jabatan agama Islam kerana tugas dan tanggungjawab pegawai daerah yang
boleh meluluskan permohonan berkenaan.

"Namun permohonan ditolak walaupun pegawai daerah mempunyai kuasa untuk mengeluarkan surat akuan sumpah itu," katanya ketika ditemui sempena seminar Akidah dan Ancaman Syiah di Dewan Masyarakat, Papar, di sini.
Katanya, fatwa larangan mengamalkan ajaran Syiah di kalangan umat Islam di
negeri ini terlalu umum dan menyebabkan ahli kumpulan ini berusaha untuk

menyebarkan ajaran ini melalui pelbagai cara.

"Antaranya termasuklah perkahwinan secara Mut'ah, jalinan perniagaan, parti
politik, pusat pendidikan dan pertubuhan bukan kerajaan".

Menurut Bungsu, ajaran Syiah di Sabah belum berada di tahap membimbangkan.

Namun dalam fatwa yang akan datang undang-undang yang berkaitan dengan Syiah
akan diperkemaskan bagi menghalang penyebaran fahaman itu. - Bernama
http://www.hmetro.com.my/articles/17perm...e?mutakhir

JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI SILA SHARE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke [email protected] harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. "Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…"
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)


Powered By MyBB, © 2002-2013 MyBB Group. RSS Syndication
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on wangolds.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of wangolds.com or it's owner. wangolds does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE
Online Users
There are currently 53 online users.
» 1 Member(s) | 52 Guest(s)
Petain84

Forex Update Santai, Gosip Artis, Gambar MenarikBerita Terkini Update DailyIslam Agamaku

10 di tenom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tenom - Google Blog Search


BLOG SABAH: 10 <b>di tenom</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Sep 2013 07:18 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SABAH: 10 <b>di tenom</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Aug 2013 07:24 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SABAH: 10 <b>di tenom</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Aug 2013 07:23 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

sabahkini.net: KEMENANGAN BN <b>DI TENOM</b> SUDAH DIJANGKA

Posted: 08 May 2013 08:46 AM PDTTENOM: Kemenangan calon-calon Barisan Nasional bagi kerusi Parlimen Tenom, Dewan Undangan Negeri (DUN) Melalap dan Kemabong sudah dijangka berdasarkan sokongan rakyat di kawasan ini semakin kuat.
Ketua Anak Negeri Angkangon Sangul berkata, kerusi Parlimen Tenom yang berjaya dipertahankan oleh calon BN Datuk Raime Unggi kekal di tangan memandangkan sokongan rakyat yang kuat dan masih mahu pembangunan diteruskan di kawasan ini.
Katanya, rakyat di kawasan ini masih menaruhkan kepercayaan kepada BN untuk menerajui kerajaan kerana rekod baik Perdana Menteri Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak di peringkat Kerajaan Pusat dan Datuk Seri Musa Haji Aman di Peringkat Kerajaan Negeri.
"Begitu juga bagi DUN Melalap dan DUN Kemabong yang masing-masing dipertahankan oleh Datuk Radin Malleh dan Datuk Rubin Balang kekal di tangan BN kerana rakyat masih mahu pembangunan di kawasan mereka," katanya ketika diminta mengulas kemenangan BN menyapu bersih tiga kerusi di kawasan ini.
Angkangon berkata, kemenangan BN di Parlimen Tenom, DUN Melalap dan DUN Kemabong memang sudah dijangka kerana sokongan rakyat majoriti masih kepada BN.
Ini katanya, bermakna kawasan kerusi Parlimen Tenom, DUN Kemabong dan DUN Melalap masih menjadi penyumbang kepada BN Sabah sebagai Simpanan tetap BN.
Sementara itu seorang pemimpin masyarakat Cina Kapitan Wong Tet Yun berkata, kemenangan BN di satu kerusi Parlimen dan dua kerusi DUN di kawasan ini sudah dijangka awal kerana perpecahan parti pembangkang itu sendiri.
Katanya, parti-parti pembangkang masing-masing meletakkan calon dalam satu kerusi manakala BN hanya meletakkan seorang dalam kerusi itu.
"Ini sudah jelas memberi kelebihan dan kemenangan kepada calon-calon BN yang bergabung dalam satu pasukan berbanding pembangkang yang masing-masing beraksi di gelanggang yang sama," katanya.
Keputusan Pilihan Raya Umum Parlimen P.181 Tenom menyaksikan kemenangan calon BN Datuk Raime Unggi mendapat undi 9,771 dengan majoriti 3,886 menewaskan pencabar-pencabarnya Masidin Thomas (PKR) dengan Undi 5,885; Hasmin @ Azroy Abdullah (STAR) yang mendapat undi 2,446 undi; Jimmy Jawatah (SAPP) dengan perolehan undi 1,766 dan Mutang @ Sylvester Dawat (KITA) yang hanya mendapat 423 undi.
Bagi DUN Kemabong, Datuk Rubin berjaya mempertahankan kerusi yang disandangnya sejak Kerajaan PBS dahulu yang mendapat undi 5,765 dengan majoriti 3,032 menewaskan pencabar-pencabarnya Biou Suyan (PKR) dengan undi 1,155 dan William Ensor Tingkalor (SAPP) yang mendapat undi 1,047.
Sementara itu bagi DUN Melalap, Datuk Radin Malleh yang diramalkan banyak pihak akan kecundang kerana kemunculan calon baru, berjaya mempertahankan kerusinya dengan undi 4,643 dan majoriti 2,599 menewaskan pencabar-pencabarnya Roger Stimin (SAPP) dengan undi 2,004; Norita Sual (DAP) dengan undi 1,992 dan Kong Fui Seng (STAR) dengan undi 924.

10 di sipitang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sipitang - Google Blog Search


BLOG SABAH: 10 <b>di sipitang</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Aug 2013 01:43 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Warga Emas Mangsa Kes Samun <b>Di Sipitang</b> Hampir Ditetak <b>...</b>

Posted: 13 Jun 2013 12:58 PM PDT

Pada 13/06/2013 jam lebih kurang 1000hrs telah dimaklumkan oleh pihak Hospital Sipitang terima 01 mangsa penama LAUD BIN ADAU (L) 68 THN B/KEDAYAN. A/KG. KESUSUK, SAPOK SIPITANG dalam keadaan cerdera parah akibat di tetak. 

1.Kronologi kes: menurut mangsa ketika kejadian dia sedang tidur seorang diri di rumah kebun di Kg. Susuk Sapok Sipitang tiba-tiba didatangi oleh seorang lelaki yang tidak dikenali terus menetak mangsa menggunakan tombak sabit sebanyak 2 kali di bahagian leher dan tengkuk. Masa kejadian gelap dan mangsa tidak nampak saspek. Saspek hanya syak saspek terlibat berbangsa bugis dan merupakan pekerja kebun sawit berdasarkan kepada senjata yg digunakan. Saspek telah berjaya melarikan beg dompet milik mangsa berisi wang tunai RM1K. Masa kejadian dipercayai pada 12/06/2013 lebih kurang jam 2300 hrs.

2. L/kurang jam 0800 hrs org awam penama KADIR BIN AISHA yg lalu dikawasan rumah mangsa untuk menebas telah terdengar bunyi berdengus seperti orang meminta tolong daripada rumah mangsa. Penama datang meninjau dan mendapati mangsa telah terbaring di beranda rumah dalam keadaan terbaring dan berlumuran darah. Penama kemudian terus membawa mangsa ke hospital Sipitang.

3. Saspek di syaki seorang lelaki bangsa Bugis dipercayai pekerja ladang sawit berdasarkan senjata yang digunakan.

4. Kedaan mangsa sekarang menurut doktor adalah stabil dan mangsa akan dirujuk ke Hospital Queen Elizabeth kota kinabalu untuk rawatan lanjut.

Mayat dua beradik ditemui <b>di</b> perairan <b>Sipitang</b> – BorneoPost Online <b>...</b>

Posted: 30 Jul 2013 04:40 AM PDT

by Adrian Nandu. Posted on July 30, 2013, Tuesday

LABUAN: Mayat dua nelayan yang hilang sejak Sabtu lalu ditemui di pesisiran pantai Kampung Pelakat, Sipitang kelmarin pada jam 9 pagi.

Ketua Penguatkuasa Maritim Daerah, Komander (M) Che Adnan Md Isa berkata kedua-dua mangsa merupakan adik-beradik dan dikenalpasti sebagai Saban Latip berumur 32 tahun dan adiknya, Amran Latip, 30.

"Kedua-dua mayat itu ditemui dalam keadaan terapung di sekitar pesisiran pantai berhampiran lokasi kejadian.

"Kedua-dua mangsa seterusnya digegaskan ke Hospital Sipitang dengan bantuan pasukan bomba dan penyelamat," katanya.

Sebelum itu, adik beradik terbabit telah turun ke laut pada Sabtu lalu jam 6.30 petang untuk memancing di perairan Pulau Daat di sini.

Menurut laporan Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM), bot yang digunakan oleh mangsa ditemui oleh nelayan tempatan, namun kedua beradik itu gagal ditemui.

Kedua-dua mangsa itu dikhuatiri lemas disebabkan oleh cuaca buruk pada ketika itu.

APMM telah menghentikan operasi mencari dan menyelamat pada jam 10 pagi kelmarin.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

10 di keningau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di keningau - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

10 di kinabatangan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kinabatangan - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

10 di kota kinabalu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota kinabalu - Google Blog Search


10 Gambar sekitar <b>Kota Kinabalu</b> dilanda banjir kilat ~ Tengok TV <b>...</b>

Posted: 08 Sep 2013 04:22 AM PDT


KOTA KINABALU: Beberapa kawasan di Kota Kinabalu di sini hari ini dilanda banjir kilat ekoran hujan lebat sejak jam 2.30 petang tadi dan menyebabkan kesesakan lalul intas.

Antara kawasan yang terlibat adalah Inanam, Kolombong, Luyang, Lido dan kawasan Kepayan.

KC Wong, seorang penduduk di Taman Cendawan berhampiran Lido dipetik News Straits Times berkata, paras air naik dengan cepat selepas hujan lebat sekitar tengah hari tadi.

"Banjir itu datang dalam dua inci dari mengalir ke rumah saya tetapi orang-orang di kawasan-kawasan yang lebih rendah tidak begitu bernasib baik," katanya.

Sekitar Penampang

10 di beluran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di beluran - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]
 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved