ads

Ahad, 9 Jun 2013

10 di semporna - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di semporna - Google Blog Search


Nizar: TERKINI : &#39;Ketua perisik&#39; Kiram diburu <b>di Semporna</b>

Posted: 24 Mar 2013 05:30 PM PDT

Suspek adik Jamalul Kiram III berada di Semporna

Lahad Datu: Pasukan keselamatan memburu seorang lagi pemimpin kanan kumpulan pengganas berjawatan 'ketua perisik' yang dipercayai masih bersembunyi di Semporna.

Suspek berusia 50-an itu adik kepada Jamalul Kiram III dikenali Datu Piah Datu Kiram serta dianggap antara orang paling kanan ketua pengganas, Agbimuddin Kiram.

Difahamkan, suspek mempunyai kedudukan setaraf dengan Komander Habib Musa A Abdullah atau Jeneral Haji Musa yang terbunuh dalam pertempuran dengan pasukan keselamatan di Kampung Tanduo, pada awal Ops Daulat.

Sumber memberitahu BH, pasukan keselamatan yakin suspek yang menceroboh negeri ini bersama Agbimuddin serta Jeneral Haji Musa dan pengikut mereka sebelum mendarat di Kampung Tanduo pada 12 Februari lalu, masih bersembunyi di Semporna.

Katanya, suspek dipercayai antara individu yang menyertai kumpulan pengganas membuat rundingan dengan pasukan keselamatan Februari lalu, namun dia dilaporkan 'hilang' sebaik berlaku pertempuran dengan pasukan keselamatan pada 1 Mac.

Awal pagi kelmarin, pasukan keselamatan menahan anak saudara Agbimuddin merangkap Pemerintah Tentera Sulu ketika bersembunyi dalam paya bersama isterinya di Kampung Sri Melor Bugaya, Semporna.

Suspek bertaraf Menteri Pertahanan itu dianggap individu terpenting mengatur serangan serta pergerakan pengganas ke beberapa lokasi sejak pencerobohan mereka.
Selain itu, pasukan keselamatan menahan warga tempatan berusia 40-an dikenali Ali bersama isterinya di Kampung Tungku di sini, malam Jumaat lalu. Mereka dipercayai tali barut utama menyediakan keperluan pengganas sejak awal pendaratan mereka di Kampung Tanduo.

Tali barut pengganas

Difahamkan, Ali anak penduduk Kampung Tanduo, Ahmad Malandi atau Mat Bom yang ditahan pasukan keselamatan pada awal Ops Daulat kerana menjadi tali barut pengganas.

Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar, mengesahkan Pemerintah Tentera Sulu yang ditahan di Semporna adalah Datu Amir Bahar Hushin Kiram.

Beliau berkata, suspek dan isterinya ditahan mengikut Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (SOSMA).

"Operasi mengesan saki baki pengganas giat dijalankan, namun kami percaya mereka sudah hilang arah. Maklumat penduduk penting bagi mengesan saki baki pengganas.

"Dengan ada kerjasama semua pihak, kita percaya saki baki pengganas ini dapat ditumpaskan dalam masa terdekat," katanya pada sidang media bersama Panglima Angkatan Tentera, Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin, di sini, semalam.

Sementara itu, semakan BH di laman sosial Facebook menemui seorang pemegang akaun menggunakan nama Datu Amirbahar Hushin Kiram dari Jolo, Filipina, dipercayai individu sama dengan suspek yang ditahan pasukan keselamatan.

Berdasarkan maklumat pada akaun terbabit, dia sering memuat naik dan berkongsi laporan insiden pencerobohan Lahad Datu sejak pertengahan bulan lalu.

-sumber

10 di kudat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kudat - Google Blog Search


ZAKRI ALI: PKR: Agbimudin Kiram pernah jadi ADO <b>di Kudat</b>

Posted: 21 Mar 2013 05:30 PM PDT

SABAH: Tobat lahom media Umno nak siarkan fakta GEMPAR neh [Baca laa...]

Ketua Militant Raja Muda Azzimuddin Kiram adalah warganegara Malaysia dan juga Ahli UMNO... ada IC dan pernah menjawat jawatan sebagai Penolong Pegawai Daerah di Kudat... siasat konspirasi ini dulu... baru terlerai segala masalah...

Sebab tu UMNO takut membawa isu Lahad Datu ini ke meja rundingan kerana takut rahsia konspirasi dan Sandiwara mereka terbongkar..

Maka UMNO adalah Pengkhianat Bangsa dan Negara..

*******************************


PKR: Agbimudin Kiram pernah jadi ADO di Kudat

PETALING JAYA - PKR hari ini mendedahkan Ketua Penceroboh, Azzimuddie Kiram, yang dikenali sebagai Raja Muda Sulu, mempunyai kad pengenalan warganegara Malaysia dan pernah berkhidmat sebagai kakitangan kerajaan.
Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli berkata, maklumat itu diperoleh daripada penduduk tempatan sehinggalah Timbalan Setiausaha Agung PKR, Darell Leiking berjaya menjejaki maklumat berkenaan.

"Kerajaan tidak boleh lagi menyembunyikan perkara ini kerana maklumat Senarai Kakitangan 1975, Perkhidmatan Awam Sabah seperti yang disimpan di Jabatan Arkib Negara Sabah, disahkan bahawa Datu Agbimudin Kiram (Azzimuddie) tersenarai sebagai Pegawai Pentadbir Muda (ADO), di Pejabat Daerah Kudat.

"Agbimudin telah dilantik pada 1 Mac 1974 dengan gaji RM610 sebulan," katanya pada sidang media di Ibupejabat PKR pagi tadi.
PKR turut mendakwa melalui pendedahan itu membuktikan penglibatan Azzimudie dalam insiden di Lahad Datu ada kaitan dengan Umno.

Pada lampiran itu menunjukkan Azzimudie dilahirkan pada 24 September 1941.

Ketika ditanya wartawan bagaimana pihaknya yakin yang Azzimudie yang dimaksudkan adalah ketua kumpulan penceroboh berikutan faktor usianya yang lanjut.

Rafizi berkata, pihaknya percaya Azzmudie mengetuai pencerobohan itu berdasarkan kenyataan yang dikeluarkan oleh abangnya Jamalul Kiram III sebelum ini.~ SH

10 di kota belud - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota belud - Google Blog Search


Kelapa Mawar: PEMIMPIN IMPORT MASIH <b>DI KOTA BELUD</b>

Posted: 16 Apr 2013 07:41 AM PDT

Tun Mustapha, datuk Mohd. Noor Mansor, Datuk Yahya Lampong adalah antara pemimpin besar yang berjaya mengukir nama di persada politik Kota Belud.di awal-awal pasca politik kemerdekaan hingga di era pengaruh PBS, Daerah kota belud tidak lekang menerima 'pemimpin luar' yang "ditempatankan" yang kemudiannya setelah era politik 90-an dan abad ke 21 ini, Pemimpin luar di sebut dengan ironi "pemain Import".Malahan seorang penyokong tegar Tun Mustapha di Usukan memberitahu, walaupun bapa kemerdekaan itu sudah lama meninggalkan kita, namun jika 'namanya' dicalonkan di Usukan, pasti akan meraih undi majoriti, hatta sesiapa juga pemimpin Kota Belud baik dari BN/UMNO atau PR/Pembangkang yang diletakkan untuk menentangnya. Begitu sampai sekali gambaran paradigma politik pengundi di Kota Belud. Tun Mustapha disanjung, diulit pengaruhnya bukan kerana parti USNO tetapi kerana 'karisma'nya. Bukan kerana harta,pangkat,dan jauh sekali untuk hubungannya dengan pemimpin negera. Karismatik pemimpin inilah yang menjadikan isu "pemain import' ini tidak pernah timbul dan tidak pernah dipedulikan dalam sanubari pengundi Kota Belud.Hatta 'pegangan' politik itu berterusan di era politik 70-an,80-an dan 90-an di bumi daerah pejuang ini.

Namun pada era politik negara diambang suntikan laungan "reformasi' terutama pada PRU12 yang lepas, isu 'pemain import' ini mula berlegar di cerita-cerita kedai kopi di Kota Belud.Ianya bukan lagi berkisar kepada 'karismatik' atau kepopularan ataupun keupayaan pemimpin luar ini, tetapi ia lebih kepada 'kerasionalan' sehingga 'pemain import' ini di bawa masuk. seorang pejuang politik di Usukan pernah memberi tahu bahawa 'Kota Belud' sudah tidak ada pemimpin yang diharap, kerana itu politikus luar di bawa masuk. Walaupun ada hujahan bahawa selalunya "pemain import' di bawa masuk untuk membantu pasukan mencapai kejayaan, namun dalam politik isu itu bukan utama kerana yang lebih nyata ialah 'pemain import masuk dan pemain tempatan 'dikeluarkan'.

Inilah antara kelemahan BN di Sabah, sentimen masyarakat setempat tidak seperti di Semenanjung di mana-mana 'asal' calon tidak mempengaruhi undi.Tapi di Kota belud terutama pasca PRU12, isu "pemain import' ini mula mendominasi paradigma pengundi di daerah bertuah ini. "Pemimpin luar" diteropong saban waktu dan malah ada yang secara terus terang mahukan 'pemain import' 'dinyahkan' terus dari mimpi politik daerah Kota Belud.

Jika percaturan BN dan UMNO pada PRU 13 ini dikekalkan di Kota belud, ia tidak akan memberikan apa-apa manfaat kemenangan kepada parti itu, bahkan sokongan dijangka akan merudum lebih teruk dari majoriti yang diperolehi pada PRU lepas. Isunya bukan kerana kebencian atau kerana dendam atau kerana assabiyah, tetapi isunya ialah kerana 'pemimpin tempatan' yang masih bergentayangan dan bertaburan di pelusuk daerah kota belud ini harus segera diberikan 'ruang'. Begitu ramai yang menunggu, masakan peluang itu pula ditutup hanya kerana percaturan politik golongan tertentu yang berada pada kelas atasan. Jika "pemimpin lama' 'direhatkan' maka wajar pemimpin baru dikedepankan. kerana hujah pengundi ini , orang tempatan di Kota Belud boleh memahami aspirasi kepemimpinan mereka.

Dakwaan dan hujahan mereka ini terbukti apabila beberapa isu tempatan yang 'gagal' diselesaikan mengikut sentimen masyarakat Kota Belud menjadi duri dalam daging. Isu tanah di Rampayan, isu pembinaan empangan Tambatuon, Isu tanah di Taburan, Isu kelewatan Sk Tamau, isu pampasan Jalanraya bypass KB-Kudat, isu pengagihan peruntukan Parlimen, isu kekerapan melawat kawasan suku tertentu yang semuanya, melibatkan sentimen masyarakat setempat. "pemain import" kata pengundi ini jauh untuk mengikutinya.

Soal idealisme, soal keupayaan, soal kejelekitan dalam politik, apatah lagi soal kerukunan dengan masyarakat tidak lagi menjadi isu pendominan dalam politik pengundi Kota Belud kelewatan kebelakangan ini. Di mana-mana baik di laman sosial, baik di kedai kopi sehingga di warung tepi jalan cerita sama kedengaran.Inilah yang membimbangkan ramai aktivitis ekonomi di daerah Kota belud. kerana penyediaan infrastruktur berjalan lambat sehingga blue print ekonomi terpaksa 'dijumudkan' ekoran kekurangan kemudahan asas ini.Pengangguran masih menjadi isu utama di kalangan belia. Apa beda kata mereka 'pemain import' dengan yang lepas?itu persoalan yang menjadi trend bilamana dibangkitkan isu keperluan Kota Belud 'menggilap' bakat kepimpinan baru. Bukan pun Kota Belud berada pada tahap 'getir' merempat dan melarat di sudut kepimpinan.

BN dan UMNO ,wajar berhati-hati dalam pemilihan calon di Kota Belud.Sayugia diingatkan bahawa kawasan Kota belud ini baik DUNnya atau PARLIMENnya berada dalam 'intaian' pembangkang. Malahan ketua umum PKR datuk seri Anwar Ibrahim tanpa berselindung 'menggerakkan' jentera dan jampi politiknya di kota Belud dengan niat ingin 'memalukan' UMNO dan BN. Senario politik di daerah ini jauh dari apa yang berlaku lewat PRU 12. BN dan UMNO harus mendengar keluh kesah politik dan paradigma pengundi baru di pekan ini. Memang politik itu magic dan magic itulah yang diharapkan oleh pembangkang.

Mungkin rekod politik sebelum ini menjadikan BN dan UMNO berada pada "zon selesa" sehinggakan lupa bahawa perubahan iklim politik negara dan dunia kini mula menular pada minda sedar pengundi kota Belud.BN dan UMNO tidak punya statistik lengkap untuk mengekalkan Kota Belud pada penguasaan mereka. Apa yang berlaku masih taktik lama , sehari sebelum pembangkang mengunjungi sesuatu kawasan di Kota Belud barulah wakil rakyat kelam kabut mendahului mereka.Lihat kesanya pada 6hb Mei akan datang!

10 di papar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di papar - Google Blog Search


BLOG SABAH: 10 <b>di papar</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Apr 2013 09:28 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Uji bakat <b>di Papar</b> wajar diteruskan | Z-o-o-m!

Posted: 21 Mar 2013 12:53 AM PDT

Boyd PV
boyd_pv@myyzoom.com

logo kdm msia idolJELAJAH uji bakat KDM Malaysia Idol disambung Sabtu ini (23 Mac) di Beaufort.

Bagaimanapun, ia akan berlangsung di Padang Pekan Beaufort dan bukan seperti yang pernah diberitahu sebelum ini.

Perubahan tempat ini perlu atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan, kata penganjur.

Lokasi uji bakat di Penampang pada 30 Mac ini juga menyaksikan perubahan tempat iaitu di Padang Majlis Daerah Penampang dan bukan di Buhavan Square.

Dua lokasi tambahan telahpun disahkan tarikhnya iaitu di Nabawan pada 6 April (Padang Pekan Nabawan) dan di Padang Pekan Kota Marudu pada 13 April.

Sementara itu, menurut kenyataan penganjur, lokasi uji bakat di Papar yang "ditiadakan" minggu lepas akan diputuskan kemudian sama ada ia dibatalkan terus atau ditunda ke tarikh lain.

Uji bakat KDM Malaysia Idol menjelajah ke hampir setiap daerah di Sabah dan Papar adalah salah satu daripada lokasi dalam senarai asal program itu.

Atas faktor di luar jangkaan, persinggahan jelajah itu di Papar ditiadakan.

Namun, memandangkan penganjur masih belum memuktamadkan status uji bakat di Papar itu, rasanya adalah lebih adil jika jelajah uji bakat di daerah itu diteruskan pada satu tarikh yang sesuai.

Ini adalah untuk berlaku adil kepada belia-belia yang ada di daerah berkenaan kerana selain uji bakat KDM Malaysia Idol, pelbagai acara lain dianjurkan untuk golongan berkenaan.

Membawa sesi uji bakat ke Papar akan mendekatkan belia-belia di daerah itu dengan program-program anjuran Pertubuhan KDM Malaysia, penganjur KDM Malaysia Idol.

Setidak-tidaknya, mereka akan dapat lebih mengenali Pertubuhan tersebut.
Selepas tujuh lokasi, 97 peserta lulus saringan awal dengan mendapat sama ada dua atau tiga kad hijau.

Pemilihan untuk peserta Top 50 akan dibuat selepas lokasi uji bakat terakhir.

Setakat ini, belum ada peserta yang mendapat tiga kad hijau di empat lokasi uji bakat yang mana ia akan mengesahkan tempat mereka dalam Top 50, seperti yang ditawarkan oleh juri – Asmin Mudin (ketua), Betsy Michael dan Mummy Yusof.

Bagaimanapun, peluang masih terbuka luas kerana masih ada empat lokasi uji bakat (tidak termasuk Papar) akan berlangsung selepas ini.

KDM Malaysia Idol disasarkan untuk mencungkil bakat terbaik dari kalangan belia-belia KDM untuk diangkat menjadi idola kaum itu.

Bagaimanapun, program ini dilihat sebagai unik kerana pencarian idola itu tidak sekadar menumpukan kepada bakat nyanyian semata-mata.

Idola yang dicari harus berpengetahuan luas dan mendalam dalam isu-isu berkaitan sosio-ekonomi, politik, budaya, sains dan teknologi serta alam sekitar.

Program yang akan disiarkan secara langsung di kaca TV itu menawarkan hadiah keseluruhan bernilai RM235,000 dengan juara akan membawa pulang RM100,000, naib juara (RM50,000), tempat ketiga (RM30,000), tempat keempat (RM15,000) sementara tempat kelima hingga ke lapan masing-masing akan membawa pulang RM10,000.

Pertandingan itu terbuka kepada penyanyi amatur dan mereka yang sudah pernah merakam album, warganegara Malaysia (tanpa mengira bangsa) dan berumur antara 15 dan 45 tahun.

Peserta, bagaimanapun, harus boleh menyanyikan lagu dalam bahasa Kadazan, Dusun atau Murut.

Maklumat lanjut mengenai program ini boleh diperolehi dengan menghubungi urusetia di nombor 013-8082711, 016-8069067 atau pejabat KDM Malaysia (088-722178).

10 di beluran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di beluran - Google Blog Search


BLOG SABAH: 10 <b>di beluran</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jun 2013 07:40 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SABAH: 10 <b>di beluran</b> - Google Blog Search

Posted: 22 May 2013 07:04 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SABAH: 10 <b>di beluran</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Apr 2013 07:05 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

MalaysiaDaily: Polis Tahan Sembilan Individu <b>Di Beluran</b>

Posted: 11 Apr 2013 06:07 AM PDT

Sembilan individu termasuk dua wanita yang dipercayai mempunyai kaitan dengan pengganas Sulu telah ditahan polis dalam tangkapan berasingan di beberapa kawasan di Beluran pada malam Selasa dan pagi kelmarin.

Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hamza Taib berkata dalam tangkapan jam 8 malam dan 10 pagi itu, membabitkan tujuh rakyat asing dan dua warga tempatan. Hasil pemeriksaan turut menemui beberapa senjata seperti parang, dokumen dan wang tunai dalam tangkapan berkenaan.

"Kita telah menahan tujuh lelaki dan dua wanita dalam tangkapan berasingan itu yang kesemua berusia lingkungan 20an hingga 50an di sebuah kampung di kawasan Beluran kerana dipercayai mempunyai petunjuk dan keterangan-keterangan terlibat dengan pengganas Sulu dari selatan Filipina ini.

"Mereka semua kini ditahan di Ibu Pejabat Polis Sandakan dan siasatan akan dijalankan mengikut Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (Sosma)," katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang media di Ibu Pejabat Polis Kontijen (IPK) Sabah, kelmarin.

Sementara itu dalam perkembangan berasingan, Hamza mendedahkan pasukan keselamatan telah mengebumikan 17 mayat pengganas di satu lokasi kelmarin.

"Untuk makluman, pihak pasukan keselamatan telah mengkafan, memandikan serta disolat-jenazahkan pada hari ini (kelmarin) dan dikebumikan di satu kawasan di Sabah ini," katanya. -Sabahkini

BLOG SABAH: 10 <b>di beluran</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Apr 2013 07:41 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Sabahdaily: Polis Tahan Sembilan Individu <b>Di Beluran</b>

Posted: 11 Apr 2013 06:17 AM PDT

Sembilan individu termasuk dua wanita yang dipercayai mempunyai kaitan dengan pengganas Sulu telah ditahan polis dalam tangkapan berasingan di beberapa kawasan di Beluran pada malam Selasa dan pagi kelmarin.

Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hamza Taib berkata dalam tangkapan jam 8 malam dan 10 pagi itu, membabitkan tujuh rakyat asing dan dua warga tempatan. Hasil pemeriksaan turut menemui beberapa senjata seperti parang, dokumen dan wang tunai dalam tangkapan berkenaan.

"Kita telah menahan tujuh lelaki dan dua wanita dalam tangkapan berasingan itu yang kesemua berusia lingkungan 20an hingga 50an di sebuah kampung di kawasan Beluran kerana dipercayai mempunyai petunjuk dan keterangan-keterangan terlibat dengan pengganas Sulu dari selatan Filipina ini.

"Mereka semua kini ditahan di Ibu Pejabat Polis Sandakan dan siasatan akan dijalankan mengikut Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (Sosma)," katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang media di Ibu Pejabat Polis Kontijen (IPK) Sabah, kelmarin.

Sementara itu dalam perkembangan berasingan, Hamza mendedahkan pasukan keselamatan telah mengebumikan 17 mayat pengganas di satu lokasi kelmarin.

"Untuk makluman, pihak pasukan keselamatan telah mengkafan, memandikan serta disolat-jenazahkan pada hari ini (kelmarin) dan dikebumikan di satu kawasan di Sabah ini," katanya. -Sabahkini

Sembilan Pengganas Sulu Ditahan <b>Di Beluran</b> Sandakan | melvister <b>...</b>

Posted: 10 Apr 2013 07:41 AM PDT

Lebih kurang sembilan pengganas Sulu ditahan di Beluran, Sandakan. Hampir kesemua mereka ini adalah berbangsa sulu yang asal dari selatan filipina manakala setengah lagi asal dari negara kita. Polis pada awal pagi tadi menahan individu sulu tersebut yang disyaki terlibat dengan kumpulan pengganas di sebuah kampung di Beluran.

pengganas sul

Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hamza Taib berkata, tujuh daripada yang ditangkap itu berbangsa Sulu dari Filipina manakala dua lagi ialah warganegara Malaysia. Kesemua suspek berumur dalam lingkungan 20an hingga 50an itu ditangkap di beberapa lokasi di daerah tersebut.

Katanya, pihaknya  juga telah merampas beberapa dokumen dan juga wang serta peralatan-peralatan lain. Datuk Hamza berkata, pasukan keselamatan akan terus menjalankan usaha mengesan pengganas mahupun yang mempunyai hubungkait dengan pengganas tersebut.

Lahad Datu: Sembilan Ditahan <b>Di Beluran</b> Berhubung <b>...</b>

Posted: 10 Apr 2013 04:32 PM PDT


Sembilan orang, termasuk dua penduduk tempatan, telah ditahan di Beluran bagi menyiasat kemungkinan mempunyai kaitan dengan insiden pencerobohan pengganas Sulu di Sabah.
Sembilan itu, termasuk dua wanita dan tujuh lelaki ditahan secara berasingan pada kira-kira pukul 8 malam pada Selasa dan 10 pagi Rabu.
Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hamza Taib berkata, suspek berusia antara 20an dan 50an, ditahan di bawah Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (Sosma).
"Mereka akan disiasat di bawah kesalahan keselamatan, dan ini menjadikan jumlah suspek yang ditahan di bawah kesalahan itu kepada 181 orang," katanya pada sidang media di ibu pejabat polis Kepayan di sini, Rabu.
Hamza berkata, suspek ditemui bersama dengan senjata, dokumen dan RM1,000 apabila mereka ditahan.
"Bagaimanapun, tiada pertempuran bersenjata ketika mereka ditahan," katanya.

10 di kunak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kunak - Google Blog Search


abraham indjirani kirim 500ribu usd <b>di kunak</b> - Keris Putera

Posted: 24 Mar 2013 08:25 PM PDT

Siapa Dia ni ABRAHAM INDJIRANI ??
Abraham adalah Jurucakap kepada Sultan Kiram yang Palsu
Dialah Paling Lantang Mengkritik Pasukan Keselamatan dan Negara Kita
termasuk kenyataan terbaru, Abraham sedang menyiapkan Kertas Tuntutan untuk menyaman kerajaan Malaysia Sebanyak 77.8 Biliion di Makhamah Keadilan Antarabangsa ICJ
Apa yang mengejutkan, kalau si Jamalul Kiram ini pun Miskin sampai Dialisis pun Kerajaan Tanggung
tak akan Jurucakap Sultan Palsu Kiram ni pula seorang yang Kaya????
Menurut sumber rapat KP, Abraham ada mengirimkan sejumlah wang yang sangat banyak kepada Adiknya yang dikenali sebagai Nasir Idjirani di Sabah melalui "Money Transfer" TML Kunak beberapa Bulan sebelum Krisis Lahad Datu Bermula.
KP harap sangat dengan pendedahan ini, Pihak Berkuasa dapat Menyiasat pengeluaran/pengiriman wang yang sangat banyak di TML Kunak Sabah beberapa bulan sebelum krisis Lahad Datu Bermula, untuk mengesahkan dakwaan dan maklumat yang KP terima ini, dan mungkin maklumat ini dapat membantu serba sedikit untuk kita ketahui siapa dalang di belakang Pengganas Kiram ini!!

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved