ads

Sabtu, 20 Ogos 2011

10 di kudat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kudat - Google Blog Search


Sabahdaily: PERKHIDMATAN SESB <b>DI KUDAT</b> TERUK

Posted: 01 Oct 2010 04:18 PM PDT

Saudara Pengarang,

DENGAN penswastaan SESB yang dahulunya dikenali sebagai LLS dengan harapan dapat memperbaiki mutu perkhidmatan, malangnya keadaan sebenar tidak terjadi begitu. Sebagai contoh kelmarin, (khamis, 9:30 pagi sehingga 5:00 pagi hari berikutnya) bekalan elektirk di kampung Tinangol telah terputus.

Sebagai pembayar bil yang tetap setiap bulan, kami amat kesal dengan kejadian ini.

Paling menyedihkan, pemutusan sementara bekalan elektrik ini dibuat begitu sahaja tanpa pengumuman surat khabar atau sebarang notis bertulis kepada penduduk kampung Tinangol.

Marah dengan keadaan kerana tiada bekalan elektirk beberapa orang kampung menghubungi SESB Kudat. Mereka difahamkan, gangguan bekalan itu disebabkan ada operasi pemindahan tiang elektrik di kampung Bavaggazo dan bukannya 'breakdown'.

Saya bingung dan bertanya apakah 'standard operation procedure' (SOP) yang digunakan oleh SESB kerana melakukan pemotongan bekalan sementara tanpa membuat sebarang notis. Paling menyedihkan kejadian serupa selalu terjadi sejak kampung Tinangol mendapat bekalan elektrik pada sekitar tahun 1999.

Sebagai penduduk kampung Tinangol, kami berharap agar SESB kudat dapat memperbaiki perkhidmatannya. Apa susahnya memberi notis supaya orang ramai boleh membuat persediaan, lainlah kalau sistem 'breakdown', orang kampung boleh terima.

Sekian, Salam Hormat,

ORANG TINANGOL

Sumber : Sabahkini

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

10 di kinabatangan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kinabatangan - Google Blog Search


Sabahdaily: UPKO <b>Kinabatangan</b> Bergolak?

Posted: 23 Jul 2011 09:00 AM PDT

UPKO Kinabatangan dijangka bergolak ekoran krisis kemimpinan bahagian berkenaan yang semakin meruncing setelah berpecah kepada beberapa kelompok dan menuding jari antara satu sama lain.

Kemungkinan ini disahkan sendiri oleh Naib Ketua Bahagian UPKO Kawasan P.187 Kinabatangan, Edham Karim yang mengakui sudah tidak serasi dengan UPKO kerana pergeseran dalaman.

Edham tidak menolak kemungkinan akan membawa 300 pengikutnya menyertai PKR dalam masa terdekat kerana mereka sudah bosan dengan kepimpinan Wakil Rakyat Kuamut yang sering berjanji kosong hendak membantu rakyat, tetapi kroni terlebih dahulu diutamakan.

"Permasalahan bahagian UPKO sepatutnya dibincang dalam suasana yang harmoni, tetapi Ketua Bahagian kami tidak memperdulikan jawatankuasanya, bahkan rakyatpun di abaikan," kata Edham.

Dalam pada itu, Ketua UPKO Kinabatangan, Masiung Banah gagal dihubungi untuk mendapatkan ulasan beliau berhubung dakwaan Edham.

Oleh : HAFIZ JAMAIL (sabahkini)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved