ads

Selasa, 26 Jun 2012

10 di tuaran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tuaran - Google Blog Search


Gambar Kehijauan Sawah Padi <b>Di Tuaran</b> | my.Mustaffa

Posted: 14 May 2012 09:00 AM PDT

Hz Tours - No.1 Muslim Online Travel Agency

Sawah Padi Di Tuaran

BASIKAL MENJADI 'TUAN' – Petang tadi saya melalui satu kawasan sawah padi di Tuaran. Terasa amat damai sekali melihat kehijauan padi yang masih kecil.

Keasyikkan saya memerhati kehijauan sawah padi ini dari dalam kereta  disentap oleh aksi seorang pakcik yang memikul basikalnya menyeberang lapangan sawah padi  untuk ke jalan utama di sebelah sawah. Memang itulah cara terbaik untuk menyerangi sawah padi. Jika dikayuh juga basikal tu, potensi untuk jatuh ke dalam sawah amatlah tinggi.

Teringat masa kecil-kecil dulu yang mana saya memang suka beraktiviti petang dengan berbasikal mengelilingi kampung. Memikul basikal adalah antara cabaran jika denai yang kami lalui di kampung ditumbuhi belukar. Oh, indahnya masa kecil saya! Terasa rindu pula dengan rakan-rakan sekampung.

Putaran kehidupan kita ini amat sesuai sekali jika mengikut resmi padi, semakin berisi semakin tunduk. Sampai masa, maka  ia dipetik dan menjadi santapan insan di muka bumi.

Mesti cantik pemandangan sawah padi masa matahari terbenam..

VN:F [1.9.18_1163]

Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

VN:F [1.9.18_1163]

Rating: +2 (from 2 votes)

Gambar 'Basikal Ajaib' Merentas Sawah Padi Di Tuaran, 10.0 out of 10 based on 2 ratings Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... 

10 di ranau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di ranau - Google Blog Search


A wedding in <b>Ranau</b> « Ministry of Tourism, Culture and Environment <b>...</b>

Posted: 12 Jun 2012 01:39 AM PDT

A wedding in Ranau

YB Datuk Masidi Manjun, Minister of Tourism, Culture and Environment and Assemblyman for N30 Karanaan, attended a few wedding ceremonies  on the 9th of June 2012 in Ranau. Seen on the photo, YB Datuk Masidi Manjun taking a photo together with one of the newlyweds.

YB Datuk Masidi Manjun, merangkap ADUN N30 Karanaan menghadiri beberapa majlis perkhawinan di Ranau pada 9 Jun 2012. Kelihatan dalam gambar, YB Datuk Masidi Manjun mengambil gambar kenang-kenangan bersama-sama dengan salah seorang pasangan pengantin.

10 di nabawan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di nabawan - Google Blog Search


UPKR N.37 SOOK: Balai bomba perlu dibina <b>di Nabawan</b>

Posted: 20 Aug 2010 07:59 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Beliau berkata demikian ketika berucap pada majlis penyerahan pakaian dan jentera pasukan Bomba Sukarela Daerah Nabawan di perkarangan bangunan Majlis Daerah Nabawan di sini hari ini. Turut hadir, Timbalan Penguasa Jabatan ...

10 di beluran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di beluran - Google Blog Search


10 kampung <b>di Beluran</b> bakal nikmati bekalan elektrik | Inimajalah

Posted: 08 Jun 2012 09:07 PM PDT

Who's Online

13 visitors online now

Kategori

Arkib

© 2009 - 2012 inimajalah.com.my

Penyiaran semula kandungan web ini adalah dibenarkan dengan hakcipta tertakluk di bawah Creative Commons berdasarkan syarat seperti di sini.

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved