ads

Sabtu, 11 Januari 2014

10 di kota marudu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota marudu - Google Blog Search


BLOG SABAH: 10 <b>di kota marudu</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Dec 2013 11:07 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SABAH: 10 <b>di kota marudu</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Dec 2013 11:56 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SABAH: 10 <b>di kota marudu</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Dec 2013 11:24 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

10/11/2013: 1Avenue jadikan daerah <b>Kota Marudu</b> hab ekonomi <b>...</b>

Posted: 10 Nov 2013 02:31 AM PST

Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Datuk Seri Dr. Maximus Ongkili melancarkan pusat pembangunan bercampur 100 juta ringgit 1Avenue di Kota Marudu, yang akan menjadikan daerah itu sebuah hab ekonomi di Utara Sabah.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Kota Marudu berkata, projek komersil dan kediaman itu akan menjadi pemacu utama usaha membangunkan daerah tersebut.

Ia sejajar dengan manifesto pilihan raya beliau, 'Transformasi Untuk Kota Marudu Yang Maju dan Berdaya Saing'.

Kota Marudu mempunyai 384 projek sedia ada dan 165 lagi sedang dibina. Manakala 701 lagi sedang mendapatkan kelulusan pembinaan, sementara terdapat 536 rumah di kawasan bandar, seribu 697 rumah sedang dibina, termasuk projek 1Avenue dan 616 lagi telah diluluskan untuk pembangunan dalam beberapa tahun lagi.

Beliau berkata demikian dalam kenyataan media di Kota Kinabalu.

Menurut Datuk Maximus, 1Avenue bukan hanya menampung keperluan bagi fasiliti komersil dan perniagaan di Kota Marudu, tetapi juga menyediakan kediaman, hotel dan sebuah panggung wayang.

Pembinaan 1Avenue terdiri daripada dua fasa dengan 296 rumah kedai dan pejabat, hotel tiga bintang pertama daerah itu dengan 160 bilik dan panggung wayang pertama di Wilayah Utara Sabah.

Pembangunan kediaman itu juga akan dilengkapi kemudahan gaya hidup moden seperti kolam renang, dewan pelbagai dan taman permainan kanak-kanak.

Maria (Maria/Brna)

 ~mfja~

Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Datuk Seri Dr. Maximus Ongkili melancarkan pusat pembangunan bercampur 100 juta ringgit 1Avenue di Kota Marudu, yang akan menjadikan daerah itu sebuah hab ekonomi di Utara Sabah.Beliau yang juga Ahli Parlimen Kota Marudu berkata, projek komersil dan kediaman itu akan menjadi pemacu utama usaha membangunkan daerah tersebut.Ia sejajar dengan manifesto pilihan raya beliau, 'Transformasi Untuk Kota Marudu Yang Maju dan Berdaya Saing'.Kota Marudu mempunyai 384 projek sedia ada dan 165 lagi sedang dibina. Manakala 701 lagi sedang mendapatkan kelulusan pembinaan, sementara terdapat 536 rumah di kawasan bandar, seribu 697 rumah sedang dibina, termasuk projek 1Avenue dan 616 lagi telah diluluskan untuk pembangunan dalam beberapa tahun lagi.Beliau berkata demikian dalam kenyataan media di Kota Kinabalu.Menurut Datuk Maximus, 1Avenue bukan hanya menampung keperluan bagi fasiliti komersil dan perniagaan di Kota Marudu, tetapi juga menyediakan kediaman, hotel dan sebuah panggung wayang.Pembinaan 1Avenue terdiri daripada dua fasa dengan 296 rumah kedai dan pejabat, hotel tiga bintang pertama daerah itu dengan 160 bilik dan panggung wayang pertama di Wilayah Utara Sabah.Pembangunan kediaman itu juga akan dilengkapi kemudahan gaya hidup moden seperti kolam renang, dewan pelbagai dan taman permainan kanak-kanak.(25) Maria(Maria/Brna)

Irwin&#39;s Blog: Laporan Sumbangan Saudara Baru <b>di</b> Kampung <b>...</b>

Posted: 03 Dec 2013 07:26 PM PST

Laporan Sumbangan Saudara Baru di Kampung Kionsom Baru, Kota Marudu

Pada 14 November 2013, sumbangan yang telah dikutip dikumpulkan untuk dimasukkan di dalam kotak bagi memudahkan barang-barang tersebut untuk dibawa ke Kota Marudu. Pada keesokan harinya pula bersamaan pada 15 November 2013 (Jumaat) selesai mengerjakan solat jumaat, kami seramai 4 orang sebagai wakil penyerahan sumbangan bertolak dengan menaiki Bas Durok ke pekan Keningau. Dengan menaiki bas mini kami tiba di Kota Kinabalu, Barang-barang yang banyak itu saya telah minta seorang hamba Allah untuk membantu membawanya ke Kota Kinabalu memandangkan hamba Allah itu mempunyai kenderaan. Selesai Bersolat (dijamakkan). Kami terus menaiki Bas ke Kota Marudu. Perjalanan ke Kota Marudu mengambil masa selama 2 jam setengah, tetapi memandangkan bas tersebut banyak kali berhenti untuk mengambil penumpang, menyebabkan kami tiba di Kota Marudu lebih kurang jam 8 malam. Perjalanan kami menjadi 5 jam.

Setelah tiba di Kota Marudu, bersolat, dan terus pulang ke Kg Kionsom Baru. Kami berehat dan  keesokan harinya lebih kurang jam 11.30 pagi kami menyerahkan barang-barang dan berupa wang, hasil sumbangan Pelatih IPGKK dan orang ramai yang prihatin diamanahkan kepada kami kepada wanita muallaf tersebut. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. Dengan bantuan ini saya mengucapkan terima kasih  kepada sahabat-sahabat, rakan-rakan, para pelatih dan orang ramai yang membantu wanita muallaf tersebut. Saya sangat bersyukur kerana suara saya didengari oleh para sahabat saya yang prihatin, dan seharusnya kita merasa senang hati kerana telah menunjukkan hakikat persaudaraan Islam yang sebenar kepada wanita muallaf tersebut. Semoga Allah mengantikan harta yang kamu sedekahkan dengan sesuatu yang lebih baik daripada itu. dan Inilah Persaudaraan Islam !

Berikut di bawah adalah gambar bukti sebagai dokumentasi :  
p/s lelaki yang berbaju putih dan panjang janggut itu bukan suami dia tapi abang saya.

Harapan 
Diharap aktiviti yang seperti ini akan dijalankan dimasa-masa akan datang, Insyallah.

Petisyen PKR <b>di</b> Parlimen <b>Kota Marudu</b> Ditolak | Politik - Rakyat News

Posted: 07 Nov 2013 05:00 PM PST

alt

KOTA KINABALU 8 Nov - Mahkamah Pilihan Raya hari ini menolak dengan kos petisyen difailkan calon PKR untuk membatalkan keputusan pilihan raya umum ke-13 bagi kerusi Parlimen Kota Marudu yang dimenangi Barisan Nasional (BN).

Hakim Datuk Yew Jen Kee memutuskan petisyen yang difailkan Datuk Maijol Mahap daripada PKR gagal membuktikan Borang 14 yang merekodkan jumlah undi diperoleh setiap calon serta bilangan undi rosak, tidak diberi kepada ejen pilihan raya PKR, dan ia tidak menjejaskan keputusan pilihan raya mengikut Seksyen 32(b) Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954.

"Dakwaan pempetisyen bahawa ejennya tidak diberikan Borang 14, namun borang itu telah diserahkan untuk ditandatangani dan tiada bantahan dikemukakan kepada Ketua Tempat Mengundi (KTM).

"Pegawai Pengurus Pilihan Raya (RO) Kota Marudu Luvita Koisun juga menerima semua Borang 14 yang telah disahkan dan dihantar KTM yang bertugas di pusat mengundi terbabit, katanya di Mahkamah Pilihan Raya di sini hari ini.

Yew turut memerintahkan Maijol membayar kos masing-masing RM40,000 kepada responden kedua dan ketiga.     

Mahap menamakan Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air Datuk Seri Dr Maximus Ongkili sebagai responden pertama, Luvita responden kedua dan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) responden ketiga.

Pada 13 Ogos lepas, Yew memutuskan supaya dakwaan amalan rasuah terhadap Ongkili digugurkan daripada petisyen itu, tetapi Ongkili kekal sebagai responden kerana beliau merupakan pemenang kerusi berkenaan.

Sementara itu, Ongkili ketika ditemui pemberita berpuas hati dengan prosiding yang dijalankan dan ia mempamerkan suatu proses yang baik kepada kerajaan dan SPR.

Ongkili, yang mewakili BN, memenangi kerusi itu dengan majoriti 842 undi selepas memperoleh 15,168 undi dalam pertandingan empat penjuru manakala Mahap meraih 14,326 undi, calon Star Majamis Timbong (2,228 undi) dan Yuntau alias Kuntau Kolod (SAPP) mendapat 444 undi manakala 911 undi ditolak.

Ongkili diwakili peguam Chin Teck Ming, sementara Luvita dan SPR diwakili Peguam Kanan Persekutuan Mahiran Mohd Isa dan Zawawi Ghazali manakala Maijol diwakili peguam Fulton Mark Sitiwin.

10 di sandakan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di sandakan - Google Blog Search


IKAN MATAHARI BESAR DITEMUI MATI <b>DI SANDAKAN</b> SABAH

Posted: 02 Jan 2014 01:01 AM PST

Ikan Matahari besar ditemui mati di Kpg Forest Sandakan Sabah

ikan matahari gergasi di kg forest sandakan sabah 1 ikan matahari besar ditemui mati di sandakan sabah

Seekor ikan bersaiz besar, Mola-Mola ataupun dikenali sebagai "ikan matahari" didakwa ditemui mati terdampar dekat pesisir pantai di kampung Forest Sandakan Sabah, baru-baru ini

Penemuan ikan matahari besar dengan tulang terberat di dunia, di lokasi berkenaan telah mendapat perhatian daripada penduduk sekitar kerana ikan ini jarang ditemui di perairan Sabah

Ikan mola-mola dan kerap disebut sebagai "ikan matahari" ekoran bentuknya bulat dan besar seperti matahari juga tergolong daripada spesis hidupan laut mempunyai bentuk yang aneh, iaitu pipih dengan sirip di atas dan di bahagian bawah tubuhnya, serta bentuk ekornya yang pelik

ikan matahari gergasi di kg forest sandakan sabah ikan matahari besar ditemui mati di sandakan sabah

IKAN MATAHARI BESAR DITEMUI MATI DI SANDAKAN SABAH

Meskipun mampu mencapai berat sehingga seribu kilogram dan panjang 1 meter bagi ikan dewasa namun makanan utamanya adalah obor-obor dan tumbuhan laut

Selain itu, ikan ini juga gemar berenang di kedalaman 600 meter di bawah permukaan laut beriklim tropika

Mola Mola akan muncul ke permukaan laut untuk mendapatkan cahaya matahari. Jadi tidak hairanlah juga jika ia dipanggil dengan gelaran Sunfish atau ikan matahari

Walaupun besar, pergerakkannya lambat dan tidak mampu melawan arus air laut yang bergelora dan ikan Mola Mola juga akan mudah tersangkut pada kapal-kapal kerana tidak mampu mengelak dengan pantas

Menurut sumber, ikan Matahari ini kerap muncul di perairan Indonesia sekitar bulan Jun hingga Oktober setiap tahun dan spesis ikan ini dikatakan semakin pupus

Informasi ini disiarkan pada 2.1.2014, Khamis

Gambar Ikan Matahari Gergasi Terdampar <b>Di</b> Kg Forest <b>Sandakan</b> <b>...</b>

Posted: 01 Jan 2014 06:13 PM PST

Gambar ikan matahari gergasi terdampar di Kg Forest Sandakan. Menerusi kiriman emel, gempar dengan penemuan ikan bersaiz besar yang telah mendarat di Kampung Forest Sandakan Sabah sejak beberapa hari yang lalu. Penemuan tersebut turut dikongsikan menerusi laman sosial dan menarik perhatian umum. Untuk pengetahuan anda, spesis ikan ini dikenali sebagai ikan Matahari berikutan bentuknya yang bujur atau bulat dan mempunyai saiz yang lebih besar dari seorang lelaki dewasa.

Gambar Ikan Matahari Gergasi Terdampar Di Kg Forest Sandakan

ikan matahari

Gempar! Ikan Matahari muncul <b>di Sandakan</b> Sabah | Tengok TV <b>...</b>

Posted: 11 Jan 2014 06:58 AM PST

http://tengoktvonline.blogspot.co.at/2014/01/gempar-ikan-matahari-muncul-di-sandakan.html


Gempar penduduk kampung disini apabila menemui seekor ikan pelik terdampar di Kg Forest Sandakan, Sabah. Namun, sebenarnya spesis ikan itu dinamakan ikan "Mola-mola" tergolong dalam kategori 'bony fish' yang paling berat di dunia.

Berat ikan mola-moal dewasa dianggarkan sekitar 1000 kg. Diet utamanya ialah obor-obor. Hidup diperairan laut tropika. Sebagaimana ikan buntal, ikan ini juga menjadi hidangan yang istimewa di negara Jepun, Korea Dan Taiwan.

Sumber gambar: FB Syro Blackz

10 di papar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di papar - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

10 di tawau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tawau - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

10 di kota kinabalu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota kinabalu - Google Blog Search


(Gambar) Kejadian terbaru <b>di</b> Sekitar <b>Kota Kinabalu</b> Tembak <b>...</b>

Posted: 10 Jan 2014 09:28 PM PST

(Gambar) Kejadian terbaru di Sekitar Kota Kinabalu Tembak Rambang dan pecah cermin kedai bangunan


25 premis perniagaan di Kota Kinabalu rosak akibat tembakan peluru Guli

Sebanyak 25 pintu cermin premis perniagaan termasuk lima buah bank dan tiga hotel di beberapa kawasan di sini pecah selepas sekumpulan remaja melepaskan tembakan daripada senjata dipercayai senapang angin malam tadi.

Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Jauteh Dikun berkata, kejadian yang berlaku selama sejam bermula pukul 11.45 malam itu melibatkan lokasi di kawasan Karamunsing, Luyang dan Inanam.

Beliau sebagai Ketua Polis Daerah (OCPD) Kota Kinabalu menasihatkan orang ramai agar tidak panik dgn kejadian menembak bangunan sekitar KK semalam.


Siasatan awal menunjukkan mereka menggunakan senapang angin & guli kaca sebagai peluru utk menembak & merosakkan jendela/pintu kaca dibeberapa kawasan KK semalam. Ia dipercayai melibatkan 6 suspek yg menggunakan 3 buah kenderaan & tidak ada kaitan dengan kumpulan militan/bersenjata.
Beliau berkata siasatan awal menerusi rakaman kamera litar tertutup (CCTV) mendapati kejadian itu dilakukan sekumpulan enam remaja menggunakan senapang angin berpelurukan guli.
Jauteh berkata rakaman CCTV itu juga menunjukkan dua daripada kenderaan yang digunakan sekumpulan remaja terbabit dalam kejadian itu adalah pacuan empat roda.

Setakat ini sebanyak 25 buah premis yg cerminnya telah dipecahkan.

2. Standard Chatered Bank

7. Pintu B Warisan Square
8. Malar Hotel di Kk Times Square
9. Pejabat Aeropod Kk Times Square
10. Pejabat Sutera Avenue Kk Times Square
12. Pintu masuk wisma Sedco wawasan plaza

3. Southern Station Damai
6. Secret Recipe City Mall
7. Hair Made Saloon City Mall
8. Hair Shampoo Saloon City Mall


2. Cimb Bank

D. Penampang

1. Showroom Perodua Bundusan


2. KFC Beverly Hills

E. Dongongon
1. Public Bank

Kejadian berlaku lebih kurang jam 12 malam dan dipercayai dilakukan oleh beberapa kumpulan.

"Last nite a black hilux went round shooting ball bearings and breaking glasses at wisma merdeka, wisma perkasa, warisan square, am bank at damai and public bank in inanam. Take care everyone."

Ini kerja 'kacang hantu'


Sekurang-kurangnya 25 premis yang memiliki pintu, tingkap, dinding dan tembok kaca sekitar bandar raya ini, termasuk di Luyang dan Inanam, pecah ditembak menggunakan guli yang dilepaskan daripada senapang angin, tengah malam tadi.

Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu, Asisten Komisioner Jauteh Dikon berkata, kerosakan itu dipercayai berlaku di antara kira-kira 11.45 malam hingga 12.45 tengah malam.

"Hasil pemeriksaan, polis menemui beberapa guli di tempat kejadian dipercayai dilakukan kumpulan tidak bertanggungjawab dan bermotifkan untuk menimbulkan kerisauan kepada orang ramai.

"Semua kejadian berlaku dalam kira-kira satu jam dan dipercayai membabitkan beberapa kumpulan yang menaiki tiga kenderaan," katanya dalam sidang media di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Kinabalu.

Jauteh berkata, kes itu masih dalam siasatan dan mendapat kerjasama daripada pemilik premis.

"Sehingga ini, 19 laporan polis sudah diterima dan sebahagian maklumat diperoleh daripada kamera rakaman litar tertutup (CCTV).

"Kes disiasat mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan," katanya.

Jauteh turut menafikan kes terbabit ada kaitan dengan sebarang kes lain di sekitar daerah ini.

Sehubungan itu, katanya, orang ramai diminta tidak cemas dengan keadaan itu.

Sementara itu di Penampang, enam premis turut mengalami kejadian sama dan polis masih melakukan siasatan lanjut.

Cerita dari public: 


Minggu ni ada perbicaraan mundu d mahkamah
Xtw berapa hb??

bgn2 yg durg tembak suma keliling mahkamah dan jln masuk kk
jeng jeng jeng
pakai hilux hitam

For everybodys info last night wisma merdeka and wisma perkasa was shoot with ball bearing gun. The glass wall was broke at wisma. 

Beware in case they will shoot suris too.
Suspects drive in black hilux.

copy paste-Heard from the police that there are 11 buildings including banks also

Terdapat budak budak kurang akal telah melepaskan tembakan senapang angin ke arah pintu-pintu cermin.

25 Tempat Jadi Sasaran Tembakan Di Kota Kinabalu


Kejadian tembakan misteri yang berlaku awal pagi Sabtu mencetuskan kebimbangan kepada penduduk di sini selepas lebih daripada 25 tempat telah menjadi sasaran.

Cermin tingkap dan pintu kaca hotel, pusat beli-belah, bank dan restoran makanan segera dipenuhi kesan lubang peluru tunggal, malah ada yang hancur berkecai akibat ditembak oleh individu yang tidak diketahui dalam kejadian antara tengah malam Jumaat dan pukul 1 pagi Sabtu.

Tiada laporan kecederaan diterima setakat ini.

Polis masih belum membuat kenyataan rasmi berhubung kejadian itu yang kini telah tersebar di media sosial.

Mereka belum lagi mengenal pasti mereka yang terlibat tetapi pegawai keselamatan tidak menolak individu yang tidak puas hati atau mungkin kumpulan kongsi gelap terlibat dalam tembakan itu.

Kecurigaan timbul apabila senjata jenis 'Air Rifle' telah digunakan dalam tembakan itu.

UPDATE: Shots fired at shops and offices in Kota Kinabalu


Police are on high alert following a series of reports about windows being smashed at 18 premises across the state capital here.

Reports from the public were made from about 11.30pm until about 3am in Inanam, Luyang and the City centre.

A businessman in Inanam said the alarm was triggered at a bank after its window was shot at around 11.30pm.

"Many policemen came here and there was a massive traffic jam last nigt," he said adding witnesses near the bank claimed the window was shot at.

Among other locations the windows were smashed were at jalan Gaya, Jalan Pantai, Wisma Merdeka, Wariosan Square, KK Times Square, Api-Api Centre, Damai plaza and City Mall.

No other losses were reported except for the smashed windows, according to a police source.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Why are so many Malaysians taking pics of Hyundai cars? #Hyundaii10
Wouldn't it be nice to own a brand new car without paying a single cent? All the details on how to get a FREE Hyundai car with 3 simple steps.
Senarai kereta paling laris dijual di Malaysia
Tahun 2003

Maharaja Lawak Mega 2013 Full
Tonton Lawak Online

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved