ads

Isnin, 4 Julai 2011

10 di semporna - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di semporna - Google Blog Search


FZ Photography: Perkahwinan Madanan & Fazilah <b>di semporna</b>

Posted: 14 Jun 2011 09:55 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Perkahwinan Madanan & Fazilah di semporna. 28 Mei 2011. Posted by Glidden FZ at 9:55 AM · Email This BlogThis! Share to Twitter Share to Facebook Share to Google Buzz ...

10 di papar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di papar - Google Blog Search


24 sekolah rendah <b>di Papar</b> terima sumbangan buku - Komunitikini

Posted: 04 Jul 2011 12:57 AM PDT

Timbalan Menteri Kesihatan Malaysia merangkap ahli Parlimen Papar, Datuk Rosnah Hj. Abd. Rashid Shirlin menyumbangkan Modul 'Bijak Mengarang' berjumlah 210 buah kepada 24 buah sekolah kebangsaan di Parlimen Papar pada Program Pelancaran Larian 1Murid 1Sukan 1Malaysia di padang daerah Papar, Sabtu lepas.

Sekolah-sekolah terbabit ialah SK Gana, SK Padawan, SK Kogopan, SK Limputong, SK Sabandil, SK Mandalipau, SK Mook, SK Tampasak, SK Tanaki, SK Rampazan, SK Kinarut, SK Kawang, SK Pekan Papar, SK Pengalat Besar, SK Pengalat Kecil, SK Pantai Manis, SK Kuala, SK Kelanahan, SK Buang Sayang, SK Surati, SK St. Joseph, SK Kaiduan, SK Benoni dan SK Beringgis.

"Sumbangan ini bertujuan untuk membantu murid memantapkan kemahiran dan memahami teknik-teknik menjawab Bahasa Melayu (BM) Penulisan khususnya pelajar tahun enam," katanya menambah bahawa modul tersebut diagihkan mengikut keperluan dan bilangan yang sesuai oleh Pejabat Daerah Papar melalui bahagian kurikulum unit bahasa.

Related article

Clifford Jeffery

is a Citizen Journalist trained by Citizen Journalists Malaysia

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

10 di penampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di penampang - Google Blog Search


17 parah bas penjara terjunam gaung <b>di Penampang</b> » Perak News <b>...</b>

Posted: 15 Dec 2010 11:09 PM PST

[unable to retrieve full-text content]17 parah bas penjara terjunam gaung di Penampang. December 16, 2010 — Leave a Comment. Posted in National, National News · Cancel Reply. Leave a Reply. Name. Email. Website. You can use these HTML tags and attributes: <a href="" ...

di negeri sabah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sabah - Google Blog Search


PRESIDEN PAS BUAT LAWATAN KE <b>SABAH</b> ESOK « Badan Perhubungan PAS <b>...</b>

Posted: 03 Jul 2011 02:15 AM PDT

KOTA KINABALU : Presiden PAS Dato' Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang akan turun bertemu dengan rakyat Sabah pada 4-6 Julai ini. Lawatan ini adalah merupakan program pertama beliau ke negeri-negeri selepas dipilih semula sebagai Presiden PAS pada Muktamar  Agung PAS baru-baru ini.

Menurut sumber Badan Perhubungan PAS Negeri Sabah pada hari isnin (4 julai) Presiden PAS akan merasmikan pejabat PAS Kawasan Putatan di Asia City manakala sebelah malam beliau akan berceramah di Kota Belud.  Terletak di tengah-tengah Bandaraya Kota Kinabalu PAS Putatan telah berjaya membeli bangunan tingkat dua tersebut pada tahun lepas dan kini menjadi salah satu mercu kejayaan PAS bertapak di negeri Sabah 25 tahun yang lalu.

PAS walaupun dilihat kurang menonjol namun perkembangan PAS sejak 25 tahun amat menggalakkan. Sebagai sebuah organisasi yang tersusun beberapa kawasan telah memiliki bangunan sendiri seperti pejabat Dewan Pemuda PAS Negeri yang terletak di Kingfisher Kota Kinabalu, pejabat PAS Tawau, Pusat Pengajian Islamdi Kota Belud dan Merotai manakala mempunyai berpuluh Pusat Pendidikan Pra Sekolah dan bimbingan Al-Quran di seluruh pelusuk negeri Sabah.

Difahamkan Tuan Guru Abdul Hadi akan mengadakan sidang media di pejabat PAS Putatan sejurus beliau mengadakan pertemuan tertutup dengan pimpinan PAS Sabah.

Pada keesokan hari Tuan Guru Abdul Hadi akan bersarapan dengan rakyat di Putatan, kemudian itu beliau akan terus ke parlimen Pensiangan bertemu dengan penduduk di sana sehari suntuk. Manakala sebelah malamnya Tuan Guru Abdul Hadi akan berceramah di Keningau.Presiden PAS akan mengakhiri lawatan beliau ke Sabah pada hari rabu dan meneruskan lawatan seterusnya ke Negeri Sarawak.

Filed under: News , , , , , , , , ,

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved