ads

Rabu, 9 Mei 2012

10 di tenom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tenom - Google Blog Search


sabahkini.net: PENYELUDUPAN ROKOK DAN ARAK <b>DI TENOM</b>

Posted: 09 May 2012 03:07 AM PDT


SAYA telah membuat laporan polis bernombor TENOM/RPT/0704/2012 berhubung tindakan pihak berkuasa menghalang saya berniaga dan Skandal Penyeludupan di rokok dan arak di Tenom.
Menurut berita yang saya terima daripada salah seorang pelanggan saya, bahawa saya tidak dibenarkan membuat perniagaan rokok dan minuman keras di Tenom; sebaliknya polis membenarkan orang lain menjalankan bisness tersebut kecuali saya. Saya berpendapatan polis telah menyalahgunakan kuasa mereka dengan hanya memberhentikan perniagaan saya, sedangkan orang lain masih meneruskan perniagaan mereka.
Selain itu, saya juga tidak dibenarkan mengambil stok dari pelabuhan Sipitang manakala orang lain dibenarkan berbuat demikian. Saya sangat tidak berpuas hati cara pihak berkuasa menangani perkara ini. Jika saya tidak dibenarkan berbuat bisness ini, maka semua orang patut diberhentikan.
Untuk pengetahuan pihak umum, terdapat lebih kurang 10 buah lori yang mengangkut muatan rokok dan minuman keras dari Lawas ke Tenom serta 10 bot muatan rokok dan minuman dari Labuan belabuh di Lawas setiap hari; tetapi yang menghairankan ialah pihak polis tidak mengetahui hal ini.
Pihak polis dan Agensi Penguatkuasa Maritim Malaysia (APMM) sepatutnya memberhentikan kegiatan ini sama sekali dan bukan hanya memberhentikan saya seorang sahaja. Oleh itu, saya inginkan penjelasan daripada pihak polis dan APMM mengenai perkara ini.
Saya berharap Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) boleh menjalankan penyiasatan terhadap mereka yang telah menyalahgunakan kuasa mereka.
Surat ini disalinkan kepada;
CC : Timbalan Ketua Urus Setia KPN (Tatatertib) – Polis Diraja Bukit Aman
CC : Pesuruhjaya Polis Sabah Dato' Hamza Bin Taib – Polis Diraja Negeri Sabah
CC : Pengarah Polis Diraja Malaysia - Putra Jaya
CC : Pengarah Maritim Negeri Sabah
CC : Pengarah Maritim Malaysia - Putra Jaya
CC : Tuan Hj Jalil Bin Hj Jaaffar – SPRM KK
CC : Timbalan Pengarah Operasi – SPRM Putra Jaya
CC : Tuan Dr. Jonathan Kandok – Kastam Negeri Sabah
CC : Pengarah Kastam Malaysia - Putra Jaya
CC : DSP Mazlan Bin Mohamed Lazim – Pegawai Polis Daerah Tenom
CC : Pengarah Maritim WP Labuan

10 di sipitang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sipitang - Google Blog Search


AMARAN PADA TALAM 2 MUKA : UMNO <b>SIPITANG</b>

Posted: 21 Apr 2012 01:41 AM PDT

Tidak seperti tahun-tahun sebelumnya. Dalam ucapan perasmian mana-mana cawangan yang dihadirinya. Ucapan berlembut banyak mempengaruhi penyampaiannya. Walau hakikatnya, dia tahu situasi dan perkara yang berlaku.

Namun ucapan pada hari ni, jauh berbeza. Dalam penegasannya berkenaan memastikan kemenangan BN tetap bertahan di kawasan sipitang, YB Datuk Sapawi Ahmad, ketua UMNO Bahagian sipitang, juga Ahli Parlimen 178 sipitang dengan nada tegas memberi amaran kepada sesiapa dalam ahli parti menjadi musuh dalam selimut. "Jangan Jadi musang Berbulu ayam!" Itulah antara kata-kata ketua UMNO Bahagian memberi amaran keras, tidak akan teragak-agak kali ini untuk melapor individu dalam parti yang bertindak berkempen untuk membantu pembangkang secara senyap-senyap. Perkara ini sudah berlaku pada PRU sebelumnya, namun atas dasar rasa persahabatan, perkara ini didiamkan, namun individu tersebut kelihatan masih belum insaf, tindakan perlu diberikan yang berhasrat merosakkan nama parti

YB Datuk Sapawi juga mengtakan pakatan pembangkang adalah kumpulan manusia yang hanya tahu berbohong. Mengambil contoh Ahli parlimen hulu Langat datang ke kawasan sipitang, siap mengatakan mendapat sambutan sangat baik di PDM Pantai. Kononnya dihadiri 400 orang. Walhai hanya 54 orang sahaja yang hadir ketika itu. Demikian juga di kawasan PDM bukai konon dinyatakan 150 hadir dalam perjumpakaan PKR. Maklumat nyata hanya seramai  30 orang sahaja. Tetapi di luar rumah. Berada dlam rumah tempat perjumpaan hanya 3 orang sahaja! Sibuk berkempen di kawasan orang, kawasan sendiri terabai dan tidak terjaga!
Tanam padi Di tengah Bendang,
Habis buah Tinggal Batang,
Apa diharap pada pembangkang,
Banyak cakap kuat tembirang! -Pantun konklusi YB datuk sapawi dalam ucapannya.

Cewah! Tabiklah. Pu3 percaya UMNO sipitang khasnya BN umumnya akan tetap bertapak kukuh di atas tanah pentadbiran Parlimen Sipitang. SEDIA GEMPUR!!!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

10 di kinabatangan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kinabatangan - Google Blog Search


Wacana Minda: Awas para isteri, jangan terlalu kuat berleter..

Posted: 03 May 2012 07:41 PM PDT


10 di keningau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di keningau - Google Blog Search


GARA GARA BUAT BISING, PEKERJA LADANG <b>DI KENINGAU</b> <b>...</b>

Posted: 30 Apr 2012 08:30 PM PDT

No of View :174
Sebagai Rakyat 1 Malaysia, Jum Bersatu Hati..Tak Yah Gaduh2

KENINGAU: Gara-gara membuat bising tidak bertempat, pekerja ladang terpaksa menerima 15 jahitan di kepala selain luka di bahu kanan selepas ditetak menggunakan parang rakan yang berang dalam kejadian di ladang sawit Kampung Malaing Dalit, di sini, kelmarin.

Dalam kejadian jam 10 malam, mangsa dikenali sebagai Marsel Salah, 30, cedera di punggung apabila ditetak sekali lagi ketika cuba melarikan diri berlumuran darah bagi mendapatkan bantuan.

Mangsa bagaimanapun diselamatkan beberapa penghuni rumah kongsi berkenaan yang dikatakan menyedari kejadian itu.

Di sini Di Himpunkan Kisah Pelik dan Lucu, Anda Pasti terhibur...

Dapatkan info terkini dengan klik link ini

Sumber berkata, suspek berusia 32 tahun dikatakan hilang sabar selepas mangsa masih membuat bising walaupun ditegur menghentikan perbuatannya.Menurutnya, mangsa dipercayai tidak mengendahkan teguran itu menyebabkan berlaku pertengkaran sebelum suspek mengambil parang lalu menetak mangsa berulang kali.

Incoming search terms:

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved