ads

Rabu, 4 September 2013

10 di lahad datu - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

10 di lahad datu - Google Blog Search


PENCEROBOHAN <b>LAHAD DATU</b> : Koperal Hassan Basri <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 06 Aug 2013 07:18 AM PDT

KOTA KINABALU - Mahkamah Tinggi di sini hari ini menjatuhkan hukuman penjara tujuh tahun, hukuman penjara maksimum mengikut Seksyen 130M Kanun Keseksaan, ke atas Koperal Detektif Hassan Ali Basari, 61, kerana menyembunyikan maklumat mengenai kegiatan pengganas di Sabah.
Hakim P. Ravinthran memerintahkan hukuman itu bermula dari tarikh tangkap 2 Mac.
Beliau berkata walaupun Seksyen 130M turut membawa hukuman denda jika sabit kesalahan, hukuman itu tidak akan dikenakan.
Hassan didapati bersalah melakukan kesalahan itu di pejabat Ketua Cawangan Khas Lahad Datu antara Januari dan 2 Mac tahun ini.
Ravinthran berkata beliau menjatuhkan hukuman penjara maksimum ke atas Hassan kerana tertuduh bukan orang awam biasa. - Bernama

VIDEO : EKSLUSIF !! Pantomen Khas Buat Pahlawan Negara <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 02 Aug 2013 01:08 AM PDT


SEBAK!! Menitis juga air mata menonton babak-babak dalam video ini apabila mengimbas kembali wira-wira yang terkorban serta susah payah dan rintangan yang terpaksa diharungi mereka dalam mempertahankan kedaulatan negara kita yang tercinta.
Video ini khas ditayangkan sempena Sambutan Hari Pahlawan 2013 yang disambut pada 31 Julai yang lalu.
Semoga semangat pahlawan yang telah gugur turut meresap dalam jiwa kita di alam maya mempertahan negara dari peluru fitnah dan dusta.... 

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved