ads

Selasa, 8 Januari 2013

10 di sandakan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sandakan - Google Blog Search


Kalau bukan KITA,SIAPA lagi: Karnival Ambang 2013 <b>di Sandakan</b>

Posted: 31 Dec 2012 11:38 PM PSTInilah event yang telah berlansung baru baru ini di Padang Bandaran Sandakan.Beberapa minggu sebelum ni,pihak pnganjur telah memberi kepercayaan kepada OnlineFM untuk mengendaikannya.Akan tetapi, kami telah mempunyai komitment lain di Kota Kinabalu pada masa yang sama.Justeru itu,untuk tidak menghampakan penganjur,saya telah menghubungi beberapa orang yang rasanya dapat memeriahkan pogram ini.

Alhamdulillah,akhirnya dengan kerjasama beberapa pihak antaranya Creative Management Studio dengan kerjasaman Majlis Perbandaran Sandakan telah berjaya menyediakan pentas untuk belia belia pemuzik sekitar daerah tersebut.Penganjuran ini merupakan titik permulaan keberanian mereka tampil di khalayak ramai untuk mempersembahankan karya serta musik mereka.

Antara kumpulan yang telah membuat persembahan adalah:-


   Apa pun, tahniah diucapkan kepada mereka yang telah menjayakan event ini.Walaupun masa yang diberikan amat singkat,namun penganjuran ini telah berjaya secara keseluruhannya.Diharap belia belia pemuzik sekitar Sandakan akan terus mencari peluang untuk tampil kehadapan dan memeriahkan bandar sandakan dengan lagu lagu yang mengikut trend masa kini.                                  

10 di kota belud - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota belud - Google Blog Search


muslihat politik terbaru <b>di kota belud</b> menjelang pru <b>...</b> - Kelapa Mawar

Posted: 30 Sep 2012 04:35 AM PDT

sDR Pkharuddin Bian , antara personaliti muda yang disebut mendapat restu kepimpinan USBO untuk menjadi calon di Tempasuk.
Desas-desus terbaru khabar politik di daerah Kota belud mencetuskan sedikit kekagitan di kalangan pemimpin masyarakat  rumpun USBO kelas pertengahan. Selain daripada cerita politik kedai kopi masih tidak lari dari kejayaan Tan Sri Pandikar Amin dan USBO mengadakan sambutan Hari Raya di Kg Rampayan menyaksikan dihadiri oleh PM Datuk Najib dan isteri, kononnya mencatat kehadiran rakyat  paling ramai pernah direkodkan dalam sejarah penganjuran rumah terbuka hari raya di Kota belud. Kini cerita itu turut ditokok tambah, bahawa Tan Sri Pandikar TIDAK akan melobi untuk diturunkan pada PRU 13 di DUN TEMPASUK. Sama ada selepas ini TSP tetap dikekalkan  sebagai YDP Dewan Rakyat atau pemimpin politik Iranun ini 'bakal' ,menduduki kerusi TYT negeri Sabah, walaupun ramai pemerhati politik meramalkan, TSP tidak kepingin untuk menjadi TYT.

Kesepakatan antara Datuk Salleh dan TSP dalam NGO USBO sekurang-kurangnya mencerminkan bagaimana percaturan dan perencanaan politik kedua tokoh di Kota belud dalam mengekalkan populariti dan penguasaan mereka di daerah Kota belud.

Isu retorik politik yang menjadi bualan ramai di kedaI KOPI sekitar pekan kota belud, kononnya TSP dan kepimpinan USBO mula menengahkan bakat baru dalam kepimpinan USBO di Kota belud apabila cuba merestui kemunculan Ketua pemuda USBO saudara Pkharudin Bian yang juga seorang kontraktor muda untuk turut merebut pelung menjadi calon di DUN TEMPASUK pada PRU 13 nanti.

Menurut maklumat yang diperolehi dari beberapa orang penggiat politik di Kota belud turut mengesahkan bahawa DSSK dan TSP memberi penajaan kepada sdr Pkharudin ini. Ceriteria politik di Kota belud sebelum ini ketika perebutan ketua Pemuda dalam UMNO KB juga dikhabarkan kedua tokoh politik ini turut menaja Sdr Barur untuk ,mengalahkan sdr Tadzul Radim. Berikutan itu dengan pengaruh dan kuasa politik, akhirnya Sdr Tadzul kalah dalam perbezaan undi yang sangat tipis.Selain untuk survival politik kedua tokoh ini dapat diselamatkan, percaturan mereka juga turut menjamin bahawa tidak akan ada pemimpin muda yang berkelibar menggantikan tempat mereka dalam waktu yang terdekat ini sebelum kerusi KM sabah belum diduduki. Justeru itu dengan meletakkan calon yang tidak punya outoriti besar dalam politik Kota Belud, maka kerusi DUN TEMPASUK ini boleh digilirkan apabila keadaan memerlukan.

Sama ada isu ini adalah muslihat politik terbaru di Kota belud akan menjadi sandaran apabila ia menjadi realiti kelak. dalam waktu yang terdekat sangat ini tentunya desas dan desus yang pelbagai bentuk akan menguasai medan politik Kota belud seterusnya menjadi spekulasi yang dicanang merata tempat.

10 di kota kinabalu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota kinabalu - Google Blog Search


Muka baru dalam scene muzik <b>di Kota Kinabalu</b> - Kalau bukan KITA <b>...</b>

Posted: 01 Jan 2013 12:20 AM PST


Pada mulanya memang kami (OnlineFM) nak berehat dari melibatkan diri dari sebarang penganjuran program.Akan tetapi, saya didatangi oleh Perfect Picture iaitu penganjur utama bagi program BORNEO BEACH KARNIVAL.Mereka ingin meminta bantuan dari segi pengisian hiburan.

Bak kata pepatah,pucuk dicita,ulam mendatang.Tanpa berfikir panjang,saya terus memberikan segala INFO yang mereka perlukan.dari segi penyedia sistem bunyi, band band indie untuk membuat persembahan secara LIVE.Dan akhir sekali mereka menyediakan slot 2 jam untuk persembahan 20 buah band berbentuk akustik.

Nahhh,apa lagi,saya terus membuka slot pada masa info tu saya terima.Kurang dari 2 hari,slot sebanyak 20 tersebut dah penuh.Kebanyakkan yang mendaftar adalah band projek dan ada juga kelihatan muka muka baru dalam kumpulan tersebut.Itu tidak menjadi hal,yang penting peluang mereka dah ada depan mata.Hanya memastikannya digunakan sebaik mungkin.

Cuma,ada sedikit kekecewaan bagi kami (onlinefm) dimana ada beberapa buah kumpulan tidak hadir tanpa sebarang sebab.Ini bukan 1st time kami hadapi tetapi boleh dikatakan masalah wajib bagi mana mana penganjuran.Akan tetapi,terpaksa terima jugaklah dan terpaksa ubah jaual kepada plan B.Diharap benda ini tidak terjadi di masa akan datang.Harap sangat...

Antara muka baru yang membuat persembahan pada acara Borneo Beach Karnival beberapa hari lepas adalah:-

Haaa itulah antara muka muka baru dalam muzik scene di Kota Kinabalu.Ternyata mereka tidak melepaskan peluang ini dimana mereka telah menghiburkan pengunjung yang ada di sekitar kawasan event.Inilah yang kita harapkan kepada kesemua band band baru mahupun band lama.

Walaubagaimanapun, ini adalah pembukaan yang bagus untuk band baru ini.Mereka sudah ada yang kenal dan saling bertukar tukar maklumat.Dan yang paling best sekali, ada band band baru ini telah mempersembahkan lagu ciptaan sendiri yang mana lagu mereka amat bagus dan memang perlukan pendedahan di media massa.

Teruskan usaha anda untuk menaikkan nama band anda.Tidak kiralah dengan apa cara sekali pun.Yang penting jangan putus asa  dan teruskan support each other.Cuba berhubung dengan fans anda melalui laman sosial.Melalui cara tersebut anda dapat memperbaiki segala kekurangan dan kelemahan.Siapa tahu,suatu hari nanti band anda dah mula dikenali sekitar Sabah.Insyallah..:)

~SiNaR CinTaKu~: Video Icik Abam Landing <b>di Kota Kinabalu</b>

Posted: 28 Dec 2012 08:07 AM PST[Catatan : Terminal 2 KK.]
Salam Perkenalan,  
With Love 

10 di penampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di penampang - Google Blog Search


36 motosikal disita dalam operasi bersepadu <b>di Penampang</b> | my <b>...</b>

Posted: 17 Dec 2012 04:14 AM PST

| 17/12/2012 | 0 Comments
Email This Post Email This Post   Print This Post Print This Post  
1 Star2 Stars3 Stars4tars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

KETUA Bahagian Kententeraman Awam dan Trafik Daerah Penampang, Inspektor Andi Baso Andi Mappangerang (dua kanan) menunjukkan motosikal yang disita di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Penampang kelmarin.

Category: Berita Sabah, Sarawak

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved