ads

Ahad, 29 Disember 2013

10 di sandakan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sandakan - Google Blog Search


Apa Amy Search buat <b>di Sandakan</b>, Sabah? | Lulu pages

Posted: 26 Dec 2013 10:00 PM PST


Apa Amy Search buat di Sandakan, Sabah? | Program Jelajah Borneo Program 1Malaysia For Youth (1M4U) singgah di daerah ini sebagai lokasi kedua dengan melakukan kerja amal di Rumah Warga Tua Sri Harapan di sini. Sejumlah 15 sukarelawan menyertai program itu, termasuk penyanyi rock tanah air Suhaimi Abdul Rahman atau lebih dikenali sebagai Amy Search. Penolong Pengurus Program 1M4U Nurul Ashikin Ab Aziz berkata program itu bermula di Kota Kinabalu dan meneruskan misi ke Lahad Datu serta Semporna sebelum ke Sarawak pada bulan depan.
Beliau berkata, dua daerah yang dikunjungi di Sabah mendapat sambutan menggalakkan daripada belia seterusnya menyuntik semangat pihak 1M4U mengadakan program seumpamanya pada masa akan datang. "Ini merupakan aktiviti berbentuk kesukarelawan serta melengkapkan diri dengan nilai-nilai murni, jati diri dan kemahiran insaniah yang tinggi dalam kalangan belia," katanya. Program 1M4U dilancar oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, yang juga Pengerusi 1M4U, pada Julai lepas sebagai wadah bagi menggalak serta memacu aktiviti berbentuk kesukarelawan dalam kalangan belia di negara ini.

Khatija Abdul Talib, 24, berkata beliau gembira menyertai program itu kerana dapat menyumbang tenaga untuk aktiviti berfaedah. Beliau berkata, program sedemikian perlu diteruskan bagi memberi peluang kepada rakan belia yang lain melaksanakan tanggungjawab sosial di samping dapat mengisi masa terluang dengan aktiviti kesukarelawan serta aktiviti amal. - Bernama

.

Ammar&#39;s Story: Jalan Jalan <b>Di Sandakan</b> Pula

Posted: 17 Dec 2013 07:30 AM PST

Lepas tengok bayau, massage dulu lah.. Kesian nenek, seharian dalam bas semalam untuk bawak cucu cucu jalan jumpa Pakcik Koji diorang. 


posing kunun diurang di bilik mandi..

Maah pun tidak ketinggalan selfie

Untuk malam ni Nenek dan rombongan lepak disini. Bestlah Aman, sudah sampai Sandakan. Ummi & Ayah pun belum pernah sampai Sandakan lagi tau. In sha Allah, kalau panjang umur dan rezeki itu ada, raya tahun depan kita buat rombongan besar pegi sini pulak.. 

10 di tuaran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :- di tuaran - Google Blog Search

10 di tuaran - Google Blog Search


Mayat Bapa Mangsa Lemas <b>Di Tuaran</b> Ditemui - MyNewsHub.My

Posted: 27 Dec 2013 09:41 PM PST


KOTA KINABALU – Selepas hampir 12 jam hilang di laut, mayat Mojinis Langkum, 40, yang lemas ketika cuba menyelamatkan anaknya semasa mandi bersama-sama anggota keluarga semalam, ditemui kira-kira 500 meter dari tempat kejadian tengah malam tadi.

Mayat mangsa yang berseluar pendek putih hitam tanpa baju, ditemui terapung di pantai Kampung Lok Nunuk, Tuaran, dekat sini jam 12.10 tengah malam.

Semalam mayat anaknya Dickly Mojinis, pelajar Tingkatan Tiga, ditemui pada 3.25 petang tidak jauh dari lokasi dia dilapor tenggelam.

Ketua Polis Daerah Tuaran, Deputi Superintendan Abdul Fuad Abdul Malik ketika dihubungi mengesahkan kejadian.

Sementara itu, Ketua Pusat Gerakan Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Sabah Mohd Affendy K Ramin berkata pihaknya menerima panggilan kecemasan pada 12.30 tengah hari dan 18 anggota dikerah ke tempat kejadian menggunakan dua bot dan tiga kenderaan utiliti.

Ketua Penguat Kuasa Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia Daerah Kota Kinabalu, Kapten Maritim Zin Azman Md Isa dalam kenyataan berkata pihaknya mengaktifkan operasi mencari dan menyelamat sekitar 1.40 tengah hari selepas menerima laporan melalui talian MERS 999.

Beliau berkata cuaca tidak menentu dengan keadaan laut yang diramal sedikit bergelora amat tidak sesuai untuk sebarang aktiviti di tepi pantai.

Sehubungan itu, Zin Azman berkata faktor keselamatan perlu diutamakan sekiranya ingin melakukan aktiviti riadah dan perkelahan. – BERNAMA

Mayat Bapa Mangsa Lemas Di Tuaran Ditemuihttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/08/Lemas.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/08/Lemas-150x150.jpgMyNewsHub Terkini,

KOTA KINABALU - Selepas hampir 12 jam hilang di laut, mayat Mojinis Langkum, 40, yang lemas ketika cuba menyelamatkan anaknya semasa mandi bersama-sama anggota keluarga semalam, ditemui kira-kira 500 meter dari tempat kejadian tengah malam tadi. Mayat mangsa yang berseluar pendek putih hitam tanpa baju, ditemui terapung di pantai Kampung...

<p style="text-align: left;">KOTA KINABALU - Selepas hampir 12 jam hilang di laut, mayat Mojinis Langkum, 40, yang lemas ketika cuba menyelamatkan anaknya semasa mandi bersama-sama anggota keluarga semalam, ditemui kira-kira 500 meter dari tempat kejadian tengah malam tadi.</p> <p style="text-align: left;">Mayat mangsa yang berseluar pendek putih hitam tanpa baju, ditemui terapung di pantai Kampung Lok Nunuk, Tuaran, dekat sini jam 12.10 tengah malam.</p> <p style="text-align: left;">Semalam mayat anaknya Dickly Mojinis, pelajar Tingkatan Tiga, ditemui pada 3.25 petang tidak jauh dari lokasi dia dilapor tenggelam.</p> <p style="text-align: left;">Ketua Polis Daerah Tuaran, Deputi Superintendan Abdul Fuad Abdul Malik ketika dihubungi mengesahkan kejadian.</p> <p style="text-align: left;">Sementara itu, Ketua Pusat Gerakan Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Sabah Mohd Affendy K Ramin berkata pihaknya menerima panggilan kecemasan pada 12.30 tengah hari dan 18 anggota dikerah ke tempat kejadian menggunakan dua bot dan tiga kenderaan utiliti.</p> <p style="text-align: left;">Ketua Penguat Kuasa Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia Daerah Kota Kinabalu, Kapten Maritim Zin Azman Md Isa dalam kenyataan berkata pihaknya mengaktifkan operasi mencari dan menyelamat sekitar 1.40 tengah hari selepas menerima laporan melalui talian MERS 999.</p> <p style="text-align: left;">Beliau berkata cuaca tidak menentu dengan keadaan laut yang diramal sedikit bergelora amat tidak sesuai untuk sebarang aktiviti di tepi pantai.</p> <p style="text-align: left;">Sehubungan itu, Zin Azman berkata faktor keselamatan perlu diutamakan sekiranya ingin melakukan aktiviti riadah dan perkelahan. - BERNAMA</p>

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved