ads

Selasa, 31 Disember 2013

10 di beluran - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

10 di beluran - Google Blog Search


BLOG SABAH: 10 <b>di beluran</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Dec 2013 07:15 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Ibu dan anak lelakinya menerajui dua sayap UMNO <b>di</b> bahagian <b>...</b>

Posted: 14 Oct 2013 09:33 AM PDT

BELURAN: Dua sayap UMNO bahagian Beluran diterajui ibu dan anak iaitu ketua Wanita disandang Endang Datu Asibi manakala anaknya Samad Jambri menerajui ketua Pemuda pada pemilihan sayap parti yang berlangsung Sabtu lepas.

Endang, 62, mengekalkan jawatan itu manakala Samad, 39, Setiausaha Sulit kepada Anggota Parlimen Beluran Datuk Ronald Kiandee pertama kali memegang jawatan ketua Pemuda.

Bagi Samad, pembabitan ibunya dalam politik sedikit sebanyak mempengaruhi dirinya untuk turut sama dalam bidang itu.

"Pertalian keluarga ini sudah tentu akan meng-eratkan hubungan kekeluargaan dalam UMNO di bahagian Beluran," katanya kepada Bernama di sini semalam.

Samad menyifatkan kemenangan itu bukan untuk bermegah, Samad berkata beliau kini perlu melaksanakan tanggungjawab sebaik mungkin.

"Saya akan menggunakan pengalaman selama ini khususnya ketika bertugas di Parlimen Beluran bagi melaksanakan aktiviti membabitkan golongan muda.

"Saya juga akan mengenal pasti program sosial dan ekonomi yang sesuai dilaksanakan oleh golongan ini bagi membantu mereka meningkatkan taraf hidup," katanya. — Bernama

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

22/12/2013: Pekan <b>Beluran</b> Bakal Berubah Wajah | BERITA EHWAL <b>...</b>

Posted: 22 Dec 2013 02:08 AM PST

Pekan Beluran akan berubah wajah melalui pembinaan lebih banyak kawasan kedai baharu dan penambahan prasarana sedia-ada. Ia sejajar usaha meningkatkan kegiatan ekonomi di kawasan itu bagi memberi manfaat kepada penduduknya.

Pegawai Daerah Beluran, Yusop Osman berkata, dua kawasan kedai baharu dijangka siap pembinaannya pada tahun depan, iaitu di Anjung Muara yang dilengkapi bangunan kedai, kawasan persiaran dan bakal menjadi mercu tanda Pekan Beluran.

Projek berkenaan dilaksanakan dibawah Sedcovest Holdings Sdn Bhd, membabitkan kos 4 juta ringgit dan dibina di kawasan berhampiran tebing Sungai Beluran. Yusop berkata demikian di Sandakan.

Menurutnya, pembinaan 21 unit kedai komersil yang merangkumi restoran dan kedai dua tingkat kini dalam pembinaan dan dijangka siap pada tahun depan. Pejabat Daerah juga menerima cadangan daripada beberapa pelabur untuk membina hotel dan 80 rumah kedai di pekan itu.

Cadangan tersebut diterima memandangkan ia berkepentingan dan diperlukan untuk pembangunan di Pekan Beluran.

Bagi melengkapkan prasarana di daerah itu, kerja naik taraf padang bola sepak Beluran kepada Kompleks Sukan turut dilaksanakan tahun depan, selain pembinaan Balai Bomba dan Penyelamat. Ia bagi menampung keperluan pembangunan dan pertambahan penduduk.

~Maria (SS/Wan/Stat)

~mdre

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved