ads

Sabtu, 6 Ogos 2011

10 di semporna - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di semporna - Google Blog Search


Transit sempoy <b>di SEMPORNA</b>... ~ Bijan

Posted: 04 Aug 2011 03:01 PM PDT

Sempena BULAN RAMADHAN.PAS KAWASAN BUKIT GANTANG MELANCARKAN "TABUNG PRIHATIN" DERMA BAGI MEMBANTU ANAK YATIM/FAKIR MISKIN/OKU DAN YANG MEMERLUKAN.PADA YANG BERHAJAT SALURKAN SUMBANGAN ANDA MELALUI AKAUN "MAYBANK:NO AKAUN:"558051304442"..MAKLUMKAN SUMBANGAN ANDA KETALIAN:012-4282010/019-5205025/019-5789690.TQ

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

10 di kota kinabalu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota kinabalu - Google Blog Search


Pengalaman di Hotel Yaho <b>di Kota Kinabalu</b> | Aku Seorang Blogger <b>...</b>

Posted: 06 Aug 2011 06:13 AM PDT

Hotel Yaho? Mula-mula aku dengar nama hotel ini, aku terus terfikir "adakah hotel ini milik Yahoo.com? " Malah aku pun ada terfikir," adakah nama hotel lain, Hotel Google? " Tapi sebenarnya Hotel Yaho bukannya milik Yahoo.com ye… Hehe.

Gambar kat bawah ni aku jumpa kat Google Image.

hotel-yaho-building-2

Gambar bangunan Hotel Yaho di waktu Siang

Hotel-Yaho-Kota-Kinabalu-Malaysia

Gambar bangunan Yaho Hotel pada waktu malam

Kenapa aku nak tulis tentang Hotel Yaho ini? Sebenarnya meeting di Kota Kinabalu yang lepas, aku stay kat hotel tu. So aku nak bagi sedikit review la pasal hotel tu dan pengalaman. So, sapa-sapa nak cari salah satu hotel yang boleh jimat budget, so boleh pilih Yaho Hotel.

Bagi aku, hotel ni not bad lah juga. Harga pun murah, siap ada harga government rate lagi. Tempatnya pun selesa juga.Lagi satu, Hotel ini terletak di Jalan Sembulan, Kota Kinabalu dan jaraknya lebih  dekat dengan dengan Rumah Persekutuan, iaitu tempat aku meeting, so that's why juga aku pilih hotel ni. Hotel Yaho ini dekat dengan pusat bandar KK dan juga dekat dengan airport Kota Kinabalu, lebih kurang 5 minit perjalanan kenderaan.

Harga untuk Standard room adalah RM88, tapi aku hanya perlu bayar RM83 sebab aku penjawat kerajaan. hehe. Tapi kita kena bayar deposit money RM150 dulu, bila check out, diorang akan pulangkan baki bayaran.

Korang boleh tengok gambar-gambar bilik yang aku sewa tu, Gambar tak clear sangat sebab guna Iphone je. Takda DSLR lagi.

Room at Hotel Yaho

photo-hotel-yahoo-room

toilet-hotel-yaho

Dalam standard room di Hotel Yaho, disediakan beberapa kemudahan seperti telefon, heater, TV plasma dengan Astro, dan air condition. Harap maklum, untuk standard room ini, makanan tak disediakan.

Nombor Telefon Yaho Hotel : 088-221 669 ‎

Hopefully aku dapat beri sedikit informasi pada rakan-rakan yang nak cari hotel yang boleh jimat budget skit di Kota Kinabalu. Selamat mencuba. :)

Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

di negeri sabah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sabah - Google Blog Search


:: Sahabat Blog Sabah ::: 1 RAMADHAN 1432 <b>DI</b> MASJID <b>NEGERI SABAH</b>

Posted: 02 Aug 2011 08:50 PM PDT


Ini suasana yang sempat saya rakamkan pada selesai solat zuhur di Masjid Negeri Sabah tengahari tadi. Lebih 3/4 kawasan dewan utama dipenuhi para jamaah khususnya para penjawat awam. Pemerhatian saya sebenarnya, kehadiran umat Islam menyertai solat zuhur berjamaah di Masjid Negeri Sabah semakin meningkat saban tahun. Pada zuhur luar Ramadhan, tidak kurang 300-400 jamaah yang hadir,  tanpa mengira kumpulan-kumpulan yang solat di aras bawah bertali arus selepas jam 1 tengahari.
Selepas kehadiran hampir 1000 jamaah pada zuhur Ramadhan di aras utama (juga tidak mengambil kira mereka yang solat di aras bawah @ masbuq), saya meyakini bahawa kehadiran jamaah zuhur selepas Ramadhan adalah semakin meningkat jika dibandingkan sebelum Ramadhan. Semoga suasana ini berterusan dan usaha-usaha memberi kefahaman tentang tuntutan solat fadhu dan solat berjamaah akan disampaikan kepada umat Islam yang lain. Sudah tentu ia tanggungjawab semua orang.
Dari satu sisi, Syukbah Dakwah Masjid Negeri Sabah turut menganjurkan 'Tazkirah Ramadhan' selepas solat zuhur pada setiap hari (kecuali jumaat) membabitkan pendakwah dan penceramah terpilih yang membincangkan pelbagai topik termasuk masalah hukum hakam, aqidah, sirah, tasawuf, tokoh ulama dan sebagainya (bukan hanya berkisar topik puasa sahaja). Semoga ia bermanfaat untuk kita semua.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved