ads

Rabu, 17 Ogos 2011

10 di tuaran - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

10 di tuaran - Google Blog Search


PUSAT ANAK PERMATA NEGARA <b>TUARAN</b>, SABAH: Majlis Perasmian dan <b>...</b>

Posted: 26 Jul 2011 12:41 AM PDT

Pada 30 Jun 2011, terlakar kenangan manis bagi warga Pusat Anak PERMATA Negara Tuaran juga kepada penduduk setempat apabila Y.A.B Datin Seri Paduka Seri Rosmah Manusur berbesar hati untuk merasmikan PUSAT ANAK PERMATA TUARAN sekaligus mengadakan program 'Apa Khabar Anak PERMATA'dan sudi untuk meluangkan masa bersama penduduk setempat.

 Kanak-kanak PERMATA serta ibubapa adalah tetamu terawal yang memenuhi ruangan dan tidak ketinggalan juga penduduk kampung yang juga tidak mahu ketinggalan untuk memeriahkan acara tersebut.

Kanak-kanak begitu sabar menunggu kedatangan Yang Amat Berbahagia.
Paluan kompang serta alunan muzik tradisional mengiringi kedatangan YAB. Tetamu yang hadir turut teruja dan turut sama menyambut ketibaan YAB.
Kanak-kanak menanti beliau di pintu masuk PAPN dan mereka begitu teruja memberikan sekuntum bunga kepada YAB dan disambut mesra oleh beliau. 
Acara dimulakan dengan penanaman pokok oleh YAB di sekitar kawasan PAPN. 
Sesi bersama anak-anak dimulakan dengan kanak-kanak yang berumur 4 tahun bersama Cikgu Salmiah iaitu aktiviti mengenal anggota badan burung dan fungsi-fungsinya. Seterusnya, sesi bersama anak-anak 3 tahun dengan Cikgu Sri Hadzuana iaitu bercerita mengenai 5 ekor itik.
Aktiviti diteruskan dengan sesi dialog bersama ibubapa. Beliau memberikan taklimat ringkas kepada ibubapa dan ibubapa juga turut sama melahirkan rasa terima kasih yang tidak terhingga di atas penubuhan Pusat Anak PERMATA di Tuaran.
Setelah selesai dialog bersama Ibubapa, sesi berikutnya ucapan perasmian serta menandatangani plak.
Acara berikutnya melawat tapak pameran serta beramah mesra dengan penduduk setempat.

Anak-anak PERMATA, ibubapa, warga PAPN serta seluruh penduduk setempat mengucapkan ribuan terima kasih yang tidak terhingga kepada Y.A.B Datin Paduka Seri Rosmah Mansur kerana sudi untuk bertandang ke daerah Tuaran....

seimbas lalu

                                                     senyuman  manis ....Iffah Nabihah
                                                     ceria dengan belon yang berwarna-warni
                           Pendidik PERMATA, Guru Pelatih KEMAS & PIBP yang banyak membantu
                                                            Temuramah oleh RTM                                              Pakaian tradisional suku kaum Bajau dan Kadazan                                        Keberangkatan Y.A.B Datin Paduka Seri Rosmah Mansur
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved