ads

Sabtu, 31 Mei 2014

10 di ranau - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

10 di ranau - Google Blog Search


Diari Aima: Rumah Rehat <b>Ranau</b>: Ungunya Cinta <b>di</b> Majlis <b>...</b>

Posted: 26 May 2014 10:04 PM PDT

Assalamualaikum wbt

Hai.. last weekend. Keluarga kami selamat menerima ahli keluarga baru..!yeh.. adik sepupu saya yang dulu melangsungkan majlis pertunangan di rumah kami dah selamat mendirikan rumah tangga :). Majlis akad nikah dijalankan di Wisma Muis kemudian persandingan beliau dilangsungkan di Ranau, Daerah kelahiran bapa kami :)

Alhamdulillah semuanya sudah selesai. Majlis dilangsungkan di Rumah Rehat, Ranau. Cerita pasal rumah rehat ni, nda tau lah kenapa kalau google satu benda pun tiada pasal rumah ni. Pelik betul. Macam-macam lah saya bayangkan ya. Satu belog pun tiada menceritakan pengalaman stay tinggal di rumah ni. Mungkin sebab faktor lokasi kot.


Mula-mula tu, Onong offer kami untuk tinggal di sana bersama dia dan suami. Tapi disebabkan kami pergi bersama dua makcik kami so kami tinggal di tempat lain. Syukur juga lah sebab kawasan Rumah Rehat ni agak jauh dari pekan. Gelap pula tu kalau malam lepastu kan bilik pun kat luar..maksudnya buka ja pintu bilik nampak hutan hehe.. scary ok huhuhu

So beginilah perkarangan rumah rehat dengan hiasan khemah 

Ini reception area.

ada juga aksesory DIY bikin bergambar-gambar kan? Funny gilak.


Ini di dalam, actually bukan dewan lebih kepada main hall lah kan..? eh ya kah? Kawasan agak kecik. Cuma boleh muat 4 meja bulat. Tapi Alhamdulillah sempit-sempit pun nda terasa sebab sibuk berjejak kasih kan..Gambar ni diambil malam sebelum acara hehe.. masa acara nda larat la bah mau ambil sebab ramai orang bah.

Kalau biasanya kan majlis perkahwinan di sini ada main kulintangan ala.. kalau di Semenanjung tu mcm gamelan (?) tapi masa wedding adik sepupu saya main alat tradisional dari buluh pula. Ini 2nd time la saya tengok ni..so a lil bit Jakun hehehe.


Pakcik baju hitam tu official photograpgher/videographer.. steady ja multi tasking lepastu kejap-kejap dia jadi MC..haaaaaah  hebat tak pakcik?

Mula-mula tu ingatkan diorang iring lagu dalam cd ahaha..rupanya ada pula penyanyi saya nda sedar..sebiji pula tu suara kan? hehehe


Serba purple la bah.. kami pilih untuk pakai casual seja sebabnya lepas majlis kami terus balik ke Kota Kinabalu. Glemer bah pula kalau pakai baju kurung liplap kalau tiba-tiba singgah di pasar sayur di Kundasang. aiseh

Dan inilah saya.. hehe lama sudah nda ootd dalam belog kan?

Al-kisahnya that was not my 1st choice of ootd tapik..disebabkan perkara yang tidak dapat di elakkan so I chose to be casual. My 1st ootd tu saya simpan untuk wedding seterusnya :) kebetulan cuzen ensuami kat kampung pun nak kahwin keh3 ataupun boleh peram sampai raya hehehe...

Oklah That's all for now!! See you next post!! xoxo

ps/ Onong is her manja name lah.. not her real name hehe

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SABAH

Copyright 2010 All Rights Reserved