ads

Selasa, 17 Disember 2013

10 di sandakan - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

10 di sandakan - Google Blog Search


Ber Seafood <b>di Sandakan</b>, Sabah | I Am Mrs Lee

Posted: 12 Dec 2013 10:06 PM PST

www.tips-fb.com

Kisah bulan lepas kami ke Sabah. Sandakan dan Lahad Datu. Hoho. Kami sampai Sandakan dalam pukul 1 kalau tak silap. Sakit montot! Arissa pun bosan dok dalam flight. Gila tak bosan? Bukan boleh buat apa pun. Huhu. Sampai-sampai je kami terus dibawa makan ke Sim Sim. Frust sebab tak ada gambar makan kat sini. Huhu. Dekat Sim Sim ni ada kedai ikan bakar. Kita sampai kita pilih nak ikan apa. Then terus duduk. Terkejut pergi duduk dekat meja dah sedia macam seperah. Nasi semangkuk, kerabu tauge, sayur masak lemak, sambal belacan dan cucur udang semua dah tersedia serta air masa satu jug. Tugas kita cuma pilih ikan apa je nanti diorang hantar. Dan... harganya cuma RM8 sahaja. Samada korang mampu tak habiskan nasi tu tak kisah. Senang cerita diorang kata, makan kat sini bayar harga ikan bakar je. Ha gittew. Syiokkk ooo. Ikan fresh banyak sedap! Kalau kata nak ke Sabah, nak ke Sandakan nih. Nak pergi makan kat sim sim je. Wakakaka.
Malam, kitorang makan seafood jugak. Agak sukar nak betul-betul cari restoran Melayu. Tak banyak pilihan kot. Tempat yang kitorang pergi tu pun saya tak tahu siapa yang suggest. Tapi overall makan tip top. Sedap! Eh. Kalau ikan fresh nih kan sebenarnya kalau bakar kosong gitu pun sedap. Manis. Almaklum, orang laut kekdahnya. Tahulah sikit-sikit. Kuikuikui. Takder nak cerita banyak. Just nak tepek gambar buat kenang-kenangan. Hehehe. Sebelum tengok gambar meh berkenalan dengan family husband. Hehe.

Overall, tempat ni recommended jugak. Makanan semua sedap. Memuaskan hati. Kalau korang nak pergi, sila cari Restoran Ocean Seafood Stemaboat Kak Jue. Makan sampai menjilat jari. Daku memang pencinta ikan. So, memang heaven la dapat makan gitu kan. Lagi-lagi yang fresh. Bukan senang mau dapat. Huuu.

satunotahati: mati kutu nak cerita pasal pergi Sabah hari tu.
gambar banyak tapi takder cerita.
boleh?
=P

XOXO,
Mak Arissa.


Terima Kasih Daun Keladi.
Nanti Datang Baca Lagi. :)

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved