ads

Khamis, 24 April 2014

10 di sandakan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :- di sandakan - Google Blog Search

10 di sandakan - Google Blog Search


Felcra Cadang Buka Pusat Latihan <b>Di Sandakan</b> - MYNEWSHUB <b>...</b>

Posted: 20 Apr 2014 03:36 AM PDT


KINABATANGAN – Felcra Trading & Consultancy Sdn Bhd (FTC), anak syarikat milik penuh Felcra Berhad, bercadang membuka sebuah pusat latihan di Sandakan, Sabah, bagi meningkatkan keupayaan serta keboleh pasaran pelajar dan graduan luar bandar di negeri ini.

Pengerusi Felcra Datuk Bung Moktar Radin berkata rancangan itu merupakan satu tanggungjawab sosial bagi membangunkan modal insan, sekali gus mempertingkatkan sosio ekonomi masyarakat luar bandar.

Katanya pada masa ini terdapat dua pusat latihan di bawah Felcra iaitu Pusat Latihan dan Rekreasi Felcra di Tebing Tinggi, Johor dan Pusat Latihan Felcra di Seberang Perak.

Bung Moktar, yang juga Anggota Parlimen Kinabatangan, berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan Karnival Pendidikan Parlimen Kinabatangan anjura FTC di sini hari ini.

Beliau turut meminta FTC mengenal pasti sebuah sekolah menengah di Kinabatangan untuk dijadikan anak angkat bagi melahirkan pelajar cemerlang dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Mengenai karnival pendidikan itu, beliau berkata ia bertujuan mengenal pasti pelajar lepasan SPM, Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) dan unversiti untuk mengikuti lapan bidang kursus di pusat latihan Felcra.- BERNAMA

Anda mungkin juga meminati:

Felcra Cadang Buka Pusat Latihan Di Sandakanhttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/09/Bung-Moktar.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/09/Bung-Moktar-150x150.jpgMyNewsHub Terkini

KINABATANGAN - Felcra Trading & Consultancy Sdn Bhd (FTC), anak syarikat milik penuh Felcra Berhad, bercadang membuka sebuah pusat latihan di Sandakan, Sabah, bagi meningkatkan keupayaan serta keboleh pasaran pelajar dan graduan luar bandar di negeri ini. Pengerusi Felcra Datuk Bung Moktar Radin berkata rancangan itu merupakan satu tanggungjawab sosial...

KINABATANGAN - Felcra Trading & Consultancy Sdn Bhd (FTC), anak syarikat milik penuh Felcra Berhad, bercadang membuka sebuah pusat latihan di Sandakan, Sabah, bagi meningkatkan keupayaan serta keboleh pasaran pelajar dan graduan luar bandar di negeri ini. Pengerusi Felcra Datuk Bung Moktar Radin berkata rancangan itu merupakan satu tanggungjawab sosial bagi membangunkan modal insan, sekali gus mempertingkatkan sosio ekonomi masyarakat luar bandar. Katanya pada masa ini terdapat dua pusat latihan di bawah Felcra iaitu Pusat Latihan dan Rekreasi Felcra di Tebing Tinggi, Johor dan Pusat Latihan Felcra di Seberang Perak. Bung Moktar, yang juga Anggota Parlimen Kinabatangan, berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan Karnival Pendidikan Parlimen Kinabatangan anjura FTC di sini hari ini. Beliau turut meminta FTC mengenal pasti sebuah sekolah menengah di Kinabatangan untuk dijadikan anak angkat bagi melahirkan pelajar cemerlang dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Mengenai karnival pendidikan itu, beliau berkata ia bertujuan mengenal pasti pelajar lepasan SPM, Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) dan unversiti untuk mengikuti lapan bidang kursus di pusat latihan Felcra.- BERNAMA

10 di penampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di penampang - Google Blog Search


Remaja Perempuan Meninggal Dunia Disimbah Asid <b>di Penampang</b>

Posted: 19 Apr 2014 06:45 AM PDT

KOTA KINABALU: Seorang remaja perempuan meninggal dunia selepasdisimbah asid oleh seorang lelaki misteri di sebuah premis makanan berhampiran Towering, Jalan Penampang dekat sini, Sabtu.

Ketua Polis Daerah Penampang, DSP Ratan Kumar Singh berkata mangsa yang dikenali sebagai Memey Kandusan, 19, meninggal dunia kira-kira 11.20 pagi ini selepas menerima rawatan kecemasan di Hospital Queen Elizabeth.

"Difahamkan mangsa sedang bersarapan di kedai berkenaan bersama dua rakannya sebelum didatangi seorang lelaki yang tidak dikenali, pada kira-kira pukul 5.30 pagi.

"Suspek yang memakai topi itu dikatakan bertindak melempar sejenis cecair dipercayai asid ke bahagian muka mangsa sebelum melarikan diri dari tempat kejadian," katanya kepada pemberita di sini, Sabtu.

Beliau berkata tiada tangkapan dilakukan dan motif kejadian masih dalam siasatan.

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved