ads

Ahad, 6 Oktober 2013

10 di papar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di papar - Google Blog Search


Kes Gila : 17 Permohonan Kahwin Mutaah <b>Di Papar</b> Ditolak

Posted: 18 Sep 2013 12:16 PM PDT

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

09-19-2013, 03:16 AM

Kes Gila : 17 Permohonan Kahwin Mutaah Di Papar Ditolak
PAPAR: Tujuh belas permohonan dikemukakan untuk berkahwin secara Mut'ah oleh pengikut Syiah di daerah ini sejak 2010 hingga 2012, kata Mufti Kerajaan Negeri Ustaz Bungsu Aziz Jaafar.

Beliau berkata, permohonan itu dibuat ke pejabat daerah dan tidak melalui jabatan agama Islam kerana tugas dan tanggungjawab pegawai daerah yang
boleh meluluskan permohonan berkenaan.

"Namun permohonan ditolak walaupun pegawai daerah mempunyai kuasa untuk mengeluarkan surat akuan sumpah itu," katanya ketika ditemui sempena seminar Akidah dan Ancaman Syiah di Dewan Masyarakat, Papar, di sini.
Katanya, fatwa larangan mengamalkan ajaran Syiah di kalangan umat Islam di
negeri ini terlalu umum dan menyebabkan ahli kumpulan ini berusaha untuk

menyebarkan ajaran ini melalui pelbagai cara.

"Antaranya termasuklah perkahwinan secara Mut'ah, jalinan perniagaan, parti
politik, pusat pendidikan dan pertubuhan bukan kerajaan".

Menurut Bungsu, ajaran Syiah di Sabah belum berada di tahap membimbangkan.

Namun dalam fatwa yang akan datang undang-undang yang berkaitan dengan Syiah
akan diperkemaskan bagi menghalang penyebaran fahaman itu. - Bernama
http://www.hmetro.com.my/articles/17perm...e?mutakhir

JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI SILA SHARE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Change is not always for the better. Change can make things worse.Beware of Greeks bearing gifts.Beware of politicians who make promises.
sapa2 daftar tak dapat pass...guna email yg sama hantaq send ke [email protected] harap maklum yer
41.Dalam penulisan ini pun saya sendiri di gelak oleh orang lain kerana mengkaji apa yg telah dikaji oleh profesor profesor universiti kita. "Wuyooo rajin nyaa nak menulis… / ek elee,, ko kaji laaa benda lain… / weii.. ko dapat duit ke tulis camni? / buang masa la bro… bukan boleh kaya ponnn…"
42.Biar saya jawab… lemahnya bangsa kita kerana kita tidak mahu atau tidak suka menulis. Jika kita menulis, sekurang kurangnya anak cucu kita ada bahan untuk dikaji dan dibaca.
43.Agar tidak hilang sejarah bangsa. U all tk nak baca, takpelah.. tapi untuk anak anak saya bila besar nanti… wahh ni kajian bapak kita dulu… nak baca hasil profesor universiti, grenti tak dapat baca.

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)


Powered By MyBB, © 2002-2013 MyBB Group. RSS Syndication
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on wangolds.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of wangolds.com or it's owner. wangolds does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE
Online Users
There are currently 87 online users.
» 5 Member(s) | 82 Guest(s)
Reez Ramsey, S.Y.E.D

Forex Update Santai, Gosip Artis, Gambar MenarikBerita Terkini Update DailyIslam Agamaku

10 di tuaran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tuaran - Google Blog Search


Tour Of Borneo 2013 – STAGE 1 KOTA KINABALU – <b>TUARAN</b>

Posted: 18 Aug 2013 08:09 AM PDT

TUARAN 18 Ogos 2013.Perlumbaan basikal Tour Of Borneo 2013 (ToB) memulakan sesi perlumbaan jelajah pada hari ini dengan pekan Tuaran menjadi destinasi pertama perlumbaan. Perlumbaan jelajah ini dimulakan dengan Stage 1 – Kota Kinabalu – Tuaran pada jarak jelajah sejauh 107.8KM (bermula di Kota Kinabalu menuju Kota Belud dan berakhir di pekan Tuaran).

Pada garisan penamat hari ini di pekan Tuaran pelumba Australia dari pasukan Sarawak's Team Corbusier Paul Van Der Ploeg memenangi Stage 1 sejauh 107.8KM ini dengan catatan masa 2.40.45saat. Selain menjuarai Stage 1 ini Paul Van Der Ploeg juga memenangi jersey hijau (Sprint Competition) dan jersey kuning (General Classification).

Perlumbaan ToB tahun ke-2 ini disertai oleh 10 pasukan UCI Continentel, 4 pasukan kebangsaan, 6 pasukan negeri dan kelab dari pelbagai negara iaitu Australia, Azerbaijan, Ireland, Iran, Bahrain, Uzbekistan, Japan, Hong Kong, Taiwan, Singapore, Indonesia, Brunei dan Filipina serta pasukan tempatan Malaysia.

Pada majlis penyampaian hadiah kepada pemenang perlumbaan Stage 1, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) N11. Kiulu merangkap Pengerusi Lembaga Pelancongan Sabah, Datuk Joniston Bangkuai memakaikan Jersei Hijau – Raja Pecut (Sprints Competition) kepada pelumba dari Australia Sarawak's Team Corbusier, Paul Van Der Ploeg. Ahli Parlimen Tuaran Datuk Madius Tangau turut hadir pada majlis ini dan memakaikan Jersi Kuning (General Classification) kepada pemenang.

Perlumbaan akan diteruskan seperti berikut; STAGE 2 – 19 August 2013 – 189.2km- Tanjung Aru–Papar STAGE 3 – 20 August 2013 – 132.6km – Penampang–Kota Kinabalu STAGE 4 – 21 August 2013 – 147.1km – Kota Kinabalu-Kundasang STAGE 5 – 22 August 2013 – 112.4km – Kundasang–Kota Kinabalu

10 di keningau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di keningau - Google Blog Search


Maahad Tahfiz <b>di Keningau</b> | ibn_bacoks

Posted: 17 Sep 2013 06:39 PM PDT

Rumah > Uncategorized > Maahad Tahfiz di Keningau

image

Dr Facebook Mazlan Aliman

ALHAMDULILLAH, impian Sdr Hishamudin Sulaiman untuk membangunkan sebuah Tahfiz di Keningau bakal menjadi kenyataan.

Seorang hambaAllah telah mewaqafkan tanah hampir 5 ekar kpd sdr Hishamudin. Geran pun sudah diserahkan.

Beliau mohon jasabaik saya untuk sampaikan hajat kepada YB Dato' Seri Tuan Guru Hj Abd Hadi Awang untuk melakukan pecah tanah pembinaannya hujung tahun ini.

Hajat Hisamuddin dengan adanya institusi Pendidikan Islam, ia melahirkan lebih ramai hafiz/hafizah dan murabbi dalam masyarakat. Kejahilan masyarakat dapat diatasi.

Bumi Sabah sangat subur untuk Islam.Moga usaha gigih kita diberkati Allah.

P/s bergambar di tapak Tahfiz.

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved