ads

Selasa, 11 Oktober 2011

10 di ranau - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

10 di ranau - Google Blog Search


FaiZ PuNyeR bLoG: jalan2 <b>di</b> Kundasang, <b>Ranau</b>

Posted: 09 Oct 2011 10:13 AM PDT

kat bawah ni aku masukkan gambar2 masa pergi kundasang,ranau, sabah raya ari tu. kiranya benda lama yg aku beru ada idea nak tulis.

ini gambar masa kat ranau n kk. dari sampai ranau sampai masa nak fly balik.

ini anak2 sedara aku. dah besar panjang kedua2nya. yg kecik tu yg bongsu baya fauzan darjah 1.

ini kita org posing berlatar belakangkan gunung kinabalu. cantikkkkk tul tgk dari jauh. cuaca kat sini bestttt jerrr sbb sejukkkk n nyaman. bilik yg kita org tinggal ni pun x ada air cond tapi dah terasa sejuk. yelah kawasan pergunungan katakan.

gambar2 kat atas ni amik masa kat ranau, sabah. balik raya ari tu sempat singgah ranau sebelum balik johor. tapi oleh kerana perancangan x berapa betul jadi kita org check in kat Kinabalu Rose Cabin, kundasang pun dah petang. penginapan ok dan best,dari bilik boleh nampak gunung kinabalu. cuma yg x best anak tuan tanah. berlagak nak mam... mulanya aku ingatkan supervisor ker apa sbb x ada senyuman dan x ramah langsung. kalau tanya pun jawab x jawab jer. aku pun tanyalah staff kat situ rupanya anak owner. aikkk... bukanker sbgi anak owner yg kemungkinan satu hari nanti akan jadi owner (kalau bertahanlah business tu), bukankah dia sepatutnya yg lebih ramah agar org nak datang situ. tapi dia pula yg over... emmmm ntahlah. rasanya kalau ada pilihan lain aku xkan stay situ lagi kot biler dtg ranau. he..he.....

lepas check in kita org makan petang/lunch nasi lemak yg siap di tapau dari umah. lepas makan, mandi dan yg sewaktu dengannya kita org lepak2 jer kat bilik sampai esok pagi. sekali2 ada gak keluar kat luar tapi angin memang sejuk. malam tu pun makan kat situ jer malas nak kuar. esok nyer baru pegi kinabalu park.
ayyad yg busy berlatih buat 'gasher'. jgn taya aku gasher tu apa sbb aku x tau. kalau tanya ayyad nanti ayyad jawab " gasherlah... itu pun tak tau".

tapi cuaca kat ranau ni memang sejukkk... kalau takder water heater agaknya bekulah masa mandi sbb sejuk yg amat sangat. budak2 pun bukan main suker dan asyik nak keluar bilik main lari2 jer nak pegi bilik sepupu n atuk dia. kita org pegi naik 3 kete ngan mak ayah, adik beradik lain. kiranya kali ni 1 family sabah semua ada tu yg amik 3 bilik.

esok pagi lepas sarapan kat situ kit aorg check out n terus pegi ke kinabalu park. masa masuk kena bayar rm4 kalau x silap utk dewasa. snn ak n hubby jer dewasa dan anak2 dan anak sedara belum dewasa jadi kita org bayar rm8 jer. kat situ kita org singgah kat botani park. tgk periuk kera dan tumbuhan2 lain. masuk kena bayar lagi rm3 kalau x silap utk 18 thn keatas. 18 thn ke bawah free. sempat gak posing skit2.

berkenan tul tgk pokok ni. macam nak amik jer bawa balik.

dari botani park kita org terus kuar n gerak ke kk sbb dah tengah hari. nak cari mamam lagi jadi bertolaklah dari ranau lepas pegi kinabalu park tanpa singgah tempat lain.

insya allah ada rezeki datang lagi n singgah tempat lain mcm poring hot spring, ladang tea sabah, luanti tempat spa ikan dll. insya allah akan datang kalau nak pegi jalan2 perancangan yg lebih terperinci akan dibuat utk mengelakkan pembaziran kos dan masa. insya Allah.
inikah dia gunung kinabalu. gunung yg tertinggi di malaysia dan asia tenggara. Subahannallah. Hebat betul ciptaan Allah

Full content generated by Get Full RSS.

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved