ads

Sabtu, 11 Ogos 2012

10 di semporna - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di semporna - Google Blog Search


Syahid Ketika Sedang Keluar 40 Hari Dakwah dan Tabligh <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 03 Aug 2012 11:58 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]2 Ogos 2012/ 13 Ramadhan 1433H. Seorang rakan seusaha dari Semporna, saudara Isnani syahid di jalan Allah sewaktu sedang khuruj 40 hari fi Sabilillah menjalankan usaha dakwah dan tabligh. Wajah...

10 di papar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di papar - Google Blog Search


<b>Papar</b> minit mesyuarat <b>di</b> …

Posted: 18 Jul 2012 07:52 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]@SinarOnline: Papar minit mesyuarat di laman sesawang #SHSEL http://t.co/wXzE5zPB. 9 days ago • Malaysia • Tags: #SHSEL, local news, SinarOnline · 'Superstar' Bollywood Raj… Ikuti kami di Twitter! ht…

Gelombang Rakyat: NGO <b>PAPAR</b> VIDEO BUKTI - &#39;PENDAKWAH <b>...</b>

Posted: 07 Aug 2012 02:18 AM PDT

Beberapa NGO Islam peringkat Negeri Pulau Pinang tampil memberi pendedahan buat rujukan kepada Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAIPP) dalam membanteras gejala Murtad yang kian kronik di Negeri tersebut.
Terbaru Pertubuhan Aktivis Pengupayaan Insan (API) mengesahkan akan menyerahkan bahan bukti berupa gambar dan rakaman video sebarang paparan bukti kepada pihak Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAIPP) berhubung dakwaan terdapat cubaan menyebarkan ajaran Kristian kepada orang Islam di negeri itu.

Pengerusi API, Nur Fitri Amir Muhammad berkata, bahan bukti itu akan diserahkan kepada Yang Dipertua MAIPP Datuk Salleh Man pada Khamis ini.

"Kita telah hubungi Datuk Salleh Man dan pagi Khamis ini akan adakan mesyuarat dengan mereka. Kami juga akan serahkan gambar dan rakaman video pengakuan pakcik beca (yang menjadi saksi) sebagai bukti," katanya.

Setakat ini, tiada sebarang maklumbalas positif dari Ketua Menteri Lim Guan Eng berhubung isu tersebut.

10 di tenom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tenom - Google Blog Search


Sabini: Polis <b>Tenom</b> Wajar Dipuji | Parti Bersatu Sabah (PBS) N.36 <b>...</b>

Posted: 25 Jul 2012 08:28 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Kemabong, 25 Julai 2012: Polis Tenom wajar diberikan pujian memandangkan keberkesanan mereka dalam melaksanakan tugas menjaga kemakmuran dan ketenteraman di daerah Tenom. Menurut Sabini Ansumor, Exco ...

10 di tuaran - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tuaran - Google Blog Search


Rakaman Angkatan Perubahan Sabah <b>Di Tuaran</b> 29/07/2012 <b>...</b>

Posted: 30 Jul 2012 04:28 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Arkib 2005 - 2012. Tahun 2005 · Tahun 2006 · Tahun 2007 · Tahun 2008 · Tahun 2009 · Tahun 2010 · Tahun 2011 · Tahun 2012 · Langgan Newsletter. Rakaman Angkatan Perubahan Sabah Di Tuaran 29/07/2012. 31 July 2012. Pendapat ...

ZAKRI ALI: Anwar <b>Di Tuaran</b> Sabah Sebentar Tadi - Hampir 70 ribu <b>...</b>

Posted: 29 Jul 2012 01:19 AM PDT

AL QURAN : Surah Hud Ayat 113 - BERMAKSUD : "Dan janganlah kamu cenderung kepada orang yang berlaku zalim yang akan menyebabkan kamu dibakar api neraka, sedang kamu tidak ada sebarang penolong pun selain daripada ALLAH SWT. Kemudian kamu tidak akan diberi pertolongan"

10 di sipitang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sipitang - Google Blog Search


Warga Emas, Ibu Tunggal Diraikan <b>di Sipitang</b> - TV3

Posted: 10 Aug 2012 04:42 AM PDT

10/08/2012 19:42:00

SIPITANG 10 Ogos - Bulan Ramadan yang tinggal beberapa hari sahaja lagi terus memberi berkat dan manfaat serta limpahan rezeki buat mereka yang tidak berkeupayaan apabila golongan asnaf itu terus menerus mendapat bantuan sewajarnya.

Tidak ketinggalan di Lumadan, dekat sini golongan asnaf yang terdiri daripada warga emas, ibu tunggal, anak yatim piatu dan lain-lain turut mendapat limpahan rezeki bulan yang penuh berkat apabila mereka diraikan dalam majlis Ziarah Ramadan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) kawasan tersebut, Kamarlin Hj Ombi.

Bertempat di Masjid Kampung Bukau, Kamarlin serta pimpinan Kemajuan Rakyat Kawasan Lumadan turut berbuka puasa, solat maghrib, isya' dan terawih secara berjemaah bersama penduduk setempat.

Terdahulu berucap di majlis tersebut Kamarlin yang juga Timbalan Ketua UMNO bahagian Sipitang mengingatkan umat Islam setempat agar memanfaatkan sepenuhnya bulan yang penuh dengan barakah itu.

"Bulan Ramadan bukan sahaja untuk mempertingkatkan ibadah namun ianya juga wadah untuk menjalin hubungan harmoni di samping memperkukuhkan perpaduan melalui pelbagai program yang dijalankan di masjid dan surau di kawasan masing-masing sepanjang bulan Ramadan ini," katanya.

Kata beliau lagi dengan adanya program seumpama itu, ianya akan dapat membantu meningkatkan lagi hubungan antara satu sama lain sekaligus melahirkan masyarakat setempat yang harmoni.

Projek Baja bernilai RM4.5 bilion dibina <b>di Sipitang</b>-Sabah

Posted: 16 Feb 2012 02:23 AM PST

SIPITANG (Sabah): Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menyifatkan Projek Ammonia Urea Sabah (SAMUR) PETRONAS bernilai RM4.5 bilion, sebagai pembuka tirai kepada satu era baharu untuk negeri Sabah dan rakyatnya.

"Projek Samur bukan calang-calang projek. Projek ini merupakan projek berskala dunia, yang akan dibina di Sipitang ini," kata Najib ketika berucap pada majlis pecah tanah projek itu, di sini Khamis.

Turut hadir ialah Ketua Menteri Datuk Seri Musa Aman, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif PETRONAS Datuk Shamsul Azhar Abbas dan Pengerusi PETRONAS Chemicals Group Bhd Datuk Wan Zulkiflee Wan Ariffin.

Najib berkata nilai eksport dari kilang yang akan menghasilkan 1.2 juta tan urea setahun ini, dijangka mencecah US$4.8 bilion setiap tahun.

"Kita dapat bayangkan apabila Projek Samur ini terlaksana, ia bererti kawasan Sipitang ini berada dalam ambang perubahan yang besar. Detik transformasi langsung yang begitu mendadak dalam beberapa tahun akan datang," katanya.

Perdana Menteri berkata kawasan seluas 2,000 ekar sudah dikenal pasti untuk dimajukan sebagai kawasan industri minyak dan gas serta industri sampingannya di sekitar Sipitang.

Beliau juga berkata pemilihan Sipitang juga adalah berikutan kedudukan strategiknya berdekatan Kota Kinabalu dan Brunei serta potensi laut dalamnya.

Najib yang juga Menteri Kewangan turut diberi jaminan oleh PETRONAS bahawa lebih 80 peratus tenaga kerja Projek Samur ini terdiri daripada anak-anak Sabah.

Katanya sebuah pusat latihan tetap bagi melatih bakal tenaga kerja dalam kalangan anak-anak Sabah sedang dibina dan dijangka siap pada suku kedua tahun depan.

Ketika ini katanya, seramai 24 orang anak tempatan sedang mengikuti latihan di pusat latihan sementara di Membakut dan dijangka menamatkan latihan pada Julai 2013.

Pengambilan kedua seramai 20 orang lagi akan dilakukan pada Julai tahun ini, katanya.

Menurut PETRONAS, Projek SAMUR dijangka memerlukan kira-kira 3,000 hingga 4,500 pekerja, khususnya semasa fasa kemuncak pembinaan Kompleks itu.

Najib turut menyeru rakyat Sabah supaya tidak melepaskan peluang merebut kesan limpahan pembangunan daripada Projek Samur ini.

"Kita tidak merancang untuk menjadikan kilang berskala dunia ini sebagai sebuah pulau dari rakyat tempatan. "Kita adakan rantaian (aktiviti). Kita mahu dan akan pastikan kesan, rahmat akan diagih kepada rakyat tempatan," katanya.

Najib turut mengumumkan bahawa kontraktor yang dipilih untuk projek itu akan memulakan kerja persediaan akhir bulan ini.

Ketika ini, PETRONAS sedang bekerjasama dengan Kerajaan Negeri untuk mengenal pasti syarikat-syarikat di Sabah yang berkelayakan untuk turut serta dalam pembangunan projek-projeknya.

Syarikat pengeluar minyak itu berkata penyertaan dan pendedahan syarikat-syarikat tempatan dalam pelaksanaan projek-projeknya akan meningkatkan keupayaan dan pengalaman mereka dan seterusnya membuka lebih banyak peluang untuk mereka dalam industri-industri berkaitan.

Kompleks Projek Samur itu dijangka siap pada 2015. - BERNAMA

Felcra Ulu <b>Sipitang</b> Dapat Dividen RM1 Juta Tahun Lalu. | Berita <b>...</b>

Posted: 07 Jul 2012 03:51 PM PDT

/gi, ob=/^(?:select|textarea)/i,pb=/^(?:color|date|datetime|email|hidden|month|number|password|range|search|tel|text|time|url|week)$/i,qb=/^(?:GET|HEAD)$/,Ra=/\[\]$/,T=/\=\?(&|$)/,ja=/\?/,rb=/([?&])_=[^&]*/,sb=/^(\w+:)?\/\/([^\/?#]+)/,tb=/%20/g,ub=/#.*$/,Ha=c.fn.load;c.fn.extend({load:function(a,b,d){if(typeof a!=="string"&&Ha)return Ha.apply(this,arguments);else if(!this.length)return this;var e=a.indexOf(" ");if(e>=0){var f=a.slice(e,a.length);a=a.slice(0,e)}e="GET";if(b)if(c.isFunction(b)){d=b;b=null}else if(typeof b=== "object"){b=c.param(b,c.ajaxSettings.traditional);e="POST"}var h=this;c.ajax({url:a,type:e,dataType:"html",data:b,complete:function(l,k){if(k==="success"||k==="notmodified")h.html(f?c("

").append(l.responseText.replace(nb,"")).find(f):l.responseText);d&&h.each(d,[l.responseText,k,l])}});return this},serialize:function(){return c.param(this.serializeArray())},serializeArray:function(){return this.map(function(){return this.elements?c.makeArray(this.elements):this}).filter(function(){return this.name&& !this.disabled&&(this.checked||ob.test(this.nodeName)||pb.test(this.type))}).map(function(a,b){var d=c(this).val();return d==null?null:c.isArray(d)?c.map(d,function(e){return{name:b.name,value:e}}):{name:b.name,value:d}}).get()}});c.each("ajaxStart ajaxStop ajaxComplete ajaxError ajaxSuccess ajaxSend".split(" "),function(a,b){c.fn[b]=function(d){return this.bind(b,d)}});c.extend({get:function(a,b,d,e){if(c.isFunction(b)){e=e||d;d=b;b=null}return c.ajax({type:"GET",url:a,data:b,success:d,dataType:e})}, getScript:function(a,b){return c.get(a,null,b,"script")},getJSON:function(a,b,d){return c.get(a,b,d,"json")},post:function(a,b,d,e){if(c.isFunction(b)){e=e||d;d=b;b={}}return c.ajax({type:"POST",url:a,data:b,success:d,dataType:e})},ajaxSetup:function(a){c.extend(c.ajaxSettings,a)},ajaxSettings:{url:location.href,global:true,type:"GET",contentType:"application/x-www-form-urlencoded",processData:true,async:true,xhr:function(){return new E.XMLHttpRequest},accepts:{xml:"application/xml, text/xml",html:"text/html", script:"text/javascript, application/javascript",json:"application/json, text/javascript",text:"text/plain",_default:"*/*"}},ajax:function(a){var b=c.extend(true,{},c.ajaxSettings,a),d,e,f,h=b.type.toUpperCase(),l=qb.test(h);b.url=b.url.replace(ub,"");b.context=a&&a.context!=null?a.context:b;if(b.data&&b.processData&&typeof b.data!=="string")b.data=c.param(b.data,b.traditional);if(b.dataType==="jsonp"){if(h==="GET")T.test(b.url)||(b.url+=(ja.test(b.url)?"&":"?")+(b.jsonp||"callback")+"=?");else if(!b.data|| !T.test(b.data))b.data=(b.data?b.data+"&":"")+(b.jsonp||"callback")+"=?";b.dataType="json"}if(b.dataType==="json"&&(b.data&&T.test(b.data)||T.test(b.url))){d=b.jsonpCallback||"jsonp"+mb++;if(b.data)b.data=(b.data+"").replace(T,"="+d+"$1");b.url=b.url.replace(T,"="+d+"$1");b.dataType="script";var k=E[d];E[d]=function(m){if(c.isFunction(k))k(m);else{E[d]=B;try{delete E[d]}catch(p){}}f=m;c.handleSuccess(b,w,e,f);c.handleComplete(b,w,e,f);r&&r.removeChild(A)}}if(b.dataType==="script"&&b.cache===null)b.cache= false;if(b.cache===false&&l){var o=c.now(),x=b.url.replace(rb,"$1_="+o);b.url=x+(x===b.url?(ja.test(b.url)?"&":"?")+"_="+o:"")}if(b.data&&l)b.url+=(ja.test(b.url)?"&":"?")+b.data;b.global&&c.active++===0&&c.event.trigger("ajaxStart");o=(o=sb.exec(b.url))&&(o[1]&&o[1].toLowerCase()!==location.protocol||o[2].toLowerCase()!==location.host);if(b.dataType==="script"&&h==="GET"&&o){var r=t.getElementsByTagName("head")[0]||t.documentElement,A=t.createElement("script");if(b.scriptCharset)A.charset=b.scriptCharset; A.src=b.url;if(!d){var C=false;A.onload=A.onreadystatechange=function(){if(!C&&(!this.readyState||this.readyState==="loaded"||this.readyState==="complete")){C=true;c.handleSuccess(b,w,e,f);c.handleComplete(b,w,e,f);A.onload=A.onreadystatechange=null;r&&A.parentNode&&r.removeChild(A)}}}r.insertBefore(A,r.firstChild);return B}var J=false,w=b.xhr();if(w){b.username?w.open(h,b.url,b.async,b.username,b.password):w.open(h,b.url,b.async);try{if(b.data!=null&&!l||a&&a.contentType)w.setRequestHeader("Content-Type", b.contentType);if(b.ifModified){c.lastModified[b.url]&&w.setRequestHeader("If-Modified-Since",c.lastModified[b.url]);c.etag[b.url]&&w.setRequestHeader("If-None-Match",c.etag[b.url])}o||w.setRequestHeader("X-Requested-With","XMLHttpRequest");w.setRequestHeader("Accept",b.dataType&&b.accepts[b.dataType]?b.accepts[b.dataType]+", */*; q=0.01":b.accepts._default)}catch(I){}if(b.beforeSend&&b.beforeSend.call(b.context,w,b)===false){b.global&&c.active--===1&&c.event.trigger("ajaxStop");w.abort();return false}b.global&& c.triggerGlobal(b,"ajaxSend",[w,b]);var L=w.onreadystatechange=function(m){if(!w||w.readyState===0||m==="abort"){J||c.handleComplete(b,w,e,f);J=true;if(w)w.onreadystatechange=c.noop}else if(!J&&w&&(w.readyState===4||m==="timeout")){J=true;w.onreadystatechange=c.noop;e=m==="timeout"?"timeout":!c.httpSuccess(w)?"error":b.ifModified&&c.httpNotModified(w,b.url)?"notmodified":"success";var p;if(e==="success")try{f=c.httpData(w,b.dataType,b)}catch(q){e="parsererror";p=q}if(e==="success"||e==="notmodified")d|| c.handleSuccess(b,w,e,f);else c.handleError(b,w,e,p);d||c.handleComplete(b,w,e,f);m==="timeout"&&w.abort();if(b.async)w=null}};try{var g=w.abort;w.abort=function(){w&&Function.prototype.call.call(g,w);L("abort")}}catch(i){}b.async&&b.timeout>0&&setTimeout(function(){w&&!J&&L("timeout")},b.timeout);try{w.send(l||b.data==null?null:b.data)}catch(n){c.handleError(b,w,null,n);c.handleComplete(b,w,e,f)}b.async||L();return w}},param:function(a,b){var d=[],e=function(h,l){l=c.isFunction(l)?l():l;d[d.length]= encodeURIComponent(h)+"="+encodeURIComponent(l)};if(b===B)b=c.ajaxSettings.traditional;if(c.isArray(a)||a.jquery)c.each(a,function(){e(this.name,this.value)});else for(var f in a)da(f,a[f],b,e);return d.join("&").replace(tb,"+")}});c.extend({active:0,lastModified:{},etag:{},handleError:function(a,b,d,e){a.error&&a.error.call(a.context,b,d,e);a.global&&c.triggerGlobal(a,"ajaxError",[b,a,e])},handleSuccess:function(a,b,d,e){a.success&&a.success.call(a.context,e,d,b);a.global&&c.triggerGlobal(a,"ajaxSuccess", [b,a])},handleComplete:function(a,b,d){a.complete&&a.complete.call(a.context,b,d);a.global&&c.triggerGlobal(a,"ajaxComplete",[b,a]);a.global&&c.active--===1&&c.event.trigger("ajaxStop")},triggerGlobal:function(a,b,d){(a.context&&a.context.url==null?c(a.context):c.event).trigger(b,d)},httpSuccess:function(a){try{return!a.status&&location.protocol==="file:"||a.status>=200&&a.status=0;a=f?a.responseXML:a.responseText;f&&a.documentElement.nodeName==="parsererror"&&c.error("parsererror");if(d&&d.dataFilter)a=d.dataFilter(a,b);if(typeof a==="string")if(b==="json"||!b&&e.indexOf("json")>=0)a=c.parseJSON(a);else if(b==="script"||!b&&e.indexOf("javascript")>=0)c.globalEval(a);return a}}); if(E.ActiveXObject)c.ajaxSettings.xhr=function(){if(E.location.protocol!=="file:")try{return new E.XMLHttpRequest}catch(a){}try{return new E.ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP")}catch(b){}};c.support.ajax=!!c.ajaxSettings.xhr();var ea={},vb=/^(?:toggle|show|hide)$/,wb=/^([+\-]=)?([\d+.\-]+)(.*)$/,ba,pa=[["height","marginTop","marginBottom","paddingTop","paddingBottom"],["width","marginLeft","marginRight","paddingLeft","paddingRight"],["opacity"]];c.fn.extend({show:function(a,b,d){if(a||a===0)return this.animate(S("show", 3),a,b,d);else{d=0;for(var e=this.length;d=0;e--)if(d[e].elem===this){b&&d[e](true);d.splice(e,1)}});b||this.dequeue();return this}});c.each({slideDown:S("show",1),slideUp:S("hide",1),slideToggle:S("toggle",1),fadeIn:{opacity:"show"},fadeOut:{opacity:"hide"},fadeToggle:{opacity:"toggle"}},function(a,b){c.fn[a]=function(d,e,f){return this.animate(b, d,e,f)}});c.extend({speed:function(a,b,d){var e=a&&typeof a==="object"?c.extend({},a):{complete:d||!d&&b||c.isFunction(a)&&a,duration:a,easing:d&&b||b&&!c.isFunction(b)&&b};e.duration=c.fx.off?0:typeof e.duration==="number"?e.duration:e.duration in c.fx.speeds?c.fx.speeds[e.duration]:c.fx.speeds._default;e.old=e.complete;e.complete=function(){e.queue!==false&&c(this).dequeue();c.isFunction(e.old)&&e.old.call(this)};return e},easing:{linear:function(a,b,d,e){return d+e*a},swing:function(a,b,d,e){return(-Math.cos(a* Math.PI)/2+0.5)*e+d}},timers:[],fx:function(a,b,d){this.options=b;this.elem=a;this.prop=d;if(!b.orig)b.orig={}}});c.fx.prototype={update:function(){this.options.step&&this.options.step.call(this.elem,this.now,this);(c.fx.step[this.prop]||c.fx.step._default)(this)},cur:function(){if(this.elem[this.prop]!=null&&(!this.elem.style||this.elem.style[this.prop]==null))return this.elem[this.prop];var a=parseFloat(c.css(this.elem,this.prop));return a&&a>-1E4?a:0},custom:function(a,b,d){function e(l){return f.step(l)} var f=this,h=c.fx;this.startTime=c.now();this.start=a;this.end=b;this.unit=d||this.unit||"px";this.now=this.start;this.pos=this.state=0;e.elem=this.elem;if(e()&&c.timers.push(e)&&!ba)ba=setInterval(h.tick,h.interval)},show:function(){this.options.orig[this.prop]=c.style(this.elem,this.prop);this.options.show=true;this.custom(this.prop==="width"||this.prop==="height"?1:0,this.cur());c(this.elem).show()},hide:function(){this.options.orig[this.prop]=c.style(this.elem,this.prop);this.options.hide=true; this.custom(this.cur(),0)},step:function(a){var b=c.now(),d=true;if(a||b>=this.options.duration+this.startTime){this.now=this.end;this.pos=this.state=1;this.update();this.options.curAnim[this.prop]=true;for(var e in this.options.curAnim)if(this.options.curAnim[e]!==true)d=false;if(d){if(this.options.overflow!=null&&!c.support.shrinkWrapBlocks){var f=this.elem,h=this.options;c.each(["","X","Y"],function(k,o){f.style["overflow"+o]=h.overflow[k]})}this.options.hide&&c(this.elem).hide();if(this.options.hide|| this.options.show)for(var l in this.options.curAnim)c.style(this.elem,l,this.options.orig[l]);this.options.complete.call(this.elem)}return false}else{a=b-this.startTime;this.state=a/this.options.duration;b=this.options.easing||(c.easing.swing?"swing":"linear");this.pos=c.easing[this.options.specialEasing&&this.options.specialEasing[this.prop]||b](this.state,a,0,1,this.options.duration);this.now=this.start+(this.end-this.start)*this.pos;this.update()}return true}};c.extend(c.fx,{tick:function(){for(var a= c.timers,b=0;b-1;e={};var x={};if(o)x=f.position();l=o?x.top:parseInt(l,10)||0;k=o?x.left:parseInt(k,10)||0;if(c.isFunction(b))b=b.call(a,d,h);if(b.top!=null)e.top=b.top-h.top+l;if(b.left!=null)e.left=b.left-h.left+k;"using"in b?b.using.call(a, e):f.css(e)}};c.fn.extend({position:function(){if(!this[0])return null;var a=this[0],b=this.offsetParent(),d=this.offset(),e=Ia.test(b[0].nodeName)?{top:0,left:0}:b.offset();d.top-=parseFloat(c.css(a,"marginTop"))||0;d.left-=parseFloat(c.css(a,"marginLeft"))||0;e.top+=parseFloat(c.css(b[0],"borderTopWidth"))||0;e.left+=parseFloat(c.css(b[0],"borderLeftWidth"))||0;return{top:d.top-e.top,left:d.left-e.left}},offsetParent:function(){return this.map(function(){for(var a=this.offsetParent||t.body;a&&!Ia.test(a.nodeName)&& c.css(a,"position")==="static";)a=a.offsetParent;return a})}});c.each(["Left","Top"],function(a,b){var d="scroll"+b;c.fn[d]=function(e){var f=this[0],h;if(!f)return null;if(e!==B)return this.each(function(){if(h=fa(this))h.scrollTo(!a?e:c(h).scrollLeft(),a?e:c(h).scrollTop());else this[d]=e});else return(h=fa(f))?"pageXOffset"in h?h[a?"pageYOffset":"pageXOffset"]:c.support.boxModel&&h.document.documentElement[d]||h.document.body[d]:f[d]}});c.each(["Height","Width"],function(a,b){var d=b.toLowerCase(); c.fn["inner"+b]=function(){return this[0]?parseFloat(c.css(this[0],d,"padding")):null};c.fn["outer"+b]=function(e){return this[0]?parseFloat(c.css(this[0],d,e?"margin":"border")):null};c.fn[d]=function(e){var f=this[0];if(!f)return e==null?null:this;if(c.isFunction(e))return this.each(function(l){var k=c(this);k[d](e.call(this,l,k[d]()))});if(c.isWindow(f))return f.document.compatMode==="CSS1Compat"&&f.document.documentElement["client"+b]||f.document.body["client"+b];else if(f.nodeType===9)return Math.max(f.documentElement["client"+ b],f.body["scroll"+b],f.documentElement["scroll"+b],f.body["offset"+b],f.documentElement["offset"+b]);else if(e===B){f=c.css(f,d);var h=parseFloat(f);return c.isNaN(h)?f:h}else return this.css(d,typeof e==="string"?e:e+"px")}})})(window); //]]> prchecker Permanent Link 1 Malaysia Backlink

10 di kinabatangan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kinabatangan - Google Blog Search


Bercerita ttg hantu <b>di Kinabatangan</b> ~ Sah dan Tak Sah

Posted: 02 Jul 2012 01:02 AM PDT

Terdapat beberapa jenis hantu yang menyeramkan di kawasan kinabatangan

 Balan-balan 
-Balan-balan adalah dalam bahasa orang sungai.Disemananjung ia dipanggil hantu penggal,lahir dari amalan spiritual... 
-Mangsa utamanya adalah orang mengandung,orang sungai mencegahnya menggunakan daun limau
-Di kinabatangan kita boleh melihat balan-balan 4 kali setiap malam

Kelabaya 

-Hantu yang berkeliaran pada waktu malam,selalunya ditempat yang sunyi 
-Kelabaya suka pada orang lelaki
-Kelabaya juga tidak mempunyai kepala,bila dekat dengan mangsanya kelabaya akan ketawa dengan kuat..
 

Susumolog 
-Sejenis hantu yang boleh menyesatkan orang lelaki di hutan 
-mempunyai buah dada yang panjang untuk menutup fikiran orang lain 
-orang sungai menggunakan tiga batang kayu untuk menipunya
 

Bayakang 
-Terhasil daripada jenin yang mati,bayakang selalunya disuruh membunuh orang yang tidak disukai... 
-boleh menyerupai seseorang

Mondow 
-Hantu yang boleh menyerupai orang untuk dijadikan makanan 
-Mangsa utamanya adalah kanak-kanak

Pemasol 
-Hantu Yang keluar pada waktu magrib
-Setinggi pokok ara dan mempunyai mata yang merah menyalah 
-mangsa utamanya adalah kanak yang bermain pada waktu magrib..
 

Hantu Batang 
 -Hantu yang paling ditakuti,sebabnya menyerupai kayu balak 
-mangsa, orang yang tengah mandi berseorangan,binatang yang tengah minum air sungai 
Pencongot 
-Hantu yang menyerupai kanak-kanak ditepi sungai,tujuanya adalah untuk menarik perhatian kanak-kanak mengikutinya 
-Mempunyai tiga rambut emas

Kenkang Laut 
-Hantu yang tinggal kat atas pokok
-Mangsanya adalah jenazah yang baru dikubur
-1983 merupakan tahun yang mengamparkan,dimana kebanyakan mayat di koyak

Mayat ditemui terapung <b>di</b> Sungai <b>Kinabatangan</b> | Berita Terkini Online

Posted: 01 Aug 2012 07:57 AM PDT

KINABATANGAN: Mayat seorang lelaki ditemui terapung di Sungai Kinabatangan berhampiran Kampung Buang Sayang, di sini, semalam.

Mayat lelaki yang lengkap berpakaian itu ditemui oleh seorang pemandu pelancong ketika membawa rombongan pelancong menyusuri sungai itu pada pukul 8 pagi.

Tiada dokumen pengenalan diri ditemui pada mayat itu, kata Ketua Polis Daerah Kinabatangan DSP Martin Lugu.

Beliau berkata ketika ditemui mayat lelaki itu memakai baju T, seluar panjang berwarna biru dan berkasut getah.

Mayat lelaki itu dihantar ke Hospital Daerah Kinabatangan untuk bedah siasat.

Polis meminta orang ramai yang kehilangan anggota keluarga menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah Kinabatangan atau balai polis berhampiran untuk tujuan pengecaman mayat. – Bernama

Artikel ini disiarkan pada : 2012/08/01

Article source: http://www.hmetro.com.my/articles/MayatditemuiterapungdiSungaiKinabatangan/Article/

di negeri sabah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sabah - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Pejabat Perhubungan <b>Negeri Sabah</b>

Posted: 16 Jul 2012 12:00 AM PDT

Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan adalah dipelawa untuk memohon bagi mengisi kekosongan jawatan di Pejabat Perhubungan Negeri Sabah Kuala Lumpur seperti berikut :

1 PembantuTadbir(P/O)N17
2 Pembantu Am Pejabat N1

MUAT TURUN SYARAT LANTIKAN DAN BORANG PERMOHONAN

Tarikh Tutup Permohonan: 27/7/2012

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved