ads

Khamis, 17 Januari 2013

10 di papar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di papar - Google Blog Search


3 sekeluarga maut kemalangan <b>di</b> Lipis

Posted: 27 Dec 2012 12:00 AM PST

KUANTAN – Tiga sekeluarga maut dalam kemalangan jalan raya di Km17, Jalan Lipis-Benta pagi tadi.

Mereka ialah Mohamed Abdul Hadi Sattar, 30, isterinya Najihan Ahmad, 31, dan  anak tunggal mereka Muhammad Ammar Haziq, 3.

Menurut Ketua Polis Daerah Lipis Supt Abd Razak Hassan, ketika kejadian 11 pagi itu, keluarga berkenaan dikatakan dalam perjalanan ke Pulau Pinang dari Benta.

"Kereta Proton Gen2 yang dinaiki mangsa bertembung dengan sebuah kereta Proton Perdana yang datang dari arah bertentangan.

"Difahamkan kereta Proton Perdana itu memasuki laluan bertentangan lalu bertembung dengan kereta mangsa," katanya.

Mohamed Abdul Hadi yang berasal dari Pulau Pinang mati ditempat kejadian akibat cedera parah di kepala dan badan, manakala isterinya yang berasal dari Benta meninggal ketika menerima rawatan di Hospital Lipis.

Sementara anak mereka meninggal dalam perjalanan ke hospital.

Abd Razak berkata pemandu proton Perdana itu yang berumur 30 tahun cedera parah dan dirawat di hospital yang sama. – Bernama

Apa Komen Anda Mengenai Berita Ini?? Mari Kongsikan Bersama Kami Dengan Meninggalkan Pendapat & Kritikal Bernas Anda Di Ruangan Komen.

Search terms:

,,harian metro 9 januari 2013,kemalangan 15 januari 2013,kemalangan 13 januari 2013,berita harian 11/1/2013,harian metro 04 01 2013 kemalangan kereta di papar,kemalangan 9 januari 2013,kemalangan di papar,metro 9 januari 2013,kemalangan 11 januari 2013,kemalangan di papar pada 1/1/13

10 di kota belud - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota belud - Google Blog Search


Gambar banjir besar <b>di Kota Belud</b>, Sabah 15 Januari 2013 | cerita <b>...</b>

Posted: 15 Jan 2013 04:30 AM PST


Gambar banjir besar di Kota Belud, Sabah 15 Januari 2013 - Nampaknya serangan banjir besar di kawasan Negeri Sabah mula kembali aktif seperti tahun-tahun sebelumnya dengan yang terbaru berlaku di kawasan Kampung Sembirai dan Pekan Kota Belud, Sabah. Sebelum ini, aku telah berkongsi beberapa gambar untuk banjir yang berlaku di Pitas, Sabah. Beberapa gambar yang dipaparkan di bawah menunjukkan bahawa Sabah juga tidak terlepas daripada serangan banjir seperti yang berlaku di Kelantan, Terengganu dan Pahang. Apa kata korang?


SUMPAHAN POLITIK MENYEBABKAN BANJIR <b>DI KOTA BELUD</b>

Posted: 12 Jan 2013 12:00 AM PST

Banjir sekali lagi melanda daerah Kota belud. Tentu yang paling sibuk, bukan rakyat yang terpaksa berpindah atau dipindahkan tetapi pemimpin politik yang mula menunjukkan keperhatinan kononnya hidup dan mati mereka adalah membantu rakyat. Sedangkan banjir yang berlaku hampir saban tahun setelah penutupan sungai Tempasuk dan pembinaan jalanraya Bypass KB-Kudat yang sehingga kini belum selesai pembayaran pampasannya adalah angkara pemimpin bermata satu ini.
Lahirlah hujah-hujah mereka, kononnya banjir adalah ketentuan tuhan, sedang mereka menafikan bencana yang berlaku itu baik dilaut atau didarat adalah kerja tangan-tangan manusia. Kerja tangan dan akal yang tidak berpaksi kepada nilai luhur membela nasib penduduk.
Dalam kedekatan RU 13 ini, tanyalah penduduk kampung yang terlibat dengan banjir ini, apa puncanya? budak darjah 3 pun pandai menjawab, kerana sungai kg Wakap dan Labuan yang 'dimatikan' ekoran penutupan sg Tempasuk yang dipesongkan dari laluan asalnya. Banyak Kampung 'tenggelam' ekoran bencana akal manusia ini.
Pembinaan Jalan Raya Byass KB- Kudat, sinonim dengan aliran sungai Tempasuk ini. Perkampungan dihilir 'menderita' dengan bencana hakisan. Dimana kawasan paling parah ketika banjir di KB..Jawabnya di sepanjang jalan Byass ini. Siapa yang terlibat? mereka yang tidak diberikan pampasan setimpal dengan harga tanah pusaka mereka. Pejuang seorang wartawan ditakut-takutkan sehingga ditukar nun jauh di kota Matropolitan. Semuanya ini orang KB tahu. Sebab itu setiap kali banjir, kata mereka KB terkena sumpahan politik.
Rakyat tidak ada harta yang bertimbun, jauh kalau ada kereta gelap ninja dan super ninja king yang melawat mereka setiap kali bencana melanda seumpama ini. Hanya satu undi bakal memilih ada PRU 13 ini. Jangan kerana satu undi KB akan tenggelam terus, angkara sumpahan politik.

10 di ranau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di ranau - Google Blog Search


my tok ki: Fwd: Fish massage <b>di</b> kg luanti <b>Ranau</b> Sabah

Posted: 03 Jan 2013 09:50 PM PST

---------- Forwarded message ----------
From: amran mohd <amranunifil@gmail.com>
Date: 2013/1/4
Subject: Fish massage di kg luanti Ranau Sabah
To: yatimd.anje.bakbm@blogger.com
Dari Kg Luanti Fish Massage..sungguh jinak ikan ikan air tawar..telapia..keli.kelah dll di dalam sungai di Ranau Sabah...ribu ribu ikan jinak. tapi tak leh tangkap....biar di gigit kulit kikis tubuh kaki kee tangan buang kulit mati.........orang asli jaga itu ikan...besar besar dan amat jinak boleh pegang dgn tangan...........Kalau laa orang asli ak jaga ...emmm dah masuk kuali dah tuu gebu gebu lak ikan tuuuuuuuuuuuuuuu.......Kalau ke Ranau jangan lupa melawat tempat ini..... SUngguh ulu dan kampung..buah setor (mangosteeen) 1 kilo rm2 jaaa boleh kurang lagii .....Jom lawat lawat Sabah baaaa
--

Regards.  Have a nice day.

LT COL AMRAN MOHAMAD RMAF

2 AIR DIV HQ

FT LABUAN

--

Regards.  Have a nice day.

LT COL AMRAN MOHAMAD RMAF

2 AIR DIV HQ

FT LABUAN

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved