ads

Rabu, 7 Mac 2012

10 di tenom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tenom - Google Blog Search


sabahkini.net: &#39;THE SILENT NIGHT&#39; BERGEMA <b>DI TENOM</b>

Posted: 26 Dec 2011 09:47 PM PST

Oleh: MEDIA MGGKT

PENGERUSI Barisan Nasional (BN) Tenom Datuk Rubin Balang berpeluang bersama kira-kira hampir seribu orang kebanyakannya penganut Kristian turut serta menggema Dewan Seri Antenom dengan lagu-lagu Krismas sempena majlis 'Kasih Krismas' anjuran Majlis Gereja-Gereja Kristian Tenom (MGGKT) pada Isnin.

Majlis tersebut yang dimulakan tepat jam 7 malam iaitu sebaik sahaja Datuk Rubin tiba, beliau telah disambut oleh Pengerusi MGGKT Rev. James Yap dan diiringi para Paderi, Pastor dan Kategist yang menjemput beliau (Rubin) masuk ke ruang Dewan untuk memulakan majlis.

Rubin yang juga merupakan Adun Kemabong dan Pengerusi LPPB turut menghayati kelahiran Yesus Kristus yang jatuh pada Disember 25, dengan memegang lilin serta menyanyikan lagu 'The Silent Night' bersama-sama dengan umat Kristian sejurus selepas lampu di ruang dewan itu dipadamkan seketika.

LANCAR……Rubin bersama Rev.James Yap (kiri) dan beberapa Padri, Pastor dan Kathegist berada di pentas melancarkan malam Krismas.

MASUK….. Rubin diiringi Rev, James Yap memasuki ruang dewan untuk memulakan majlis itu.

Acara kemuncak pada malam itu merupakan persembahan lagu-lagu Krismas daripada Kumpulan Koir Gereja Sidang Injil Borneo (SIB), Gereja Calvary Charismatic Christian (CCC), Gereja Basel Christian Malaysia (BCCM) dan Gereja Roman Catholic Christian (RC).

Selain pembacaan Kitab-Kitab dan Khutbah, satu persembahan drama yang mengisahkan seorang beliawanis yang terjerumus dengan ajaran sesat yang disifatkan para penonton sebagai amat menarik kerana berbentuk nasihat dan kesedaran kepada golongan generasi muda.

10 di sipitang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sipitang - Google Blog Search


Najib bakal rasmikan acara pecah tanah <b>di Sipitang</b> | Berita Harian

Posted: 12 Feb 2012 09:50 PM PST

Najib bakal rasmikan acara pecah tanah di Sipitang

13/02/2012 6:16pm

KOTA KINABALU 13 Feb. — Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak akan merasmikan acara pecah tanah bagi projek kilang baja urea ammonia Sabah (SAMUR) yang bernilai US$1.5 bilion (RM4.6 bilion) di Sipitang Khamis ini.

Projek besar itu dimiliki oleh Petronas Chemicals Group Bhd. Pengurus besar pejabat Petronas Wilayah Sabah dan Labuan, Joseph Podtung berkata kehadiran SAMUR bertaraf dunia di Sipitang akan mewujudkan kesan positif ke atas industri kimia dan berkaitannya, termasuk pertanian, hotel dan katering, penyenggaraan kilang dan pengangkutan.

"Ia juga akan menyediakan syarikat dan para usahawan prospek perniagaan yang meluas dan menjana pekerjaan untuk tempatan, sekali gus menyemarakkan pertumbuhan ekonomi, terutamanya untuk komuniti tempatan di Sipitang," kata beliau pada satu majlis makan tengah hari yang dianjurkan oleh Petronas Chemicals Group. — BERNAMA

Follow this link:

Najib bakal rasmikan acara pecah tanah di Sipitang

Kata Kunci:

Artikel Berkaitan:

 1. Pertandingan fotografi PKNS acara tahunan
 2. Tanjung Pagar tapak venue acara?
 3. Najib saksi MoU projek AS$12 bilion
 4. Najib saksi MoU projek AS$12 bilion
 5. Najib saksi MoU projek AS$12 bilion
 6. Najib saksi MoU projek AS$12 bilion
 7. Acara jalan kaki 20km sumbang emas ke-3 negara
 8. Johor Premium Outlet bakal tarik pelabur asing – Najib
 9. Johor Premium Outlet bakal tarik pelabur asing – Najib
 10. Johor Premium Outlet bakal tarik pelabur asing – Najib
Posted by on Feb 13th, 2012 and filed under Utusan. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response by filling following comment form or trackback to this entry from your site

sabahkini.net: <b>SIPITANG</b> MENANTI KUNJUNGAN NAJIB ESOK

Posted: 14 Feb 2012 09:56 AM PST


PERSEDIAAN kini rancak dijalankan bagi menyambut kedatangan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang akan melaksanakan majlis pecah tanah bagi projek Urea Ammonia Sabah (SAMUR) bernilai RM4.5 bilion di Sipitang, esok.

Petronas akan membina sebuah kompleks baja bertaraf dunia di Banting melalui anak syarikat milik penuh, Petronas Chemicals Group. Projek besar berkenaan dijangka siap dalam tempoh dua tahun.

Penduduk Sipitang bakal menikmati pelbagai kesan limpahan ekonomi daripada projek tersebut.

Persediaan kini dibuat untuk menyediakan kemudahan kepada VIP, tetamu, pelawat dan kru media yang bertumpu di Sipitang.

Restoran pula bersedia untuk menerima perniagaan yang menggalakkan dengan orang luar bertumpu ke Sipitang bagi menyaksikan acara penting dalam sejarah pembangunan Sabah.

Kilang urea ammonia mega itu yang dijangka mula beroperasi pada 2015, akan merangsang aktiviti ekonomi yang luas dan industri hiliran dalam dan di sekitar bandar itu.

Dengan majoriti penduduknya masih terlibat dalam pertanian tradisional dan perikanan, penduduk Sipitang seramai kira-kira 35,000 itu dijangka meraih manfaat sebagaimana yang dinikmati rakyat Terengganu sekarang ini.

Kompleks petrokimia Petronas di Kerteh telah mengubah Kemaman kepada sebuah bandar yang rancak dengan lebih banyak hotel, restoran, perbandaran baru, sekolah, hospital, klinik dan tempat-tempat pelancongan.

Di samping mewujudkan peluang pekerjaan untuk penduduk tempatan, SAMUR akan mewujudkan peluang bagi rakyat Sabah untuk meneroka ke dalam perniagaan berkaitan ammonia seperti melamin dan perekat.

SAMUR akan menghasilkan 1.2 juta tan urea butir setahun, dengan itu menjadikan Sabah sebagai salah satu pengeluar baja terbesar di rantau ini. (BERNAMA)

10 di kinabatangan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kinabatangan - Google Blog Search


Ahli Parlimen <b>Kinabatangan Di</b> Dakwa Lindungi PATI | Addin |

Posted: 03 Jan 2012 12:00 AM PST

Sejak dilahirkan di Kampung Dumundung kira-kira 36 tahun yang lalu, kami sekeluarga, termasuk keluarga yang telah meninggal dunia, selama ini kempunan untuk mengecapi kemudahan asas yang dijanjikan wakil rakyat BN pada setiap kali pilihanraya umum," ujar Yusri Kassim, anak jati kampung berkenaan.

Yusri tidak menafikan bahawa kerajaan BN/UMNO memang banyak membawa kemajuan dalam arus perdana pembangunan sama ada di luar bandar mahupun di bandar yang disalurkan melalui wakil rakyat masing-masing.

Katanya, sebagai contoh, penduduk Kampung Pulau Lubukan amat bertuah kerana pesat membangun dan dilimpahi pelbagai kemudahan asas yang disalurkan melalui ADUN Sukau dan Ahli Parlimen Kinabatangan.

"Bukan macam kampung kami (Dumundung), walaupun dalam kawasan DUN Sukau dan Parlimen Kinabatangan, tetapi terus dianak tirikan dan terpinggir dalam serba serbi,' kata Yusri yang menjelaskan keputusannya memanggil Sabahkini.net membuat liputan bukan bermaksud penduduk anti kerajaan.

Tetapi kata Yusri, beliau kesal bukan alang kepalang kerana Ahli Parlimen Kinabatangan, Datuk Bung Mokhtar Radin terus membisu seribu bahasa terhadap masalah yang melanda kampung Dumundung.

"Kami amat hairan kerana Kampung Semayang yang majoriti penduduknya PATI (orang Filipina tanpa sebarang dokumen) dan hanya 30 peratus sahaja penduduk tempatan, tetapi Bung telah berikan kemudahan asas seperti rumah PPRT sebanyak 10 buah dan kini telah didiami oleh PATI," kata Yusri berbanding dengan Kampung Dumundung yang penduduknya 100 peratus orang tempatan dan 70 peratus daripadanya bangsa Sungei, namun terus berdepan dengan kemelut kemiskinan tegar.

Tegas Yusri, beliau kesal kerana pemimpin UMNOseperti Bung sering mendabik dada dengan cakap takburnya bahawa kerajaan BN/UMNO adalah kerajaan yang terbaik kerana 100 peratus penduduk luar bandar mendapat kemudahan asas.

"Tetapi kenapa kampung Dumundung masih tersisih? Apakah Bung menganggap tidak memerlukan undi penduduk tempatan atau Kampung Dumundung bukan terletak di Sabah? Apa cerita sebenarnya ini?" tanya Yusri.

Sementara itu, seorang surirumah, Siti Amir Hamza, 52, yang mempunyai lima orang anak dan suaminya sebagai seorang nelayan yang menyifatkan kehidupan yang mereka jalani sebagai 'hidup segan, mati tak mahu' meluahkan isi hatinya yang terpendam selama ini.

"Kami sudah memohon PPRT sejak tahun 2006 lagi dan sampai sekarang tiada sebarang jawapannya yang diberikan. Tapi kalau PATI yang mohon esok, bulan depan sudah diluluskan," jelas Siti dengan nada jengkel.

Sehubungan itu, bagi pihak warga Kg Dumundung, Siti memohon ehsan dan jasa baik ADUN Sukau, Datuk Saddi Abdul Rahman agar melantik Ketua Kampung dan Pengerusi JKKK di Kampung Dumundung agar mendapat perhatian sepenuhnya daripada kerajaan.

"Kami sudah tidak sanggup lagi berkongsi Ketua Kampung dan Pengerusi JKKK dengan Kampung Sungai Madang kerana selama ini hampir 10 tahun mereka langsung tidak memperdulikan nasib warga kampung Dumundung," rayu Siti dalam nada sebak. ~sabahkini

10 di kota kinabalu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota kinabalu - Google Blog Search


One Direction Lancar Album <b>di Kota Kinabalu</b> | Sensasi Selebriti

Posted: 10 Feb 2012 10:03 PM PST

JOIN US AT ONE DIRECTION ALBUM LAUNCH EVENT IN KOTA KINABALU!

GET ONE DIRECTION DEBUT ALBUM "UP ALL NIGHT" WITH LIMITED EDITION MEMBERS' SLIPCASE WITH SPECIAL PREMIUM!
Join us at the album launch event on 19th Feb as we're recruiting fan club members and there are tons of activities and cool prizes to be won!

Standard Album Cover

Due to overwhelming response from the Sabah Directioners, we've decided to organize a 1D Album Launch Event just for you! Join us on Sunday, 19th Feb, at the Center Atrium, Ground Floor of 1 Borneo Hypermall at 3pm for a fun-filled afternoon, packed with activities and your chance to score some cool prizes!

Only on the day of the event, you can get the Limited Edition member's slipcase version for RM 53.90 which has 5 individual slipcase cover of each member (visual as per below) and also a special free gift.

Among the various activities that we have planned for you are, "The 1D Shout-Outs" (Best shout-outs to 1D boys), "1D Sing-Along" (Best rendition to 1D songs), "Best 1D Playcards" (The search for the best fan banner/sign) , "Q&A Quizes" and many more! For more information on the activities, log on to Sony Music Facebook Page (http://www.facebook.com/sonymusicmy).

That's not all! Our newly elected President of the Official Malaysian One Direction Fan Club, Khidmah will be recruiting members, so don't miss out your chance to receive 1D goodie when you sign up at the event!

For more information on the event, log on to www.facebook.com/sonymusicmy or www.onedirectionmusic.com/my.

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • The Biggest Debut Album of 2011
 • AirAsia Introduces Additional Flight Frequencies
 • Kem Hijrah Remaja & Malam Penghayatan Maal Hijrah
 • Airasia Launches Year-End Promo
 • One Direction Pre-Sale Event
 • Hafiz AF7 Akan Lancar Album Sulung Masih Jelas
 • Concert Greyson Chance Live in Malaysia
 • Mila Jirin Bakal Lancar Album Terbaru & Showcase
 • Sekitar Ujibakat OIAM di Kota Kinabalu, Sabah
 • Cabby AF7
 •  

  BLOG SABAH

  Copyright 2010 All Rights Reserved