ads

Selasa, 19 Julai 2011

10 di semporna - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di semporna - Google Blog Search


MaCaM MaCaM AdA: Tempat Penginapan <b>Di Semporna</b>

Posted: 05 Jul 2011 08:18 PM PDT

Dragon inn merupakan tempat penginapan yang di sediakan untuk penduduk tempatan dan dan pelancong luar . Selain itu, Seafest Hotel juga terut menyediakan kemudahan penginapan. Penginapan yang ada di Semporna kedua-dua tersebut merupakan penginapan yang kelas khususnya di dearah Semporna.

 
  
 

Bayaran yang berpatutan akan dikenakan kepada mereka yang mendapat kemudahan ini. Pulau-Pulau pelancong utama di dearah Semporna seperti Pulau Sipadan dan Pulau Mabul terut kepada para pengungung atau pelancong

 Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

10 di kudat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di kudat - Google Blog Search


A Paint of Life..: Weekend At <b>Kudat</b> 15-17 July 2011

Posted: 19 Jul 2011 12:47 AM PDT

I was in Kudat last weekend 15-17 July. In fact i was there for about a week.

 There were many events held in Kudat last weekend. Just to share with you what was happening in Kudat last weekend.

  • The Coconut Feast 2011 which was held in heart of Kudat 
  • Music Festival 2011 at Simpang Mengayau and 
  • The celebration of Sr Brigid Mary Golden Jubilee as well as the 75th Founding anniversary for Franciscan sisters which was held at St Peter Catholic Church, Kudat.
Okay, it is always best to let photos do the talking.. :)

Coconut Feast 2011

At "1 Malaysia Coconuts" hehe..
The game ialah teka berapa bnyk kelapa dlm tu cage.

The stage..
Can you see itu kelapa punya bnyk kena susun dekat stage..

Kelapa punya statue..
Time ada pesta kelapa ja baru ada ni statue

Salah satu game di Pesta Kelapa..tarik tali.. 
Kuat2 ni wanita..hehe

Yang ni pula contestants lelaki for tarik tali.. 
tagap2 dan basar2 semua hehe..

Me with the penari-penari dlm pakaian tradisional rungus. 

Comel-comel kan.. :)

Dragon Boat Race..  
Salah satu permainan for the pesta kelapa..

Voice of Asia. Performers from around Asia.. 

Orchestra performance..

Sr Brigid Golden Jubilee Celebration and
75th Anniversary of Franciscan Sister

at left, Sr Brigid Mary yg suda 50 years jadi Franciscan sister (Golden Jubilee)

Semua sister ramai-ramai nyanyi and potong kek..

 Okay, that is all for now. 

See you at next post for another story..

Perhaps a story about my preparation for delivery.. hmm..;P

See you again. Have a blessed weekdays. :D

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

10 di papar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di papar - Google Blog Search


pamaalanridge.blogspot.com: Pertemuan Keluarga <b>di</b> Kg Langsat,<b>Papar</b>.

Posted: 17 Jul 2011 01:29 AM PDT

Ketika pertemuan seluruh keluarga SAKAG bertempat di Kg Langsat, Papar pada 4/6/2011 yang lalu persaaan gembira tak dapat saya luahkan kerna tak menduga akan sebelum ini yang saya ada keluarga di Papar.Terima kasih yang tak terhingga buat semua tenaga kerja di Papar kerna berjay mengada kan majlis yg sangat bererti seperti ini.Ini ada lah lambang Persatuan Keluarga Karanaan Liwan Sabah(SAKAG)Gamabar bersama dengan Pengerusi penganjur merangkap ketua Keluarga SAKAG

Gambar bersama dengan Saudara Janis Abdullah.

Bergambar bersama keluarga dari Tambunan.

Acara kemuncak Pertandingan Unduk Ngadau Sakag.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

10 di nabawan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di nabawan - Google Blog Search


ceritaku....: Nurul Nabila wakil Daerah <b>Nabawan</b> ke spelling <b>...</b>

Posted: 16 Jul 2011 05:15 AM PDT

Nurul Nabila berjaya mewakili Daerah Nabawan ke pertandingan spelling competition peringkat pedalaman setelah berjaya menjuarai acara tersebut yang di adakan di Sk.Tetagas Nabawan.Nurul Nabila pelajar Tahun 6 Perdana yang mewakili Sk.Pekan Nabawan berjaya menewaskan seramai 24orang peserta dari semua sekolah Daerah Nabawan.Adik Nabila akan betanding di Daerah Tambunan pada 18-19 Julai ini.....semoga berjaya
. Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

10 di penampang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

10 di penampang - Google Blog Search


Wakaf Masjid <b>Penampang</b>: TERKINI WAKAF MASJID <b>PENAMPANG</b>

Posted: 15 Jul 2011 10:44 PM PDT

WAKAF MASJID PENAMPANG

Assalamualaikum wth wbh.

Syukur Al-hamdulillah, Wakaf Masjid Penampang maju selangkah lagi, setelah memungut Dana Wakaf daripada masyarakat Islam umumnya , daripada hasil dana tersebut, Jawatankuasa Wakaf telah membeli sebidang tanah berkeluasan 1.44 ekar yang terletak di sawah padi, Penampang By Pass dengan harga RM563,000.00 pada Disember 2010 yang lalu . Tanah tersebut telah di amanahkan kepada tiga orang pemegang amanah terdiri daripada ahli jawatankuasa sebelum di serahkan kepada JHEAIS sepenuhnya.

Bagi tuan-puan, muslimin muslimat yang baru membaca blog ini, tanah atau tapak lokasi masjid tersebut terletak di Jalan Penampang By Pass (Donggongon-Lido), sawah padi sebelah kiri. Ada sebuah pokok mati sebagai 'mark' tapak tersebut. Dan Insya-Allah pada rancangan Malaysia ke 11 nanti, tidak jauh daripada tapak masjid ini akan didirikan sebuah Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Penampang, juga di kawasan sawah padi ini juga. Mudah-mudahan projek Kementerian Pelajaran ini juga akan berjaya dilaksanakan di Penampang ini.

Insya-Allah sekiranya tidak ada halangan, pada bulan Julai dan Ogos 2011 ini, kami akan berusaha untuk menambak tapak masjid tersebut dengan dana yang ada, supaya masyarakat Islam umumnya akan maklum tapak masjid tersebut. Upacara pecah tanah akan di laksanakan pada Syawal ini atau September 2011. Majlis tersebut akan dihadiri oleh Ketua Menteri Sabah sendiri selaku penaung projek ini.

Salam Tahziah kepada keluarga Tuan Haji Ir Dzulkarnain Datuk Dzulkifli, di Kampung Likas, beliau adalah salah seorang ahli jawatankuasa masjid Penampang kerana telah kehilangan isteri tercintanya 14 Julai yang lalu kerana diserang sakit cancer, semoga roh Allahyarhamah bersama para Muttaqin dan Solihin di Jannah Allah SWT. Jenazah di solatkan selepas solat Zohor di Masjid Kampung Likas, serta di kebumikan di Tanah Perkuburan Kampung Likas. Sekalung Al-Fatihah untuk Allahyarhamah.

Muslimin-Muslimat yang di rahmati Allah, Sasaran dana masjid ini adalah sebanyak RM6.5 juta. Untuk didirikan masjid dua tingkat beserta sekolah agama rakyat. Dana ini masih lagi belum mencukupi, di alu-alukan kepada sekalian Muslimin Muslimat yang ingin mewakafkan harta ke dalam program wakaf masjid ini, moga-moga sumbangan tuan-puan akan diberi ganjaran yang besar di sisi Allah SWT. Pungutan dana masih dilaksanakan, untuk memudahkan urusan dana, tuan-puan / muslimin muslimat boleh membuat derma wakaf terus ke akaun kami, "Tetuan Wakaf Majid Penampang", pihak kami menggunakan Bank Islam Malaysia Berhad. No akaun seperti tertera di blog ini.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

di negeri sabah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri sabah - Google Blog Search


KERAJAAN &#39;DOUBLE STANDARD&#39; - Dewan Pemuda PAS <b>Negeri Sabah</b>

Posted: 07 Jul 2011 02:26 AM PDT

Dewan Pemuda PAS Negeri Sabah (DPPNS) menjunjung titah perintah Yang Dipertuan Agung, Sultan Mizan Zainal Abidin di atas keprihatinan Baginda terhadap BERSIH 2.0. Keprihatinan ini dapat dibuktikan apabila Baginda memberi ruang kepada rakyat iaitu penganjur BERSIH 2.0 untuk menghadap  Baginda di Istana Negara baru-baru ini. Sejajar dengan itu, DPPNS menghargai tindakan Yang Dipertuan Agung selaku pemimpin tertinggi negara di atas sokongan Baginda kepada BERSIH 2.0

DPPNS begitu komited bagi mewujudkan pilihanraya yang bersih dan adil di negara ini selaras dengan tuntutan-tuntutan BERSIH 2.0. Maka dengan itu, DPPNS telah menghantar seramai 300 orang pemudanya ke Kuala Lumpur bagi menyatakan kebersamaan dan sokongan dalam usaha bagi memastikan sistem pilihanraya di negara ini benar-benar dalam keadaan yang membanggakan serta boleh dijadikan contoh terhadap negara lain.

DPPNS juga menyelar tindakan pihak kerajaan UMNO dan Barisan Nasional yang masih lagi bersikap 'double standard' dimana mereka masih meneruskan membuat tangkapan secara berleluasa termasuk di Sabah kepada penyokong-penyokong kempen BERSIH 2.0 walaupun pihak penganjur BERSIH 2.0 telah diperkenankan menghadap Yang Dipertuan Agung. Tindakan pihak kerajaan ini seolah-olah menggambarkan tidak menghormati tindakan dan usaha Yang Dipertuan Agung sebagai ketua negara Malaysia.

Maka untuk memastikan kelancaran perhimpunan BERSIH 2.0 pada 9 Julai 2011, DPPNS menyeru semua ahli PAS Sabah mengadakan solat hajat selama dua malam berturut-turut di semua markas-markas PAS Kawasan di seluruh negeri Sabah agar Allah SWT memberi pertolongan serta kemudahan pada perhimpunan aman BERSIH 2.0. DPPNS juga menyeru kepada rakyat di negeri Sabah agar memakai baju berwarna kuning pada 9 Julai 2011 nanti bagi menyatakan tanda sokongan rakyat terhadap tuntutan-tuntutan BERSIH 2.0 ke arah pilihanraya yang bebas, bersih dan adil.

Lahirul Bin Latigu

Ketua,

Dewan Pemuda PAS Negeri Sabah (DPPNS).

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved