ads

Sabtu, 24 September 2011

10 di kinabatangan - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

10 di kinabatangan - Google Blog Search


Pusat Asuhan Tunas Islam [PASTI] Kawasan <b>Kinabatangan</b>: Majlis <b>...</b>

Posted: 23 Sep 2011 06:35 PM PDT


Bermula dengan PASTI Darul Ulum, PASTI Kinabatangan terus berkembang sehingga wujud tiga buah Pusat Asuhan Pra Sekolah [PASTI] bagi memberi pendidikan Pra Sekolah alternatif kepada masyarakat Kinabatangan.

Keberadaan PASTI Kinabatangan di tiga lokasi yang memerlukan Pendidikan Islam disambut baik oleh masyarakat sekalipun terpaksa membayar yuran bulanan dan kepayahan lagi demi memastikan anak-anak mereka mendapat pendidikan sewajarnya.

Menghargai kesediaan dan pengorbanan ibubapa dan masyarakat, PASTI Kawasan Kinabatangan telah menganjurkan Majlis Hari Raya PASTI peringkat kawasan bertempat di PASTI Darul Ulum. Sambutan dari ibubapa, pemimpin masyarakat setempat amat memberangsangkan.

Selain hidangan Hari Raya, majlis turut diserikan dengan persembahan nasyid, azan, bercerita, doa oleh pelajar PASTI dari ketiga-tiga PASTI. Duit Raya turut disampaikan oleh pemimpin masyarakat setempat kepada pelajar PASTI.

Mazlan Aliman, AJK PAS Pusat turut menaruh keyakinan kepada pendidikan PASTI berupaya membentuk anak-anak menjadi insan yang bertaqwa seperti acuan Al-Quran kerana pelajar PASTI diseluruh negara telah membuktikan hasil didikan PASTI. Beliau menyeru seluruh anggota masyarakat menyokong dan berusaha mengembangkan pendidikan berteraskan Islam bagi menyelamatkan negara yang dilanda masalah sosial kini.

Turut hadir timbalan Pesuruhjaya PAS Perak dan Negeri Sembilan serta setiausaha akhbar Presiden PAS, Sdr Nasaie.

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved