ads

Sabtu, 12 April 2014

di negeri sabah - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

di negeri sabah - Google Blog Search


BLOG SABAH: <b>di negeri sabah</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Mar 2014 01:22 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

11 Gambar keunikan jualan di pasar "tamu" <b>di Negeri Sabah</b> <b>...</b>

Posted: 08 Dec 2013 10:04 PM PST

Hanya di Sabah- Itulah keunikan yang anda hanya boleh lihat di Pasar "Tamu" negeri bawah bayu itu. Gambar-gambar dibawah dikongsikan di dalam facebook. Tamu atau dikenali sebagai pasar minggu itu dikatakan terletak di Pekan Nabawan. 

Jangan terkejut, suasana seperti gambar jualan hidupan liar daripada hasil buruan adalah perkara biasa di daerah tersebut. Babi hutan/bakas, Kijang/Payau, dan banyak lagi hidupan liar lain pasti menimbulkan keunikan buat pengunjung yang pertama kali ke tamu tersebut. 

Walaupun terdapat haiwan yang haram dijual, pengunjung beragama Islam di daerah itu tetap akan datang membeli barang keperluan di tamu tersebut. Itulah satu lagi keunikan di Sabah. Toleransi antara pelbagai etnik dan agama.

Buah Tarap - Hanya di Borneo

Hasil buruan Kijang / Payau


PAS <b>SABAH</b> KECAM PENGIBARAN BENDERA ISRAEL <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 06 Apr 2014 11:00 PM PDT

ISRAEL 3 ISRAEL 4

KOTA KINABALU: PAS Sabah mengecam pengibaran bendera Israel di Raintree Beach Resort, Tuaran Sabah di premisnya.

Perkara ini sangat mengguris perasaan umat Islam Sabah khususnya dan rakyat Sabah secara umum. Negara haram Israel tidak mempunyai hubungan diplomatik dengan Malaysia, bagaimana mungkin kita boleh benarkan bendera negara mereka berkibar megah di sini, Kata Pesuruhjaya PAS Sabah, Mohd Aminuddin Aling.

Israel merupakan penjenayah antarabangsa yang telah membunuh dan memerangi negara umat Islam di seluruh dunia. Pihak kerajaan sewajarnya mengambil tindakan dan pendirian tegas mengenai perkara ini. Menteri Luar yang berasal dari Sabah, Datuk Seri Anifah Aman harus bertindak dengan segera. Malaysia sebagai sebuah Negara Islam tidak seharusnya membiarkan negara musuh Islam senang-senang masuk dan membiarkan mereka mengadakan atau mengikuti sebarang acara di negeri ini.

PAS Sabah sekali lagi mengecam tindakan mengibar bendera Israel dan memberi tempoh 24 jam untuk menurunkan bendera tersebut.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved