ads

Rabu, 27 Julai 2011

10 di kota marudu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota marudu - Google Blog Search


<b>Kota Marudu</b>, tempat kami membeli-belah. « Foto Dunia

Posted: 23 Jul 2011 09:48 PM PDT

Di sini agak berbeza dengan semenanjung. Di Shah Alam, Tesco masih buka sehingga jam 12 tengah malam. Barangan di Kota Marudu ini cepat pula kehabisan stok.

Aku dan isteri suka membeli buah-buahan di sini kerana sedap dan segar. Anak mengaji kami, memang suka buah-buahan segar, apatah lagi bila dibuat salad buah-buahan oleh ustazah kesayangan mereka.

Untuk menghindari daripada gangguan oleh lanun jalanraya, kebanyakan pemandu di sini jarang memandu jam 8 ke atas. Jam lapan di sini umpama jam sembilan di semenanjung.

Dingin dan damai di sini bah!
Nanti aku cerita lagi.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

10 di sandakan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sandakan - Google Blog Search


DIALOG RAKYAT: 60000 PATI Dijangka Didaftar <b>Di Sandakan</b>

Posted: 18 Jul 2011 03:00 AM PDT

SANDAKAN: Pejabat Imigresen di sini menyasarkan untuk mendaftarkan 60,000 pendatang asing tanpa izin (Pati) pada program pendaftaran di bawah 5P yang bermula hari ini hingga 1 Ogos.

Ketuanya Jaimin Sumpit berkata kebanyakan mereka adalah pekerja dari sektor perladangan dan pertanian di sekitar daerah ini, Kinabatangan dan Beluran.

Sabah hanya melaksanakan lima perkara daripada Program 6P dan tidak melaksanakan proses pemutihan yang telah dilaksanakan pada 1997, 1998, 2008 dan 2009.

Jaimin berkata jumlah itu adalah termasuk tanggungan Pati iaitu isteri dan anak-anak mereka yang akan mengambil peluang pendaftaran di bawah 5P itu yang membolehkan mereka tidak diambil sebarang tindakan dan pulang ke negara mereka secara sukarela.

Menurutnya kategori Pati yang boleh mendaftar dalam program berkenaan ialah warga asing yang memasuki negara ini secara tidak sah, tinggal melebihi tempoh pas, melanggar syarat-syarat pas dan juga mereka yang dikeluarkan pasport oleh kedutaan masing-masing.

"Tiada sebarang bayaran dikenakan kepada warga asing yang datang mendaftar di bawah program 5P itu yang dibuat serentak di lapan daerah lain di negeri ini," katanya ketika ditemui pada program pendaftaran itu bagi daerah Sandakan di Dewan Sibuga Batu 5 dekat sini, Isnin.

Lapan lagi pusat pendaftaran 5P itu ialah di Dewan Masyarakat Kudat, Dewan Masyarakat Menggatal (untuk Kota Kinabalu), Dewan Masyarakat Ranau, Dewan Masyarakat Keningau, Dewan Masyarakat Sipitang, Dewan Masyarakat Tawau, Dewan Masyarakat Lahad Datu dan Balai Seni Inabah, Semporna.

Jaimin berkata majikan dan mana-mana pihak yang terlibat mengaji Pati diminta mengambil peluang mendaftar pekerja mereka dalam program itu kerana tiada sebarang tindakan akan diambil terhadap mereka.

Beliau berkata ketika program 5P itu dilaksanakan, semua Pati turut didaftarkan ke dalam sistem biometrik yang akan membolehkan pihaknya mengesan jika mereka masuk semula bekerja di negeri ini.

Masa pendaftaran program itu bermula 8 pagi hingga 5 petang pada Isnin hingga Jumaat, manakala Sabtu dan Ahad, waktu pendaftaran dibuka bermula 8 pagi hingga 1 petang.

Di TAWAU, program pendaftaran pekerja asing di Rumah Persekutuan dekat sini mendapat sambutan menggalakkan daripada majikan dan pekerja.

Sehingga jam 11 pagi tadi, seramai 500 pekerja warganegara asing sudah mendaftarkan diri dengan agensi kerajaan berkenaan.

Ada antara pekerja warga asing yang datang mendaftar sudah bekerja secara sah di negara ini melebihi 20 puluh tahun dan masih bersemangat meneruskan kerja mereka selagi khidmat mereka diperlukan majikan.

Seorang pekerja yang berasal dari Palopo, Sulawesi Selatan, Indonesia, Kaslim Tasse, 47, berkata dia telah bekerja di Ladang Table sejak 27 tahun lalu dan ketika itu dia masih bujang dan kini mempunyai tiga orang anak yang berusia antara tujuh hingga 20 tahun.

Nama asal ladang tempat Kaslim bekerja ini ialah Borneo Abaca Limited (BAL), salah satu ladang tertua di Tawau. Suatu ketika dahulu, ladang ini dimiliki Golden Hope dan kini oleh Sime Darby.

"Sejak saya mula bekerja di ladang itu hingga ke hari ini, saya sudah bekerja di bawah tiga majikan. Kami semua dilayan dengan baik tanpa sebarang masalah," katanya.

Menurut Kaslim, sejak menjejakkan kaki ke Tawau, beliau tidak pernah kembali ke kampung halamannya kerana seronok bekerja di sini sehingga dianggapnya Tawau sebagai 'lombong emas'.

Seorang lagi rakyat Indonesia yang berasal dari Nunukan, Mohd Arif Bacho, 48, yang bekerja di Ladang Bombalai juga milik Sime Darby berkata dia sungguh seronok bekerja di ladang berkenaan kerana segala prasarana disediakan majikan.

Mohd Arif yang telah bekerja di situ sejak 18 tahun lalu berkata dia akan tetap bekerja di situ selagi majikannya memerlukan tenaganya.

"Saya merasa bersyukur, kerana pihak berkuasa Malaysia memberi peluang kepada saya untuk menyambung semula pasport saya yang telah tamat tempohnya sejak tiga bulan lalu," katanya.

Pendaftaran yang akan berakhir pada 2 Ogos ini mensasarkan rakyat asing yang masuk ke negara ini secara haram (PATI), tinggal melebihi tempoh, melanggar syarat-syarat pasport dan rakyat asing yang diberi pasport oleh kedutaan masing-masing.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

10 di kudat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kudat - Google Blog Search


A Paint of Life..: Weekend At <b>Kudat</b> 15-17 July 2011

Posted: 19 Jul 2011 12:47 AM PDT

I was in Kudat last weekend 15-17 July. In fact i was there for about a week.
 There were many events held in Kudat last weekend. Just to share with you what was happening in Kudat last weekend.
  • The Coconut Feast 2011 which was held in heart of Kudat 
  • Music Festival 2011 at Simpang Mengayau and 
  • The celebration of Sr Brigid Mary Golden Jubilee as well as the 75th Founding anniversary for Franciscan sisters which was held at St Peter Catholic Church, Kudat.
Okay, it is always best to let photos do the talking.. :)

Coconut Feast 2011

At "1 Malaysia Coconuts" hehe..
The game ialah teka berapa bnyk kelapa dlm tu cage.
The stage..
Can you see itu kelapa punya bnyk kena susun dekat stage..
Kelapa punya statue..
Time ada pesta kelapa ja baru ada ni statue
Salah satu game di Pesta Kelapa..tarik tali.. 
Kuat2 ni wanita..hehe
Yang ni pula contestants lelaki for tarik tali.. 
tagap2 dan basar2 semua hehe..
Me with the penari-penari dlm pakaian tradisional rungus. 
Dragon Boat Race..  
Salah satu permainan for the pesta kelapa..
Voice of Asia. Performers from around Asia.. 

Sr Brigid Golden Jubilee Celebration and
75th Anniversary of Franciscan Sister

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

10 di semporna - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di semporna - Google Blog Search


Ziarah amal Yadim <b>di Semporna</b> - Halaman Gambar Menarik, Pelik <b>...</b>

Posted: 11 Jul 2011 08:12 PM PDT

USIA muda jangan diabaikan begitu sahaja. Sebaliknya, ia perlu digunakan sebaik mungkin untuk menimba ilmu pengetahuan bagi kebahagiaan di dunia lebih-lebih lagi di akhirat.

Demikian antara nasihat Yang Dipertua Yayasan Dakwah Islamiah (Yadim), Datuk Aziz Jamaludin Mhd. Tahir kepada kumpulan pelajar di Semporna, Sabah, baru-baru ini.

Institusi yang menerima kunjungan Yadim adalah Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA) Tun Sakaran dan Madrasah Inabah di Kampung Semporna.

"Para pelajar harus meningkatkan ketakwaan kepada Allah dan jangan melupakan jasa dan peluang yang disediakan oleh kerajaan memberi pendidikan kepada mereka," katanya.

Aziz Jamaludin berkata demikian di hadapan 300 guru dan pelajar SMKA Tun Sakaran. Pada majlis itu, beliau turut menyampaikan sumbangan Yadim kepada 21 pelajar yang kurang berkemampuan.

Turut hadir ialah Yang Dipertua Pertubuhan Islam Seluruh Sabah (USIA), Tun Sakaran Dandai dan Menteri di Jabatan Ketua Menteri Sabah merangkap Menteri Hal Ehwal Islam, Datuk Seri Nasir Sakaran.

Ziarah itu diadakan sempena mesyuarat Ahli Lembaga Pemegang Amanah Yadim di Sipadan Mabul Resort, Pulau Mabul, Semporna.

Semasa mengunjungi Madrasah Ibanah, Aziz Jamaludin turut menyampaikan sumbangan RM1,000 daripada Yadim dan juga sumbangan peribadi Datuk Taip Ali sebanyak RM4,000 kepada madrasah itu.

Madrasah yang menempatkan kira-kira 200 pelajar dan guru itu mempunyai kemudahan asas yang lengkap. Ini termasuk dewan, surau, kelas dan kemudahan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT).

Sementara itu, Sakaran merakamkan penghargaan di atas kesudian Yadim menziarahi kedua-dua sekolah tersebut.

Katanya, kunjungan itu diharap dapat menyuntik semangat kepada para pelajar untuk meningkatkan usaha menimba ilmu pengetahuan.

"Selain itu, kunjungan ini juga dapat mengeratkan lagi hubungan Yadim, USIA dan penduduk Islam di Semporna dan Sabah amnya," tambah beliau.

Menyedari kepentingan menyampaikan ilmu walaupun satu ayat, diadakan kuliah maghrib di Masjid Daerah Semporna.

Kuliah disampaikan oleh Pensyarah Fakulti Pengajian Islam Universiti Kebangsaan Malaysia yang juga ahli ALPA Yadim, Prof. Dr. Idris Zakaria.

Yadim mempunyai pejabat Zon Sabah yang terletak di Lot E-4-7 & E-4-8, Tingkat 4 Plaza Tanjung Aru, Jalan Mat Salleh, Tanjung Aru, Kota Kinabalu, Sabah.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

10 di lahad datu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di lahad datu - Google Blog Search


Perumahan Terbengkalai: Projek Rumah Terbengkalai <b>di Lahad Datu</b> <b>...</b>

Posted: 30 Jun 2011 08:12 PM PDT

Aduan Rakyat Online – 30 Jun 2011

Kami berasa sangat sedih kerana Projek Pembinaan Rumah Sri Gemilang di Depan MPOB terbengkalai. Perumahan tersebut seharusnya siap pada tahun 2010 tetapi sampai sekarang belum siap.

Semasa kami mendaftar untuk membeli perumahan, kami sangat yakin kerana perumahan tersebut dikenalkan oleh YB Ustaz Suhaili yang merupakan ADUN N49 Tungku Lahad Datu.

Namun demikian keyakinan kami terhadap ADUN BN ini luntur sama sekali. Kami mengharapkan semoga kerajaan dapat melakukan tindakan segera bagi mengatasi masalah ini.

Keperhatian kerajaan terhadap masalah ini akan meraihkan sokongan rakyat kepada kerajaan pada pilihanraya umum ke 13 yang akan datang di Sabah.

By: RUKIAH

http://www.aduanrakyat.com.my/projek-rumah-terbengkalai-di-lahad-datu-depan-mpob

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

10 di sipitang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sipitang - Google Blog Search


SEPETANG <b>DI SIPITANG</b> « Blog Ittewww

Posted: 03 Jun 2011 09:04 AM PDT

Sipitang, Sabah

JALAN-JALAN DI BAWAH BAYU: DAY THREE.

Semalam pagi (Jumaat), pas sarapan di hotel, haku terus ke Keningau. Nak jumpe anak sedara yg punye anak sembilan.

Kelmarin pakcik punye cikBibah sudah bgtau. Ada 3 cara nak ke Keningau dari KK bah. Cara biasa, ikut bandar Tambunan (3 jam). Cara kedua, ikut pekan Kimanis (2 jam), tapi jalan amat curam dan tak sesowai utk kenderaan kecik spt cikBibah. Cara jalan sedap, ikut Sipitang yg amek masa dua kali ganda (6 jam).

Jadi, smlm haku sudah ikut Tambunan masa pergi. Masa balik pulak, haku ikut Tenom ke Sipitang ke Beaufort di malam yg gelap gulita. Hajat hati nak ke Kuala Penyu tak kesampaian sebab kesuntukan masa nak amek gambo sunset. Pemandangan sunset di pekan Sipitang pun tak kurang hebatnye.

Tengah penat nih. Letak gambo mensate di Sipitang dulu.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

10 di ranau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di ranau - Google Blog Search


Jijah Ohh Jijah ....: semalam <b>di Ranau</b>

Posted: 26 Jul 2011 10:49 PM PDT

 masa di kampung Karagasan ... 60km jalan grable ... nah kooo abis semua gegar ... terantuk kat cermin kete takyah cakap aah bape kali .... nak menuju ke kampung ni pun .. kami dok mengira jambatan ... sejauh 60KM tu ...12 jambatan yg kami perlu lalui .. dan jambatan yang ke 13 ialah... hehehe jambatan gantung .. hiksss .. gayat pun ada .. tapi banyak syiokkk wooo ... layannn....

~ It'S OnLy Me ~

weeee

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Gempa bumi <b>di Ranau</b>, Sabah dan Kepulauan Aleutian di Alaska-satu <b>...</b>

Posted: 23 Jun 2011 10:45 PM PDT

No of View :557

 Gempa bumi di Ranau, Sabah dan  Kepulauan Aleutian di Alaska satu petanda akhir zamanSalam mesra dari Ellen…

Setiap hari Ellen mendapat info dari Jabatan Meteorologi Malaysia..Ellen like FB mereka…hari2 mesti ada gempa bumi di sana sini..dan yang paling terbaru kejadian ni berlaku di Kepulauan Aleutian di Alaska dan semalam berlaku juga satu gempa bumi di kawasan Ranau, Sabah…tu dekat sudah dengan tempat ellen..sangat2 dekat..agaknya kalo kuat sikit..gegaran tu boleh rasa di Kota Kinabalu. huhu..minta di jauhkan…gempa bumi di Alaska tu telah menyebabkan amaran Tsunami dikeluarkan…

Pagi tadi..Ellen ada post kat status FB mengenai hal ni…risau juga kan sebab tempat tu di sebelah saja…adoii..ada seorang akak ni dia g komen status ellen tu ..dia tanya pasal Gunung Kinabalu…dia kata Gunung Kinabalu itu Gunung berapi yang nda aktif tapi maybe akan aktif..adoii takut lagi…ni ellen ada copy sket apa dia tulis untuk dikongsikan…

1)Ko subscribe news tu sama dorang ka apa? Akak ada subscribe sama UNESCO punya eartrhquake & tsunami data, jadi kalau ada di mana2, dorang hantar email. Tapi so far, kalau magnitud atas 5 baru dorang kastau… tapi, magnitud kici pun boleh jadi besar bah kan, permulaan… ish… palis2… tapi, kamu tau status Gg Kinabalu tu? Gg berapi ka apa? Macam pernah terbaca somewhere, lama sudah, Gg Kinabalu tu asalnya gg berapi tapi ndak aktif sudah… tu tiak tau la… kena confirm…
2)ko pernah tinguk documentary pasal kejadian gg berapi ka? siok, very informative… ilmu baru… walaupun dada ndak penuh, tapi lebih faham la kejadiannya. Kalau gegaran tu di laut, tu ada gg berapi baru mau terbentuk bah tu di dasar laut… pressure kuat dia mau kasi pecah permukaan dasar laut tu, bila sudah pecah, meletup la, so gegaran tu di laut. Bila sudah pecah, magma yg mengalir keluar tu cepat sejuk dan beku, sebab dlm air kan… proses dia berulang… kita cuma boleh nampak bila dia sudah besar dan berada atas paras laut. Gg berapi di darat ni sebenarnya gg berapi yg sudah tua… limpahan magma keliling tu bentuk darat la… tapi gg kinabalu ni ndak tau la pulak… kalau gegaran tu berasal dari sana, alala… kalau kira macam di dokumentari tu, terjaga dari lenanya la… takuttttttt….. palis2, i hope not… mungkin jua ada anak gg berapi baru mau terbentuk… tiak tau… macam2 posibilities… kita tunggu laporan geologist kita la… bah update ya kalau ada perkembangan lagi. akak memang minat kejadian alam ni.

Thanks untuk Kak Lateefah..

Okies..ellen kongsikan juga berita mengenai Gempa bumi di 3 tempat kejadian pada hari ini[25/7/2011]" href="http://www.mummynemo.com/2011/07/terkini3-gempa-bumi-di-3-tempat-kejadian-pada-hari-ini2572011/">gempa bumi ni..

KUALA LUMPUR: Gempa bumi lemah berukuran 3.2 pada skala Richter berlaku kira-kira 40 kilometer di tenggara Ranau, Sabah pada 10.39 malam Khamis.

Dalam satu kenyataan, Jabatan Meteorologi Malaysia berkata gegaran mungkin dirasai di kawasan berhampiran pusat gempa.- BERNAMA

WASHINGTON: Amaran tsunami telah dipancarkan ke seluruh pantai barat Amerika dan Alaska selepas satu gempa bumi kuat berskala 7.4 magnitut mengegarkan Kepulauan Aleutian di Alaska, Amerika Syarikat.

Setakat ini belum ada sebarang laporan terperinci mengenai kerosakan atau kemalangan jiwa.

Bagaimanapun, Pusat Amaran Tsunami Pantai Barat Amerika dan Alaska telah mengeluarkan amaran tsunami dan mengarahkan para penduduk di sekitar pantai bergerak ke kawasan tinggi.

Gempa itu dilaporkan berlaku di Pulau Fox yang terletak 163 kilometer ke timur sebuah pekan perikanan kecil bernama Atka dalam negeri Alaska.

Nota Kaki : Dunia ini semakin Tua..menuju pada kehancuran….huhu…inikah petandanya…Ya Tuhan, Lindungilah kami dari segala malapetaka ini….

pixel Gempa bumi di Ranau, Sabah dan  Kepulauan Aleutian di Alaska satu petanda akhir zaman Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

10 di keningau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di keningau - Google Blog Search


KASINO SABUNG AYAM <b>DI KENINGAU</b> DIBUKA JUMAAT INI

Posted: 10 Feb 2010 06:46 PM PST

Share

 

Oleh: HENDRA BASIL

BANDAR 'Kayu Manis' (Koningau) Keningau semakin manis bagi pada penggemar judi Sabung Ayam bertaji pisau kerana sebuah Pusat Sabung Ayam akan mula dibuka pada Jumaat ini di kawasan perumahan kakitangan Jabatan Perhutanan di Tivao, Jalan Keningau-Kalabakan setelah pusat sebelum ini di Kampung Sogon telah ditutup Unit D7, Bukit Aman pada tahun lalu.

Menurut maklumat Krew Sabahkini.net di Keningau, sejak tiga hari lalu, merata ceruk Keningau telah kedengaran kokok ayam sabung dan pendaftaran telah dimulakan pada Isnin lalu bagi perlawanan pada Jumaat hingga Isnin ini sempena Sambutan Tahun Baru Cina.

Para penjudi sudah mula mendatangi Bandar Keningau termasuk daripada Sarawak, Filipina, Indonesia, Brunei dan seluruh Sabah dan hamper semua hotel di Keningau telah penuh ditempah mulai kelmarin.

Para peserta daripada Brunei masih berlegar di kawasan Tenom untuk mengelak daripada serbuan mengejut D7 kerana mereka membawa ayam dan jumlah pertaruhan yang besar.

Judi Sabung Ayam yang telah popular di Keningau sejak 20 tahun lalu didalangi seorang  pegawai kanan polis berpangkat ASP yang telah ditukar ke daerah lain setelah D7 mendapat bukti beliau terlibat dan mendalangi kegiatan judi sabung ayam dan 4D haram. Sehingga kini, setiap bulan ASP berkenaan akan kembali ke Keningau untuk mengutip tol judi haram yang masih mendominasi Keningau.

Ketua Polis Keningau, DSP Zahari Mohamed yang mula menonjol selepas ASP berkenaan ditukar berjaya menangkap ramai pemilik bakakuk (senapang buatan sendiri) namun belum berjaya menghalang kegiatan'Judi Sabung Ayam' yang menjadi trademark kepada Keningau.

Pusat Sabung Ayam 'Jabatan Perhutanan' dikendalikan seorang promoter terkenal sejak 20 tahun lalu, yang dikenali sebagai 'Mr Wai' dengan bantuan 'Kah Liew' seorang pengurus sebuah kilang papan yang dimiliki seorang peguam ternama di Sabah.

Tidak diketahui apakah Pengarah Perhutanan Sabah, Datuk Sam Mannan, mengetahui atau merestui Kawasan Hutan Simpan digunakan untuk Pusat Judi Sabung Ayam kerana umum sedia maklum Hutan Simpan tidak boleh dimasuki sesuka hati, apatah lagi untuk berjudi.

Mr Wai juga terlibat dengan kegiatan pengedaran syabu dan sentiasa dikawal ketat tidak kurang 10 orang pengikutnya sehingga tidak ada polis Keningau berani menyentuhnya kerana hubungan baiknya dengan pegawai kanan polis di Sabah dan Bukit Aman.

Dalam serbuan Unit Khas D7 daripada Bukit Aman tahun lalu, seramai 23 penjudi telah diberkas dan ditahan tanpa jaminan selama satu minggu sebelum mereka dihadapkan ke mahkamah dan didenda dan menjadi tamparan yang hebat kepada Kontingen Polis Sabah yang selama ini ada pegawai kanannya disyaki menjadi 'Pelindung' kepada aktiviti maksiat, dadah, judi dan kongsi gelap di Sabah.

Ketika itu, Pesuruhjaya Polis Sabah dan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman tidak tahu menahu 'serbuan' yang dilakukan Unit Khas D7 berkenaan dan hanya mampu mengucapkan 'Tahniah' dengan nada sinis dan senyuman sumbing!

 

 

 

 


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

10 di kota kinabalu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota kinabalu - Google Blog Search


Nikon Buka Bilik Pameran <b>Di Kota Kinabalu</b> | MyNewsHub (BM)

Posted: 21 Jul 2011 02:14 AM PDT

KOTA KINABALU – Nikon (Malaysia) Sdn Bhd, pengedar produk dan instrumen pengimejan Nikon di dalam negara, secara rasminya telah membuka Bilik Pameran Nikon di Dataran Warisan dis ini hari ini.

Pengarah Urusan Nikon Malaysia Tsunoda San berkata pembukaan bilik pameran itu dengan kerjasama Futuromic Photo AV diharapkan dapat memupuk dan memperkaya budaya fotografi di rantau ini.

Futuromic ialah pengedar tunggal produk pengimejan Nikon di Sabah, Sarawak dan Brunei.

Pada majlis pembukaan bilik pameran itu, Tsunoda berkata Nikon telah menjadi penjual DSLR nombor satu Malaysia selama tujuh tahun sejak 2004.

"Hari ini, Nikon adalah antara dua terkemuka dalam kategori kamera digital kompak, demikian menurut laporan kaji selidik GFK terbaru," kata beliau.

Beliau berkata pelancaran bilik pameran itu menandakan komitmen Nikon menyediakan sokongan kepada pengguna Nikon di Sabah, Sarawak dan Brunei.

"Kami percaya akan tiba masanya, bukan sahaja Nikon akan menjadi nombor satu dalam DSLR tetapi juga jenama nombor satu untuk kameran kompak," kata beliau.

Sementara itu, pengarah urusan Futuromic Photo AV (North Borneo) Sdn Bhd,  Francis Lai berkata syarikat yakin menguasai sebahagian besar perniagaan imej di Sabah, Sarawak dan Brunei untuk Nikon.

Beliau berkata bilik pameran itu juga akan bertindak sebagai pusat
pengumpulan sehenti untuk pembaikian peralatan rangkaian sepenuhnya produk pengimejan Nikon. – BERNAMA

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved