ads

Isnin, 18 Februari 2013

10 di lahad datu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di lahad datu - Google Blog Search


perkembangan terkini pencerobohan <b>di lahad datu</b> sabah - InfoHarian

Posted: 15 Feb 2013 02:41 PM PST

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/ss.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

Perkembangan terkini pencerobohan di Lahad Datu Sabah

Mengenai situasi semasa insiden pencerobohan warga asing yang berpakaian ala tentera dan bersenjata api di Lahad Datu Sabah

Media telah melaporkan kerajaan Filipina menggesa sekumpulan 100 warga negara yang kini dikepung pasukan keselamatan Malaysia di pesisir pantai berhampiran Lahad Datu, Sabah pulang ke pangkuan keluarga masing-masing di tanah air mereka

tentera warga asing ceroboh lahad datu sabah perkembangan terkini pencerobohan di lahad datu sabah

Dalam usaha memulihkan keadaan Setiausaha Ketiga dan Naib Konsul Kedutaan Besar Filipina di Kuala Lumpur dalam laporan menyebut pasukan tentera dan polis negara itu kini memantau serta bertukar maklumat dengan rakan sejawatan mereka di Malaysia

Pada masa sama, rondaan dan langkah keselamatan lebih ketat dipertingkat diperairan Tawi-Tawi dan pulau bersebelahan

Dalam perkembangan berkaitan,media turut melaporkan Polis telah menyediakan rancangan lain berhubung insiden pencerobohan dalam rundingan dengan kumpulan bersenjata warga Filipina di daerah Lahad Datu jika rundingan yang sedang dilakukan menemui jalan buntu

Mengenai keadaan di kawasan kejadian ia dilaporkan aman dan pihak berkuasa Malaysia turut berhubung dengan Setiausaha Hal Ehwal Luar Filipina, Albert del Rosario untuk tindakan selanjutnya

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

Ruangan Komen Facebook Untuk berkongsi pendapat atau Maklumat

Kenyataan Rasmi PDRM Mengenai Pencerobohan <b>Di Lahad Datu</b> <b>...</b>

Posted: 14 Feb 2013 09:15 PM PST


BAGAN SERAI, 13 Feb - Pasukan keselamatan menahan sekumpulan warga asing menyamar sebagai anggota tentera cuba menceroboh perairan negara di Lahad Datu, Sabah semalam.
Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata beliau mengarahkan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) bekerjasama dengan pasukan polis mengambil tindakan segera berhubung perkara itu.

"Kita tidak mahu sebarang unsur pendedahan mengenai pertahanan negara berlaku di mana-mana kawasan di negara ini termasuk di Lahad Datu," katanya kepada pemberita pada majlis penyerahan memorandum sokongan kepada Barisan Nasional (BN) daripda 28 badan bukan kerajaan di kawasan Bagan Serai di sini, Rabu.

Katanya, langkah itu juga bagi memastikan tindakan segera diambil bagi menentukan pertahanan dan keselamatan negara berada pada tahap maksimum.

Bagaimanapun beliau enggan mengulas lanjut dan meminta kerjasama daripada pihak kerajaan negara berkenaan bagi menyelesaikan perkara itu.

Ahmad Zahid mengarahkan Panglima ATM Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin untuk mengeluarkan kenyataan berhubung perkara itu dengan lebih lanjut.

Sementara itu di KUALA LUMPUR, Pengarah Jabatan Petugas Khas dan Anti Pengganas Bukit Aman, Datuk Mohamad Fuzi Harun, berkata polis Sabah masih menjalankan siasatan terhadap insiden tersebut.

Beliau berkata adalah terlalu awal untuk mengulas lanjut mengenai perkara itu.

"Saya belum terima apa-apa maklumat...ia di bawah siasatan polis Sabah. Jika warga asing itu telah ditahan pasukan tentera maka kesemua mereka akan diserahkan kepada pihak polis untuk disoal siasat," katanya ketika dihubungi Bernama.

Dalam pada itu, Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Hamza Taib ketika dihubungi enggan mengulas lanjut mengenai penahanan itu - BERNAMA


Update Semasa/ Info tidak rasmi :
Assalamualaikum, maklumat dr Ops room KK:
1. Staf telah menerima maklumat daripada ACP Manaf (Polis Marin Sabah) memaklumkan mengenai status terkini penglihatan kejadian. Pada jam lebih kurang 0800 hari ini, IPD Lahad Datu telah menerima maklumat seramai 32 orang (6 orang berpakaian jubah dan selebihnya memakai baju celoreng dan seluar biasa) telah berkumpul di rumah Ahmad Malandi @ Mat Bom di Kampung Tanduo. Kumpulan ini dipercayai daripada ahli Kesultanan Sulu dari Pulau Sibutu dan Pulau Sipangkot, Filipina di ketuai oleh Hj Musa @ Hj Kuning @ Dato' Puin. Kumpulan ini juga dilaporkan membawa senjata M16.

2. Kumpulan ini dilaporkan bertujuan untuk melawat Ahmad Malandi @ Mat Bom yang kini berada di wad ICU Hospital Lahad Datu (sakit tidak diketahui). Kejadian ini juga berlanjutan daripada insiden pertemputan MNLF dan KAS yang dilaporkan sebelum ini. Kumpulan ini dilaporkan juga dilaporkan cuba membuat huru-hara dan memalukan kerajaan Malaysia sebelum pilihanraya yang akan datang.

3. Berlanjutan daripada insiden tersebut, Polis Marin telah memulakan Op DAYAK bagi mencegah kemasukan kumpulan ini. 3 buah bot telah ditugaskan untuk mengawas perairan negara dari Pulau Tambisan ke Tanjung Labian. Pasukan VAT 69 juga akan tiba pada malam ini untuk membantu operasi. Bagi aset TLDM KD TODAK telah berada di Tanjung Labian dan sedang melaksanakan rondaan bersama KM BANGI. KD PERAK dalam pelayaran ke Tanjung Labian dan dijangka tiba pada 1900. Tim ZULU dan ZEBRA dalam perjalanan ke Lahad Datu sebelum ditugaskan menaiki CB 90 ke Tanjung Labian.

4. Maklumat daripada anggota perisikan PASKAL, pada 1500 hari ini telah terserempak dengan 10 orang berpakaian celoreng di Tanjung Labian. Butiran lanjut belum dapat dipastikan lagi. Dijangkakan seramai 100 dari kumpulan ini akan bergerak ke kawasan Felda Sahabat dari Pulau Bangao, Filipina (35 bbn Timur Tanjung Labian).

5. Kapal-kapal dipelabuhan telah dimaklumkan untuk meningkatkan 4HNFS.
Maklumat terkini dr PWL2, kapalx tingkatkan immediate notice for sea.

Keadaan di Lahad Datu terkawal - PM

PAPAR 14 Feb. - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, keadaan di Lahad Datu adalah terkawal dengan kerajaan memilih cara perundingan, bukannya pertumpahan darah bagi membolehkan sekumpulan orang asing bersenjata api keluar dari negara ini dengan aman.

Katanya, kawasan yang diduduki mereka pada masa ini telah dikepung oleh pasukan polis dan Angkatan Tentera Malaysia yang mencukupi kekuatannya untuk bertempur.

"Mereka mempunyai saudara mara di sini dan kita tidak mahu melakukan apa-apa tindakan yang menyebabkan ada nyawa terkorban. Kita minta mereka balik secara baik ke selatan Filipina," katanya selepas majlis bersama rakyat di sini hari ini. - UTUSAN

10:02PM Feb 13 2013
Pasukan keselamatan menahan sekumpulan warga asing menyamar sebagai anggota tentera cuba menceroboh perairan negara di Lahad Datu, Sabah semalam. 

Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata beliau mengarahkan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) bekerjasama dengan pasukan polis mengambil tindakan segera berhubung perkara itu. 

"Kita tidak mahu sebarang unsur pendedahan mengenai pertahanan negara berlaku di mana-mana kawasan di negara ini termasuk di Lahad Datu," katanya kepada pemberita pada majlis penyerahan memorandum sokongan kepada Barisan Nasional (BN) daripda 28 badan bukan kerajaan di kawasan Bagan Serai hari ini. 

Katanya, langkah itu juga bagi memastikan tindakan segera diambil bagi menentukan pertahanan dan keselamatan negara berada pada tahap maksimum. 

Bagaimanapun beliau enggan mengulas lanjut dan meminta kerjasama daripada pihak kerajaan negara berkenaan bagi menyelesaikan perkara itu. 

Ahmad Zahid mengarahkan Panglima ATM Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin untuk mengeluarkan kenyataan berhubung perkara itu dengan lebih lanjut. 

Sementara itu di KUALA LUMPUR, Pengarah Jabatan Petugas Khas dan Anti Pengganas Bukit Aman, Datuk Mohamad Fuzi Harun, berkata polis Sabah masih menjalankan siasatan terhadap insiden tersebut.

Beliau berkata adalah terlalu awal untuk mengulas lanjut mengenai perkara itu.

"Saya belum terima apa-apa maklumat...ia di bawah siasatan polis Sabah. Jika warga asing itu telah ditahan pasukan tentera maka kesemua mereka akan diserahkan kepada pihak polis untuk disoal siasat," katanya ketika dihubungi
Bernama.

Dalam pada itu, Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Hamza Taib ketika dihubungi enggan mengulas lanjut mengenai penahanan itu.

Sementara itu, Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar berkata kumpulan tersebut menceroboh masuk disebabkan masalah yang berlaku di selatan Filipina.

Beliau berkata pihak keselamatan telah mengambil tindakan mengepung kawasan tersebut dan mengarahkan kumpulan tersebut meletak senjata serta menyerah diri.

"Keadaan ini adalah terkawal dan orang ramai tidak perlu bimbang," kata Ismail dalam kenyataan tiga perenggan yang dikeluarkan pada pukul 8.30 malam ini.

Menurut sumber polis, lebih 100 anggota kumpulan, disyaki kumpulan militan dari selatan Filipina, bersenjata lengkap dan berpakaian celoreng tentera telah mendarat di persisiran pantai Lahad Datu dengan menaiki bot pancung.

Bagaimanapun setakat 10 malam ini, pihak berkuasa keselamatan tidak dapat mengesahkan tujuan kumpulan itu sama ada merancang untuk melakukan aktiviti keganasan di bandar berkenaan.

Pihak berkuasa juga tidak dapat memastikan sama ada kumpulan berkenaan mempunyai kaitan dengan penahanan tiga lelaki termasuk bekas tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA), Yazid Sufaat di sini, minggu lepas dan kematian seorang rakyat Malaysia Mohd Noor Fikrie Abd Kahar, 26, yang ditembak oleh pasukan keselamatan Filipina di Davao, selatan Filipina, 14 Disember lepas.

Sementara itu, Panglima ATM Jen Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin ketika dihubungi Bernama enggan mengulas lanjut mengenai insiden itu dan hanya berkata "tunggu kenyataan daripada Ketua Polis Negara". 

Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Hamza Taib ketika dihubungi enggan mengulas lanjut mengenai insiden tersebut dan kemungkinan satu sidang media akan diadakan esok berhubung perkara itu.

Pada November lepas, seorang pengurus ladang kelapa sawit dan penolongnya dilaporkan diculik sekumpulan lima lelaki bersenjata dari sebuah ladang di kawasan pedalaman di bahagian pantai timur Sabah.

Selain insiden itu, pada September 1985, sebuah bank dan pejabat Malaysia Airlines (MAS) di Lahad Datu pernah dirompak oleh 26 lelaki dan seorang wanita, yang bersenjatakan M-16, pelancar grenade dengan kumpulan itu berpakaian ala tentera.

Dalam rompakan itu 11 orang awam terbunuh manakala seorang pengawal dan tiga orang awam cedera. 

- Bernama

>>>Kisah Kesultanan Sulu MEMAJAK SABAH kepada Malaysia.<<<

baca dulu baru paham konflik Sulu - Sabah Malaysia ni. 

Special Credit : Jamtulenmurah - Carigold

10 di tuaran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tuaran - Google Blog Search


GERAI KELAPA BAKAR <b>DI TUARAN</b>, BERBAU NAJIS

Posted: 21 Oct 2012 01:48 AM PDT


USIK USIK GERAI KELAPA BAKAR
Gerai Gerai Kelapa Bakar Salut diJalan Sulaman (Jalan KK-KB) Adalah Kini Sudah Begitu Popular dan Menjadi Tumpuan Persinggahan kepada Orang Ramai khasnya Mereka yang Berkereta dari Utara Sabah Ke KK dan DiSebaliknya.

Selain Kelapa Bakar, Kelapa Muda, Puding Kelapa Pelbagai Rasa, Keropok Ubi, Lokan dan Ketam Panggang juga menjadi Tarikan Utama Orang Ramai termasuk Pelancong Pelancong Singgah ke Gerai Gerai Kelapa Bakar diJalan tersebut. Gerai Gerai ini diBuka dari Awal Pagi hinggalah ke Larut Tengah Malam pada Setiap Hari!

SAYANG DAN SEDIHNYA GERAI GERAI YANG TURUT DIKINJUNGI OLEH PARA PELANCONG TEMPATAN DAN LUAR NEGARA INI JELAS SEKALI DALAM KEADAAN DAIF SEKALI!

IA JELAS TELAH DIBINA SECARA PERSENDIRIAN DAN TIDAK SERAGAM OLEH PARA PEMILIK GERAI GERAI BERKENAAN. YANG MANA 100% TERDIRI DARI KAUM BUMIPUTERA. IA JUGA TIADA LANGSUNG MEMPUNYAI KEMUDAHAN TANDAS AWAM!

Justeru Sesiapa saja yang Singgah keGerai Gerai Kelapa Bakar Salut diJalan Sulaman, Tuaran itu PASTI Akan TerCium Bau Kuat NAJIS yang datangnya dari Arah Belakang Gerai Gerai tersebut! Dulu Saya dan Keluarga pun Kerap Singgah Minum Kelapa Bakar dan Makan Ketam dan Lokan Panggang disitu. TAPI disebabkan oleh Bau Najis disitu maka Kami Sudah TIDAK lagi Berselera Singgah diGerai Gerai itu lagi.. AGAKNYA APALAH YANG DIKATAKAN OLEH PARA PELANCONG YG SINGGAH DI SITU BILAMANA MEREKA TERCIUM BAU YANG MENJIJIKKAN ITU?

Yang Jelas Jalan dan Gerai Gerai ini sememangnya Kerap dilalui Oleh Para Pemimpin dan Pegawai Pegawai Pihak Berkuasa atau Jabatan Berkenaan. SOALNYA MENGAPA MACAM TIADA YG PERIHATIN DAN BERTINDAK UNTUK MEMPERBAIKI KEADAAN GERAI SERTA KEMUDAHAN AWAM DISITU?
(Tidak Mcm diGerai Gerai Pekan Nabalu, KB)

Mungkin Mereka termasuk para Pemimpin juga TIDAK Sedar akan SITUASI ini.
(sebab Mereka pun TIDAK PERNAH Singgah Minum atau Makan Ketam atau Lokan Panggang.disitu?? (Rasanya mcm Mustahil juga!)

JUSTERU KITA MOHON PERKARA BERBANGKIT INI DAPAT DISAMPAIKAN KEPADA MEREKA YG BERKENAAN AGAR MENGATASI SEGERA SITUASI DAN KEADAAN GERAI GERAI KELAPA BAKAR SALUT DI JALAN SULAMAN INI! (Sebelum Nama Baik Negeri Sabah ini Tidak Terus TerCemar diMata Orang Awam khasnya Para Pelancong!)

dI PETIK DARI FCB .DTigabelas Zaianlabidin.

10 di ranau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di ranau - Google Blog Search


Gereja SDA <b>di Ranau</b> | Budaksabah [Dot] Com

Posted: 10 Feb 2013 12:52 AM PST

Inilah Gereja SDA di Ranau. Gereja ini mungkin baru saja di bina,kerna kelihatan bangunannya baru dicat. Kelmarin sebelum kami menuju ke sandakan kami sempat singgah bersembahyang di gereja Ranau, dan kami sangat teruja melihat gereja ini, sangat besar dan cantik.

Anggota gereja disini pun semuanya mesra menyambut kami sebagai tetamu mereka. Jadi kepada kawan-kawan yang pergi ke ranau, singgahla bersembahyang di gereja Ranau ini. God Bless You all..

Share

10 di sipitang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sipitang - Google Blog Search


blogger pencacai dap cabang <b>sipitang</b> sah kan penglibatan pap <b>...</b>

Posted: 12 Feb 2013 06:42 PM PST


JANGAN LUPA BACA SEHINGGA HABIS KERANA PM NK KONGSIKAN APA HUBUNGAN PAP(PARTI DARI SINGAPURA) INI YANG SUDAH BEBERAPA KALI JELAS MEMBANTU DAP MEMBUAT ONAR SEPERTI DIDALAM BERSIH DULU DAN KINI DIA DTG LAGI!!!!!! DAN APA MOTIF MEREKA ?MUNGKINKAH..TUUUUTT..?

Nampaknya Blogger Pembangkang sendiri yang nenecahkan Rahsia sulit gerakan PAP Singapura cuba meresapi bagi membantu Agenda jahat DAP membuat Onar Pada persembahan Psy baru2 ini di Pulau Pinang Gambar ini membuktikan yang Lim Guang Eng mengupah pencacai-pencacai murahan membuat Onar yang terancang sehinggakan membawa masuk pembuat Onar dari Ajen PAP Singapura tetapi Usaha mereka ini dapat dikesan oleh kebodohan Bloger penjilat Dap ini 
Kedudukan lokasinya ketika merakamkan peristiwa tersebut dikelilingi oleh orang yang juga pro pakatan, maka disebabkan itu laungan "yes" hadirin yang lain tenggelam disebabkan orang disekelilingnya memekik "no".

Ketika pertanyaan itu diajukan, Jika anda berada benar- benar bersebelahan dengan jurukamera dari portal warta rakyat. Malahan penelitian semula yang dilakukan (tanpa sebarang editan), ini adalah hasil yang dapat kita kongsikan bersama pembaca;
Berdasarkan video di atas, jelas menunjukkan bahawa kebanyakan hadirin yang menjawab "yes", dan ada juga yang menjawab sebaliknya, (minit 1:57).

Sememangnya majlis itu turut dihadiri penyokong tegar Pakatan sebagaimana yang cuba didedahkan sebelumnya. Memamga da sebahagian yang telah dihantar untuk membuat kacau sepanjang program diadakan. Maka tidak hairanlah sekiranya ini berlaku.

Mereka juga menuduh TV3 mengedit semula video tersebut sebelum dipaparkan kepada penonton, persoalannya sekarang, apakah mungkin video yang memaparkan kebanyakan hadirin mengungkapkan perkataan "no" itu sebenarnya diedit?

Video di atas juga membuktikan bahawa lokasi rakaman dibuat turut memainkan peranan yang penting untuk memberikan maklumat yang telus kepada pembaca.

Namun begitu, disebalik semua ini, terbukti Pakatan akan melakukan segalanya bagi memesongkan perhatian rakyat terhadap kebaikan yang cuba dilakukan Kerajaan Barisan Nasional.

Jangan kata Pakatan tak pernah buat video guna lagu Gangnam Style ya?Sejarah awal penubuhan DAP mempunyai kaitan rapat dengan Parti Tindakan Rakyat Singapura (People's Action Party - PAP ) yang di tubuhkan pada tahun 1954.Antara pelopor awal PAP ialah Lee Kuan Yew yang bertindak sebagai setiausaha agung parti itu.
Sejurus Singapura berpisah daripada Persekutuan Malaysia pada 9 Ogos 1965, pendaftaran parti itu di negara ini dibatalkan sebulan kemudian.Maka untuk meneruskan agenda PAP yang 100 peratusnya adalah pro-Cina, Devan Nair, Ahli Parlimen Bangsar ketika itu berusaha menghidupkan kembali parti itu dengan mendaftar sebuah parti baru dipanggilParti Tindakan Rakyat tetapi ditolak oleh pendaftar pertubuhan kerana mempunyai persamaan dengan PAP dari segi nama. 
Devan Nair lalu menukar nama tersebut kepada Parti Tindakan Demokratik atau Democratic Action Party (DAP) yang diluluskan secara rasmi pada 19 Mac 1966.DAP yang baru ditubuhkan itu dipelopori pula oleh Kit Siang yang dikatakan mempunyai pertalian famili dengan Kuan Yew yang berasal dari Batu Pahat, Johor. 
Dari segi lambang parti, prinsip perjuangan dan cara berpolitik, tidak ada bezanya antara DAP di Malaysia dan PAP di Singapura.
Maka tidak hairanlah sehingga ke hari ini generasi pemimpin baru DAP seperti anak Kit Siang, Lim Guan Eng meneruskan tradisi berkiblat kepada PAP terutamanya setelah parti itu memerintah Pulau Pinang. 
Bukankah Guan Eng sendiri mengaku bahawa beliau sering melakukan lawatan ke Singapura setiap dua minggu untuk bertemu mentor besar DAP, Kuan Yew serta mendapatkan arahan-arahan spesifik berhubung gerakan kerja politik parti itu di Malaysia?
Apabila DAP dan Gerakan (ketika itu masih menjadi pembangkang) menang besar di Selangor pada pilihan raya umum tahun 1969, kedua-dua parti itu menjadi besar kepala.
DAP menggunakan kebebasan bersuara tanpa batasan dan kawalan untuk mengutuk dan menghina bangsa Melayu dengan kata-kata kesat dan mengaibkan dalam perarakan besar-besaran di Kuala Lumpur dengan membawa sepanduk dan pembesar suara.
Baru sahaja 12 tahun kaum Cina diberi taraf kerakyatan penuh melalui dasar 'jus soli' sebagai salah satu syarat utama Inggeris untuk kemerdekaan, orang Cina sudah naik tocang.
Menurut Laporan rasmi Majlis Gerakan Negara (MAGERAN) yang dipengerusikan oleh Almarhum Tun Abdul Razak Hussein, tindakan DAP mengadakan perarakan jalanan meraikan kemenangan mereka dengan menghambur sentimen perkauman terhadap bangsa Melayu menjadi pencetus kepada rusuhan kaum yang menelan korban lebih 2,000 nyawa.
Sehari setelah melenting, Kit Siang bertukar nada dengan mengatakan parti itu ingin bekerjasama dengan Barisan Nasional untuk menghindari tragedi 13 Mei berulang.Tujuannya ialah untuk menutup dosa besarnya sebagai pengerak utama 13 Mei dan membasuh tangannya yang berlumuran  darah rakyat tidak berdosa yang didalangi tidak lain tidak bukan oleh Kit Siang sendiri.
Slogan yang dicanang oleh Kit Siang dan pemimpin DAP Cina lain pada perhimpunan dan perarakan mereka yang menjurus kepada peristiwa berdarah 13 Mei ialah "Malai si" yang bermakna "Mati Melayu".
Pada 11 Mei penyokong DAP berteriak:-
"Apa polis boleh buat, kita raja. Buang sama polis Melayu."
Di Jalan Bukit Bintang pada hari yang sama, DAP melaung:
"Mati Melayu, sakai pergi masuk hutan."
Di Jalan Changkat Dollah pula mereka mengapi-apikan bahawa:
"KL sekarang Cina punya."
Sehari kemudian pada 12 Mei di Jalan Ipoh dan Jalan Tunku Abdul Rahman, penyokong DAP menjerit:
"Melayu balik kampung, Melayu sekarang tidak ada kuasa. Sekarang kita Cina sudah 'control'."
Malah sejarah mencatat kenyataan angkuh Kit Siang sendiri di Jalan Khir, Kampung Baru, di hadapan orang Melayu ini denga berkata:
"Melayu keluar! Apa lagi duduk sini, kita hentam lu, sekarang kita sudah ada kuasa."
Keesokan harinya pada 12 Mei di hadapan Balai Polis Jalan Pudu, penyokong Cina DAP terus melaungkan:
"...semua Melayu kasi habis, kasi halau semua polis."
"Apa ini Melayu, kita sudah perintah dia negeri, ini negeri bukan Melayu punya, mata-mata lancau."
Hari yang sama mereka juga mengutuk bangsa Melayu di Jalan Canvel:
"Butuh Melayu, Malai si, pergi mati Melayu."
Di Jalan Bukit Bintang, DAP pula berkata;
"Ini negeri bukan Melayu punya, kita mahu kasi halau semua Melayu."
Hakikatnya, DAP tidak akan bertukar menjadi sebuah parti  yang memperjuangkan hak-hak bangsa Melayu dan pribumi kerana sikap rasis dan perkauman tebal sudah menjadi darah daging mereka.

SUASA @ KeADILan Rakyat <b>Sipitang</b> - Beaufort: [VIDEO] UMNO-BN <b>...</b>

Posted: 12 Feb 2013 01:20 PM PST

Tahun Baru Cina Najib di Pulau Pinang!
Rakyat Penang Kata "NO to BN". Urang SABAH Bila Lagi Kata
"NO to BN"? Bah... Ini Kalilah Kita Tukar PRU13!!

Berita dari Singapore

pun ada siarkan bah dalam slot Channel News Asia (tonton video ke-2 di bawah). Mau tipu apa lagi... mau cover-cover apa lagi... rakyat Pulau Pinang sudah tolak UMNO-BN... cakap banyak pun tidak guna.

TONTON VIDEO:


RAKAMAN BERITA SINGAPORE
Penang Say, "NO to BN"

TONTON VIDEO:

AMARAN: 
Rakaman video asal yang krew TV3 terlanjur... terakam insiden memalukan itu, memang... komfem Buletin TV3 malu gila babi punya malu tahap haramjadah Najib mahu siarkan dalam slot berita durang. Video rakaman bukan lakonan bah macam urang2 BN berlakon. BENAR-BENAR TERJADI OHHHH...!!!

Yang ikhlas dan telus,
SUASA P.K.R Cabang Sipitang P.178
Sipitang - Beaufort

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved