ads

Isnin, 22 Julai 2013

10 di sandakan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sandakan - Google Blog Search


Serius LOL - Tandas Paling Unik <b>Di Sandakan</b>

Posted: 20 Jul 2013 03:19 AM PDT


Sangat Detail..

Tandas yang terletak di Sandakan ini mempunyai senarai harga yang lebih ekstensif dari sesetengah restoran di Malaysia

Laporan asal Twitter @Toyk_Hakim

10 di papar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di papar - Google Blog Search


dairishare: Majalah Rolling Stone <b>Di</b> Baikot Kerana <b>Papar</b> Muka <b>...</b>

Posted: 18 Jul 2013 08:30 PM PDT

Boston - Penduduk di Massachusetts, kecewa dengan muka depan majalah Rolling Stone yang memaparkan wajah pengebom acara Marathon Boston, Dzhokhar Tsarnaev, lapor portal hiburan TMZ.com.

Bagaimanapun, editor majalah itu mengeluarkan kenyataan dengan memberitahu ia bertujuan untuk menyedarkan orang ramai dan belajar daripada tragedi yang menggegarkan bandar mereka.

"Kami bersimpati dengan mangsa-mangsa kejadian pengeboman Boston. Tetapi muka depan majalah keluaran minggu ini adalah hasil tradisi kewartawanan dan komitmen yang selama ini diberikan oleh Rolling Stone dalam membuat liputan yang serius dan bijak," katanya.

Tambah kenyataan itu lagi, fakta usia Dzhokhar Tsarnaev yang berada dalam lingkungan yang sama dengan kebanyakan pembacanya, secara tidak langsung menjadikan ia sesuatu yang penting bagi masyarakat di Boston untuk mengkaji kerumitan isu tersebut. Selain mendapat pemahaman yang lebih lengkap tentang bagaimana tragedi seperti itu boleh berlaku.

Dalam pada itu, TMZ.com turut melaporkan, farmasi CVS dan pasar raya Boston, Roche Bros telah memboikot majalah tersebut kerana muka depan yang dianggap kontroversi dan tidak menghormati mangsa-mangsa pengeboman maraton pada April lalu. - Agensi.

Efek Spy <b>Papar</b> Entri Terkini <b>di</b> Sidebar - HasrulHassan

Posted: 17 Jul 2013 02:07 AM PDT

As-Salam. Widget ini dah lama saya pakai di blog lain, dan nampaknya ok. Ia satu gajet atau widget yang boleh diletakkan di blog untuk menarik perhatian pengunjung yang lain. Widget ini merupakan spy slider memaparkan entri terkini di bahagian sidebar blog. Ia sebuah widget yang memaparkan entri-entri yang baru diterbitkan dalam blog anda, dalam sela masa tertentu di dalam ruang khas yang boleh dioptimasi berdasarkan kehendak.
Ciri paling menarik mengenai widget ini ialah kebolehannya untuk memaparkan entri-entri terkini dalam satu ruang khas - dalam jumlah tertentu pada kadar tertentu dalam satu-satu masa. Ia membolehkan anda jimatkan ruang blog anda, tetapi dalam masa yang sama tidak mengabaikan perkara penting yang perlu anda tonjolkan iaitu entri-entri anda.

Widget ini boleh hadkan jumlah entri untuk dipaparkan secara keseluruhan dan secara berjujukan. Contohnya, anda ada 10 entri terkini, tetapi dalam satu-satu masa anda mahu hanya 3 entri dipaparkan, maka widget ini akan hanya papar 3 entri terkini terawal, dan kemudiannya 3 entri kemudiannya dalam satu sela masa sehingga ke entri ke 10. Ia kemudian ulang semula dari awal.

Ciri-Ciri Widget Efek Spy Papar Entri Terkini

  • Jimatkan ruang blog anda terutama di bahagian sidebar
  • Automasi sehingga 3-4 entri dalam satu-satu masa (had akhir tidak terhad)
  • Imej thumbnail boleh dilaraskan (thumbwidth/thumbheight)
  • Boleh laras saiz huruf, serta berikan variasi (bergaris, dihitamkan, warna)
  • Paparkan jumlah komen pada setiap entri.
  • Paparkan tarikh terbitan setiap entri.
  • Komen serta tarikh boleh dinyahaktifkan untuk paparan.
  • Boleh laras nilai sela masa atau interval 
  • Dibenarkan papar entri-entri terkini dari blog lain
Anda boleh terus salin kod HTML di bawah ini dan masukkan ke bahagian sidebar blogspot anda dengan mudah. Anda pergi ke bahagian Dashboard-Layout-Add a Gadget-HTML/Javascript.

Salin dan buat ubahsuaian pada pemboleh-ubah tertentu


Widget ini telah diselaraskan untuk dipaparkan pada sidebar sederhana besar dengan had kelebaran 300px. Jika mahu kecilkan atau ubah kepada saiz yang anda mahukan, sila ubah pada bahagian css spylist. Perletakkan imej thumbnail juga boleh diubah samada mahu di sebelah kanan atau kiri. Anda juga boleh letakkan border pada kekotak paparan dengan memberikan nilai 1-5 pada css spylist border.

Paling penting anda perlu tuliskan alamat url blog anda di bahagian home_page.= "URL BLOG ANDA". Anda juga boleh gunakan ini untuk idea sewaan tapak iklan daripada blogniaga-blogniaga atau mempromosikan blog-blog lain.

Ok. Rasanya mudah je kan? Kalau ada masalah, jangan segan-segan bertanya.

Selamat mencuba.

10 di keningau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di keningau - Google Blog Search


19/7/2013: Harga Daging Ayam <b>Di Keningau</b> Diturunkan | BERITA <b>...</b>

Posted: 19 Jul 2013 02:27 AM PDT

Pejabat Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Cawangan, KPDNKK Keningau telah mengadakan perbincangan dengan peniaga-peniaga ayam di daerah itu untuk menurunkan harga syiling bagi daging ayam.

Ketua Cawangan Pejabat KPDNKK Keningau, A. Runji berkata hasil daripada perbincangan itu para peniaga telah bersetuju untuk menurunkan harga ayam kepada 10 Ringgit 50 sen dan akan berkuatkuasa Isnin depan.

Beliau berkata demikian kepada media di Pasar Awam Keningau bagi mengulas isu harga syiling daging ayam di daerah tersebut yang tertinggi di Malaysia, mencecah sebelas ringgit sekilogram .

Terdahulu Runji mengetuai operasi OPS HARGA bagi membuat pemantauan di beberapa lokasi sekitar pekan Keningau bagi memastikan para peniaga meletakkan tanda harga di setiap jualan mereka.

~busri NADYA/RG

~mdre

10 di nabawan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di nabawan - Google Blog Search


Mohammad Jun dan keluarganya <b>di</b> Pekan <b>Nabawan</b> » KEMBARA <b>...</b>

Posted: 21 Feb 2013 04:22 AM PST

 

July 2011 – Nabawan, Sabah, kira-kira 160km dari Kota Kinabalu. Misi ziarah sahabat-sahabat lama yang banyak membantu usaha dakwah di pedalaman. Banyak perubahan sejak 18 tahun saya tidak ke sini.

nabawan

Bertemu kembali Abang Tommy (Mohammad Jun) dan keluarganya di Pekan Nabawan. Beliau berniaga servis komputer dan jahitan pakaian. Insan ini amat banyak membantu usaha dakwah. Rumahnya menjadi salah satu tempat persinggahan sebelum meneruskan perjalanan dakwah ke Pensiangan, sempadan Sabah-Kalimantan.AbangTommy

'); (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); } }); $.post('http://syahadah.dakwah.org/wp-admin/admin-ajax.php', { action: 'fbc_ping', post_id: '4', nonce: 'c2bf1d1887' }); })(jQuery);

di negeri sabah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sabah - Google Blog Search


<b>DI</b> MANA DATUK SALLEH DALAM KABINET <b>NEGERI SABAH</b> 2013?

Posted: 10 May 2013 05:17 AM PDT

Senarai kabinet negeri Sabah yang mengangkat sumpah jawatan di hadapan TYT negeri Sabah Tun Juhar Mahiruddin , petang tadi sangat-sangat memeranjatkan pemerhati politik Sabah. Situasi panik seketika itu berlaku berikutan dua situasi yang diluar jangkaan umum.
Pertama ialah senarai kabinet negeri Sabah pasca PRU13 ini tidak tersenarai ADUN USUKAN, YB Datuk Seri Dr. Salleh Tun Said yang sebelum ini disebut-sebut akan kembali menyertai kabinet Datuk Musa Aman setelah dicalonkan semula pada PRU 13 lepas dan mencatat majoriti besar di DUN USUKAN. Datuk Salleh adalah merupakan nama paling popular bersandarkan kedudukannya sebagai timbalan pengerusi Perhubungan negeri. Selain itu, Datuk Salleh juga dilihat antara yang paling kuat dan lantang mempertahankan kepimpinan Datuk Musa Aman tatkala menghadapi krisis kepercayaan dari parti-parti komponen BN Sabah terutama LDP. Datuk Salleh adalah antara bekas Ketua Menteri Sabah era sistem penggiliran dan juga mantan menteri Kewangan Sabah. Jika dilihat kepada pengalaman luas beliau dalam kabinet, adalah diluar jangkaan Datuk Salleh tidak dibawa masuk dalam kabinet negeri.
Kedua yang 'menggemparkan' senarai kabinet negeri Sabah 2013 ini ialah pengguguran timbalan menteri di jabatan ketua Menteri iaitu Datuk Nasir Tun Sakaran. pada PRU 13 yang lepas Datuk Nasir juga mencatat kemenangan majoriti besar di DUN SENALLANG.
Biasanya barisan kabinet yang dibentuk adalah mencerminkan satu teamwork yang boleh berkerjasama. Sayugia dingatkan bahawa pasukan kerja adalah sangat penting terutama berkaitan dengan kesetiaan dan kepatuhan kepada ketua.
KOTA KINABALU: Lima muka baru dilantik sebagai anggota Jemaah Menteri Sabah yang menerima watikah pelantikan dan mengangkat sumpah jawatan di hadapan Yang Dipertua Negeri Tun Juhar Mahiruddin di Istana Negeri di sini hari ini.

Mereka ialah Datuk Teo Chee Kang, Datuk Radin Malleh, Datuk Siringan Gubat, Datuk Tawfiq Abu Bakar Titingan dan Datuk Jainab Ahmad Ayid.

Tan Sri Joseph Pairin Kitingan mendahului istiadat penyerahan watikah pelantikan dan angkat sumpah, diikuti Datuk Yahya Hussin dan Datuk Raymond Tan Shu Kiah.

Anggota Jemaah Menteri yang dikekalkan ialah Datuk Hajiji Mohd Noor dan Datuk Masidi Manjun.
Mereka mengangkat sumpah di hadapan Juhar disaksikan Hakim Mahkamah Tinggi P. Ravinthran.

Turun mengangkat sumpah ialah barisan pembantu menteri seramai 18 orang.

Sembilan muka baharu dilantik sebagai pembantu menteri ialah Datuk Arifin Mohd Arif, Masiung Banah, Datuk Ramlee Marahaban, Datuk Zakaria Idris, Datuk Joachim Gunsalam, Datuk Hamisa Samad, Datuk Nilwan Kabang, Datuk Kamarlin Ombi dan Anita Baranting.

Pembantu menteri yang dikekalkan ialah Datuk Edward Yong Oui Fah, Datuk Ellron Angin, Datuk Michael Asang, Datuk Bobbey Ahfang Suan, Datuk Ghulam Haidar Khan Bahadar, Datuk Sirin Karno, Datuk Musbah Jamli, Datuk Bolkiah Ismail dan Pang Yuk Ming.

BN Sabah melakar kejayaan dalam pilihan raya umum ke-13 yang menyaksikan BN mengekalkan kuasa dengan majoriti dua pertiga, memperoleh 48 daripada 60 kerusi dalam Dewan Undangan Negeri manakala pembangkang memenangi 12 kerusi berbanding tiga pada 2008.

Berikutan itu Ketua Menteri Datuk Seri Musa Aman mengangkat sumpah jawatan buat penggal keempat Isnin lepas.

Turut hadir pada majlis itu ialah isteri Yang Dipertua Negeri Toh Puan Norlidah RMJasnidan Musa serta isteri Datin Seri Faridah Tusin.

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved