ads

Jumaat, 17 Mei 2013

10 di sandakan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sandakan - Google Blog Search


Khalifah – Bulan 8 <b>Di Sandakan</b> (SINGLE MP3) (Lirik) (2013 <b>...</b>

Posted: 09 May 2013 01:53 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Khalifah Bulan 8 Di Sandakan, Bulan 8 Di Sandakan, Mp3 Khalifah Bulan 8 Di Sandakan, Mp3 Bulan 8 Di Sandakan, Lirik Khalifah Bulan 8 Di Sandakan, Lirik Bulan 8 Di Sandakan, Download Mp3 Bulan 8 Di Sandakan, ...

10 di kota belud - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota belud - Google Blog Search


Suara Rakyat: Pembangunan <b>Kota Belud</b> kini <b>di</b> Pundak Datuk <b>...</b>

Posted: 12 May 2013 05:27 AM PDT

Kota Belud yang mempunyai satu kawasan Parlimen dan tiga Dewan Undangan Negeri dan mempunyai penduduk seramai 98 ribu orang dengan pengundi berdaftar 54 ribu, untuk lima tahun akan datang pembangunannya terletak di pundak Datuk Musbah yang dilantik sebagai Pembantu Menteri Pertanian dan Industri makanan negeri untuk penggal kedua.
Kota Belud merupakan kawasan Jelapang Padi negara yang baru, selain kawasan-kawasan pertanian yang lain seperti Agropilitan dan penanaman getah serta program-program perikanan yang berskala besar, selain menjadi Pusat Minyak dan Gas negeri.
Sebelum pembubaran DUN pada 3 April untuk membolehkan PRU-13, Kota Belud diwakili tiga pembantu Menteri dalam Jemaah Menteri sabah; namun salah seorang daripada pembantu menteri itu tidak bertanding dalam PRU, manakala seorang lagi gagal mempertahankan DUNnya.
Walaupun Kota Belud hanya diwakili oleh seorang dalam jemaah menteri, namun hubungan baik yang lama terjalin antara Ketua Menteri Sabah sebagai Ketua Kerajaan akan membantu Datuk Musbah membangun Kota Belud.
Datuk Musbah tidak akan keseorangan membangun Kota Belud. Kapasiti Tan Sri Pandikar sebagai Speaker Dewan Rakyat juga akan membawa impak kepada pembangunan kawasan itu, apatah lagi untuk lima tahun akan datang, akan dibantu oleh ADUN Usukan yang baru sahaja dipilih Datuk Salleh selepas sepenggal tidak menyertai pilihanraya.
Suatu kawasan akan mempercepat pembangunannya kalau terwujud peluang-peluang pekerjaan mahupun perniagaan. Inilah fokus utama para wakil rakyat Kota Belud seperti mana tercermin selama 14 hari kempen PRU-13.
Harapan Penulis sebagai pengundi dan anak watan Kota Belud, pada PRU-14 nanti, semua janji-janji selama kempen PRU-13 akan menjadi kenyataan, agar mudah untuk berkempen pada masa itu. InsyaAllah.

10 di tuaran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tuaran - Google Blog Search


Kedahkini: Panas ! 600 Anak Muda <b>Di Tuaran</b> Sertai PKR

Posted: 26 Mar 2013 07:02 PM PDT
LENCANA PKR.......kelihatan Mohd Najlin Haji Awang Puasa (tengah) sedang disematkan lencana PKR oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim (Kanan) sambil disaksikan oleh Haji Ghulabdin Enjih (kiri).

SERAMAI 600 ANAK MUDA DI TUARAN SERTAI PKR


Oleh: KREW SABAHKINI.NET

TUARAN : Di saat-saat terakhir menjelang Pilihan Raya Umum ke 13, Barisan Nasional (BN) dan UMNO di Tuaran termasuklah di Kawasan Dewan Undangan Negeri Sulaman kian tergugat dengan kemaraan Pakatan Rakyat (PR) dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) sejak akhir-akhir ini di kawasan berkenaan.Majlis Malam Jelajah Pakatan Harapan Rakyat anjuran Parti Keadilan Rakyat (PKR) Cabang Tuaran yang dihadiri oleh hampir 5,000 orang penyokong parti itu sebagai bukti setelah menerima kemasukan 600 ahli baharu dari kalangan anak muda yang diketuai oleh Mohd Najlin Haji Awang Puasa, 28 tahun.

Ketua Umum PKR Pusat, Datuk Seri Anwar Ibrahim telah menerima borang penyertaan kemasukan dalam PKR Tuaran di Majlis Jelajah PR yang berlangsung di Restaurant Transit Dalit, Kampung Lok Batik dekat sini pada malam Ahad lepas.


Majlis itu turut dihadiri oleh Ketua Cabang PKR Tuaran, Haji Ansari Abdullah; Pengerusi Perhubungan PKR Sabah, Ahmad Tamrin Haji Jaini; Pengerusi Angkatan Perubahan Sabah (APS), Datuk Seri Panglima Wilfred Mojilip Bumburing yang juga Ahli Parlimen Tuaran; Pengerusi Pertubuhan Pakatan Sabah (PPS), Datuk Seri Panglima Lajim Haji Ukin; Bekas Ketua Penerangan UMNO Tuaran, Haji Ghulabdin Enjih; Bekas Panglima Angkatan Tentera Darat Malaysia, Leftenan Jeneral (B); Dato Abdul Ghafir Abdul Hamid dan Bekas Ahli Parlimen Tuaran, Datuk Monggoh Orow.

"Penyertaan 600 ahli-ahli baharu yang sebilangan besarnya dari kalangan pemuda di Kawasan Pilihanraya Dewan Undangan Negeri Sulaman dan Parlimen Tuaran akan menambah kekuatan kepada Pakatan Rakyat dalam usaha untuk memenangi Kawasan DUN Sulaman dan Parlimen Tuaran dalam Pilihanraya Umum ke 13 tidak lama lagi," Kata Najlin yang juga merupakan bekas Ahli UMNO dari Cawangan Wawasan Lok Batik Tuaran.

Katanya, kemasukan ini haruslah disambut dan diterima oleh pimpinan PKR di Cabang Tuaran agar semangat dan kebangkitan anak-anak muda akan memberikan satu lagi kekuatan kepada Pakatan Rakyat dalam membuat persiapan menghadapi pilihanraya umum tidak lama lagi.

"Banyak sudah pemimpin UMNO yang telah berhijrah meninggalkan parti yang jelas sudah tidak relevan lagi. Jika perjuangannya untuk anak-anak muda sudah tidak relevan, apa lagi yang ditunggu? Lebih baik mereka tampil untuk memberikan kekuatan kepada PKR adan Pakatan Rakyat khasnya," kata Najlin lagi.

Sehubungan dengan perkembangan terbaru ini, Najrin berharap lebih ramai lagi ahli parti kerajaan yang akan menyertai PKR untuk memberikan satu keyakinan jitu terhadap kemantapan parti ini.

Majlis Malam Jelajah Pakatan Harapan Rakyat telah diisikan dengan ucapan oleh Datuk Seri Anwar, Ketua Cabang PKR Tuaran Haji Ansari Abdullah; Bekas Panglima Angkatan Tentera Darat Malaysia, Leftenan Jeneral (B) Dato Abdul Gafir Abdul Hamid; Naib Pengerusi DAP Sabah, Peter Liew; Aktivis Politik, Dr Chong Eng Leong dan Bekas Ketua Penerangan UMNO Tuaran, Haji Ghulabdin Enjih.

10 di lahad datu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di lahad datu - Google Blog Search


Ada penglibatan politik &#39;luar biasa&#39; <b>di Lahad Datu</b>- bekas Jeneral ATM

Posted: 30 Mar 2013 11:19 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]"Sebagai seorang yang berlatarbelakangkan profesion tentera, saya lihat peristiwa di Lahad Datu membayangkan ada penglibatan politik yang luar biasa dalam operasi yang sedang dijalankan,". "Pertama, kita ada panglima ...

Situasi <b>di Lahad Datu</b>: Apakah Hishamuddin tidur? – Azmin <b>...</b>

Posted: 16 Feb 2013 08:02 PM PST

[unable to retrieve full-text content]KUALA LUMPUR 17 Feb: KEADILAN menyatakan kebimbangan serius tentang perkembangan terkini di Lahad Datu, Sabah, berhubung serangan sekumpulan 100 lelaki bersenjata yang mendakwa waris kesultanan Sulu.

10 di kinabatangan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kinabatangan - Google Blog Search


BLOG SABAH: 10 <b>di kinabatangan</b> - Google Blog Search

Posted: 05 May 2013 11:27 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SABAH: 10 <b>di kinabatangan</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Apr 2013 11:38 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

adun48sukau: Jumlah anggota keselamatan <b>di Kinabatangan</b> perlu <b>...</b>

Posted: 10 Mar 2013 08:45 PM PDT


Datuk Saddi Haji Abdul Rahman mencadangkan kepada kerajaan supaya menambah jumlah anggota pasukan polis dalam Daerah Kinabatangan bagi memperkasakan tugas melindungi keselamatan rakyat di kawasan ini.
Ahli Dewan Undangan Negeri Sukau itu berkata, penambahan anggota itu agak penting memandangkan kedudukan daerah Kinabatangan yang amat luas, selain memiliki kawasan persisiran pantai dan pulau-pulau yang berhadapan perairan Laut Sulu, kawasan  menjadi laluan pengganas di Kampung Tandou, Lahad Datu dan Semporna ketika ini.
"Saya mencadangkan langkah penambahan anggota ke kawasan Kinabatangan.  Kerana ketika ini  saya  merasakan jumlah anggota pasukan keselamatan Di Balai Polis Kinabatangan  perlu dipertingkatkan.
"Selain daripada kedudukan perairan ini dan Sandakan begitu bebas daripada kegiatan penyeludupan dan kemasukan rakyat asing suatu ketika dulu, anggota yang bertugas di dakawasan persekitaran daratan dan kampung-kampung terpencil di Dun Sukau perlu diadakan," katanya.
Beliau berkata demikian selepas mengadakan pertemuan dengan Ketua Polis Daerah Lahad Datu, DSP Martin Lugu di Ibu Pejabat Balai Polis Daerah Kinabatangan di sini.
Turut sama dalam pertemuan itu ialah pegawai-pegawai kanan Polis IPD Kinabatangan, Pegawai Platon Rela Kinabatangan  dan Pegawai Pembangunan Masyarakat Dun Sukau, Amirudin Mohd Damit.
Saddi yang juga Pengerusi Koperasi Pembangunan Desa (KPD) Sabah  berkata, terdapat  hampir 90 buah kampung dalam kawasan jagaan Pejabat Polis Daerah Kinabatangan merangkumi kawasan-kawasan Kampung Dalam Daerah Kuamut dan 42 buah lagi terletak dalam kawasan Dun Sukau. 16 darinya kampung dalam Dun Sukau, kata Saddi, berkedudukan di persisiran Pantai yang menghala perairan Sulu dan 26  buah Kampung terletak di kawasan daratan yang bersempadan Dun Tungku dan Lahad Datu dalam kawasan Parlimen Silam.
"Saya dan pihak polis sependapat kawasan dalam Dun Sukau ini amat memerlukan perhatian pasukan keselamatan termasuk pihak polis kerana kedudukan penduduknya yang saya anggap terdedah daripada ancaman luar dan golongan subresif," katanya.
Saddi difahamkan pihak IPD Kinabatangan juga sudah mengemukakan permohonan menambah bilangan anggotanya kepada pihak tertinggi pasukan itu.
Saddi berkata, sektor pelancongan, perladangan dan perikanan di dalam Dun Sukau akan menjadi lebih mantap dengan meningkatnya jumlah kawalan keselamatan di polis di kawasan berkenaan.
Dalam pada itu, kata Saddi, beliau amat berbangga dengan persiapan serta pengawasan keselamatan yang terus diberikan pihak polis daerah ini.
"Selain mereka meningkatkan kerjasama dengan pasukan keselamatan di daerah berhampiran seperti Sandakan dan Lahad Datu, pasukan polis ini juga meningkatkan rondaan ke seluruh kawasan Dun Sukau dan Kinabatangan termasuk di kampung-kampung terpencil seperti dalam kawasanMukim Litang dan sepanjang pintu masuk ke daerah ini," kata Saddi.
"Saya begitu berbangga dengan tanggungjawab  harian mereka. Saya mendoakan semua anggota keselamatan ini terus terlindung daripada bahaya dan daerah ini bebas daripada sebarang ancaman pencerobohan pengganas," kata Saddi.
Saddi juga juga berpuas hati dengan aktiviti  pelancongan dan perladangan di sini yang dapat berjalan seperti biasa atas keupayaan pengawasan itu.

Panas!! (Gambar 18SX) Bung Moktar Ditemani Isteri Muda Jelita <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 30 Apr 2013 07:53 PM PDT


Zizie Ezette bergambar di hari penamaan calon suaminya di Kinabatangan, Sabah. Gambar penuh selepas ini.

10 di kunak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kunak - Google Blog Search


UMNO Online - Keadaan <b>Di Kunak</b>, Sandakan, Semporna Terkawal <b>...</b>

Posted: 04 Mar 2013 02:22 AM PST

Kategori Berita Lain

Keadaan Di Kunak, Sandakan, Semporna Terkawal – KPN

LAHAD DATU, 4 Mac –  Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar sekali lagi menegaskan keadaan keselamatan di Kunak, Sandakan dan Semporna adalah terkawal.

Beliau turut menafikan khabar angin mengenai huru-hara berlaku di Kunak, Sandakan dan Semporna.

"Sehingga kini keadaan keselamatan masih terkawal dan tiada keadaan huru-hara seperti digembar-gemburkan dalam media sosial," katanya pada sidang akhbar bersama Panglima Angkatan Tentera Jen Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin di sini, Isnin.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas tahap keselamatan di Sabah setelah 21 hari insiden pencerobohan kumpulan bersenjata di Kampung Tanduo, kira-kira 130 kilometer dari bandar Lahad Datu.

Ismail berkata polis akan menjalankan siasatan dan mengambil tindakan terhadap pihak tidak bertanggungjawab yang menyebarkan khabar angin yang boleh mencetuskan kekeliruan orang ramai.

"Kami sedang memikirkan aspek perundangan untuk ambil tindakan terhadap mereka (yang menyebarkan maklumat palsu)," katanya.

Beliau berkata polis dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) kini bekerjasama erat bagi memastikan keadaan keselamatan di Sabah aman dan terkawal.

Sementara itu Zulkifeli berkata pihaknya menggerakkan anggota tambahan bagi membantu polis mengawal keselamatan di kawasan pantai Timur negeri ini.

"Kami akan membantu polis untuk memulihkan keyakinan rakyat terhadap tahap keselamatan Sabah," katanya.

Berita Bertarikh Pada 4 March 2013 6:22 PM

10 di penampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di penampang - Google Blog Search


sabahterkini2u: TUMBANGKAN BERNARD DOMPOK DAN BN <b>DI</b> P <b>...</b>

Posted: 17 Apr 2013 11:00 PM PDT

TUMBANGKAN BERNARD DOMPOK DI P.174 PENAMPANG
Jumlah Pengundi: 35,821
Peratusan Kaum: B/I:11.18 % B/B/I:55.32 % C: 32.79% L:0.71 % 
1. Tan Sri Bernard Giluk Dompok (BN) (13,400) 
2. Anthony Tibok (Bebas) (696)
3. Livired Missih @ Willybroad Missi (Bebas) (404)
4.
Edwin @ Jack Bosi (PKR) (10,337) 
Majoriti: 3,063
DENGAN PENGUNDI 43,502  KERJASAMA PAKATAN RAKYAT, TIDAK MUSTAHIL BERNARD DOMPOK BOLEH DITUMBANG SEPERTI PRESIDEN SUPP TAN SRI DR GEORGE CHAN HO NAM DI DUN PIASU SARAWAK KEPADA CALON MUDA 
AYUH TUMBANGKAN SATU LAGI 
TAN SRI OLEH ANAK MUDA YANG BERGELAR PEGUAM

N.19 KEPAYAN2008
Jumlah Pengundi: 20,723
Peratusan Kaum: B/I:16.75 % B/B/I:35.07 % C:47.27 % L:0.91 % 
1. Datuk Edward Khoo Keok Hai (BN) (6,162) 
2. Stephen Jacob Jimbangan (DAP) (4,100)
3. Datuk Chau Chin Tang (PKR) (3,658) 
Majoriti: 2,062
Jumlah undi: 14,120

2013
Edwin @ Jack Bosi (PKR) yang dulunya PKR dengan undi 10,337 kini sebagai calon DAP di DUN Kepayan. Datuk Edward Khoo merupakan Pengerusi MCA Negeri Sabah. Dikatakan seorang yang sombong dan tidak mesra rakyat. Dun Kepayan sebenarnya BN telah kalah undi DAP 4100 dan PKR 3658 (7,758) berbanding BN 6162 undi. Tetapi oleh kerana pada masa itu PR belum bersatu maka undi terpecah kepada dua bahagian. Kali ini hanya parti serpihan seperti SAPP dan STAR mungkin mengganggu. Apapun BN boleh ditumbangkan. 
 Terrence Siambun Vs Philip Benedict Lasimbang
Jumlah Pengundi: 15,098
Peratusan Kaum: B/I: 3.52 % B/B/I: 83.12 % C: 12.92% L: 0.44 % 
1. Donald Peter Mojuntin (BN) (6,782) 
2. Moris@Francis Miji (PKR) (4,097) 
3. Levired Missih@Willybroad Missih (Bebas) (166) 
Majoriti: 2,685
Jumlah undi: 11,164
Peratus mengundi: 73.94%
Undi rosak: 119
Penyandang ASAL : Philip Benedict Lasimbang (BN)
(Majoriti: 2,568 undi) 
Philip Benedict Lasimbang
Pada tahun 2007 calon ini pernah dituduh oleh Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) atas kes  Lasimbang selaku pengarah syarikat Steady Expansion Sdn Bhd, didakwa bersama Albert, gagal membentangkan akaun syarikat pada Mesyuarat Agung Tahunan 2000 iaitu dalam tempoh 18 bulan dari tarikh syarikat diperbadankan seperti yang dikehendaki mengikut seksyen 169 (1) Akta Syarikat 1965. Mereka juga didakwa gagal membentangkan akaun yang sama pada mesyuarat agung tahunan 2001 iaitu 15 bulan dari tarikh mesyuarat agung tahunan terdahulu. Mereka didakwa melanggar peruntukan Seksyen 169 (1) Akta Syarikat 1965, dan telah melakukan kesalahan yang boleh dihukum penjara sehingga lima tahun atau denda RM30,000 bagi setiap pertuduhan mengikut Seksyen 171(1) Akta yang sama.
Walaubagaimanapun Mahkamah Sesyen akhirnya membenarkan permohonan  Malaysia (SSM) untuk menarik balik pertuduhan terhadap anggota Dewan Undangan Negeri Sabah kawasan Moyog, Philip Lasimbang ketika itu kerana telah menjelaskan kompaun.
Selepas digugurkan pada tahun 2008 kali ini PRU ke13 beliau muncul semula. Entah apa kriteria beliau dipilih. Barangkali Cable yang kuat. Sebagai pengarah syarikat pun tidak jujur. Inikan pula sebagai wakil rakyat. Jadi tunaikan impian Lasimbang ini digugurkan rakyat. Bukan digugurkan oleh Presiden Parti komponennya atau Pilihan Najib Razak.
 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved