ads

Ahad, 17 Mac 2013

10 di tawau - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

10 di tawau - Google Blog Search


Tiada Sebarang Pencerobohan <b>Di Tawau</b> | MyNewsHub

Posted: 03 Mar 2013 10:17 PM PST


Berita bahawa sekumpulan lelaki dari kumulan Tentara Diraja Kesultanan Sulu telah mendarat di Kg. Hidayat, Batu 4, Jalan Apas di Tawau pada hari Sabtu telah diketepikan sebagai spekulasi oleh Ketua Polis Daerah, Awang Besar Dullah.

Menurut beliau, polis menjalankan carian di kawasan itu berikutan tip-off tetapi mereka mendapati bahawa tiada kejadian seumpama itu telah berlaku.

Beliau berkata demikian kepada wartawan selepas sesi taklimat dengan ketua-ketua kampung dan Jawatankuasa Keselamatan.

Beliau juga menafikan berlaku kejadian tembak-menmbak serta insiden cermin kereta dipecahkan pada malam hari yang sama di kawasan Batu 15, Jalan Apas.

"Insiden tembak-menembak hanya akan berlaku antara anggota keselamatan dan penceroboh dan ia tidak akan melibatkan orang awam dan kes kereta pecah tidak mempunyai apa-apa kaitan dengan penceroboh," katanya.

Pada masa yang sama, Awang menggesa orang ramai untuk berhenti menyebarkan spekulasi atau menokok tambah maklumat di Internet kerana ia boleh membawa kepada keresahan dan panik di kalangan rakyat di sini.

"Jangan membuat spekulasi bahawa penceroboh telah mendarat di sini kerana keadaan di Tawau adalah selamat tanpa terdapat apa-apa maklumat pencerobohan.

"Jangan sebarkan khabar angin dan jika anda ingin tahu keadaan sebenar di sini, maka sila hubungi balai polis terdekat atau bertanya kepada saya.

"Apa yang boleh saya katakan sekarang ialah Tawau adalah tenang dan terkawal, "katanya.

Bagaimanapun, menurut beliau, langkah-langkah keselamatan telah meningkat dengan kakitangan keselamatan yang memantau keadaan di lokasi yang strategik.

Awang berkata menyebarkan spekulasi akan menjejaskan tugas mereka, terutama apabila spekulasi dibuat pada situasi yang berada di luar kawalan sedangkan keadaan sebenar adalah sebenarnya di bawah kawalan.

Penyebar khabar angin katanya, boleh didakwa di bawah Seksyen 504 dan Seksyen 505 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara dua tahun atau denda atau kedua-duanya.

(Sumber: Daily Express)

Iklan Teks:

Artikel Berkaitan:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved