ads

Rabu, 8 Ogos 2012

10 di tenom - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di tenom - Google Blog Search


sabahkini.net: PENYELUDUPAN ROKOK DAN ARAK <b>DI TENOM</b>

Posted: 09 May 2012 03:07 AM PDT


SAYA telah membuat laporan polis bernombor TENOM/RPT/0704/2012 berhubung tindakan pihak berkuasa menghalang saya berniaga dan Skandal Penyeludupan di rokok dan arak di Tenom.
Menurut berita yang saya terima daripada salah seorang pelanggan saya, bahawa saya tidak dibenarkan membuat perniagaan rokok dan minuman keras di Tenom; sebaliknya polis membenarkan orang lain menjalankan bisness tersebut kecuali saya. Saya berpendapatan polis telah menyalahgunakan kuasa mereka dengan hanya memberhentikan perniagaan saya, sedangkan orang lain masih meneruskan perniagaan mereka.
Selain itu, saya juga tidak dibenarkan mengambil stok dari pelabuhan Sipitang manakala orang lain dibenarkan berbuat demikian. Saya sangat tidak berpuas hati cara pihak berkuasa menangani perkara ini. Jika saya tidak dibenarkan berbuat bisness ini, maka semua orang patut diberhentikan.
Untuk pengetahuan pihak umum, terdapat lebih kurang 10 buah lori yang mengangkut muatan rokok dan minuman keras dari Lawas ke Tenom serta 10 bot muatan rokok dan minuman dari Labuan belabuh di Lawas setiap hari; tetapi yang menghairankan ialah pihak polis tidak mengetahui hal ini.
Pihak polis dan Agensi Penguatkuasa Maritim Malaysia (APMM) sepatutnya memberhentikan kegiatan ini sama sekali dan bukan hanya memberhentikan saya seorang sahaja. Oleh itu, saya inginkan penjelasan daripada pihak polis dan APMM mengenai perkara ini.
Saya berharap Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) boleh menjalankan penyiasatan terhadap mereka yang telah menyalahgunakan kuasa mereka.
Surat ini disalinkan kepada;
CC : Timbalan Ketua Urus Setia KPN (Tatatertib) – Polis Diraja Bukit Aman
CC : Pesuruhjaya Polis Sabah Dato' Hamza Bin Taib – Polis Diraja Negeri Sabah
CC : Pengarah Polis Diraja Malaysia - Putra Jaya
CC : Pengarah Maritim Negeri Sabah
CC : Pengarah Maritim Malaysia - Putra Jaya
CC : Tuan Hj Jalil Bin Hj Jaaffar – SPRM KK
CC : Timbalan Pengarah Operasi – SPRM Putra Jaya
CC : Tuan Dr. Jonathan Kandok – Kastam Negeri Sabah
CC : Pengarah Kastam Malaysia - Putra Jaya
CC : DSP Mazlan Bin Mohamed Lazim – Pegawai Polis Daerah Tenom
CC : Pengarah Maritim WP Labuan

10 di kota kinabalu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kota kinabalu - Google Blog Search


HapaCrita?™: Bazli di dalam Dejavu <b>Di Kota Kinabalu</b>

Posted: 01 Aug 2012 06:39 PM PDT

Aku rasa,bagi yang layan cerita jam 7 petang sambil berbuka puasa,pasti kenal si Bazli ni kan?
Mukanya yang aku rasa,ada kacukan antara arwah Hani Mohsin dan digabungkan dengan sedikit muka Aznil Haji Nawawi.Mengikut apa yang aku baca dalam internet,brader ni bekas pramugara.
Mungkin ada yang tertanya-tanya, apa bangang si Bazli ni masih nak tunggu si Nadira walaupun nadira dah cakap dia cintakan orang lain kan? Sekarang,nak buat u-turn pulak nadira tu.Kata cintakan Bazli semula.Haih....Ok lah,kalau kita tolak alasan si Bazli hanya ikut skrip,dan aplikasikannya dalam dunia realiti,maka,kita tetap akan nampak betapa bangangnya Bazli membuang masa kan?
Bagi aku,kepada mereka yang rasa macam tu, mereka patut angkat tangan tinggi-tinggi sekarang, dan ucapkan syukur banyak-banyak kepada tuhan, kerana mereka tak pernah terjebak dalam keadaan sedemikian.
Ya.Cinta dan sayang kepada sesama makhluk, adalah benda yang pelik.Kepada yang belum terkena, jagalah cinta dan sayang anda sebaik-baiknya. =)
*Patut lah bila sampai babak Bazli sedih,LAGU INI berkumandang dan nampak kena dengan dia.Dia yang nyanyi sendiri rupanya lagu ni.Chait.Tapi aku suka.Deep.Kah kah kah.Ha,jangan leka sampai terbabas solat maghrib pukul 8 sudah!
 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved