ads

Sabtu, 30 Jun 2012

10 di lahad datu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di lahad datu - Google Blog Search


1 maut, 2 parah nahas <b>di Lahad Datu</b> | Inimajalah dot com

Posted: 10 Sep 2011 12:43 AM PDT

Who's Online

13 visitors online now

Kategori

Arkib

© 2009 - 2012 inimajalah.com.my

Penyiaran semula kandungan web ini adalah dibenarkan dengan hakcipta tertakluk di bawah Creative Commons berdasarkan syarat seperti di sini.

10 di ranau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di ranau - Google Blog Search


sabahkini.net: SIAPA PATUT SELENGGARA JALAN <b>DI RANAU</b>?

Posted: 26 Jun 2012 09:18 PM PDT


BERLUBANG…Taufick menunjukkan sebatang jalan menuju ke Jalan Kompleks Sukan Ranau yang berlubang tanpa diselenggarakan sejak sekian lama.
KURANGNYA tanggungjawab Jabatan Kerja Raya (JKR) Ranau menyelenggarakan kerosakan beberapa batang jalan raya di Ranau sejak sekian lama telah menimbulkan pelbagai masalah kepada pengguna setempat.
Kerosakan jalan raya di kawasan Ranau dibiarkan begitu sahaja tanpa diambil perhatian oleh mana-mana pihak, termasuk Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Ranau dan Ahli Parlimen Kinabalu bakal mengundang bahaya kepada para pengguna lainnya, terutamnya di waktu malam.
Timbalan Ketua Cabang Parti KeADILan Rakyat (PKR), Taufick Rushi berkata demikian kepada Sabahkini.Net kelmarin.
"Sepanjang saya berada di Daerah Ranau selama tiga hari atas tugas-tugas rasmi, saya mendapati daripada jalan utama sehingga jalan masuk menuju ke kampung-kampung kelihatan berlubang di sana sini dan boleh menyumbang kecelakaan kepada para pengguna kerana kemungkinan berlakunya kemalangan yang mengerikan" ujarnya.
"Di mana silapnya dan siapa yang harus dipersalahkan? Adakah JKR atau Wakil-Wakil Rakyatnya yang langsung tidak mahu mempedulikannya. Mungkin mereka menunggu ada orang yang mati kemalangan, barulah jalan-jalan tersebut diselenggarakan," tegasnya.
Taufick turut membidas para pemimpin Barisan Nasional (BN) dan UMNO yang kerap membohongi rakyat dengan menabur janji kosong kononnya kerajaan yang ada sekarang adalah kerajaan cekap, bersih dan amanah; tetapi kerosakan jalan-jalan raya yang merupakan penghubung utama rakyat untuk ke satu-satu destinasi langsung tidak diambil peduli.
Ketika ditanya berhubung isu 70,000 pemilik teksi yang sudahpun menerima subsidi untuk membeli 4 biji tayar, kata Taufick; taktik tersebut adalah mainan politik kerajaan Barisan Nasional (BN) dan UMNO untuk menambat hati rakyat, khususnya kepada para pemilik teksi supaya menyokong perjuangan UMNO-BN pada PRU 13 kelak.
Taufick menambah para pemimpn UMNO cukup licik untuk menawan hati rakyat kerana sejak akhir-akhir ini bermacam-macam bantuan dihulurkan termasuk subsidi tayar dan bantuan 1 Azam; malah kini ada bantuan yang disebut sebagai Bantuan Sentuhan Kasih tetapi hanya kroni-kroni ADUN sahaja; manakala rakyat biasa hanya gigit jari.

10 di kinabatangan - Google Blog Search

1 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kinabatangan - Google Blog Search


Mayat lelaki lemas <b>di</b> Sungai <b>Kinabatangan</b> ditemui | Inimajalah

Posted: 07 Jun 2012 07:52 AM PDT

KINABATANGAN, 7 Jun – Mayat seorang lelaki yang lemas di Sungai Kinabatangan pada Ahad lepas ditemui hari ini, kira-kira 40 kilometer dari tempat dia dilapor hilang. Ketua Polis Daerah Kinabatangan DSP Martin Lugu berkata mayat Montoh Kari, 54, ditemui di kawasan berhampiran Kampung Pintas Danau kira-kira pukul 3 petang oleh penduduk kampung yang

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved