ads

Rabu, 10 April 2013

10 di kudat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kudat - Google Blog Search


h.3.l.3.n: Visiting my Bestie <b>di Kudat</b>, Sabah

Posted: 30 Mar 2013 03:00 AM PDT

after the brief trip back to Kuching (to attend a 3-day meeting) i flew off to Kudat via Kota Kinabalu to meet my bestie

the airport at Kudat.. looks like a pretty small green building surrounded by alot of greeneries

enjoying a coast at Pantai Bak Bak

yummy seafood dinner at Esplanade

had breakfast the following day at Kudat Curry House

then its off to the main attraction just 40km from Kudat, the Tip of Borneo: Tanjung Simpang Mengayau!

from one end of Kuching/ Lundu/ Sematan, to the Other! :)

me and my bestie at the Tip of Borneo
happy trio! thanks alot for your hospitality in Kudat!

10 di kota marudu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota marudu - Google Blog Search


Perlu dibina pusat Pemindahan Banjir <b>di Kota Marudu</b> - I LOVE <b>...</b>

Posted: 19 Mar 2013 05:27 PM PDT

Bina pusat pemindahan banjir

Oleh MABULMADDIN SHAIDDIN utusansabah@utusan.com.my

KOTA MARUDU 13 Feb. - Banjir bukanlah perkara baharu bagi penduduk Kota Marudu yang saban tahun sebahagian daripada mereka dipindahkan ke pusat pemindahan mangsa banjir, khususnya di sekolah atau dewan serbaguna.

Presiden Pertubuhan Kimaragang Malaysia (Kimaragang), Datuk Abdul Latiff Kandok berkata, sudah tiba masanya untuk kerajaan membina bangunan atau penempatan khas yang tetap bagi memindahkan mangsa banjir di setiap kawasan yang sering dilanda banjir.

Katanya, cadangan itu berdasarkan kepada keadaan geografi Kota Marudu yang rendah membuatkan daerah itu mudah terdedah kepada banjir setiap kali hujan secara berterusan.

"Keadaan pembangunan yang tidak terkawal juga menyumbang berlakunya banjir. Di negara-negara maju seperti Jepun yang sering dilanda tsunami dan gempa bumi, kerajaan mereka menyediakan tempat perlindungan khas dan penduduk diajar menyelamatkan diri pada bila-bila masa.

"Tanpa menunggu arahan, mereka terus ke pusat perlindungan sekiranya gejala bencana alam dapat dikesan, apatah lagi jika terdengar siren dibunyikan," katanya.

Beliau berkata demikian semasa melawat mangsa banjir di beberapa pusat pemindahan, antara di Sekolah Kebangsaan (SK) Langkon, SK Ranau, Dewan Serbaguna Mosolog dan Pusat Komuniti Rukun Tetangga Kampung Salimandut, di sini baru-baru ini.

Yang turut hadir, Timbalan Pengerusi Ikatan Sabah, Azahari Amit, Ketua Pemuda UMNO Cawangan Bombong 1, Japlin Asrakal dan Ketua Pemuda UMNO Cawangan Salimandut, Badly Tuyundo.

Abdul Latiff berkata, bangunan seumpama itu mampu diwujudkan oleh kerajaan tetapi mestilah dibina di tempat sesuai dan lengkap dengan prasarana seperti dewan makan, tempat permainan dan pusat riadah bagi penduduk yang dipindahkan.

Beliau yang juga bekas Pegawai Daerah Kinabatangan mencadangkan supaya agensi kerajaan seperti Biro Tata Negara dijemput untuk memberi ceramah kenegaraan sebagai salah satu pengisian selama penduduk berada di pusat tersebut.

Sementara itu, Azahari Amit memuji komitmen kerajaan yang prihatin membantu mangsa banjir setiap kali fenomena itu berlaku dengan mengagihkan makanan dan keperluan asas.

Namun demikian, katanya, melalui pemantauan yang dilakukan di pusat pemindahan banjir, keperluan seperti lampin kanak-kanak, tikar dan keperluan orang kurang upaya masih perlu ditambah baik demi keselesaan golongan itu pada masa depan.

Banjir pada bulan lalu menyebabkan seramai 1,851 orang penduduk terpaksa dipindahkan ke 10 pusat pemindahan mangsa banjir di seluruh Kota Marudu.

10 di papar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di papar - Google Blog Search


SAMBUTAN HARI KEBANGSAAN, HARI MALAYSIA & MAJLIS <b>...</b>

Posted: 17 Sep 2012 06:13 PM PDT

17 Sep 2012   –   Ketua Pengarah Jabatan Latihan Khidmat Negara; YBhg Dato' Abdul Hadi Awang Kechil, telah bersama-sama meraikan Sambutan Hari Kemerdekaan, Hari Malaysia dan Ramah Mesra Aidil Fitri dengan pelatih-pelatih PLKN di Kem PLKN Wawasan, Papar, Sabah.

10 di keningau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di keningau - Google Blog Search


20/03/2012: Kutipan tabung Perwira Lahad Datu dilancarkan <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 20 Mar 2013 02:07 AM PDT

Pelbagai pihak di negeri ini terus prihatin dengan nasib perwira-perwira negara yang terlibat dalam mengawal pencerobohan pengganas di Lahad Datu. Di Keningau, Majlis Daerah Keningau (MDK) melancarkan kutipan Tabung Pewira Lahad Datu di lobi bangunan berkenaan.

Pelancaran kutipan tabung Pewira Lahad Datu itu dilancarkan oleh Pegawai Eksekutif Majlis Daerah Keningau Mohd Rafik Haji Jubar.

Bercakap kepada media selepas melancarkan tabung itu Rafik berkata, tabung itu dilancarkan diperingkat MDK atas kesedaran dikalangan pegawai dan staf MDK di sini untuk sama-sama membantu pewira-pewira yang terlibat dalam mengawal insiden percerobohan pengganas di Lahad Datu.

Rafik berkata, semangat setiakawan dan semangat kenegaraan juga dikalangan pegawai dan staf MDK di sini mendorong kepada pelancaran tabung Pewira Lahad Datu.

Tambahnya, sekurang-kurangnya sumbangan yang diberikan dapat meringankan beban keluarga pewira-pewira yang terkorban dan cedera.

Beliau berkata, sumbangan yang terkumpul dari pegawai dan staf serta rakan-rakan yang ada kaitan dengan MDK akan diserahkan pada 30 Mac ini dalam satu majlis pelancaran tabung Pewira Lahad Datu yang dijangka akan dilancarkan oleh salah seorang pemimpin tempatan di daerah itu.

Ends/Hacks/MA-Cov-FA-Radik        ~mfja~

BLOG SABAH: 10 <b>di keningau</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Mar 2013 11:32 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Muhyiddin tiba <b>di Keningau</b> rasmi kongres PBRS – BorneoPost <b>...</b>

Posted: 29 Dec 2012 01:35 PM PST

Posted on December 30, 2012, Sunday

KENINGAU: Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin tiba di sini semalam untuk merasmikan persidangan perwakilan ke-15 Parti Bersatu Rakyat Sabah (PBRS) di Dewan Masyarakat Keningau, di sini.

Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) itu diiringi Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman tiba di sini jam 10.40 pagi menaiki helikopter dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu.

Muhyiddin, Musa dan Presiden PBRS Tan Sri Joseph Kurup dijadual menghadiri menghadiri jamuan dalam suasana perayaan Krismas dan Tahun Baharu di dewan itu sebelum berlepas pulang ke Kuala Lumpur.

Keningau adalah sebuah pekan kecil di selatan Kota Kinabalu yang terletak di pinggir Banjaran Crocker. — Bernama

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

10 di kinabatangan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kinabatangan - Google Blog Search


sabahkini.net: ELEKTRIK DUA KAMPUNG <b>DI KINABATANGAN</b>

Posted: 05 Feb 2013 06:43 AM PSTBINCANG....Masiung sedang berbincang dengan pihak SESB Kinabatangan mengenai masalah bekalan elektrik.
KINABATANGAN : Masalah bekalan elektrik yang Kampung Pelangi dan Kampung Warisan Kinabatangan akan dapat diatasi oleh pihak SESB Kinabatangan  dalam masa dua atau tiga hari lagi.
Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kuamut, Masiung Banah berkata  demikian sejurus selepas mengadakan pertemuan dengan pihak pengurusan SESB Kinabatangan, kelmarin.
Masiung mengadakan perjumpaan tidak formal itu untuk mengetahui lebih dekat lagi mengenai permasalahan bekalan elektrik kedua-dua bauh kampung yang dimaksudkan sambil meminta penjelasan terperinci daripada pihak SESB mengenai masalah tersebut.
"Saya minta kepada orang kampung di kedua-dua kampung berkenaan supaya bersabar mengenai masalah tersebut dan ini tidak lama lagi keadaan akan pulih seperti biasa," ujarnya.
Kata Masiung, beliau tidak mahu perkara sekecil begini dijadikan isu politik dan propaganda pihak pembangkang yang mendakwa pemimpin dan wakil rakyat BN tidak buat kerja untuk rakyatnya.
Sementara itu, pihak SSB memberi jaminan masalah bekalan eletrik di kedua kampung terbabit akan segera diatasi demi keselesaan penduduk yang berdepan dengan  fenomena tersebut.

10 di kunak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kunak - Google Blog Search


TAWAUMAGIC.COM: Pesta Ang Pau <b>di Kunak</b>

Posted: 23 Feb 2013 08:01 PM PST

Sekali Tan Sri Dato Liew Yun Fa memberi kepercayaan kepada kami untuk menghiburkan orang Kunak pula. Perjalanan mengambil masa 1 jam sahaja. Punya laju kereta durang bawa mau terbang jantung.

Malam itu hanya khidmat clown sahaja. Berjumpa juga dengan rakan seperjuangan saudara Justin. Malam itu dapat juga Ang Pau dari YB daerah Kunak.

Lebih kurang 10.30 mlm kami pulang ke Tawau semula. Tan Sri belanja makan baru kami pulang.
Terima kasih Tan Sri atas kepercayaan kepada kami sekali lagi.

di negeri sabah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sabah - Google Blog Search


KEKOSONGAN JAWATAN <b>DI</b> JABATAN KERAJAAN <b>NEGERI SABAH</b>

Posted: 04 Apr 2013 05:41 AM PDT

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berasal dari Sabah yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk mengisi kekosongan jawatan di Jabatan Kerajaan Negeri Sabah seperti berikut :-
Bilangan Kekosongan : Enam (06) Jawatan
Tempat Kekosongan: Seluruh Sabah
2. Jururawat Masyarakat Gred U19
Bilangan Kekosongan : Tiga (03)
Tempat kekosongan : 2 Jawatan di Tawau, 1 Jawatan di sembulan, Kota Kinabalu
Tarikh tutup 11 April 2013

Jawatan Kosong 2013 <b>di</b> Suruhanjaya Perkhidmatan Awam <b>Negeri</b> <b>...</b>

Posted: 04 Apr 2013 03:10 AM PDT

Jawatan Kosong 2013 di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sabah (SPAN)

Jawatan Kosong 2013: Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri (SPAN) pada mulanya telah ditubuhkan atas Perintah Dewan, the North Borneo (Public Service Commission) Order in Council, 1963, yang diwartakan pada 1 Mac 1963 dalam Warta Kerajaan Bil. S. 43/63.Selepas Negeri Sabah mencapai kemerdekaan menerusi Malaysia pada 31 Ogos 1963, pewujudan SPAN diperuntukkan pula di bawah Bahagian (I), Artikel 36(1) Perlembagaan Negeri Sabah.

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berasal dari Sabah yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk mengisi kekosongan jawatan di Jabatan Kerajaan Negeri Sabah seperti:

// ]]>

Nama Jawatan :

.JURUTERA (AWAM)

Gred :

.JA41

No. Notis SPA :

.001/2013

Klasifikasi :

.KEJURUTERAAN

Kumpulan Perkhidmatan :

.PENGURUSAN DAN PROFESIONAL

Taraf Jawatan/Bil. :

.TETAP (6)

.

Tarikh Tutup Permohonan :

.11 April 2013

Nama Jawatan :

.JURURAWAT MASYARAKAT

Gred :

.UA19

No. Notis SPA :

.002/2013

Klasifikasi :

.PERKHIDMATAN PERUBATAN DAN KESIHATAN

Kumpulan Perkhidmatan :

.SOKONGAN

Taraf Jawatan/Bil. :

.TETAP (3)

.

Tarikh Tutup Permohonan :

.11 April 2013

CARA MEMOHON

Permohonan hendaklah dibuat secara ONLINE SAHAJA dengan melayari
Laman web SPANS di alamat http://www.jawatan.sabah.gov.my/.
Kemudahan untuk memohon secara on line ini ada disediakan secara percuma di pejabat :

Urus Setia
Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sabah,
Tingkat 3, Blok B, Wisma MUIS,
Peti Surat 10998,
88811 KOTA KINABALU.

Salinan sijil – sijil Asal (sijil lahir / kad pengenalan pemohon / kad
pengenalan kedua ibubapa [sijil mati jika berkaitan] / sijil-sijil akademik dan
dokumen – dokumen lain yang berkaitan dan disyaratkan dalam iklan ini HANYA
dibawa apabila anda berjaya dipanggil untuk ditemuduga kelak.

Permohonan yang diterima daripada calon – calon yang TIDAK MEMENUHI kelayakan yang disyaratkan dalam iklan ini tidak akan dilayan.
Hanya calon-calon yang layak selepas TAPISAN SAHAJA akan dipanggil untuk temuduga.
Pemohon – pemohon yang tidak mendapat sebarang jawapan selepas
EMPAT BULAN dari tarikh tutup iklan, hendaklah menganggap
permohonan mereka tidak berjaya.

TARIKH TUTUP PERMOHONAN TIDAK LEWAT ATAU PADA 11 April 2013

Sila klik sini untuk maklumat penuh dan sumber iklan jawatan kosong 2013 ini.

———————————————————————————————-

Jgn ketinggalan utk mendapatkan pemberitahuan jwtn kosong di negeri anda.Isikan langganan email di sini
->> http://bit.ly/QH82aX

———————————————————————————————–

Jawatan Kosong 2013

from your own site.

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved